| | |
29.03.2013 21:18 -
Re: Brzdové třmeny
|
2561137
|
|
DrMarvin
|
|
|
je to hliník...take autogenem na to ahat nebudu....vymlátit nejdou ani náhodou....a lis nemamtake do praglu...tejpek prodává c5 na díly a dá to do petikila..take cajk
je to hliník...take autogenem na to ahat nebudu....vymlátit nejdou ani náhodou....a lis nemam:Dtake do praglu...tejpek prodává c5 na díly a dá to do petikila..take cajk
|
|
29.03.2013 22:32 -
|
2561149
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jen abys to u tejpka sundal. Jestli to teda u nemá dole.
Jen abys to u tejpka sundal. Jestli to teda u nemá dole. :-)
|
|
30.03.2013 11:29 -
|
2561258
|
|
DrMarvin
|
|
|
no já to zkouel oběma smerama....ale nejde....jetě večer jsem to zkouel....teď jediný co muů zkusit je to vytlačit sverakem místo lisu...nic u mi nezbejva..ale moc anci tomu nedávám...nejhorí je jak je to hliník...tak se na to nedá pouít ta síla kterou potřebuju....bojím se aby ty dosedaci plochy zůstali rovný a netekla přes ne brzdovka.....ten chlap to má prej u sundany...take cesta plus cena dílu....jestli to bude ok tak je to na autě sloený za 10minut
no já to zkouel oběma smerama....ale nejde....jetě večer jsem to zkouel....teď jediný co muů zkusit je to vytlačit sverakem místo lisu...nic u mi nezbejva..ale moc anci tomu nedávám...nejhorí je jak je to hliník...tak se na to nedá pouít ta síla kterou potřebuju....bojím se aby ty dosedaci plochy zůstali rovný a netekla přes ne brzdovka.....ten chlap to má prej u sundany...take cesta plus cena dílu....jestli to bude ok tak je to na autě sloený za 10minut
|
|
30.03.2013 12:15 -
|
2561267
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Svěrák je slabej. Kdy to bude podloený po celý ploe a rovný, tak se ten hliník nepomačká. Kdy to podloí jen nějakým kroukem, tak to pak zahodí.
Ten roub se na straně závitu ohnul, proto je třba to tlačit od hlavy, aby se to ohnutý netlačilo po celý dýlce třmenu.
A místo svěráku se dá pouít hydraulický hever (panenka). Jen je třeba sehnat něco, do čeho půjde zapřít.
Svěrák je slabej. Kdy to bude podloený po celý ploe a rovný, tak se ten hliník nepomačká. Kdy to podloí jen nějakým kroukem, tak to pak zahodí.
Ten roub se na straně závitu ohnul, proto je třba to tlačit od hlavy, aby se to ohnutý netlačilo po celý dýlce třmenu.
A místo svěráku se dá pouít hydraulický hever (panenka). Jen je třeba sehnat něco, do čeho půjde zapřít.
|
|
30.03.2013 12:20 -
|
2561268
|
|
DrMarvin
|
|
|
no ono je to celý úplně plný lepidla(modryho) panenka je nápad dobrej...jen teď vyřeit čím to zaprít co bude problém...jetě se s tím zkusím popřát dneska...a uvididime..v příloze je ten co el sundat...docela pěkně zoxidovany
no ono je to celý úplně plný lepidla(modryho) panenka je nápad dobrej...jen teď vyřeit čím to zaprít;-) co bude problém...jetě se s tím zkusím popřát dneska...a uvididime..v příloze je ten co el sundat...docela pěkně zoxidovany;-)
Přílohy: DSC_0163.jpg ( 2215732b ) - |
|
30.03.2013 14:47 -
|
2561297
|
|
DrMarvin
|
|
|
jetě teď jsem sehnal kamika co má doma lis...tak to jetě zkusíme...ale moc tomu nedávám...no mlátil jsem po zavitu...protoe jsem tu první půlku trmenu sundal e roubů...ale bojím se toho e tam je pekelně moc toho lepidla a hlavně jak jsem do toho mlátil tak jsem trochu rozplacl ten roub a u nepůjde vůbec...no uvidí se...ale má pravdu..toho volá co vymyslel tam narvat tolik lepidla bych poslal to vyměnit a jak to dělají v autorizaku?neříkej e mění celý trmeny
jetě teď jsem sehnal kamika co má doma lis...tak to jetě zkusíme...ale moc tomu nedávám...no mlátil jsem po zavitu...protoe jsem tu první půlku trmenu sundal e roubů...ale bojím se toho e tam je pekelně moc toho lepidla a hlavně jak jsem do toho mlátil tak jsem trochu rozplacl ten roub a u nepůjde vůbec...no uvidí se...ale má pravdu..toho volá co vymyslel tam narvat tolik lepidla bych poslal to vyměnit;-) a jak to dělají v autorizaku?neříkej e mění celý trmeny:-(
|
|
30.03.2013 15:04 -
|
2561303
|
|
Mikra
|
|
|
Samozřejmě e mění celý třmeny. Moná mají dokonce zakázáno třmeny rozebírat. Výrobce třmenů by jim asi naplácal. Jde o bezpečnost.
Samozřejmě e mění celý třmeny. Moná mají dokonce zakázáno třmeny rozebírat. Výrobce třmenů by jim asi naplácal. Jde o bezpečnost.
|
|
30.03.2013 15:27 -
|
2561305
|
|
DrMarvin
|
|
|
tak se to povedlo vylisovat bez větího pokození...take paráda....dikes za řady..teď jen doufám e to bude tesnit
tak se to povedlo vylisovat bez větího pokození...take paráda....dikes za řady..teď jen doufám e to bude tesnit;-)
|
|
31.03.2013 00:18 -
|
2561467
|
|
DrMarvin
|
|
|
rouby jsem trochu namázl...o-krouzek je v cajku a vypada to ze to tesni v klidu....prohodil jsem je a dosedaci plochy jsem teda maznul jen konkorem...snad to trochu postaci...ted co sel sundat dobre (levej) co uz nekdo delal tak tam jsou oba zavity v rameni strzeny..takze jsem dal matku a u toho co jsem delal ja tak tam jeden zavit OK a druhej co jsem odvrtaval jsem trochu nacal..takze jsem tam dal matku taky projistotu...takze snad to vydrzi ikdyz ten co byl delanej zadnou matku nemel a kdyz jsem to dotahoval tak byl hodne jetej ten zavit..takze se divim ze to vubec drzelo ted je jen striknout barvou zvenku a bude to OK:=) dikes za rady...a pri lisovani sroubu jsem to hodil na hodku na kamna...pekne se to nahralo a slo..ikdyz lis co tlaci 20tunama mel co delat vam povim:=)
rouby jsem trochu namázl...o-krouzek je v cajku a vypada to ze to tesni v klidu....prohodil jsem je a dosedaci plochy jsem teda maznul jen konkorem...snad to trochu postaci...ted co sel sundat dobre (levej) co uz nekdo delal tak tam jsou oba zavity v rameni strzeny..takze jsem dal matku a u toho co jsem delal ja tak tam jeden zavit OK a druhej co jsem odvrtaval jsem trochu nacal..takze jsem tam dal matku taky projistotu...takze snad to vydrzi:D ikdyz ten co byl delanej zadnou matku nemel a kdyz jsem to dotahoval tak byl hodne jetej ten zavit..takze se divim ze to vubec drzelo:D ted je jen striknout barvou zvenku a bude to OK:=) dikes za rady...a pri lisovani sroubu jsem to hodil na hodku na kamna...pekne se to nahralo a slo..ikdyz lis co tlaci 20tunama mel co delat vam povim:=)
|
|
31.03.2013 03:33 -
|
2561474
|
|
Mikra
|
|
|
S tím konkorem sis nepomohl. Zase ti to zkoroduje a bude to mít u nepouitelný. Měl bys to povolit a nacpat tam ten silikon. Ono jde o to, aby se to elektricky oddělilo od sebe. Hliník a elezo vytvářej elektrickej článek a pak to ten hliník úplně seere. Silikon to oddělí, odizoluje a utěsní to od přísunu vlhkosti, mezi ty dva materiály. A kdy tam nebude vhko, článek se nekoná a hliník přeije.
S tím konkorem sis nepomohl. Zase ti to zkoroduje a bude to mít u nepouitelný. Měl bys to povolit a nacpat tam ten silikon. Ono jde o to, aby se to elektricky oddělilo od sebe. Hliník a elezo vytvářej elektrickej článek a pak to ten hliník úplně seere. Silikon to oddělí, odizoluje a utěsní to od přísunu vlhkosti, mezi ty dva materiály. A kdy tam nebude vhko, článek se nekoná a hliník přeije.
|
|
31.03.2013 08:43 -
|
2561475
|
|
jruze
|
|
|
No ja dle popisu uchycení brzdičů bych ty ramena zahodil(nejlépe původnímu majiteli na hlavu) - jestli je auto dělané celé tímto způsobem bych se ho docela bál(a to jsem docela ,,kaskadér") - snesu na autě dost ale tohle jsou brzdy - cos tam dal za rouby ? origo matkou nezajistí - nejsou tak dlouhé . Já na kadém 4. nějaký roubek utrhnu a kdy tak to nepozná - proto to dělám za takové peníze( na svém kombíku to byla záleitost místo 4.hodin na celí den a 1/2 roubů ulítala - né ty na brzdičích)-vím je to o penězích , ale s jinými rameny a loiskama je to záleitost okolo 6000,- a zas je to OK na min. na 100000Km.
No ja dle popisu uchycení brzdičů bych ty ramena zahodil(nejlépe původnímu majiteli na hlavu) - jestli je auto dělané celé tímto způsobem bych se ho docela bál(a to jsem docela ,,kaskadér") - snesu na autě dost ale tohle jsou brzdy - cos tam dal za rouby ? origo matkou nezajistí - nejsou tak dlouhé:nevim . Já na kadém 4. nějaký roubek utrhnu a kdy tak to nepozná;-) - proto to dělám za takové peníze( na svém kombíku to byla záleitost místo 4.hodin na celí den a 1/2 roubů ulítala - né ty na brzdičích)-vím je to o penězích , ale s jinými rameny a loiskama je to záleitost okolo 6000,- a zas je to OK na min. na 100000Km.
|
|
31.03.2013 10:47 -
|
2561490
|
|
DrMarvin
|
|
|
no jsou tam origo srouby....ale jelikoz to byly zoxidovany tak o + - 1 cm a jeste z toho jsem trochu zbrousil aby to nejak tak vypadalo k svetu a neal jsem tam podlozku...takze za ramenem bylo tak 2cm....takze akorat na matku..jj ten co to delal predemnou tak by zasluzil....ale zas na tom aute je jeste spousta veci origo..a to jsou nejvetsi hlavolamy..protoze kdyz to 10 let jezdi a pak neco povoluj:=)tak origo tam taky nebyl silikon ne? a vydrzelo to 10 let...tak ted to musi pet vydrzet ne?
no jsou tam origo srouby....ale jelikoz to byly zoxidovany tak o + - 1 cm a jeste z toho jsem trochu zbrousil aby to nejak tak vypadalo k svetu a neal jsem tam podlozku...takze za ramenem bylo tak 2cm....takze akorat na matku..jj ten co to delal predemnou tak by zasluzil....ale zas na tom aute je jeste spousta veci origo..a to jsou nejvetsi hlavolamy..protoze kdyz to 10 let jezdi a pak neco povoluj:=)tak origo tam taky nebyl silikon ne? a vydrzelo to 10 let...tak ted to musi pet vydrzet ne?
|
|
31.03.2013 11:17 -
|
2561504
|
|
Mikra
|
|
|
Musí nemusí, to se uvidí. Při montái na novým autě ten hliník byl eloxovanej a rameno moná mělo barvu. Teď je to kov na kov, částečně zoxidovaný, porézní... Nevím, jestli to vydrí pět let. 5x prosolená zima je velká zátě.
Musí nemusí, to se uvidí. Při montái na novým autě ten hliník byl eloxovanej a rameno moná mělo barvu. Teď je to kov na kov, částečně zoxidovaný, porézní... Nevím, jestli to vydrí pět let. 5x prosolená zima je velká zátě.
|
|
31.03.2013 11:33 -
|
2561506
|
|
DrMarvin
|
|
|
no sundavat to uz nebudu....takze to musi holt vydrzet no nic jinyho tomu nezbejva...:=)
no sundavat to uz nebudu....takze to musi holt vydrzet no:D nic jinyho tomu nezbejva...:=)
|
|
31.03.2013 11:51 -
|
2561507
|
|
Mikra
|
|
|
Tak si alespoň někde poznač datum a pak můe poreferovat, jak dlouho to vydrelo. Pro ostatní dobrej test.
Tak si alespoň někde poznač datum a pak můe poreferovat, jak dlouho to vydrelo. Pro ostatní dobrej test. :palec
|
|
31.03.2013 13:02 -
|
2561532
|
|
DrMarvin
|
|
|
e jsi to ty...tak si datum poznacim tak v létě na 16tkach kolech to dělat nebude....a v zimě kdy to bude dělat bordel tak tam dám silikon uvidíme....ale auto jde přítí rok pryč..do ty doby to musí vydret
e jsi to ty...tak si datum poznacim:-D tak v létě na 16tkach kolech to dělat nebude....a v zimě kdy to bude dělat bordel tak tam dám silikon;-) uvidíme....ale auto jde přítí rok pryč..do ty doby to musí vydret;-)
|
|
31.03.2013 13:07 -
|
2561533
|
|
Mikra
|
|
|
No tak to jsi měl napsat rovnou, e to chce na jednu zimu. To by jsme ti poradili, a to ani nesundává, a tomu dá jenom pár pořádných kladivem a přítí majitel, ten a se pos.... Jak jsi to psal? ...jj ten co to delal predemnou tak by zasluzil...
Bude moná taky jednou proklínán.
No tak to jsi měl napsat rovnou, e to chce na jednu zimu. To by jsme ti poradili, a to ani nesundává, a tomu dá jenom pár pořádných kladivem a přítí majitel, ten a se pos.... Jak jsi to psal? ...jj ten co to delal predemnou tak by zasluzil...
Bude moná taky jednou proklínán. :-))
|
|
| |
|
|