| | |
10.09.2011 20:40 -
Mizí brzdová kapalina
|
2412734
|
|
mikimi
|
Město: LUBNÁ, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Ahoj vem ,mám problém s mizením brzdové kapaliny
Ráno vyjedu a stop servis chybí brzdovka ,tak jsem ji dolil -po najetí cca 200km v nádrce opět chyběla ke spodní rysce
Samozřejmě jsem lezl pod autem hledal a nenael jsem ani kapku ani na podlaze v garái-nemůe se třeba někde hromadit , třeba v posilovači kdyby byl patnej brzdovej válec-asi je to hovadina ,ale tápu uvítám kadou radu. Přitom to ale brzdí normálně.
Ahoj vem ,mám problém s mizením brzdové kapaliny
Ráno vyjedu a stop servis chybí brzdovka ,tak jsem ji dolil -po najetí cca 200km v nádrce opět chyběla ke spodní rysce
Samozřejmě jsem lezl pod autem hledal a nenael jsem ani kapku ani na podlaze v garái-nemůe se třeba někde hromadit , třeba v posilovači kdyby byl patnej brzdovej válec-asi je to hovadina ,ale tápu uvítám kadou radu. Přitom to ale brzdí normálně.:nevim
|
|
10.09.2011 22:31 -
Re: Mizí brzdová kapalina
|
2412751
|
|
Darja
|
|
|
Tak auto mizí i s brzdovkou na minimu.. Zajeď do servisu, nech si auto zvednout a oni najdou únik. Takhle na dálku se na prd radí a brzdy bych řeila okamitě servisem a né psaním na fórum.
P.S. téct to můe kdekoli.. od válce a po brzdové trubky...
Tak auto mizí i s brzdovkou na minimu.. Zajeď do servisu, nech si auto zvednout a oni najdou únik. Takhle na dálku se na prd radí a brzdy bych řeila okamitě servisem a né psaním na fórum.
P.S. téct to můe kdekoli.. od válce a po brzdové trubky...
|
|
10.09.2011 22:41 -
|
2412756
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Koukni se, jestli ti neutíká při selápnutí spojky. Hydraulika spojky si bere k provozu brzdovku, ale jen obsah nádrky k minimu, aby se v případě úniku dalo zastavit. Tae by ti to nemělo klesnout ní ne na "danger". - můe ti to utíkat povoleným odvzduňovákem spojky.
Koukni se, jestli ti neutíká při selápnutí spojky. Hydraulika spojky si bere k provozu brzdovku, ale jen obsah nádrky k minimu, aby se v případě úniku dalo zastavit. Tae by ti to nemělo klesnout ní ne na "danger". - můe ti to utíkat povoleným odvzduňovákem spojky.
|
|
10.09.2011 23:00 -
|
2412760
|
|
mikimi
|
|
|
Na tu spojku jsem ji koukal a nic, bylo by to vidět i na usplechu, kdyby ten odvzdunovák
zítra to tam, ale jetě důkladně prolezu,přikláněním se taky spí k té spojce
Mně právě zaráí ,e nikde ádná kapka
Na tu spojku jsem ji koukal a nic, bylo by to vidět i na usplechu, kdyby ten odvzdunovák
zítra to tam, ale jetě důkladně prolezu,přikláněním se taky spí k té spojce
Mně právě zaráí ,e nikde ádná kapka
|
|
11.09.2011 01:06 -
|
2412765
|
|
jruze
|
|
|
Kdy není nikde pod autem loue tak ji najde v posilovači a to rovnou sháněj novej-ta membrána není stavěná na styk s brz.kapalinou.- jestli teče tam, tak nebude dlouho trvat a posilovač bude KO.
Kdy není nikde pod autem loue tak ji najde v posilovači a to rovnou sháněj novej-ta membrána není stavěná na styk s brz.kapalinou.- jestli teče tam, tak nebude dlouho trvat a posilovač bude KO.
|
|
11.09.2011 13:53 -
|
2412789
|
|
jumep
|
|
|
mne to tieklo na prednom strmeni / valci
nebolo nikde nic vidiet, az kym som to neotvoril, potom bolo vidiet na platnicke brzdovku a bolo to tam mokre
mne to tieklo na prednom strmeni / valci
nebolo nikde nic vidiet, az kym som to neotvoril, potom bolo vidiet na platnicke brzdovku a bolo to tam mokre
|
|
11.09.2011 19:35 -
|
2412812
|
|
mikimi
|
|
|
Jak píe jumep.tak asi odtud vítr fouká .Asi před 14dny se mně nevracela ruční brzda ,tak jsem to měl rozebrané.Myslel jsem e lanovody ty byly v pořádku ale přesto jsem je promazal,ale váznul brzdič trochu jsem ho rozhejbal a promáz - stejně se ruční patně vrací,take pude ven a uvidím.
Je nějaké těsnění mezi brzdovým válcem a posilovačem? Kdy by to zkusil povolit jesi to neteče tam do posilovače.
Jak píe jumep.tak asi odtud vítr fouká .Asi před 14dny se mně nevracela ruční brzda ,tak jsem to měl rozebrané.Myslel jsem e lanovody ty byly v pořádku ale přesto jsem je promazal,ale váznul brzdič trochu jsem ho rozhejbal a promáz - stejně se ruční patně vrací,take pude ven a uvidím.
Je nějaké těsnění mezi brzdovým válcem a posilovačem? Kdy by to zkusil povolit jesi to neteče tam do posilovače.
|
|
11.09.2011 22:00 -
|
2412858
|
|
jruze
|
|
|
Bývá tam o krouek-při montái můe lehounce podmáznout silikonem(nemusí )
Bývá tam o krouek-při montái můe lehounce podmáznout silikonem(nemusí )
|
|
11.09.2011 22:01 -
|
2412860
|
|
jumep
|
|
|
ked som ho nenamazal, tak som to nemohol zlozit, po namazani to islo samo, cize silno odporucam mazat
ked som ho nenamazal, tak som to nemohol zlozit, po namazani to islo samo, cize silno odporucam mazat :)
|
|
12.09.2011 15:51 -
|
2412969
|
|
mikimi
|
|
|
Tak bohuel se potvrdil patný brzdový válec-teče to do posilovače.
Odpojil jsem hadici k podtlaku do posilovače , strčil tam hadičku a vysál jsem spousty brzdovky
Nový jsem nael na netu za 5000kč, kdyby jste někdo věděl o jiné ceně uvítal bych to
jruze tady psal e tím zřejmě odejde membrána v posilovači a je tam nějaká? já jsem tam koukal tou dírou a není tam ádná vidět jen zadní kovová stěna toho posilovače.
Tak bohuel se potvrdil patný brzdový válec-teče to do posilovače.
Odpojil jsem hadici k podtlaku do posilovače , strčil tam hadičku a vysál jsem spousty brzdovky
Nový jsem nael na netu za 5000kč, kdyby jste někdo věděl o jiné ceně uvítal bych to
jruze tady psal e tím zřejmě odejde membrána v posilovači a je tam nějaká? já jsem tam koukal tou dírou a není tam ádná vidět jen zadní kovová stěna toho posilovače.
|
|
27.12.2013 12:05 -
|
2650735
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Ahoj kolegové, měl jsem pocit, e mi nějak rychle klesla hladina kapaliny v nádrce. Po tom, co jsem to tady trochu pročetl, rozhodl jsem se, odpojit vývod z posilovače a strčil plastový pásek. Po vytaení na něm cca 3 cm brzdovky. Zároveň pozoruji mírné propadání brzdového pedálu. Navíc se teď přidal dalí (moná nesouvisející) jev. Kdy chcípnu motor, slyím cca minutu hvízdání z motorového prostoru. Jedná se o utíkající tlak z posilovače. Můete mě prosím poradit, co mě teď čeká a nemine?
Ahoj kolegové, měl jsem pocit, e mi nějak rychle klesla hladina kapaliny v nádrce. Po tom, co jsem to tady trochu pročetl, rozhodl jsem se, odpojit vývod z posilovače a strčil plastový pásek. Po vytaení na něm cca 3 cm brzdovky. Zároveň pozoruji mírné propadání brzdového pedálu. Navíc se teď přidal dalí (moná nesouvisející) jev. Kdy chcípnu motor, slyím cca minutu hvízdání z motorového prostoru. Jedná se o utíkající tlak z posilovače. Můete mě prosím poradit, co mě teď čeká a nemine? :-o
|
|
27.12.2013 12:10 -
|
2650738
|
|
jumep
|
|
|
skusit pretesnit brzdovy valec
jeden som robil 3x, nic na nom nebolo vidno, nove gumicky a stale tiekol, po 3tom pokuse to bolo uz malo az nakonec hovoril ze to prestalo
ak nepomoze, tak vymenit valec
to co pocujes su skor cievky, co je vporiadku
skusit pretesnit brzdovy valec
jeden som robil 3x, nic na nom nebolo vidno, nove gumicky a stale tiekol, po 3tom pokuse to bolo uz malo az nakonec hovoril ze to prestalo
ak nepomoze, tak vymenit valec
to co pocujes su skor cievky, co je vporiadku
|
|
27.12.2013 12:18 -
|
2650739
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Co se týče toho pískotu, z posilovače skutečně uteče tlak, protoe to auto před nastartováním "nebrzdí", přestoe dříve při stisku pedálu před nastartováním skutečně brzdilo. Nicméně válec přetěsním, to je asi první krok, co je potřeba. Co ta membrána v posilovači, jak dlouho vydrí snáet brzdovku?
Co se týče toho pískotu, z posilovače skutečně uteče tlak, protoe to auto před nastartováním "nebrzdí", přestoe dříve při stisku pedálu před nastartováním skutečně brzdilo. Nicméně válec přetěsním, to je asi první krok, co je potřeba. Co ta membrána v posilovači, jak dlouho vydrí snáet brzdovku?
|
|
27.12.2013 13:21 -
|
2650743
|
|
jumep
|
|
|
skor si myslim ze ked si vytahoval ten ventil tak ti tam vznikla netesnost aok to ze membrana povolila
skor si myslim ze ked si vytahoval ten ventil tak ti tam vznikla netesnost aok to ze membrana povolila
|
|
27.12.2013 14:29 -
|
2650746
|
|
lemac
|
|
|
Děkuju, prohlídnu to, objednám sadu na přetěsnění a zkusím přetěsnit válec. Dám vědět, jak jsem dopadl. Jsou nějaké peky při demontái posilovače s válcem?
Děkuju, prohlídnu to, objednám sadu na přetěsnění a zkusím přetěsnit válec. Dám vědět, jak jsem dopadl. Jsou nějaké peky při demontái posilovače s válcem?
|
|
27.12.2013 20:36 -
|
2650997
|
|
jumep
|
|
|
naco davat dole posilovac?
normalne len povolit trubky, 2 srobi co drzia o posilovac a vytiahnut von
naco davat dole posilovac?
|
|
28.12.2013 09:39 -
|
2651202
|
|
lemac
|
|
|
jumep napsal(a): naco davat dole posilovac?
Právě jsem si říkal, co s tou kapalinou v něm. Ale udělám to jak píe jruze, vytáhnu, cáknu tam odmaovák a znova.
Díky moc za rady oběma. Jinak ten pískot byl skutečně netěsností u toho ventilu, zahýbal jsem s ním a u je klid.
Právě jsem si říkal, co s tou kapalinou v něm. Ale udělám to jak píe jruze, vytáhnu, cáknu tam odmaovák a znova.
Díky moc za rady oběma. Jinak ten pískot byl skutečně netěsností u toho ventilu, zahýbal jsem s ním a u je klid. :palec
|
|
24.02.2018 11:06 -
|
3134548
|
|
gurney
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
taky mi mizela, tak jsem vlezl pod auto a prorezavěla mi trubka k levému zadnímu kolu.
Nějak se mi ji nedaří najít v nabídce prodejců autodílů, kolik asi stojí?
taky mi mizela, tak jsem vlezl pod auto a prorezavěla mi trubka k levému zadnímu kolu.
Nějak se mi ji nedaří najít v nabídce prodejců autodílů, kolik asi stojí?
|
|
24.02.2018 11:12 -
|
3134551
|
|
jumep
|
|
|
odporucam vymenit len kus trubky (spravit holender, dat spojku)
cela ide od abs jednotky az dozadu a na vymenu je treba rozobrat pol auta (obj. cislo 4888 EN)
ale len ta kratka trubka co ide po ramene z hadice je zla (obj. cislo 4887 N7)
kazdopadne trubky ti spravia aj na mieru
odporucam vymenit len kus trubky (spravit holender, dat spojku)
cela ide od abs jednotky az dozadu a na vymenu je treba rozobrat pol auta (obj. cislo 4888 EN)
ale len ta kratka trubka co ide po ramene z hadice je zla (obj. cislo 4887 N7)
kazdopadne trubky ti spravia aj na mieru
|
|
| |
|
|