| | |
03.10.2011 12:54 -
Jak se zvedá C5?
|
2416894
|
|
Chci_Cé5
|
Město: Bediho, Auto: Peugeot 406 Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj vem Citroenářům...
Rád bych si dříve či později pořídil C5. Byl jsem teď omrknout jednu v "áčkách" (nakonec jsem ji z různých důvodů nevzal). Zajímalo by mne jak je to se zvedáním těchto aut. Byl jsem přesvědčen, e se auto má zvednout současně na vech kolech, nicméně tahle bazarová la nejdřív předek a pak zadek. Pátral jsem tady na foru i ve volně staitelných manuálech, ale nedopátral jsem se (pokud jsem se přehlédl, tak se omlouvám).
Můou mi tedy uivatelé tohoto vozu osvětlit skutečnost? Díky...
P.S. Kdy tak o tom přemýlím, tak se asi pletu a postupné zvedání stylem předek-zadek (a spoutění tuím v opačném gardu) bude asi normální, předpokládám-li, e čerpadlo je u motoru a systém tlakuje od předu do zadu (a odtlakovává opačně)...
Ahoj vem Citroenářům...
Rád bych si dříve či později pořídil C5. Byl jsem teď omrknout jednu v "áčkách" (nakonec jsem ji z různých důvodů nevzal). Zajímalo by mne jak je to se zvedáním těchto aut. Byl jsem přesvědčen, e se auto má zvednout současně na vech kolech, nicméně tahle bazarová la nejdřív předek a pak zadek. Pátral jsem tady na foru i ve volně staitelných manuálech, ale nedopátral jsem se (pokud jsem se přehlédl, tak se omlouvám).
Můou mi tedy uivatelé tohoto vozu osvětlit skutečnost? Díky...
P.S. Kdy tak o tom přemýlím, tak se asi pletu a postupné zvedání stylem předek-zadek (a spoutění tuím v opačném gardu) bude asi normální, předpokládám-li, e čerpadlo je u motoru a systém tlakuje od předu do zadu (a odtlakovává opačně)... :nevim
|
|
03.10.2011 13:29 -
Re: Jak se zvedá C5?
|
2416902
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
myslím, e se zvedá stejně tak, ale je to jedno prostě se zvedne, nikdy jsem po tom nepátral
myslím, e se zvedá stejně tak, ale je to jedno prostě se zvedne, nikdy jsem po tom nepátral :-)
|
|
03.10.2011 15:04 -
|
2416909
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Předek a zadek se nemusí zvedat současně. Spí zapátrej nad tím, proč se vůbec musela zvedat. C5 nemá po zaparkování padat na břicho, kdy ji k tomu nedá povel. Pokud spadne po zaparkování sama od sebe, je něco patně...
Předek a zadek se nemusí zvedat současně. Spí zapátrej nad tím, proč se vůbec musela zvedat. C5 nemá po zaparkování padat na břicho, kdy ji k tomu nedá povel. Pokud spadne po zaparkování sama od sebe, je něco patně...
|
|
03.10.2011 15:13 -
|
2416910
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
No já nevim co se mi zvedá první, ale vdycky jde prvně jedno a pak druhý, zároveň nikdy.. a po odemčení mi občas trochu přizvedne čumák, e zavrčí vteřinu, pak a kdy sednu apod.
No já nevim co se mi zvedá první, ale vdycky jde prvně jedno a pak druhý, zároveň nikdy.. a po odemčení mi občas trochu přizvedne čumák, e zavrčí vteřinu, pak a kdy sednu apod.
|
|
03.10.2011 15:23 -
|
2416911
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Po nočním stání se mi ráno trochu pozvedne předek tak o cca 2-3cm, někdy i zadek o ccy 2cm (postupně). Velikost pozvednutí záleí na tom, jak je v noci zima. Naopak, pokud nechám auto na slunci a po několika hodinách jej odemknu, způsobně se mi ukloní poklesnutím vpředu o cca 2-3cm dle teploty. Neřeím, funguje dle mne normálně.
Po nočním stání se mi ráno trochu pozvedne předek tak o cca 2-3cm, někdy i zadek o ccy 2cm (postupně). Velikost pozvednutí záleí na tom, jak je v noci zima. Naopak, pokud nechám auto na slunci a po několika hodinách jej odemknu, způsobně se mi ukloní poklesnutím vpředu o cca 2-3cm dle teploty. Neřeím, funguje dle mne normálně.
|
|
03.10.2011 15:31 -
|
2416912
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Drobné korekce nahoru nebo dolu jsou normální. Ale lehnout do servisní polohy sama od sebe nesmí.
Drobné korekce nahoru nebo dolu jsou normální. Ale lehnout do servisní polohy sama od sebe nesmí.
|
|
03.10.2011 17:21 -
|
2416917
|
|
C5stepan
|
|
|
Zbyňo, jsou to dvě nezávislé věci. Kdy sedne do auta nebo naloí kufr, automaticky se vyrovnává. Zvedání do 2 servisních poloh se děje pomocí tlačítka a (alespoň mně) je putna, jestli se první zvedá předek nebo klesá zadek.
Zbyňo, jsou to dvě nezávislé věci. Kdy sedne do auta nebo naloí kufr, automaticky se vyrovnává. Zvedání do 2 servisních poloh se děje pomocí tlačítka a (alespoň mně) je putna, jestli se první zvedá předek nebo klesá zadek:-)))).
|
|
03.10.2011 18:57 -
|
2416922
|
|
BERY
|
|
|
Pokud zvedám tlačítkem, tak mi jde nejdříve zadek, pak předek... a kdy zamykám, tak občas trochu lehne zadek, aby se auto dorovnalo.
Pokud zvedám tlačítkem, tak mi jde nejdříve zadek, pak předek... a kdy zamykám, tak občas trochu lehne zadek, aby se auto dorovnalo.
|
|
03.10.2011 19:06 -
|
2416927
|
|
Darja
|
|
|
Vůbec bych neřeila, jak se zvedá, ale PROČ se musela zvednout
Bazarník zkusí blepty o parkovací poloze a nebo podobnou story o tom, e se tak etří ty "měchy"
Mikra: Víceméně servisní jsou obě krajní polohy
Vůbec bych neřeila, jak se zvedá, ale PROČ se musela zvednout
Bazarník zkusí blepty o parkovací poloze a nebo podobnou story o tom, e se tak etří ty "měchy" :-))
Mikra: Víceméně servisní jsou obě krajní polohy :)
|
|
03.10.2011 19:36 -
|
2416938
|
|
flyteSVK
|
|
|
mozete si nastudovat video .link. na YT su toho mraky.
poznamka: ked stojite na noznej brzde, auto nespravi nic.
mozete si nastudovat video :) http://www.youtube.com/watch?v=pAFaEYfNRw8 na YT su toho mraky.
poznamka: ked stojite na noznej brzde, auto nespravi nic.
|
|
03.10.2011 19:39 -
|
2416941
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
C5stepan napsal(a): Zbyňo, jsou to dvě nezávislé věci. Kdy sedne do auta nebo naloí kufr, automaticky se vyrovnává. Zvedání do 2 servisních poloh se děje pomocí tlačítka a (alespoň mně) je putna, jestli se první zvedá předek nebo klesá zadek .
vak ano, otázka byla: jak se zvedá, tak jsem popsal, jak se to chová mně... taky je mi to uplně jedno , která strana jde nahoru první, hlavně , e se tam dostane
vak ano, otázka byla: jak se zvedá, tak jsem popsal, jak se to chová mně... taky je mi to uplně jedno , která strana jde nahoru první, hlavně , e se tam dostane :-))))
|
|
03.10.2011 20:43 -
|
2416946
|
|
jumep
|
|
|
zalezi od viac faktorov, od zatazenosti po to ktora naprava sa v ktorej pozicii nachadza atd.
ale ak nejde naraz, tak ide vzdy najprv zadok hore a potom predok a zasa dole ide najprv predok potom zadok (kvoli svetlam aby neoslepovalo)
zalezi od viac faktorov, od zatazenosti po to ktora naprava sa v ktorej pozicii nachadza atd.
ale ak nejde naraz, tak ide vzdy najprv zadok hore a potom predok a zasa dole ide najprv predok potom zadok (kvoli svetlam aby neoslepovalo)
|
|
03.10.2011 21:24 -
|
2416965
|
|
Chci_Cé5
|
|
|
Mnohokrát vem díky za odpovědi...
Asi jsem se patně vyjádřil auto stálo v normální cestovní poloze... Já jen zkouel vechny ostatní polohy (podle zdejího návodu... ) a z nějakého důvodu jsem byl přesvědčen, e by se měla při změně polohy zvedat na vech stranách současně...
Nevzal jsem ji nakonec proto, e přes deklarovanou servisku u ní nebyla. Údávaný nájezd byl 150 tkm, ale dle stavu volantu a řadičky bych hádal víc, take rozvody a kdo ví co jetě. Klima na jedné straně chladila a na druhé topila (co podle tohoto fora není a takový problém). Citroen byl schopen zjistit jen to, e pochází z Belgie. No a hlavně byla bouraná... sice to vypadalo jen na pravý přední blatník, ale vůbec to nebylo slícované (mezi blatníkem a nárazníkem byla v jednom místě mezera na prst), take kdo ví čím vím bylo hnuté. Motor se mi zdál ok (start i jízda), ale při vypínání se mi to moc nezdálo - mám stejný v Peugeotu, ale při chcípnutí tak s autem nekube... No ale to u jsem hodně OT...
Kadopádně jetě jednou vem díky za informace.
Mnohokrát vem díky za odpovědi...
Asi jsem se patně vyjádřil auto stálo v normální cestovní poloze... Já jen zkouel vechny ostatní polohy (podle zdejího návodu... :palec ) a z nějakého důvodu jsem byl přesvědčen, e by se měla při změně polohy zvedat na vech stranách současně... :-))))
Nevzal jsem ji nakonec proto, e přes deklarovanou servisku u ní nebyla. Údávaný nájezd byl 150 tkm, ale dle stavu volantu a řadičky bych hádal víc, take rozvody a kdo ví co jetě. Klima na jedné straně chladila a na druhé topila (co podle tohoto fora není a takový problém). Citroen byl schopen zjistit jen to, e pochází z Belgie. No a hlavně byla bouraná... sice to vypadalo jen na pravý přední blatník, ale vůbec to nebylo slícované (mezi blatníkem a nárazníkem byla v jednom místě mezera na prst), take kdo ví čím vím bylo hnuté. Motor se mi zdál ok (start i jízda), ale při vypínání se mi to moc nezdálo - mám stejný v Peugeotu, ale při chcípnutí tak s autem nekube... :nevim No ale to u jsem hodně OT...
Kadopádně jetě jednou vem díky za informace.
|
|
04.10.2011 08:15 -
|
2416995
|
|
C5stepan
|
|
|
Nedej se odradit a hledej dál. První nevylo, vyjde jiné. C5 je prima auto!
Nedej se odradit a hledej dál. První nevylo, vyjde jiné. C5 je prima auto:palec!
|
|
04.10.2011 08:24 -
|
2416997
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
A tak, jak se tu ji mnohokrát psalo, vezmi si někoho s patřičnou diagnostikou, kterou oven spolehlivě ovládá a zná. Drím palce.
A tak, jak se tu ji mnohokrát psalo, vezmi si někoho s patřičnou diagnostikou, kterou oven spolehlivě ovládá a zná. Drím palce.
|
|
04.10.2011 10:33 -
|
2417012
|
|
Chci_Cé5
|
|
|
Odradit se nedám, jen mi moc nenahrává moje současná fin. situace a přitom auto musím řeit, protoe Paout začal zlobit.
Někoho znalého citroení diagnostiky bych určitě rád. Problém je, e na C.C.C.A. jsem v okolí nikoho nenael. Co jsem pochopil tak na Olomoucku působil uivatel "Diagnostik", ale u se tu nevyskytuje...
Odradit se nedám, jen mi moc nenahrává moje současná fin. situace a přitom auto musím řeit, protoe Paout začal zlobit.
Někoho znalého citroení diagnostiky bych určitě rád. Problém je, e na C.C.C.A. jsem v okolí nikoho nenael. Co jsem pochopil tak na Olomoucku působil uivatel "Diagnostik", ale u se tu nevyskytuje...
|
|
04.10.2011 14:18 -
|
2417031
|
|
jruze
|
|
|
Jak jsou daleko Pieany?(Jumep)-určitě ví co a jak.
Jak jsou daleko Pieany?(Jumep)-určitě ví co a jak.;-)
|
|
04.10.2011 16:10 -
|
2417043
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nehledej na Olomoucku, hledej vude. Kdy bude čekat, a se něco urodí u tvýho baráku, tak se nedočká. A bude mít vytipovaný auto, a je to kdekoliv, tak se můe ptát, kdo tam je ochotnej s tebou zajet. Pro tyhle auta se holt jezdí někdy hóóóódně daleko. Ale pečlivej výběr ti uetří takový výdaje, e se ti zaplatí i cesta kolem světa.
Nehledej na Olomoucku, hledej vude. Kdy bude čekat, a se něco urodí u tvýho baráku, tak se nedočká. A bude mít vytipovaný auto, a je to kdekoliv, tak se můe ptát, kdo tam je ochotnej s tebou zajet. Pro tyhle auta se holt jezdí někdy hóóóódně daleko. Ale pečlivej výběr ti uetří takový výdaje, e se ti zaplatí i cesta kolem světa. ;-)
|
|
04.10.2011 17:20 -
|
2417065
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
chlapy, bezte si povidat o koupi nove C5 do patricne diskuze, diky.
chlapy, bezte si povidat o koupi nove C5 do patricne diskuze, diky. :palec
|
|
| |
|
|