| |  |
21.06.2011 22:40 -
Re: Hlučné hydraulické čerpadlo
|
2398303
|
|
c5vyskov
|
Město: Vyškov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Zvedání předku je dané příklonem čepu, nijak nesouvisí s hydraulikou. Při rejdu se zvedá každé auto (víc nebo míň podle geometrie nápravy).
Zajímalo by mě, proč by se měl při rejdu hýbat stabilizátor? Je přece spojený kostma s "tlumičema" a ty se otáčí kolem skoro svislé osy... Možná se při zatáčení trošku pohnou, ale jestli vůbec, tak maximálně potáhnou stabilizátor směrem nahoru - tím pádem v rejdu by mohla hydraulika spíš odpustit, určitě ne tlakovat. Teoreticky Nebo je to jinak?
edit: tak s křížkem po funuse ale stejně ten stabilizátor by mě zajímal, jestli to tak je...
Zvedání předku je dané příklonem čepu, nijak nesouvisí s hydraulikou. Při rejdu se zvedá každé auto (víc nebo míň podle geometrie nápravy).
Zajímalo by mě, proč by se měl při rejdu hýbat stabilizátor? Je přece spojený kostma s "tlumičema" a ty se otáčí kolem skoro svislé osy... Možná se při zatáčení trošku pohnou, ale jestli vůbec, tak maximálně potáhnou stabilizátor směrem nahoru - tím pádem v rejdu by mohla hydraulika spíš odpustit, určitě ne tlakovat. Teoreticky:-) Nebo je to jinak?
edit: tak s křížkem po funuse:) ale stejně ten stabilizátor by mě zajímal, jestli to tak je...
|
|
21.06.2011 22:44 -
|
2398305
|
|
Hanz 397
|
|

|
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy Až bude příští týden možnost,tak to v práci zvednu na plošině na geometrii a pořádně to okouknu
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy:-) Až bude příští týden možnost,tak to v práci zvednu na plošině na geometrii a pořádně to okouknu;-)
|
|
21.06.2011 22:47 -
|
2398306
|
|
jumep
|
|

|
piestnice za otacaju a ich naklonom sa hybe aj stabilizatorom
|
|
21.06.2011 22:55 -
|
2398314
|
|
c5vyskov
|
Město: Vyškov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
jumep napsal(a): piestnice za otacaju a ich naklonom sa hybe aj stabilizatorom
To jo, pístnice se otáčí. Jde o to, jestli je ten pohyb na stabilizátoru vůbec patrný... a jestli je, tak přece jedna pístnice potáhne přes kost nahoru a druhá dolů, snímáč je uprostřed takže tam by to měla být nula. Hodně asi záleží na celkové geometrii, kde přesně jsou kosti chycené a jaké jsou úhly. Každopádně u mě hydraulika v rejdu nezvedá (ani nespouští)
To jo, pístnice se otáčí. Jde o to, jestli je ten pohyb na stabilizátoru vůbec patrný... a jestli je, tak přece jedna pístnice potáhne přes kost nahoru a druhá dolů, snímáč je uprostřed takže tam by to měla být nula. Hodně asi záleží na celkové geometrii, kde přesně jsou kosti chycené a jaké jsou úhly. Každopádně u mě hydraulika v rejdu nezvedá (ani nespouští)
|
|
21.06.2011 22:56 -
|
2398315
|
|
jumep
|
|

|
stabilizator je SKRUTNY .. preto to moze pohnut vyskacom a teraz nejsom si isty ze je vyskac v strede stabilizatoru, mam dojem ze je mierne mimo stred
a natocenie a pohyb je znacne patrny, pohyb najme v krajnej polohe ...
stabilizator je SKRUTNY .. preto to moze pohnut vyskacom a teraz nejsom si isty ze je vyskac v strede stabilizatoru, mam dojem ze je mierne mimo stred
a natocenie a pohyb je znacne patrny, pohyb najme v krajnej polohe ...
|
|
21.06.2011 23:10 -
|
2398323
|
|
c5vyskov
|
|
|
ok, něco na tom bude Mě prvně zmátlo že u předchozího auta jsem měl stabilizátor chycený k ramenům a ramena se při zatáčení nehýbou. U C5 je to jinako...
ok, něco na tom bude:-) Mě prvně zmátlo že u předchozího auta jsem měl stabilizátor chycený k ramenům a ramena se při zatáčení nehýbou. U C5 je to jinako...
|
|
21.06.2011 23:12 -
|
2398326
|
|
jumep
|
|

|
ano, mali sme ich obaja uz par krat v rukach ale tiez si nevybavim ci je alebo nie v strede, ale ma napadlo ze podla tychto fotiek: .link. by sa dalo povedat dost naisto ze v strede nie je
ano, mali sme ich obaja uz par krat v rukach :) ale tiez si nevybavim ci je alebo nie v strede, ale ma napadlo ze podla tychto fotiek: http://c5.jumep.com/elektrika/ by sa dalo povedat dost naisto ze v strede nie je :)
|
|
21.06.2011 23:19 -
|
2398342
|
|
c5vyskov
|
|
|
jruze napsal(a): Na CX,BX,XM není určitě ani přední ve středu a ani na schematu ho nekreslí ve středové ose.
Ve schématu máš na obrázku mimo osu třetí koule a ventily, korektor je jenom špika do bhi...
Na CX,BX,XM není určitě ani přední ve středu a ani na schematu ho nekreslí ve středové ose.
Ve schématu máš na obrázku mimo osu třetí koule a ventily, korektor je jenom špika do bhi...
|
|
22.06.2011 16:36 -
|
2398424
|
|
mikimi
|
Město: LUBNÁ, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Souhlas s tím že při rejdu se auto nějakým způsobem přizvedne jak to tu bylo již popsáno
Ale já když dám rejd na doraz, kdy začne hučet servo ,tak mně to evidentně přizvedne hydraulika-když rejd trochu povolím tak si to dolu oddechne-dost znatelně
Souhlas s tím že při rejdu se auto nějakým způsobem přizvedne jak to tu bylo již popsáno
Ale já když dám rejd na doraz, kdy začne hučet servo ,tak mně to evidentně přizvedne hydraulika-když rejd trochu povolím tak si to dolu oddechne-dost znatelně
|
|
22.06.2011 19:36 -
|
2398435
|
|
jumep
|
|

|
hydraulika ta nedvihne, BHI a servookruh nie su spojene .. maju len spolocnu kvapalinu a nadrzku na nu
to co zdvihne auto je prave uz krajna poloha ktora uz hodne dost nataca stabilizator
hydraulika ta nedvihne, BHI a servookruh nie su spojene .. maju len spolocnu kvapalinu a nadrzku na nu
to co zdvihne auto je prave uz krajna poloha ktora uz hodne dost nataca stabilizator
|
|
12.07.2011 18:04 -
|
2401400
|
|
jumep
|
|

|
natocil som spravanie napravy pri vytoceni (prvu polovicu videa treba otocit monitor o 90 stupnov
.link.
natocil som spravanie napravy pri vytoceni (prvu polovicu videa treba otocit monitor o 90 stupnov :))))
http://c5.jumep.com/naprava.mp4
|
|
12.07.2011 18:11 -
|
2401403
|
|
Darja
|
|

|
davej ty videa na youtube a pak postni odkaz... streamově je to lepší než stahovat
davej ty videa na youtube a pak postni odkaz... streamově je to lepší než stahovat :-)
|
|
22.10.2011 13:52 -
|
2420551
|
|
robsik
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 28 |
|

|
když to stojí na místě a dám plný rejd, tak se má předek trochu zvednout nebo nemá?
když to stojí na místě a dám plný rejd, tak se má předek trochu zvednout nebo nemá?
|
|
22.10.2011 18:03 -
|
2420587
|
|
jumep
|
|

|
nestaci vidiet to video? ano, zdvihne sa kusok predok ....
nestaci vidiet to video? ano, zdvihne sa kusok predok ....
|
|
16.12.2016 21:24 -
|
3020689
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Ahoj přečetl jsem kde co a nevím kam s tím tak to skusím tady. Po delší době jsem vytahl svou starou c5 I z kopřiv a začal jí používat intenzivněji PO 100km tam Pá 100km z5 při třetí jízdě domů jsem auto nastartoval a popojel si pro věci vše proběhlo ok. Po dalším nastartování se zadek zvedl do nejvišší polohy /naložil jsem jen batužek nic těžkého/ ale auto nehlásilo žádnou chybu tak jsem zkusil auto snížit a to spadlo až dolu a napsalo nejnišší poloha tak jsem ho opět zvedl do normální polohy a předek normál a zadek zas až nahoru,usoudil jsem že odešel výškáč a dojel domu,doma jsem zkusil auto auto spustit ale už se nezvedlo sedí na zemi jak kachna. Výškový korektor jsem nechal vyměnit včetně táhla,bylo prasklé, ale nic nereaguje proudy tam jdou čerpadlo nevrčí a universal diag hlásí vše ok tak nevím dík že jste to dočetli a dáte nějaky tip
Ahoj přečetl jsem kde co a nevím kam s tím tak to skusím tady. Po delší době jsem vytahl svou starou c5 I z kopřiv a začal jí používat intenzivněji PO 100km tam Pá 100km z5 při třetí jízdě domů jsem auto nastartoval a popojel si pro věci vše proběhlo ok. Po dalším nastartování se zadek zvedl do nejvišší polohy /naložil jsem jen batužek nic těžkého/ ale auto nehlásilo žádnou chybu tak jsem zkusil auto snížit a to spadlo až dolu a napsalo nejnišší poloha tak jsem ho opět zvedl do normální polohy a předek normál a zadek zas až nahoru,usoudil jsem že odešel výškáč a dojel domu,doma jsem zkusil auto auto spustit ale už se nezvedlo sedí na zemi jak kachna. Výškový korektor jsem nechal vyměnit včetně táhla,bylo prasklé, ale nic :-(((( nereaguje proudy tam jdou čerpadlo nevrčí a universal diag hlásí vše ok tak nevím:nevim dík že jste to dočetli a dáte nějaky tip
|
|
| |
|
|