| | |
27.10.2012 06:33 -
Re: Brzdové třmeny
|
2515643
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Musí to celé opravit. Jak a co s tím, případně co bude potřebovat můe najít i v tomto fotonávodu
.link.
Musí to celé opravit. Jak a co s tím, případně co bude potřebovat můe najít i v tomto fotonávodu
http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=3071376
|
|
27.10.2012 19:15 -
|
2515725
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Darja napsal(a): Mě začal přibrďovat PP brzdič... lanovody ručky měněné před rokem a půl... má někdo zkuenost, co s tím? Zkusím nechat promazat to táhlo od ručky... ale nevím,.... kdy lehce zatočím, slyím, jak mi pískne deska o kotouč...
určitě ti vázne lanovod? Mně po pouití ručky také přibrduje PP kolo, ale i kdy odpojím na třmenu lanko ručky, tak brzda přibrduje. Závada je ve třmenu. Musím po pouití ručky zvednou hydru naplno, stočít kola doprava a ručně vrátím zpět páku, za kterou tahá lanko ručky, jeliko pruina je slabá.
určitě ti vázne lanovod? Mně po pouití ručky také přibrduje PP kolo, ale i kdy odpojím na třmenu lanko ručky, tak brzda přibrduje. Závada je ve třmenu. Musím po pouití ručky zvednou hydru naplno, stočít kola doprava a ručně vrátím zpět páku, za kterou tahá lanko ručky, jeliko pruina je slabá.
|
|
27.10.2012 22:49 -
|
2515744
|
|
jumep
|
|
|
tomikm: ty tiez necitas, ze?
.link.
pruzina je uplne ok
tomikm: ty tiez necitas, ze? :)
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-pridretej-rucnej
pruzina je uplne ok
|
|
28.10.2012 10:58 -
|
2515786
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
ale čítam Peter, znám tento tvůj návod, ale nemám čas a sílu se pustit do opravy. Pruina je samozřejmě ok pro plně funkční třmen, ale je slabá pro pokozený - tak jsem myslel.
Čti ty, psal jsem Darje, e to můe být i tím třmenem, e mi to dělá také.
ale čítam Peter, znám tento tvůj návod, ale nemám čas a sílu se pustit do opravy. Pruina je samozřejmě ok pro plně funkční třmen, ale je slabá pro pokozený - tak jsem myslel.
Čti ty, psal jsem Darje, e to můe být i tím třmenem, e mi to dělá také.
|
|
07.01.2013 18:18 -
|
2537309
|
|
DrMarvin
|
|
|
Tak dneska jsem mel auto na zdvizi....nesla mi rucka.nebo jen pribrzdovala.....u pravyho trmene se nevraci ten mechanismus zpatky..tim padem bych jezdil furt s pritahlou ruckou....zjistil jsem ze tam je vymletej nejakej hlinikovej valecek.....a na levym trmeni je strzenej zavit jak se nataci hadice do trmenu:=) a tece okolo toho brzdovka....docela zajimavy.....uz mam domluveny oba trmeny za 800,- a vymenit..hura do tohosakra
a u zadniho jsem zjistit ze mi drel plechovej disk o trmen u levyho zadniho kola..ale nevim zda to delalo i pri koupi....koukal jsem na to jak puk....nevimte jak se tomu vymezit? dikes
Tak dneska jsem mel auto na zdvizi....nesla mi rucka.nebo jen pribrzdovala.....u pravyho trmene se nevraci ten mechanismus zpatky..tim padem bych jezdil furt s pritahlou ruckou....zjistil jsem ze tam je vymletej nejakej hlinikovej valecek.....a na levym trmeni je strzenej zavit jak se nataci hadice do trmenu:=) a tece okolo toho brzdovka....docela zajimavy.....uz mam domluveny oba trmeny za 800,- a vymenit..hura do toho:Dsakra
a u zadniho jsem zjistit ze mi drel plechovej disk o trmen u levyho zadniho kola..ale nevim zda to delalo i pri koupi....koukal jsem na to jak puk....nevimte jak se tomu vymezit? dikes
|
|
07.01.2013 18:25 -
|
2537313
|
|
jumep
|
|
|
velmi ale velmi zle hladas a citas, vsetko su bezne veci (okrem toho co ti tece brzdovka)
- rucna .link.
- (pohladaj si vlakno k zadnym strmenom)
velmi ale velmi zle hladas a citas, vsetko su bezne veci (okrem toho co ti tece brzdovka)
- rucna http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-pridretej-rucnej
- (pohladaj si vlakno k zadnym strmenom)
|
|
07.01.2013 18:46 -
|
2537320
|
|
DrMarvin
|
|
|
Dobrej postup,uvidíme zda to pomůe....zkusim to hned zítra....ted druhý vyměnit musim....nebudu s tim jezdit kdy mi teče brzdovka:=)
zadní jsem zkouel,ale povolit nejdou ani silou vola
takze asi ukroutit co pujde a uvidime....a nejak to dat dohromady
Dobrej postup,uvidíme zda to pomůe....zkusim to hned zítra....ted druhý vyměnit musim....nebudu s tim jezdit kdy mi teče brzdovka:=)
zadní jsem zkouel,ale povolit nejdou ani silou vola:D
takze asi ukroutit co pujde a uvidime....a nejak to dat dohromady
|
|
07.01.2013 19:49 -
|
2537335
|
|
jumep
|
|
|
postup je trocha inovovany, pouzivam cistic na brzdy miesto benzinu, zaklad je to dokonale vycistit a vyplavit tu skaru, inak to budes robit donekonecna ako tu vela ludi pisalo ze sa im to nepodarilo
zadok, je tu dost o tom popisane, je to normalne, treba to povolit (pouzivam 1m dlhu lesenarsku trubku), vylisovat srobi, precistit a zlozit
ps. na 99% budes mat rozbitu aj zadnu napravu (loziska)
postup je trocha inovovany, pouzivam cistic na brzdy miesto benzinu, zaklad je to dokonale vycistit a vyplavit tu skaru, inak to budes robit donekonecna ako tu vela ludi pisalo ze sa im to nepodarilo
zadok, je tu dost o tom popisane, je to normalne, treba to povolit (pouzivam 1m dlhu lesenarsku trubku), vylisovat srobi, precistit a zlozit
|
|
07.01.2013 20:34 -
|
2537357
|
|
DrMarvin
|
|
|
jumep napsal(a): postup je trocha inovovany, pouzivam cistic na brzdy miesto benzinu, zaklad je to dokonale vycistit a vyplavit tu skaru, inak to budes robit donekonecna ako tu vela ludi pisalo ze sa im to nepodarilo
loziska v naprave jsem delal v dubnu:=)
no uvidime..kazdopadne ty srouby at uz povoli nebo je ukroutim a pak nejak dostanu ven to bude chtit novy co?
loziska v naprave jsem delal v dubnu:=)
no uvidime..kazdopadne ty srouby at uz povoli nebo je ukroutim a pak nejak dostanu ven to bude chtit novy co?
|
|
07.01.2013 20:36 -
|
2537361
|
|
Darja
|
|
|
zase se mi uvolnil třmen, teda ten dlouhý roub... (moje prapodivně chroupání při dobrďování)... je trochu volný, hýbe se 2mm sem a tam. Je na to nějaká opravná sada? Nebo koupit nový roub? Nebo ho dát na lepidlo na závity?
zase se mi uvolnil třmen, teda ten dlouhý roub... (moje prapodivně chroupání při dobrďování)... je trochu volný, hýbe se 2mm sem a tam. Je na to nějaká opravná sada? Nebo koupit nový roub? Nebo ho dát na lepidlo na závity?
|
|
07.01.2013 20:37 -
|
2537362
|
|
jumep
|
|
|
tie sa davaju povinne nove vzdy (aspon maju davat) a utiahnute su na 70nm
tie sa davaju povinne nove vzdy (aspon maju davat) a utiahnute su na 70nm
|
|
07.01.2013 20:39 -
|
2537365
|
|
DrMarvin
|
|
|
dekuji:=) v citronu uz budou vedet co?a kolik stoji?
dekuji:=) v citronu uz budou vedet co?a kolik stoji?
|
|
07.01.2013 20:40 -
|
2537368
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
no ja sice nedával nové rouby ,ale utahoval jsem na 70nM a drí to v pohodě, tento víkend jsem dělal loiska v ramenech a třmeny drely prefektně, co se týká lepení tak třeba Loctite dělá nejpevnějí lepidlo "jen" na 38nM take podle mě je to lepí dotánout momeákem
no ja sice nedával nové rouby ,ale utahoval jsem na 70nM a drí to v pohodě, tento víkend jsem dělal loiska v ramenech a třmeny drely prefektně, co se týká lepení tak třeba Loctite dělá nejpevnějí lepidlo "jen" na 38nM take podle mě je to lepí dotánout momeákem
|
|
07.01.2013 20:51 -
|
2537376
|
|
jumep
|
|
|
vzdy ked sa dava strmen dole ma ist novy srob
vzdy ked sa dava strmen dole ma ist novy srob
|
|
07.01.2013 20:54 -
|
2537380
|
|
jumep
|
|
|
davam len modre na zavit, ale ani to nejako neni nutne
ale mal osm tu auto kde mal strhany zavit v ramene ... tam sa to nedalo pritiahnut
davam len modre na zavit, ale ani to nejako neni nutne
ale mal osm tu auto kde mal strhany zavit v ramene ... tam sa to nedalo pritiahnut
|
|
07.01.2013 20:57 -
|
2537382
|
|
DrMarvin
|
|
|