| | |
22.03.2016 21:16 -
Re: Brzdové třmeny
|
2930862
|
|
jumep
|
|
|
vela ludi to nedava, ja len hovorim ze sa to ma davat
vela ludi to nedava, ja len hovorim ze sa to ma davat
|
|
22.03.2016 21:29 -
|
2930875
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jak jsem psal, určitě má pravdu, ale fakt jsem ho tam nikdy neviděl, vím e na nových roubech je ten záviák na těch meních na plovoucím třmenu, pak je jetě dobré mít klíč na brzdový váleček, u párkrát jsem prosekl prachovku sikovkama, s tím klíčem se to dělá líp.
Jak jsem psal, určitě má pravdu, ale fakt jsem ho tam nikdy neviděl, vím e na nových roubech je ten záviák na těch meních na plovoucím třmenu, pak je jetě dobré mít klíč na brzdový váleček, u párkrát jsem prosekl prachovku sikovkama, s tím klíčem se to dělá líp. ;-)
|
|
14.05.2016 19:17 -
|
2951137
|
|
petr4215
|
|
|
jruze napsal(a): tohle ale tak trochu zavání i přidřeným válečkům.
Zdravím! Chci se zeptat jak se v tom hliníku uvolňují ty ovzduňovací ruby?? Nejde to ven i se závitem?? Já to toti dřív na oplu /tam byli vzadu hliníkové prasátka/ vyrouboval i se závitem , take vznikla jen velká díra a musel jsem , nebo chtěl jsem a koupil litinové prasátka. Tak bych byl rád za zkuenosti i triky , na C5 to budu dělat poprvní . Děkuji.
Zdravím! Chci se zeptat jak se v tom hliníku uvolňují ty ovzduňovací ruby?? Nejde to ven i se závitem?? Já to toti dřív na oplu /tam byli vzadu hliníkové prasátka/ vyrouboval i se závitem , take vznikla jen velká díra a musel jsem , nebo chtěl jsem a koupil litinové prasátka. Tak bych byl rád za zkuenosti i triky , na C5 to budu dělat poprvní . Děkuji.
|
|
14.05.2016 19:39 -
|
2951140
|
|
jumep
|
|
|
este sa mi nestalo zeby sa utrhol zavit, je dobre do toho odvzdusnovaku den predtym nastriekat uvolnovaci spray
este sa mi nestalo zeby sa utrhol zavit, je dobre do toho odvzdusnovaku den predtym nastriekat uvolnovaci spray
|
|
16.12.2016 17:12 -
|
3020635
|
|
dano1
|
Město: Topolčany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
zdravim
pri vymene predných platničiek som zarobovaval predny valček a podarilo sa mi strhnu manetu,ked ju chcem vymeni musim rozobra celý strmen?Kupil som opravnu sadu strmena aky je tam postup?
zdravim
pri vymene predných platničiek som zarobovaval predny valček a podarilo sa mi strhnu manetu,ked ju chcem vymeni musim rozobra celý strmen?Kupil som opravnu sadu strmena aky je tam postup?
|
|
16.12.2016 18:13 -
|
3020638
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dá se vyměnit i na autě, jednou jsem to také dělal, musí váleček zaroubovat co nejvíc, nejlépe klíčem, pokusit se prachovku vyndat celou, pokud se ti zatrhne v osazení, musí zbytek vyndat a pořádně ve očistit, nová se tam také dává dost patně, musí zapadnout celá do osazení, brzdovka ti nevyteče, drí ji na válečku o krouek.
Je ale lepí třmen sundat, rozebrat a kdy má celou sadu, tak vyměnit i ten o krouek a třeba i prachovku na ruční brzdě, líp se to dělá, kdy je třmen venku.
Dá se vyměnit i na autě, jednou jsem to také dělal, musí váleček zaroubovat co nejvíc, nejlépe klíčem, pokusit se prachovku vyndat celou, pokud se ti zatrhne v osazení, musí zbytek vyndat a pořádně ve očistit, nová se tam také dává dost patně, musí zapadnout celá do osazení, brzdovka ti nevyteče, drí ji na válečku o krouek. ;-)
Je ale lepí třmen sundat, rozebrat a kdy má celou sadu, tak vyměnit i ten o krouek a třeba i prachovku na ruční brzdě, líp se to dělá, kdy je třmen venku. ;-)
|
|
12.03.2017 11:11 -
|
3048872
|
|
DOUFAK
|
|
|
Zdravím.Jetě je potřeba objednávat na C5 na přední brzdový třmen- těsnící gumičku (prachovku)pod páčku ruční brzdy místo na C5 na C4 (zadní brz.třmen) ? Nebo u je to ta samá gumička,co má Bob v nabídce na přední brzd.třmen C5? Hnuly se ledy? C4 - FRENKIT 238038 = C5 - FRENKIT 257039
Zdravím.Jetě je potřeba objednávat na C5 na přední brzdový třmen- těsnící gumičku (prachovku)pod páčku ruční brzdy místo na C5 na C4 (zadní brz.třmen) ? Nebo u je to ta samá gumička,co má Bob v nabídce na přední brzd.třmen C5? Hnuly se ledy? :nevim C4 - FRENKIT 238038 = C5 - FRENKIT 257039 :nevim
|
|
12.03.2017 12:55 -
|
3048914
|
|
ivanivan
|
|
|
U můe tu na C5
U můe tu na C5 ;-)
|
|
11.08.2017 09:27 -
|
3088237
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím,
kdy budu chtít pohnout páčkou na brzdovém třmenu od ruční brzdy pohnu sním rukou nebo nee?
Zdravím,
kdy budu chtít pohnout páčkou na brzdovém třmenu od ruční brzdy pohnu sním rukou nebo nee?
|
|
11.08.2017 09:51 -
|
3088244
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
jruze napsal(a): Ano pokud destičky nejsou přitlačeny ke kotouči a není přirezlej váleček a páčka.
A jetě kdy zatlačuji váleček do brzdiče (mám na to sadu) tak to má jít z tuha nebo z lehka?
A jetě kdy zatlačuji váleček do brzdiče (mám na to sadu) tak to má jít z tuha nebo z lehka?
|
|
11.08.2017 15:10 -
|
3088300
|
|
michal
|
|
|
Nemáte někdo nákres předního třmene s čeho se skládá?
nebo přesné označení třmene vím e je to bosch ale nevím jak dál
Děkuji
Nemáte někdo nákres předního třmene s čeho se skládá?
nebo přesné označení třmene vím e je to bosch ale nevím jak dál
Děkuji
|
|
15.08.2017 11:44 -
|
3089184
|
|
michal
|
|
|
jruze napsal(a): Asi by to bylo lepí,ale pokud chodí a prachovka je OK tak bych to moná neřeil - ty tyčky musí chodit volně a tu s gumičkou namazat vazejínou ktomu určenou-bývá v sadě.
vazelinu mohu pouit i bosch superfit?
vazelinu mohu pouit i bosch superfit?
|
|
04.12.2017 10:27 -
|
3115355
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
dva roky dozadu som si zrepadoval spolujazdcov brzdovy strmen, nevracala sa mi rucna - zadierala sa. Vydrzalo to dva roky a teraz co? Asi rozmyslam ze kupim novy neh to nerepasujem zase... repas sada 14 + robota hodinu az dve hodiny... novy strmen 67 a robota polhodka? vymenit kus za kus... Ak by ste niekto chcel brzdic ozvite sa... za symbolicku sumu poslem
dva roky dozadu som si zrepadoval spolujazdcov brzdovy strmen, nevracala sa mi rucna - zadierala sa. Vydrzalo to dva roky a teraz co? Asi rozmyslam ze kupim novy neh to nerepasujem zase... repas sada 14 + robota hodinu az dve hodiny... novy strmen 67 a robota polhodka? vymenit kus za kus... Ak by ste niekto chcel brzdic ozvite sa... za symbolicku sumu poslem
|
|
11.04.2019 13:07 -
|
3215959
|
|
MartinP.
|
|
|