| | |
27.12.2013 20:29 -
Re: zadní pístnice
|
2650992
|
|
jumep
|
|
|
ja si myslim ze manzety ... keby bola trubka tak uz je na zemi ...
a niekde vyflusalo lds alebo remenica
ja si myslim ze manzety ... keby bola trubka tak uz je na zemi ...
a niekde vyflusalo lds alebo remenica
|
|
27.12.2013 21:59 -
|
2651022
|
|
kszotek123
|
Město: Bohumin, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
no prava strana kde jsem ten gejzir videl uz sedi na podkladkach a leva pod kterou je hever podsunuty tak zatim na nem nesedi. po prijezdu to kapalo z obou. muze byt nahoda ze se to pri jizde natolik rozstrikalo ze to pak vypadalo na obe strany. zitra uklizim garaz a zkusim to zvednout na kozy a podivat se. tak nejak doufam v manzety, ale uvidime zitra.
inak ta prava strana si sedla tak po 3-4 hodinach az kdyz jsem s tim zahoupal. jinak nebyla videt zmena vysky
no prava strana kde jsem ten gejzir videl uz sedi na podkladkach a leva pod kterou je hever podsunuty tak zatim na nem nesedi. po prijezdu to kapalo z obou. muze byt nahoda ze se to pri jizde natolik rozstrikalo ze to pak vypadalo na obe strany. zitra uklizim garaz a zkusim to zvednout na kozy a podivat se. tak nejak doufam v manzety, ale uvidime zitra.
inak ta prava strana si sedla tak po 3-4 hodinach az kdyz jsem s tim zahoupal. jinak nebyla videt zmena vysky
|
|
29.12.2013 18:01 -
|
2651780
|
|
kszotek123
|
|
|
Tak auto zvednute, trochu mne desi jak moc oleje je kolem te kostky uprostred. Zatim jsem jen zlousel sundat manzetu na te prave strane, ale daleko jsem se nedostal. Nemate nahodou nekdo fotky jak to vypada v prubehu demontaze at mam predstavu jak by to melo vypadat at neobjevuju ameriku??? V linku je par fotek po zvednuti auta : .link.
Tak auto zvednute, trochu mne desi jak moc oleje je kolem te kostky uprostred. Zatim jsem jen zlousel sundat manzetu na te prave strane, ale daleko jsem se nedostal. Nemate nahodou nekdo fotky jak to vypada v prubehu demontaze at mam predstavu jak by to melo vypadat at neobjevuju ameriku??? V linku je par fotek po zvednuti auta : https://www.dropbox.com/sh/7sekk3651mhjs77/QmZlv8FwiX
|
|
29.12.2013 18:32 -
|
2651784
|
|
jumep
|
|
|
v rychlosti a skratke
1. odtlakovat napravu (tj. auto na spalkoch a dat ho do spodnej polohy, dvihnut zadne kola aby chodili volne)
2. vytiahnut tie zavlacky (ihla co je zapichnuta na prvej fotke)
3. otvorit nadrzku lds
4. vytiahnut hadicky, odcvaknut pasku a sundat manzetu aj s tyckou
tece ti ta manzeta aj do manzety aj von, to co natece do manzety ti cez odvetranie natece do napravy a potom vyteka okolo tej kocky (raz sa mi stalo ze to nebolo tam, ale to predtym niekto varil vyfuk a zjavne mu to tam vzblklo a prehorela trubka prepadu)
v rychlosti a skratke
1. odtlakovat napravu (tj. auto na spalkoch a dat ho do spodnej polohy, dvihnut zadne kola aby chodili volne)
2. vytiahnut tie zavlacky (ihla co je zapichnuta na prvej fotke)
3. otvorit nadrzku lds
4. vytiahnut hadicky, odcvaknut pasku a sundat manzetu aj s tyckou
tece ti ta manzeta aj do manzety aj von, to co natece do manzety ti cez odvetranie natece do napravy a potom vyteka okolo tej kocky (raz sa mi stalo ze to nebolo tam, ale to predtym niekto varil vyfuk a zjavne mu to tam vzblklo a prehorela trubka prepadu)
|
|
29.12.2013 18:53 -
|
2651796
|
|
kszotek123
|
|
|
ok, auto na prave strane uz sedelo, takze bylo v nejnizsi poloze, ale s kolem i pri otevrene nadrzce moc hybat neslo. takze jeste nastartovat a dat regulerni spusteni
tu zavlacku jsem vytahl v pohode a a 10min boji sla odcvaknout i ta blaznovina.
Jen jsem nevedel jak moc velky problem bude s vyndanim te tycky, bo v te pistnici chodi volne jen na strane zavlacky nejak drzi.
ok, auto na prave strane uz sedelo, takze bylo v nejnizsi poloze, ale s kolem i pri otevrene nadrzce moc hybat neslo. takze jeste nastartovat a dat regulerni spusteni
tu zavlacku jsem vytahl v pohode a a 10min boji sla odcvaknout i ta blaznovina.
Jen jsem nevedel jak moc velky problem bude s vyndanim te tycky, bo v te pistnici chodi volne jen na strane zavlacky nejak drzi.
|
|
29.12.2013 18:59 -
|
2651797
|
|
jumep
|
|
|
nechapem ako ti auto moze sedet len na jednej strane, mas tam stabilizator, takze zadok musi sedet cely kedtak
tycku z piestnice normalne relativne vymlat, ked mas zavlacku vonku a menis manzetu ti je jedno ze ju poskodis (myslim manzetu)
malo by to ist von volne, ale bude to prihrdzavele ako u vacsiny aut
nechapem ako ti auto moze sedet len na jednej strane, mas tam stabilizator, takze zadok musi sedet cely kedtak
tycku z piestnice normalne relativne vymlat, ked mas zavlacku vonku a menis manzetu ti je jedno ze ju poskodis (myslim manzetu)
malo by to ist von volne, ale bude to prihrdzavele ako u vacsiny aut
|
|
29.12.2013 19:32 -
|
2651810
|
|
kszotek123
|
|
|
kdyz jsem zajizdel do garaze ( musel jsem objet barak ) tak auto se naklanelo na pravou stranu a abych tam dal zvedak tak jsem ho musel trochu prizvednout rukama. Ono si to na tu levou stranu vzadu nesedlo ani pres noc. Mel jsem tak taky podkladku, ale normalne jsem ji vyndal pred prejezdem.
Tak jsem tam znovu zasel, auto nechal spustit. Stale to rameno pruzilo a neslo snim poradne hnout (nadrzka otevrena). Nasadil jsem kolo na dvasrouby a zakmital s nim, po par vterinach to povolilo. Pote uz stacilo jen trikrat klepnout a jedna tycka uz je venku. Zatim teda panove velke diky za napovedu v teto fazi. Tet k tem tesnenim, co jeste sundat nebo vyndat abych se k nim popripade dostal. Teda jestli se mam do nich pustit.
kdyz jsem zajizdel do garaze ( musel jsem objet barak ) tak auto se naklanelo na pravou stranu a abych tam dal zvedak tak jsem ho musel trochu prizvednout rukama. Ono si to na tu levou stranu vzadu nesedlo ani pres noc. Mel jsem tak taky podkladku, ale normalne jsem ji vyndal pred prejezdem.
Tak jsem tam znovu zasel, auto nechal spustit. Stale to rameno pruzilo a neslo snim poradne hnout (nadrzka otevrena). Nasadil jsem kolo na dvasrouby a zakmital s nim, po par vterinach to povolilo. Pote uz stacilo jen trikrat klepnout a jedna tycka uz je venku. Zatim teda panove velke diky za napovedu v teto fazi. Tet k tem tesnenim, co jeste sundat nebo vyndat abych se k nim popripade dostal. Teda jestli se mam do nich pustit.
|
|
29.12.2013 20:57 -
|
2651848
|
|
Mamlas
|
|
|
Na predchozi strance na konci je prispevek od Pat a Mat a v priloze je obrazek z ceho se ten pist sklada. Sundat staci zavlacka, pak ta tycka, spona manzety a manzeta. Pak vytahnes pist ven a uvnitr jsou ty tesneni videt. Postup jak vyndat a nandat tesneni tu uz byl take popsany.
Mozna by bylo lepsi jeste tu zadni napravu odtlakovat nez si to zacal rozebirat.
Na predchozi strance na konci je prispevek od Pat a Mat a v priloze je obrazek z ceho se ten pist sklada. Sundat staci zavlacka, pak ta tycka, spona manzety a manzeta. Pak vytahnes pist ven a uvnitr jsou ty tesneni videt. Postup jak vyndat a nandat tesneni tu uz byl take popsany.
Mozna by bylo lepsi jeste tu zadni napravu odtlakovat nez si to zacal rozebirat.
|
|
29.12.2013 21:11 -
|
2651850
|
|
kszotek123
|
|
|
Dik tet jsem na to kouk, to je tak kdyz clovek poradne necte. . O odtlakovani tu tusim byla taky rec, nejak jsem se na to zapomnel kouknout. Myslel jsem, ze pri tak masivnim uniku uz tam moc tlaku nebude.
Dik tet jsem na to kouk, to je tak kdyz clovek poradne necte. :-)) . O odtlakovani tu tusim byla taky rec, nejak jsem se na to zapomnel kouknout. Myslel jsem, ze pri tak masivnim uniku uz tam moc tlaku nebude.
|
|
29.12.2013 21:21 -
|
2651854
|
|
Mamlas
|
|
|
Asi ne pokud se to rameno volne hybe tak uz je to opravdu bez tlaku.
Pro jistotu - priblizne uprostred nad napravou je kostka (vedou z ni trubky k pistnicim) a na ni je odvzdusnovaci ventil (stejny jako u brzd). Ten staci povolit a upustit kapalinu (natlakovanou) do nejaky nadoby.
Asi ne pokud se to rameno volne hybe tak uz je to opravdu bez tlaku.
Pro jistotu - priblizne uprostred nad napravou je kostka (vedou z ni trubky k pistnicim) a na ni je odvzdusnovaci ventil (stejny jako u brzd). Ten staci povolit a upustit kapalinu (natlakovanou) do nejaky nadoby.
|
|
30.12.2013 13:20 -
|
2652088
|
|
kszotek123
|
|
|
Dnes vyndana pistnice stav pred ocistenim a po lehkem lesteni viz link. Myslite ze pujde pouzit?? Jinak mne zarazilo ze jsem tam nasel jen dve tesneni, nebo ze bych to prostredni prehledl v te drazce??. To asi nebude normalni. Vse nafoceno zde .link.
Dnes vyndana pistnice stav pred ocistenim a po lehkem lesteni viz link. Myslite ze pujde pouzit?? Jinak mne zarazilo ze jsem tam nasel jen dve tesneni, nebo ze bych to prostredni prehledl v te drazce??. To asi nebude normalni. Vse nafoceno zde https://www.dropbox.com/sh/7sekk3651mhjs77/QmZlv8FwiX
|
|
30.12.2013 15:22 -
|
2652142
|
|
jumep
|
|
|
ten piest by som tam isto nevracal .. (jedine len na dobu kym zozenem druhu piestnicu)
ten piest by som tam isto nevracal .. (jedine len na dobu kym zozenem druhu piestnicu)
|
|
30.12.2013 15:45 -
|
2652148
|
|
kszotek123
|
|
|
Demontovana i druha strana, nebo lepe receno vysypana . Praskla tycka u kloubku, pistnice opticky az na malicky kousek hladka a vylestena. Ale diky tycce na konci lehce zdeformovana. Po par uderech kladivem srovnana. Takze tet prozba, nevite nekdo kde sehnat tycku a jednu az dve pistnice za rozumny peniz. Auto totiz potrebuju at muzu vozit cerku do skoly a nove dily si nejak nemuzu dovolit. Teda manzety a tesneni pujdou samozrejme nove. Foto destrukce doplneno do linku .link.
Demontovana i druha strana, nebo lepe receno vysypana :( . Praskla tycka u kloubku, pistnice opticky az na malicky kousek hladka a vylestena. Ale diky tycce na konci lehce zdeformovana. Po par uderech kladivem srovnana. Takze tet prozba, nevite nekdo kde sehnat tycku a jednu az dve pistnice za rozumny peniz. Auto totiz potrebuju at muzu vozit cerku do skoly a nove dily si nejak nemuzu dovolit. Teda manzety a tesneni pujdou samozrejme nove. Foto destrukce doplneno do linku https://www.dropbox.com/sh/7sekk3651mhjs77/QmZlv8FwiX
|
|
30.12.2013 18:03 -
|
2652185
|
|
gull
|
|
|
no tak to jsou děsivé fotky,
zkus vrakáč v Koblově, nebo v Bělé
.link.
.link.
jinak autodíly hulín, tam by ti mohl poradit s neorig. díly. odkaz v ccca
jetě trochu z ruky ... .link.
no tak to jsou děsivé fotky,
zkus vrakáč v Koblově, nebo v Bělé
http://vrakovistekoblov.cz/#!tab-contacts
http://www.total-car.cz/kontakt/
jinak autodíly hulín, tam by ti mohl poradit s neorig. díly. odkaz v ccca
jetě trochu z ruky ... http://www.dilypeugeotcitroen.cz/
|
|
12.01.2014 18:43 -
|
2656341
|
|
petko
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Dva mesiace po vymene manzety zase kvapky LDS pod autom z toho istého miesta...... Vtedy som nemenil tesnenie, iba manzetu. Teraz skusim aj to... Nema niekto objednavacie cislo na to tesnenie??? Vdaka/
Dva mesiace po vymene manzety zase kvapky LDS pod autom z toho istého miesta...... Vtedy som nemenil tesnenie, iba manzetu. Teraz skusim aj to... Nema niekto objednavacie cislo na to tesnenie??? Vdaka/
|
|
12.01.2014 19:19 -
|
2656381
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Kdyby sis pročetl 1 - 2 stránky z5, vechno tam má ....
u C5 I co má v popisu je to u sedanu DO OPR 09822 m a 37mm a od ma 40mm
pro 37mm je číslo 527218, pro 40mm je 527228.
při nasazování nové manety je potřeba očistit dosedací plochu pod manetou, bývý tam koroze hliníku a po té to vzlíná. Taky to teče kdy je moc LDS, více ne je zdrávo ... je moc velký přetlak při návratu kapaliny do nádobky a na manetě pístnice je nejslabí místo, tak to tam pak prosákne ...
Kdyby sis pročetl 1 - 2 stránky z5, vechno tam má ....
u C5 I co má v popisu je to u sedanu DO OPR 09822 m a 37mm a od ma 40mm
pro 37mm je číslo 527218, pro 40mm je 527228.
při nasazování nové manety je potřeba očistit dosedací plochu pod manetou, bývý tam koroze hliníku a po té to vzlíná. Taky to teče kdy je moc LDS, více ne je zdrávo ... je moc velký přetlak při návratu kapaliny do nádobky a na manetě pístnice je nejslabí místo, tak to tam pak prosákne ...
|
|
03.02.2014 14:58 -
|
2664427
|
|
Hromadka
|
Město: Liberec 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím vechny,tak dnes se mi auto nezvedlo,teda a po chvilce.Bylo mi to divné,tak jsem trocha popojel a na silnici spousta kapaliny.Tak jsem nahlédl dovnitř pod auto a kapalo to kolem prachovky pistnice a kolem kostky.Po zvednuti a sundání pravého kola byla v prachovce zapíchnutý kousek 12 kulatiny a hned zatím byl píst.Super zlom,téměř čistý.Kazdopádně tyčka uplně v háji a kapalina taky.Stojím a sháním info kolem....
Zdravím vechny,tak dnes se mi auto nezvedlo,teda a po chvilce.Bylo mi to divné,tak jsem trocha popojel a na silnici spousta kapaliny.Tak jsem nahlédl dovnitř pod auto a kapalo to kolem prachovky pistnice a kolem kostky.Po zvednuti a sundání pravého kola byla v prachovce zapíchnutý kousek 12 kulatiny a hned zatím byl píst.Super zlom,téměř čistý.Kazdopádně tyčka uplně v háji a kapalina taky.Stojím a sháním info kolem....
|
|
| |
|
|