| | |
21.04.2016 19:23 -
Re: zadní pístnice
|
2944134
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Také jsem dlouhou dobu jezdil bez závlačky a nebylo to poznat. Zjistili jsem to a kdy se naloilo do kufru 320 kg cementu a přes noc auto spadlo dolů. Muselo se na opravu pistnice. Mechanik říkal, e tam chybí závlačka, díra zarostlá, e se musela provrtat. Po přebrouení pístnice a výměně těsnění je to OK
Také jsem dlouhou dobu jezdil bez závlačky a nebylo to poznat. Zjistili jsem to a kdy se naloilo do kufru 320 kg cementu a přes noc auto spadlo dolů. Muselo se na opravu pistnice. Mechanik říkal, e tam chybí závlačka, díra zarostlá, e se musela provrtat. Po přebrouení pístnice a výměně těsnění je to OK
|
|
21.04.2016 21:44 -
|
2944221
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): Kdy to auto kupoval tak tam 100% byla.Nikdy jsem neviděl to aby tyčka vyskočila - rozumím tomu co píe a je to divné to bych pochopil kdyby byla KO koule,nebo přidřená pístnice a nebo se rozloupnul kloubek - to u jsem tu měl nkolikrát,ale jemu vyjel kloubek neporuenej a ten kolikrát jde tak mizerně i vyrazit.No nicméně si myslím e je celá pístnice teď KO.Tvůj názor?
Z toho co píe, chápu, e to auto bylo u tebe .... Kuel je čistej, tzn někdo na tom dělal a proto je to čisté, asi to bylo i namazané, tak to tam nedrelo samo. Není problém aby to vyskočilo při nestandardní situaci propruení. Kloubek se rozpadne větinou proto, e se to právě pootočí a zlomí. Pístnice nemusí být nic, ale větinou praskne píst, nebo se dokonce kus vylomí ( pár jich tu mám takovejch ) jak se ta tyčka opře o bok pístu a pod rameno a zapáčí se to, kadopádně vytáhnout píst a prohlídnout jestli není prasklej.
Z toho co píe, chápu, e to auto bylo u tebe .... Kuel je čistej, tzn někdo na tom dělal a proto je to čisté, asi to bylo i namazané, tak to tam nedrelo samo. Není problém aby to vyskočilo při nestandardní situaci propruení. Kloubek se rozpadne větinou proto, e se to právě pootočí a zlomí. Pístnice nemusí být nic, ale větinou praskne píst, nebo se dokonce kus vylomí ( pár jich tu mám takovejch ) jak se ta tyčka opře o bok pístu a pod rameno a zapáčí se to, kadopádně vytáhnout píst a prohlídnout jestli není prasklej.
|
|
21.04.2016 22:18 -
|
2944271
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Take by teoreticky mohlo stačit dát jen novou manetu a nahodit to zpátky a zajistit závlačkou?
Jinak situace, jak se to stalo zřejmě odpovídá tomu, co říká - jel jsem cca 30kmh (a přidal plyn) v tý zvýený poloze, pravý kolo po rovné silnici, levý přes kanál a rozbitou silnici - auto jakoby poskočilo, bouchlo a u jsem věděl, e je něco v řiti a jen tak tak dojel na parkovitě, kde to popadalo na nejnií polohu..
Take by teoreticky mohlo stačit dát jen novou manetu a nahodit to zpátky a zajistit závlačkou? :-o
Jinak situace, jak se to stalo zřejmě odpovídá tomu, co říká - jel jsem cca 30kmh (a přidal plyn) v tý zvýený poloze, pravý kolo po rovné silnici, levý přes kanál a rozbitou silnici - auto jakoby poskočilo, bouchlo a u jsem věděl, e je něco v řiti a jen tak tak dojel na parkovitě, kde to popadalo na nejnií polohu..
|
|
21.04.2016 22:34 -
|
2944289
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Z toho co píe, chápu, e to auto bylo u tebe .... Kuel je čistej, tzn někdo na tom dělal a proto je to čisté, asi to bylo i namazané, tak to tam nedrelo samo. Není problém aby to vyskočilo při nestandardní situaci propruení. Kloubek se rozpadne větinou proto, e se to právě pootočí a zlomí. Pístnice nemusí být nic, ale větinou praskne píst, nebo se dokonce kus vylomí ( pár jich tu mám takovejch ) jak se ta tyčka opře o bok pístu a pod rameno a zapáčí se to, kadopádně vytáhnout píst a prohlídnout jestli není prasklej.
Auto u mne nebylo jen jsem ho prohlíel před koupí - jedna z věcí na co koukám je jestli netečou pístnice,jestli něco nebude vidět kolem loisek atd.. vím e manety byly suché I ramena vypadali dobře , auto byl čerstvej dovoz tuím z D. a celkově vypadalo velmi pěkně.(kdyby to bylo rozdělávané a namazané bych si předpokládám viml) - závlačky tam byly a suché bez mastnoty a manety také bez stop namazání Pístnice?? - moné to je ale příjde mi e je vyosená a sekla se o dráky pro těsnění,tyčka dovede udělat také své(kdyby nebyla zkříená zajela by dovnitř a netekla by LDS - jestli mi to zítra výjde (musím dodělat dvě auta) tak dofotím dalí při rozebrání.
Auto u mne nebylo jen jsem ho prohlíel před koupí - jedna z věcí na co koukám je jestli netečou pístnice,jestli něco nebude vidět kolem loisek atd.. vím e manety byly suché I ramena vypadali dobře , auto byl čerstvej dovoz tuím z D. a celkově vypadalo velmi pěkně.(kdyby to bylo rozdělávané a namazané bych si předpokládám viml) - závlačky tam byly a suché bez mastnoty a manety také bez stop namazání;-) Pístnice?? - moné to je ale příjde mi e je vyosená a sekla se o dráky pro těsnění,tyčka dovede udělat také své(kdyby nebyla zkříená zajela by dovnitř a netekla by LDS - jestli mi to zítra výjde (musím dodělat dvě auta) tak dofotím dalí při rozebrání.
|
|
22.04.2016 07:39 -
|
2944408
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
DeFuckTo napsal(a): Take by teoreticky mohlo stačit dát jen novou manetu a nahodit to zpátky a zajistit závlačkou?
To je přesně co píu - nestandardní velké propruení...
myslím si, jak jsem psal, e bude asi prasklej píst nebo i vylomenej, chce to vyndat píst a prohlídnout. Závlačka by sama nevypadla pokud byla dobrá a dobře nasazená, tzn nějaká lidská chyba tomu předcházela.
To je přesně co píu - nestandardní velké propruení...
myslím si, jak jsem psal, e bude asi prasklej píst nebo i vylomenej, chce to vyndat píst a prohlídnout. Závlačka by sama nevypadla pokud byla dobrá a dobře nasazená, tzn nějaká lidská chyba tomu předcházela.
Přílohy: pist_01.jpg ( 400017b ) - pist_02.jpg ( 303778b ) - |
|
22.04.2016 19:34 -
|
2944617
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Od koupě na to nikdo neahal, nevim u přesně od kdy, ale na větích dírách to dělalo zvuky, který nemělo.. Pokud Jarda říká, e tam závlačka 100% byla, tak buď musela vypadnout a nebo mi jí musel někdo čmajznout, jiná monost není..
Od koupě na to nikdo neahal, nevim u přesně od kdy, ale na větích dírách to dělalo zvuky, který nemělo.. Pokud Jarda říká, e tam závlačka 100% byla, tak buď musela vypadnout a nebo mi jí musel někdo čmajznout, jiná monost není.. :nevim
|
|
23.04.2016 10:02 -
|
2944790
|
|
DeFuckTo
|
|
|
To jsem si taky říkal, ale jestli tam dali tu krátkou.. ? Jak jsem napsal, nikdo na to neahal a pokud tam byla, (co já nevim, ale věřim Jardovi), tak buď musela vypadnout (třeba vada materiálu a rupla) a nebo jí někdo musel lohnout..
To jsem si taky říkal, ale jestli tam dali tu krátkou.. ? Jak jsem napsal, nikdo na to neahal a pokud tam byla, (co já nevim, ale věřim Jardovi), tak buď musela vypadnout (třeba vada materiálu a rupla) a nebo jí někdo musel lohnout.. :-(
|
|
09.05.2016 13:09 -
|
2949826
|
|
zkrat
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
ahoj. Dala by se nekde sehnat ta dratena spona na manzetu na zadni napravu ? nechce se mi v citroenu davat za ni pres 300 kc. Dik
ahoj. Dala by se nekde sehnat ta dratena spona na manzetu na zadni napravu ? nechce se mi v citroenu davat za ni pres 300 kc. Dik
|
|
09.05.2016 14:10 -
|
2949831
|
|
jumep
|
|
|
normalne v nejakom obchode ako spona na zahradnu hadicu - je rovnaka ako tak co predavaju oni
normalne v nejakom obchode ako spona na zahradnu hadicu - je rovnaka ako tak co predavaju oni
|
|
09.05.2016 19:09 -
|
2949863
|
|
jruze
|
|
|
Proč? Já mám raději ty původní origa. Co je té staré co tam byla?
Proč? Já mám raději ty původní origa. Co je té staré co tam byla?
|
|
09.05.2016 22:00 -
|
2949967
|
|
zkrat
|
|
|
ja jsem delal asi pred 4 roky loziska v zadnich ramenech a ty zavlacky v manzetach byli tak zarezli,ze jsem je nedokazal sundat. tak jsem sundal ty dratove sponky. No a kdyz jsem to daval zpatky,tak se mi nepovedlo ty sponky tam zahaknout aby drzeli. tak jsem tam dal jen stahovacky,ze to nekdy predelam. No a ted mi to tece z napravy jak blazen,tak jsem se tady docetl,a koupil jsem tesnici krouzky(rano po odemknuti se hned spusti cerpadlo a dorovnava auto),novou manzetu ale za ty dratovy sponky se mi nechce davat tu silenou cenu.
ja jsem delal asi pred 4 roky loziska v zadnich ramenech a ty zavlacky v manzetach byli tak zarezli,ze jsem je nedokazal sundat. tak jsem sundal ty dratove sponky. No a kdyz jsem to daval zpatky,tak se mi nepovedlo ty sponky tam zahaknout aby drzeli. tak jsem tam dal jen stahovacky,ze to nekdy predelam. No a ted mi to tece z napravy jak blazen,tak jsem se tady docetl,a koupil jsem tesnici krouzky(rano po odemknuti se hned spusti cerpadlo a dorovnava auto),novou manzetu ale za ty dratovy sponky se mi nechce davat tu silenou cenu.
|
|
09.05.2016 22:57 -
|
2949992
|
|
zkrat
|
|
|
ok zkusim zelezarstvi. dik
ok zkusim zelezarstvi. dik
|
|
14.05.2016 14:09 -
|
2951066
|
|
zkrat
|
|
|
tak u nas nikde v zelezarstvi tu sponu nemaji,ani ji nedokazi objednat. takze je obednam pres link od PATaMATa.
tak u nas nikde v zelezarstvi tu sponu nemaji,ani ji nedokazi objednat. takze je obednam pres link od PATaMATa.
|
|
22.02.2017 12:46 -
zadní pístnice pérování
|
3043054
|
|
robs
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím,mám dotaz, mám C5 , 2001, 2.2 Hdi, a propoutí mi pravá zadní pístnice pérování hydrauliku, tudí mi vdy zadek klesne úplně na minimum. Někdy se mi to při rychlosti 10 km/h podaří ovládačema zvednout,ale není to pravidlem. Dříve to nedělalo.Poradíte mi, zda se dělá opravná sada nebo v náhradě pístnice? Origo je drahá a po vrakovitích to je 50 na 50.
Díky moc Robs.
Zdravím,mám dotaz, mám C5 , 2001, 2.2 Hdi, a propoutí mi pravá zadní pístnice pérování hydrauliku, tudí mi vdy zadek klesne úplně na minimum. Někdy se mi to při rychlosti 10 km/h podaří ovládačema zvednout,ale není to pravidlem. Dříve to nedělalo.Poradíte mi, zda se dělá opravná sada nebo v náhradě pístnice? Origo je drahá a po vrakovitích to je 50 na 50.
Díky moc Robs.
|
|
22.02.2017 13:56 -
Re: zadní pístnice pérování
|
3043073
|
|
PATaMAT
|
|
|
řeilo se to to milionkrát... rýha v těsnění , na pístu bude kus hliníku nalepenej ... zajeď k Jardovi dýlerovi NFP
řeilo se to to milionkrát... rýha v těsnění , na pístu bude kus hliníku nalepenej ... zajeď k Jardovi dýlerovi NFP :-p
|
|
| |
|
|