| | |
01.08.2011 08:13 -
Homokineticky kloub
|
2404116
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Nazev tematu bude mozna zavadejici, ale potreboval bych poradit s nasledujici veci. Uz nejakou dobu mi auto pri dosazeni cca 110km/h a dal drbe do volantu jako prase. Trese se to tak, ze se bojim, ze mi upadne volant. Vymenil sem teda gumy, nechal vyvazit kola a ono nic. Nechal sem teda vymenit cepy rizeni, protoze tam byly doste velky vule, nechal udelat geometrii, znovu sem prevazil kola a porad nic. Navic to pri plnym pravym rejdu v kole cvaka, coz by, jak mi uz nekolik lidi reklo, mohl byt prave ten kloub. Chci se tedy zeptat, zda by mohl mit ten kloub vliv i na to drncani. Nebo pokud nekdo nekdy resil podobnou vec, co bylo resenim. Jeste me napada krivej brzdovej kotouc na predku, ale to pry spis ne. Diky za rady.
Nazev tematu bude mozna zavadejici, ale potreboval bych poradit s nasledujici veci. Uz nejakou dobu mi auto pri dosazeni cca 110km/h a dal drbe do volantu jako prase. Trese se to tak, ze se bojim, ze mi upadne volant. Vymenil sem teda gumy, nechal vyvazit kola a ono nic. Nechal sem teda vymenit cepy rizeni, protoze tam byly doste velky vule, nechal udelat geometrii, znovu sem prevazil kola a porad nic. Navic to pri plnym pravym rejdu v kole cvaka, coz by, jak mi uz nekolik lidi reklo, mohl byt prave ten kloub. Chci se tedy zeptat, zda by mohl mit ten kloub vliv i na to drncani. Nebo pokud nekdo nekdy resil podobnou vec, co bylo resenim. Jeste me napada krivej brzdovej kotouc na predku, ale to pry spis ne. Diky za rady.
|
|
01.08.2011 09:41 -
Re: Homokineticky kloub
|
2404124
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ahoj, určitě by to mohlo mít spojitost. Kdy jsem koupil svoji C5 ( byla lehce bouchnutá na levé přední kolo ), tak při první cestě po dálnici se mi rozvibrovala, jako kdy by házelo kolo. Kdy se vibrace objevily, musel jsem někdy i skoro zastavit, aby zmizely. Nakonec pomohlo její vyndání a zandání ( asi tam byla nějak blbě zasunutá po té pecce, co dostala před koupí, po roce stejnak odeel kloub a musel jsem ji vyměnit ).
Pokud ti vydává homokineák křupavé zvuky, tak ji rovnou vyměň celou ( prodává se jako celek repasovaná poloosa + vnějí i vnitřní kloub cca 3000kč ).
Ahoj, určitě by to mohlo mít spojitost. Kdy jsem koupil svoji C5 ( byla lehce bouchnutá na levé přední kolo ), tak při první cestě po dálnici se mi rozvibrovala, jako kdy by házelo kolo. Kdy se vibrace objevily, musel jsem někdy i skoro zastavit, aby zmizely. Nakonec pomohlo její vyndání a zandání ( asi tam byla nějak blbě zasunutá po té pecce, co dostala před koupí, po roce stejnak odeel kloub a musel jsem ji vyměnit ).
Pokud ti vydává homokineák křupavé zvuky, tak ji rovnou vyměň celou ( prodává se jako celek repasovaná poloosa + vnějí i vnitřní kloub cca 3000kč ).
|
|
01.08.2011 10:57 -
|
2404137
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Celou poloosu? Ach jo. Tam je nejaky vnitrni a vnejsi kloub? Jako rozumim tomu sice jako koza petrzeli, ale vsude kde sem po netu hledal u prodejcu nahradnich dilu nejaky kloub poloosy, tak meli pouze vnejsi. A zrovna tyhle dily repasovany? Pokud se tyka dilu, ktery kdyz se po...., tak jde o zivot, tak to asi ne. Nevim, abych nekoupil repas, ze usetrim a pak se mi to za chvili podela a muzu menit znova.
Celou poloosu? Ach jo. Tam je nejaky vnitrni a vnejsi kloub? Jako rozumim tomu sice jako koza petrzeli, ale vsude kde sem po netu hledal u prodejcu nahradnich dilu nejaky kloub poloosy, tak meli pouze vnejsi. A zrovna tyhle dily repasovany? Pokud se tyka dilu, ktery kdyz se po...., tak jde o zivot, tak to asi ne. Nevim, abych nekoupil repas, ze usetrim a pak se mi to za chvili podela a muzu menit znova.
|
|
01.08.2011 11:11 -
|
2404140
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Takze jeste dotaz. Nasel sem tohle .link. ale jak tak koukam, tak je to asi na manual. Takze musim jeste resit i to, aby ta poloosa byla na automat?
Takze jeste dotaz. Nasel sem tohle http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=84763 ale jak tak koukam, tak je to asi na manual. Takze musim jeste resit i to, aby ta poloosa byla na automat?
|
|
01.08.2011 11:23 -
|
2404142
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
To ví e to bude ta poloosa,hlavně bych s tim takhle moc nejezdil jestli nechce aby se ti rozsypala i převodovka a kdoví co vechno jetě
To ví e to bude ta poloosa,hlavně bych s tim takhle moc nejezdil jestli nechce aby se ti rozsypala i převodovka a kdoví co vechno jetě ;-)
|
|
01.08.2011 11:31 -
|
2404144
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak to si me moc nepotesil. V servise mi rekli, ze pokud neplanuju dovolenou do Chorvatska, tak zatim nic nehrozi. Ze max kdyz ten kloub odejde, tak to krupne, vymeni se a jede se dal. Fakt nesnasim tyhle situace, kdy clovek nezna a nevi, co komu verit
Tak to si me moc nepotesil. V servise mi rekli, ze pokud neplanuju dovolenou do Chorvatska, tak zatim nic nehrozi. Ze max kdyz ten kloub odejde, tak to krupne, vymeni se a jede se dal. Fakt nesnasim tyhle situace, kdy clovek nezna a nevi, co komu verit :(
|
|
01.08.2011 11:36 -
|
2404146
|
|
jruze
|
|
|
No kdy jen chroupe při zatáčení tak to moc nevadí,ale a se ti rozpadne tak ti tam můe nadělat takovou paseku e
No kdy jen chroupe při zatáčení tak to moc nevadí,ale a se ti rozpadne tak ti tam můe nadělat takovou paseku e :-((((
|
|
01.08.2011 11:45 -
|
2404148
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
No tak kdy si psal e se ti to rozvibruje a tak e se bojí e ti upadne volant tak si asi dovede představit co třeba ta převodovka asi proívá kdy ta polosa je v ní zasunutá
No tak kdy si psal e se ti to rozvibruje a tak e se bojí e ti upadne volant tak si asi dovede představit co třeba ta převodovka asi proívá kdy ta polosa je v ní zasunutá :-(
|
|
01.08.2011 11:50 -
|
2404149
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak to ste me moc nepotesili Nejradsi bych to uz hodil ze skaly. Posledni dobou do toho jen cpu prachy a nic z toho.Takze by nestacila levnejsi varianta opravy? Vymenit jen ten kloub? Koukam, ze cela poloosa je bud za 8 tis nebo za 2. Nejak tu cenovou propast nechapu, ale to levnejsi asi nebude uplne ideal.
Tak to ste me moc nepotesili :( Nejradsi bych to uz hodil ze skaly. Posledni dobou do toho jen cpu prachy a nic z toho.Takze by nestacila levnejsi varianta opravy? Vymenit jen ten kloub? Koukam, ze cela poloosa je bud za 8 tis nebo za 2. Nejak tu cenovou propast nechapu, ale to levnejsi asi nebude uplne ideal.
|
|
01.08.2011 12:24 -
|
2404161
|
|
Darja
|
|
|
Tak polovčela na 4hp20 stojí 3 tisíce.
Pokud nemá tři klacky, seeň si někoho, kdo má v aci slevu... jsou od 20% do 40%.
Pokud ji v ACI nemají skladem, zavolá se a objená se. Sice přijde třeba za měsíc, ale přijde za sluný prachy.
P.S. Levnějí varianta? Vem násadu od kotěte, na jedný straně udělej 25 dráek, na druhý 37 a narvi to tam. Ale musí jezdít jen rovně!
P.P.S. tady je třeba levá polovčela z aci za krutý tři litry .link.
Tak polovčela na 4hp20 stojí 3 tisíce.
Pokud nemá tři klacky, seeň si někoho, kdo má v aci slevu... jsou od 20% do 40%.
Pokud ji v ACI nemají skladem, zavolá se a objená se. Sice přijde třeba za měsíc, ale přijde za sluný prachy.
P.S. Levnějí varianta? Vem násadu od kotěte, na jedný straně udělej 25 dráek, na druhý 37 a narvi to tam. Ale musí jezdít jen rovně!
P.P.S. tady je třeba levá polovčela z aci za krutý tři litry http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=84758
|
|
01.08.2011 12:37 -
|
2404163
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Jo, mam tam moznost 30% dolu. Ale jak sem uz daval ten link nahore. Maj jen pro ML5T, teda to sem zatim nasel.
Ale jak sem procital diskuse, tak mi jeste zbyvaji po vymene poloosy dalsi moznosti Jeste muzou byt zkrivany kotouce a spatny gumy. Protoze to lupani pri plnym rejdu zacalo po tom, co sem nasadil na elektrony novy gumy. Zkusim teda dat jeste zimaky.
Tak sem tu poloosu nasel, ale asi pro jinou motorizaci. .link.
Jo, mam tam moznost 30% dolu. Ale jak sem uz daval ten link nahore. Maj jen pro ML5T, teda to sem zatim nasel.
Ale jak sem procital diskuse, tak mi jeste zbyvaji po vymene poloosy dalsi moznosti :) Jeste muzou byt zkrivany kotouce a spatny gumy. Protoze to lupani pri plnym rejdu zacalo po tom, co sem nasadil na elektrony novy gumy. Zkusim teda dat jeste zimaky.
Tak sem tu poloosu nasel, ale asi pro jinou motorizaci. http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=97209
|
|
01.08.2011 12:49 -
|
2404164
|
|
Darja
|
|
|
hele, mě tohle dělá taky. Kotouče cajk, gumy převáený 3x. Přesně ve 110ti začne lehce vibrovat volant. Nad 150 se to ztrácí. Podle mě je to polovčela.
Pokud jí nemají, nevím, v čem by se měla liit pro 2,2 Hdi od 3,0, ideál je porovnat je obě.. pokud délka a počet dráek sedí, není problém. A Aci má bezproblémové vrácení dílů.
poslední a moje neoblíbená varianta je vrakáč... ale tam koupená polovčela můe za pár tisíc km dělat to samé.
hele, mě tohle dělá taky. Kotouče cajk, gumy převáený 3x. Přesně ve 110ti začne lehce vibrovat volant. Nad 150 se to ztrácí. Podle mě je to polovčela.
Pokud jí nemají, nevím, v čem by se měla liit pro 2,2 Hdi od 3,0, ideál je porovnat je obě.. pokud délka a počet dráek sedí, není problém. A Aci má bezproblémové vrácení dílů.
poslední a moje neoblíbená varianta je vrakáč... ale tam koupená polovčela můe za pár tisíc km dělat to samé.
|
|
01.08.2011 13:26 -
|
2404167
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze 4hp20 a 4hp20 je rovnaka, aj ked citroen ich ma tiez rozdelene podla motorizacie:
3272 EL - LEVÝ, OZNAÈENÍ 8LN90- VSTREKOVANIE ES9J4S
3272 EK - LEVÝ OZNAÈENÍ 8LN96 - DW12TED4 TURBO DIESEL
3273 EL - PRAVÝ, OZNAÈENÍ 8LN90- VSTREKOVANIE ES9J4S
3273 EK - PRAVÝ OZNAÈENÍ 8LN96 - DW12TED4 TURBO DIESEL
je mozne ze ta dieselova bude o nieco silnejsia, nakolko ma prenasat vyssi krutak
myslim ze 4hp20 a 4hp20 je rovnaka, aj ked citroen ich ma tiez rozdelene podla motorizacie:
je mozne ze ta dieselova bude o nieco silnejsia, nakolko ma prenasat vyssi krutak
|
|
01.08.2011 13:28 -
|
2404168
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Jestli říká, e křupe do pravejch zatáček ,tak by to byl levej kloub, ten o kterej se to v zatáčce opírá. Take si krtni poloosy, co jsi na ně dával linky ( to jsou dlouhý a ty patřej na pravou stranu auta - dále od převodovky )
Koukni se tady, já tam kupoval, dodávka v pořádku, zatím spokojenost. K ceně ale připočti cca 450kč zálohu na starý díl, který bys měl poslat zpět. Tady by měla být tvá : .link.
Jestli říká, e křupe do pravejch zatáček ,tak by to byl levej kloub, ten o kterej se to v zatáčce opírá. Take si krtni poloosy, co jsi na ně dával linky ( to jsou dlouhý a ty patřej na pravou stranu auta - dále od převodovky )
Koukni se tady, já tam kupoval, dodávka v pořádku, zatím spokojenost. K ceně ale připočti cca 450kč zálohu na starý díl, který bys měl poslat zpět. Tady by měla být tvá : http://www.e-autodily.com/product/2786092/category-281180/
|
|
01.08.2011 13:31 -
|
2404170
|
|
jumep
|
|
|
pri vytoceni moze buchat jak prava, tak lava ... najlepsie auto do vzduchu a volne tocit a hladat ktora lupkoce
pri vytoceni moze buchat jak prava, tak lava ... najlepsie auto do vzduchu a volne tocit a hladat ktora lupkoce
|
|
01.08.2011 14:29 -
|
2404191
|
|
Darja
|
|
|
jumep napsal(a): myslim ze 4hp20 a 4hp20 je rovnaka, aj ked citroen ich ma tiez rozdelene podla motorizacie:
Jestli bude silnějí, kvůli asi 30nm... No to nevím, ale liej se i na manuál... tak pak u jen vrakáč, pokud se bude etřit
Jestli bude silnějí, kvůli asi 30nm... No to nevím, ale liej se i na manuál... tak pak u jen vrakáč, pokud se bude etřit :)
|
|
01.08.2011 14:37 -
|
2404194
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Ne, ta trojka neni zas tolik. Me spis matlo, ze jedna stoji osm a dalsi do trojky. Ale spis sem ted "veselej" z toho, ze by to mohla byt i ta leva. Takovy moznosti, jak casovy tak prostorovy, nemam, abych to mohl nekde zkouset metodou postupnych vymen dilu.
to kupani slysim z pravy strany. Je to i slyset od gumy. Z toho duvodu sem si puvodne myslel, ze je to neco s gumou, kdyz se to objevilo po prezuti. Zpocatku sem ten zvuk slysel takovej pravidelnej, jako by byla treba boule na gume nebo zapichnutej hrebik v gume. I pri jizde je ten zvuk takovej "placavej". Proste jako by to bylo na jednom miste a to kdyz je v doteku se zemi, tak to udela ten zvuk. Tezko se to popisuje. Jeste nejak zkusim, zda je to slyset z venku.
Ne, ta trojka neni zas tolik. Me spis matlo, ze jedna stoji osm a dalsi do trojky. Ale spis sem ted "veselej" z toho, ze by to mohla byt i ta leva. Takovy moznosti, jak casovy tak prostorovy, nemam, abych to mohl nekde zkouset metodou postupnych vymen dilu.
to kupani slysim z pravy strany. Je to i slyset od gumy. Z toho duvodu sem si puvodne myslel, ze je to neco s gumou, kdyz se to objevilo po prezuti. Zpocatku sem ten zvuk slysel takovej pravidelnej, jako by byla treba boule na gume nebo zapichnutej hrebik v gume. I pri jizde je ten zvuk takovej "placavej". Proste jako by to bylo na jednom miste a to kdyz je v doteku se zemi, tak to udela ten zvuk. Tezko se to popisuje. Jeste nejak zkusim, zda je to slyset z venku.
|
|
01.08.2011 14:41 -
|
2404198
|
|
Darja
|
|
|
Mě nemate nic, originál mě stojí 12 tis nová, 8 tis repas a 3 tis neorigo repas
nebo zkus jetě kontaktovat z ccca.cz lukiho... ten má čas od času ND na C5... moná by tohle někde měl za slunou klubovou cenu
Mě nemate nic, originál mě stojí 12 tis nová, 8 tis repas a 3 tis neorigo repas :)
nebo zkus jetě kontaktovat z ccca.cz lukiho... ten má čas od času ND na C5... moná by tohle někde měl za slunou klubovou cenu :)
|
|
01.08.2011 17:32 -
|
2404223
|
|
jruze
|
|
|
Ty lehké vybrace ze zkueností na CX,XM dovede dělat KO loisko na pravé poloose - ve vyí rychlosti se to srovná.Poloosy mám obě dobré(mají najeto 120000KM-kdy jsem auto kupoval tak byly čerstvě měněné)
Ty lehké vybrace ze zkueností na CX,XM dovede dělat KO loisko na pravé poloose - ve vyí rychlosti se to srovná.Poloosy mám obě dobré(mají najeto 120000KM-kdy jsem auto kupoval tak byly čerstvě měněné);-)
|
|
| |
|
|