| | |
03.02.2014 15:14 -
Re: zadní pístnice
|
2664430
|
|
Hromadka
|
Město: Liberec 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Tak závlačka tam u není a kulatina je kouskem tyčky.Ta tyčka je v celku s tim konusem v nápravě? Předpokládám e to vymlátím směrem k pístnici z nápravy?
Tak závlačka tam u není a kulatina je kouskem tyčky.Ta tyčka je v celku s tim konusem v nápravě? Předpokládám e to vymlátím směrem k pístnici z nápravy?
|
|
03.02.2014 16:31 -
|
2664435
|
|
Hromadka
|
Město: Liberec 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zbytek byl v rameni,koukal jen orezlý kousicek.... no zatim jsem se do toho nepustil,nemam to cim vyrazit....Tycka je asi 4 cm dlouha,urcite neni cela.....
Zbytek byl v rameni,koukal jen orezlý kousicek.... no zatim jsem se do toho nepustil,nemam to cim vyrazit....Tycka je asi 4 cm dlouha,urcite neni cela.....
|
|
18.03.2014 22:26 -
|
2677916
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Ahoj priatelia. Prosím vás, pri prechode nerovností sa mi ozývalo kovové klepanie od zadnej nápravy, myslel som si teda, e mám v háji loiská (kilometre tomu zodpovedajú), tak som sa pustil do výmeny, podža jumep-ovho návodu, ale pri odpájaní piestnice som si vimol (mono som to spôsobil pri demontái) prasknutú manetu. keď som ju zhodil, tak som si vimol, e tyčka, ktorá sa opiera o piest má z druhej strany gužový kĺb a ten kĺb má taký milimeter, či dva vôžu. Viete mi prosím poveda, či je tá vôža normálna, alebo nie? podža zvukov predpokladám, e to klepanie ilo z nej. Videl som to prvýkrát, tak neviem ako presne to má by, či je to "normálne" (nepredpokladám), alebo je to vymlátené a treba to vymeni. Inak, keď som rozobral loiská, zistil som, e boli v pohode... ale keďe som to u rozosral, tak ich samozrejme vymením za nové. Ďakujem vopred za odozvu
Ahoj priatelia. Prosím vás, pri prechode nerovností sa mi ozývalo kovové klepanie od zadnej nápravy, myslel som si teda, e mám v háji loiská (kilometre tomu zodpovedajú), tak som sa pustil do výmeny, podža jumep-ovho návodu, ale pri odpájaní piestnice som si vimol (mono som to spôsobil pri demontái) prasknutú manetu. keď som ju zhodil, tak som si vimol, e tyčka, ktorá sa opiera o piest má z druhej strany gužový kĺb a ten kĺb má taký milimeter, či dva vôžu. Viete mi prosím poveda, či je tá vôža normálna, alebo nie? podža zvukov predpokladám, e to klepanie ilo z nej. Videl som to prvýkrát, tak neviem ako presne to má by, či je to "normálne" (nepredpokladám), alebo je to vymlátené a treba to vymeni. Inak, keď som rozobral loiská, zistil som, e boli v pohode... ale keďe som to u rozosral, tak ich samozrejme vymením za nové. Ďakujem vopred za odozvu :)
|
|
18.03.2014 23:20 -
|
2677935
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Ta vůle v kloubku je normální, to ti neklepe. Klepe ti vůle v loiskách, určitě kdy si je utřel, měl vnějí krouek hmatatelné prohlubně vyběhané od válečků ... Nebo ti klepe celá náprava - utáhnout 4 rouby co drí nápravnici, dva v těch "závaích" a dva vzadu.
Ta vůle v kloubku je normální, to ti neklepe. Klepe ti vůle v loiskách, určitě kdy si je utřel, měl vnějí krouek hmatatelné prohlubně vyběhané od válečků ... Nebo ti klepe celá náprava - utáhnout 4 rouby co drí nápravnici, dva v těch "závaích" a dva vzadu.
|
|
18.03.2014 23:27 -
|
2677937
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
na moje "sklamanie" boli loiská v dobrom stave, iadne vydrané dúlky, akurát styčná plocha loísk nebola lesklá, ale matná. Take ete skúsim to uchytenie nápravy a a financie dovolia tak zrejme vymením gule. Auto má 240 tisíc a ete sú pôvodné.
Ale ďakujem za odozvu
na moje "sklamanie" boli loiská v dobrom stave, iadne vydrané dúlky, akurát styčná plocha loísk nebola lesklá, ale matná. Take ete skúsim to uchytenie nápravy a a financie dovolia tak zrejme vymením gule. Auto má 240 tisíc a ete sú pôvodné.
Ale ďakujem za odozvu :)
|
|
19.03.2014 07:49 -
|
2677963
|
|
Miklásek
|
|
|
No, kupoval som auto od známeho, a ten mi vravel, e ich nemenil. Auto mal es rokov a pri kúpe malo 150 000 km (dnes má 240 000), preto som usudzoval, e tie uloenia sú pôvodné a iiel som na istotu, e to bude v nich a e sa mi rozsypú pred očami. Ale nestalo sa. Ked´nad tým teraz premýžam, tak loisko bliie ku kolesu bolo suchie ako to vnútorné. To miesto je predsalen viac exponované na bordel od kolesa. Take nežutujem, e som to rozobral.
Skúsim to zloi povymedzova a uvidím či sa dačo zmení. Ďakujem vám za rady
No, kupoval som auto od známeho, a ten mi vravel, e ich nemenil. Auto mal es rokov a pri kúpe malo 150 000 km (dnes má 240 000), preto som usudzoval, e tie uloenia sú pôvodné a iiel som na istotu, e to bude v nich a e sa mi rozsypú pred očami. Ale nestalo sa. Ked´nad tým teraz premýžam, tak loisko bliie ku kolesu bolo suchie ako to vnútorné. To miesto je predsalen viac exponované na bordel od kolesa. Take nežutujem, e som to rozobral.
Skúsim to zloi povymedzova a uvidím či sa dačo zmení. Ďakujem vám za rady :-)
|
|
19.03.2014 08:04 -
|
2677964
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Při 240tis km nájezdu by byly loiska v ramenech C5 u docela znatelně vyběháné. Je to moc těké auto na tak malá loiska. Pokud tam byly loiska od Timkenu ( TPS - China ) - také je dává Citroen ve výrobě, tak je na nich datum výroby, lze poznat tedy přiblině kdy tam byly dávané. .link.
Při 240tis km nájezdu by byly loiska v ramenech C5 u docela znatelně vyběháné. Je to moc těké auto na tak malá loiska. Pokud tam byly loiska od Timkenu ( TPS - China ) - také je dává Citroen ve výrobě, tak je na nich datum výroby, lze poznat tedy přiblině kdy tam byly dávané. http://citroxa.rajce.idnes.cz/c5_ramena_270tis/#IMG_2176.jpg
;-)
|
|
19.03.2014 21:36 -
|
2678105
|
|
Miklásek
|
|
|
boli tam loiská SKF, take je moné, e ich u dakto menil. kadopádne tam tak či tak poputujú nové. uvidím čo to spraví keď to zloím. Potom dám vedie
boli tam loiská SKF, take je moné, e ich u dakto menil. :nevim kadopádne tam tak či tak poputujú nové. uvidím čo to spraví keď to zloím. Potom dám vedie :P
|
|
19.03.2014 21:42 -
|
2678111
|
|
PATaMAT
|
|
|
Pokud tam byly SKF , tak to na 1000% bylo měněno Prvomontá z Citroenu je Timken. Origo náhradní díl z Citroenu je Timken ...
Pokud tam byly SKF , tak to na 1000% bylo měněno ;-) Prvomontá z Citroenu je Timken. Origo náhradní díl z Citroenu je Timken ...
|
|
19.03.2014 21:49 -
|
2678114
|
|
Miklásek
|
|
|
tak potom je to jasné Inak, opravnú sadu mám značky SNR (baliaca firma) a loiská v nej sú Timken
tak potom je to jasné :) Inak, opravnú sadu mám značky SNR (baliaca firma) a loiská v nej sú Timken
|
|
02.04.2014 18:42 -
|
2682998
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak po přetěsnění pístnic jsem chtěl vyměnit i závlačky, protoe jsou rezaté jak lika a docela zeslabené. Pořídil jsem je dle orig. čísl v Citroenu (527209). Ale kdy jsem je tam chtěl nasadit, zjistili jsem, e to nejde. Jsou krátké a při nasazení jsou moc otevřené a mají tendenci vyskočit
Ptal jsem se jestli mi dali správný díl, tak objednali jetě jednou a přilo to samé . Nemá v tom Citroen nějaký bordel v číslování? Jak to řeíte, kdy chcete koupit nové, tak aby tam ly OK?
Jinak přikládám foto závlačky z auta a závlačky z autorizáku.
Tak po přetěsnění pístnic jsem chtěl vyměnit i závlačky, protoe jsou rezaté jak lika a docela zeslabené. Pořídil jsem je dle orig. čísl v Citroenu (527209). Ale kdy jsem je tam chtěl nasadit, zjistili jsem, e to nejde. Jsou krátké a při nasazení jsou moc otevřené a mají tendenci vyskočit :-(
Ptal jsem se jestli mi dali správný díl, tak objednali jetě jednou a přilo to samé :nevim. Nemá v tom Citroen nějaký bordel v číslování? Jak to řeíte, kdy chcete koupit nové, tak aby tam ly OK?
Jinak přikládám foto závlačky z auta a závlačky z autorizáku.
Přílohy: zavlacky.jpg ( 108979b ) - |
|
02.04.2014 19:17 -
|
2683030
|
|
PATaMAT
|
|
|
No, tohle byly starí typ, pouívaný na BX, Xa, XM ... na C5 dělali ty delí, mám nějaké nové od loňska a sou dlouhé. Ale koukám teď vudemají stejné číslo jak na Bx tak na C5 ??? A řekl bych e měly jiné číslo ne ty krátké. Ale dávám tam běně i ty krátké, stačí je trochu přihnout v kletích a drí dobře.
No, tohle byly starí typ, pouívaný na BX, Xa, XM ... na C5 dělali ty delí, mám nějaké nové od loňska a sou dlouhé. Ale koukám teď vudemají stejné číslo jak na Bx tak na C5 ??? A řekl bych e měly jiné číslo ne ty krátké. Ale dávám tam běně i ty krátké, stačí je trochu přihnout v kletích a drí dobře.
|
|
02.04.2014 19:38 -
|
2683049
|
|
jumep
|
|
|
neviem, normalne som ich uz x krat vymenil, nasadis - koncek nepatrne trci co staci
jedine co nesli obcas nasadit ked bol zle ustrihnuty ten drat a mal otrep, stacilo obrusit
neviem, normalne som ich uz x krat vymenil, nasadis - koncek nepatrne trci co staci
jedine co nesli obcas nasadit ked bol zle ustrihnuty ten drat a mal otrep, stacilo obrusit
|
|
02.04.2014 20:17 -
|
2683075
|
|
jumep
|
|
|
ked ju tam dostatocne zasunes, tak sice ten drat nekouka ale vidis / citis tam tu spicku
ked ju tam dostatocne zasunes, tak sice ten drat nekouka ale vidis / citis tam tu spicku
|
|
03.04.2014 00:32 -
|
2683183
|
|
jruze
|
|
|
Já kdy potřebuji dát novou tak jsem koupil za pár kaček v Horbachu (tuím balení po deseti kusech) - jsou o něco slabí ale to je úplně jedno.A jsou pochromované - nereznou.
Já kdy potřebuji dát novou tak jsem koupil za pár kaček v Horbachu (tuím balení po deseti kusech) - jsou o něco slabí ale to je úplně jedno.A jsou pochromované - nereznou.;-)
|
|
04.04.2014 06:41 -
|
2683465
|
|
shalafi
|
|
|
Poradite rozumny servis v BA, alebo sa rovno dohodnem s jumepom? [:
Poradite rozumny servis v BA, alebo sa rovno dohodnem s jumepom? [:
Přílohy: IMG_20140404_053340.jpg ( 93067b ) - |
|
04.04.2014 08:00 -
|
2683490
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
nedvíhali ti auto v pneuservise/servise na zdviháku bez auta v hornej polohe, resp. s otvoreným víčkom na LDS?
nedvíhali ti auto v pneuservise/servise na zdviháku bez auta v hornej polohe, resp. s otvoreným víčkom na LDS?
|
|
| |
|
|