| | |
11.04.2019 15:12 -
Re: Brzdové třmeny
|
3216011
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
A co z toho obrázku pozná ?
A co z toho obrázku pozná ?
|
|
14.04.2019 13:40 -
|
3216849
|
|
MartinP.
|
|
|
jen se ptam jestli uz je nekdo nekupoval a tak
jen se ptam jestli uz je nekdo nekupoval a tak
|
|
26.04.2019 23:09 -
|
3218592
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Výměna zadních brzdových třmenů je brnkačka.
Výměna zadních brzdových třmenů je brnkačka. :-d
Přílohy: třmen 1.jpg ( 68108b ) - třmen 2.jpg ( 87579b ) - třmen 3.jpg ( 89259b ) - třmen 4.jpg ( 69025b ) - třmen 5.jpg ( 85884b ) - |
|
26.04.2019 23:12 -
|
3218598
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Hlavně s ledovým klidem.
Hlavně s ledovým klidem. :-d
Přílohy: třmen 6.jpg ( 84632b ) - třmen 7.jpg ( 90157b ) - třmen 8.jpg ( 80720b ) - třmen 9.jpg ( 79710b ) - třmen 10.jpg ( 2573959b ) - |
|
27.04.2019 09:19 -
|
3218804
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Doufám, e silikon byl univerzál kyselý, co smrdí po octu. Ten způsobuje značnou korozi kovů ... A nahřívat si to měl hned při povolování na začátku, ne a si utrhl hlavy Měděné trubky, jen Cu ... to mělo být CuNi
Doufám, e silikon byl univerzál kyselý, co smrdí po octu. Ten způsobuje značnou korozi kovů ... A nahřívat si to měl hned při povolování na začátku, ne a si utrhl hlavy ;-) Měděné trubky, jen Cu ... :-o to mělo být CuNi ;-)
|
|
27.04.2019 13:04 -
|
3218957
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Proč si se s tím tak dřel, já na to vzal autogen a rouby byli venku natotata. Asi 10 minut času a bylo to dole.
Proč si se s tím tak dřel, já na to vzal autogen a rouby byli venku natotata. Asi 10 minut času a bylo to dole.
|
|
27.04.2019 20:37 -
|
3219101
|
|
63zdenda
|
|
|
Silikon jsem opravdu nepouil, tak hloupý jetě nejsem , myslím e jsem pouil to nejlepí, co jsem mohl, viz foto z místa činu.
Proč ne Cu, je to patně?
No a ty rouby proč jsem nejdřív řezal hlavy a pak ohříval je odpověď jednoduchá, jetě jednou si prohlídněte fotky, nejenom e někdo vylepoval opravu oka přiroubovanou pásovinou, ale ze estihrané hlavy roubu vytvořil pětihran , rouby byli i s třmeny tak ohlé, e byli broueny za jízdy diskem , musel jsem nejdřív odřezat ty hlavy, abych mohl ohřát a vymlátit půlku třmenu, pak sundat kotouč a to samé z druhou půlkou třmenu, celé zalepeno záviákem a zaoxidované, ani tím velkým hasákem to nelo, a po navaření matek a nahřátí to povolilo, trubičky také nely povolit, proto improvizace a náhrada mědi, kterou jsem měl po ruce.
Silikon jsem opravdu nepouil, tak hloupý jetě nejsem :-d, myslím e jsem pouil to nejlepí, co jsem mohl, viz foto z místa činu. ;-)
Proč ne Cu, je to patně? :nevim
No a ty rouby proč jsem nejdřív řezal hlavy a pak ohříval je odpověď jednoduchá, jetě jednou si prohlídněte fotky, nejenom e někdo vylepoval opravu oka přiroubovanou pásovinou, ale ze estihrané hlavy roubu vytvořil pětihran :-o, rouby byli i s třmeny tak ohlé, e byli broueny za jízdy diskem :-o, musel jsem nejdřív odřezat ty hlavy, abych mohl ohřát a vymlátit půlku třmenu, pak sundat kotouč a to samé z druhou půlkou třmenu, celé zalepeno záviákem a zaoxidované, ani tím velkým hasákem to nelo, a po navaření matek a nahřátí to povolilo, trubičky také nely povolit, proto improvizace a náhrada mědi, kterou jsem měl po ruce. ;-)
Přílohy: 20190427_125445.jpg ( 4069115b ) - |
|
16.10.2019 16:41 -
|
3243710
|
|
vladdo5
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravim pani.vcera mi vytiekla brzdovka cez predny strmen.uz som kupil novy a vymenil,len neviem ako mam postupovat ked vsetka brzdovka vytiekla
Zdravim pani.vcera mi vytiekla brzdovka cez predny strmen.uz som kupil novy a vymenil,len neviem ako mam postupovat ked vsetka brzdovka vytiekla
|
|
18.10.2019 18:12 -
|
3244123
|
|
jumep
|
|
|
zaliat a odvzdusnovat, vratane spojky
malo by sa to diagnostikou a pripravkami, ale da sa to aj bez, len sa to nemusi na prvy krat podarit (speni to)
zaliat a odvzdusnovat, vratane spojky
malo by sa to diagnostikou a pripravkami, ale da sa to aj bez, len sa to nemusi na prvy krat podarit (speni to)
|
|
24.05.2020 13:12 -
|
3270846
|
|
dave_m
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj. Měl bych dotaz ohledně zatlačení pístku. Udělal jsem komplet repas třmenu. Ve OK, pistek jsem krásně zatlačil. Ručka funguje v pořádku, jen při vyí rychlosti nad 100kmh jsou vibrace. Dle mě zvlneny kotouč, jak se sekla ručka. Netuil jsem, e budu muset dát i nové kotouče, jinak bych je vyměnil hned. Teď nemůu pistek zatlačit, kdy je tam kapalina. Koupil jsem i spesl sadu na zatlačení, ale hne se jen tak o 5mm. Nevim, jak moc muů ten stacovak rozeprit mezi pistek a třmen, at ten samostel nějak neposkodim. V nejhorím třmen odpojím, zatlačím a znovu odvzduním. Jen nevim, zda je to normalni. Víčko od brzdovky jsem odrouboval. Díky
Ahoj. Měl bych dotaz ohledně zatlačení pístku. Udělal jsem komplet repas třmenu. Ve OK, pistek jsem krásně zatlačil. Ručka funguje v pořádku, jen při vyí rychlosti nad 100kmh jsou vibrace. Dle mě zvlneny kotouč, jak se sekla ručka. Netuil jsem, e budu muset dát i nové kotouče, jinak bych je vyměnil hned. Teď nemůu pistek zatlačit, kdy je tam kapalina. Koupil jsem i spesl sadu na zatlačení, ale hne se jen tak o 5mm. Nevim, jak moc muů ten stacovak rozeprit mezi pistek a třmen, at ten samostel nějak neposkodim. V nejhorím třmen odpojím, zatlačím a znovu odvzduním. Jen nevim, zda je to normalni. Víčko od brzdovky jsem odrouboval. Díky
|
|
24.05.2020 13:34 -
|
3270847
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zatlačit na doraz a zbytek zaroubovat. Pozor, na kadý straně je jiný závit. Na třmenu je někdy vidět ipka, kam se má točit.
Zatlačit na doraz a zbytek zaroubovat. Pozor, na kadý straně je jiný závit. Na třmenu je někdy vidět ipka, kam se má točit.
|
|
24.05.2020 16:20 -
|
3270879
|
|
dave_m
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Nemusím se toho teda bat? Vim, e kadá strana má jiný závit, tocim po smeru sipky. Nechtěl jsem jít nějak přes závit, a zatlacit ho pouze rozeprenim...
Nemusím se toho teda bat? Vim, e kadá strana má jiný závit, tocim po smeru sipky. Nechtěl jsem jít nějak přes závit, a zatlacit ho pouze rozeprenim...
|
|
24.05.2020 16:36 -
|
3270880
|
|
jumep
|
|
|
rozopretim sa to neda zlozit, da sa tym tak rozbit ten mechanizmus
rozopretim sa to neda zlozit, da sa tym tak rozbit ten mechanizmus
|
|
24.05.2020 20:04 -
|
3270897
|
|
dave_m
|
|
|
To se právě bojim, abych to nezatlacil bez točení moc. Psal jsem 5 mm, ale to jsem myslel otočení toho pístku. Zatlačit to potřebuju 1mm max 2mm, abych tam dostal nový kotouč. Zkusím jetě ten druhý, levý. Moná to chce jen trochu víc síly, ale chtěl jsem se předem zeptat
To se právě bojim, abych to nezatlacil bez točení moc. Psal jsem 5 mm, ale to jsem myslel otočení toho pístku. Zatlačit to potřebuju 1mm max 2mm, abych tam dostal nový kotouč. Zkusím jetě ten druhý, levý. Moná to chce jen trochu víc síly, ale chtěl jsem se předem zeptat
|
|
25.05.2020 08:29 -
|
3270962
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Bez točení to nezatlačí, musí točit a tlačit zároveň. U řidiče normální pravej závit, u spolujezdce levej. Ale některé prodávané repasy mají i u spolujezdce pravej tak bacha. Na tyto brzdy jsou přípravky kde točí a tlačí zároveň, přímo na autě, nic nemusí sundávat ... Jestli má přípravek kterej jenom tlačí, tak tím akorát zničí brzdy.
Bez točení to nezatlačí, musí točit a tlačit zároveň. U řidiče normální pravej závit, u spolujezdce levej. Ale některé prodávané repasy mají i u spolujezdce pravej tak bacha. Na tyto brzdy jsou přípravky kde točí a tlačí zároveň, přímo na autě, nic nemusí sundávat ... Jestli má přípravek kterej jenom tlačí, tak tím akorát zničí brzdy.
|
|
25.05.2020 08:57 -
|
3270963
|
|
dave_m
|
|
|
mám sadu s oběma závity a x nádstavcama. Třmeny jsem měl komplet rozebraný a velkou sadou zrepasovaný (včetně novýho pístku), točení odpovídá ipkám na třmenech Bosch. Kdy jsem je dával do kupy, tak sem je normálně zatočil. Jen ho nemůu zatlačit teď připojený. Jako o nějakou desetinku se pohne, ale e bych ho na pohodu zatočil, to vůbec. Tak sem nevěděl, jak moc se má na něj zatlačit a pak točit. To stejně musím zkusit sám, to mi nikdo od kompu neporadí a nebo jestli nebývá problém jetě jinde na vedení, e by brzdovce něco bránilo natéct zpátky do nádobky. Při odvzdunení nebyl problém. Auto někdy táhne vlevo, ale to prý bude asi nějaký silentblok nebo něco jiného na nápravě..
mám sadu s oběma závity a x nádstavcama. Třmeny jsem měl komplet rozebraný a velkou sadou zrepasovaný (včetně novýho pístku), točení odpovídá ipkám na třmenech Bosch. Kdy jsem je dával do kupy, tak sem je normálně zatočil. Jen ho nemůu zatlačit teď připojený. Jako o nějakou desetinku se pohne, ale e bych ho na pohodu zatočil, to vůbec. Tak sem nevěděl, jak moc se má na něj zatlačit a pak točit. To stejně musím zkusit sám, to mi nikdo od kompu neporadí :-) a nebo jestli nebývá problém jetě jinde na vedení, e by brzdovce něco bránilo natéct zpátky do nádobky. Při odvzdunení nebyl problém. Auto někdy táhne vlevo, ale to prý bude asi nějaký silentblok nebo něco jiného na nápravě..
|
|
25.05.2020 09:14 -
|
3270967
|
|
PATaMAT
|
|
|
Ne, normál nasadí přípravek a zatočí a kam chce. Nic tomu nebrání, kapalina volně se vytlačí do nádobky... jedině kdyby se pístek tlačil naikmo, tak by se zasekl a nechtěl by jít dál.
Ne, normál nasadí přípravek a zatočí a kam chce. Nic tomu nebrání, kapalina volně se vytlačí do nádobky... jedině kdyby se pístek tlačil naikmo, tak by se zasekl a nechtěl by jít dál.
|
|
25.05.2020 09:43 -
|
3270982
|
|
dave_m
|
|
|
supr, díky. Zkusím to jetě jednou a uvidím. Pokusím se ho i vytočit a pak zatočit, i tu druhou stranu, a můu porovnat.. Pístek by se prajcnul leda u na autě.
supr, díky. Zkusím to jetě jednou a uvidím. Pokusím se ho i vytočit a pak zatočit, i tu druhou stranu, a můu porovnat.. Pístek by se prajcnul leda u na autě.
|
|
26.11.2020 12:49 -
|
3292391
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Měl bych dotaz, nenael jsem v diskuzi tento problém. Bohuel jsem 200km daleko od mechanika, který mi měni zadní brzdy a narazil na problém a nemůu se na to osobně podívat.
Měni zadní brzdy, třmeny. Nové tam nepasují, protoe moje staré mají 64mm na ířku (polovina třmenu) a nové mají 66mm Take se tam nevleze kotouč. Od dvou výrobců to nesedí je objednaný třetí draí, ale asi to bude to samé. Nesetkal jste se s tím někdo?
Vyřeit to zbrouením 2mm je prasárna a nevím jak moc to ohrozí bezpečnost, co bych nechtěl.
Vyřeit to repasem starých - kdo a kde to dělá a za kolik? Pokud máte odkaz budu rád. Díky.
Pokud je problém jinde, tak díky za tipy, jak píu nemůu u toho být tak mám jen informace z druhé ruky. Dosedací plochy jsou čisté a dělá to vlevo i v pravo.
C5 2002 80kw Hdi liftback
Měl bych dotaz, nenael jsem v diskuzi tento problém. Bohuel jsem 200km daleko od mechanika, který mi měni zadní brzdy a narazil na problém a nemůu se na to osobně podívat.
Měni zadní brzdy, třmeny. Nové tam nepasují, protoe moje staré mají 64mm na ířku (polovina třmenu) a nové mají 66mm Take se tam nevleze kotouč. Od dvou výrobců to nesedí je objednaný třetí draí, ale asi to bude to samé. Nesetkal jste se s tím někdo?
Vyřeit to zbrouením 2mm je prasárna a nevím jak moc to ohrozí bezpečnost, co bych nechtěl.
Vyřeit to repasem starých - kdo a kde to dělá a za kolik? Pokud máte odkaz budu rád. Díky.
Pokud je problém jinde, tak díky za tipy, jak píu nemůu u toho být tak mám jen informace z druhé ruky. Dosedací plochy jsou čisté a dělá to vlevo i v pravo.
C5 2002 80kw Hdi liftback
|
|
| |
|
|