| | |
21.06.2011 22:40 -
Re: Hlučné hydraulické čerpadlo
|
2398303
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Zvedání předku je dané příklonem čepu, nijak nesouvisí s hydraulikou. Při rejdu se zvedá kadé auto (víc nebo míň podle geometrie nápravy).
Zajímalo by mě, proč by se měl při rejdu hýbat stabilizátor? Je přece spojený kostma s "tlumičema" a ty se otáčí kolem skoro svislé osy... Moná se při zatáčení troku pohnou, ale jestli vůbec, tak maximálně potáhnou stabilizátor směrem nahoru - tím pádem v rejdu by mohla hydraulika spí odpustit, určitě ne tlakovat. Teoreticky Nebo je to jinak?
edit: tak s kříkem po funuse ale stejně ten stabilizátor by mě zajímal, jestli to tak je...
Zvedání předku je dané příklonem čepu, nijak nesouvisí s hydraulikou. Při rejdu se zvedá kadé auto (víc nebo míň podle geometrie nápravy).
Zajímalo by mě, proč by se měl při rejdu hýbat stabilizátor? Je přece spojený kostma s "tlumičema" a ty se otáčí kolem skoro svislé osy... Moná se při zatáčení troku pohnou, ale jestli vůbec, tak maximálně potáhnou stabilizátor směrem nahoru - tím pádem v rejdu by mohla hydraulika spí odpustit, určitě ne tlakovat. Teoreticky:-) Nebo je to jinak?
edit: tak s kříkem po funuse:) ale stejně ten stabilizátor by mě zajímal, jestli to tak je...
|
|
21.06.2011 22:44 -
|
2398305
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy A bude přítí týden monost,tak to v práci zvednu na ploině na geometrii a pořádně to okouknu
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy:-) A bude přítí týden monost,tak to v práci zvednu na ploině na geometrii a pořádně to okouknu;-)
|
|
21.06.2011 22:47 -
|
2398306
|
|
jumep
|
|
|
piestnice za otacaju a ich naklonom sa hybe aj stabilizatorom
|
|
21.06.2011 22:55 -
|
2398314
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
jumep napsal(a): piestnice za otacaju a ich naklonom sa hybe aj stabilizatorom
To jo, pístnice se otáčí. Jde o to, jestli je ten pohyb na stabilizátoru vůbec patrný... a jestli je, tak přece jedna pístnice potáhne přes kost nahoru a druhá dolů, snímáč je uprostřed take tam by to měla být nula. Hodně asi záleí na celkové geometrii, kde přesně jsou kosti chycené a jaké jsou úhly. Kadopádně u mě hydraulika v rejdu nezvedá (ani nespoutí)
To jo, pístnice se otáčí. Jde o to, jestli je ten pohyb na stabilizátoru vůbec patrný... a jestli je, tak přece jedna pístnice potáhne přes kost nahoru a druhá dolů, snímáč je uprostřed take tam by to měla být nula. Hodně asi záleí na celkové geometrii, kde přesně jsou kosti chycené a jaké jsou úhly. Kadopádně u mě hydraulika v rejdu nezvedá (ani nespoutí)
|
|
21.06.2011 22:56 -
|
2398315
|
|
jumep
|
|
|
stabilizator je SKRUTNY .. preto to moze pohnut vyskacom a teraz nejsom si isty ze je vyskac v strede stabilizatoru, mam dojem ze je mierne mimo stred
a natocenie a pohyb je znacne patrny, pohyb najme v krajnej polohe ...
stabilizator je SKRUTNY .. preto to moze pohnut vyskacom a teraz nejsom si isty ze je vyskac v strede stabilizatoru, mam dojem ze je mierne mimo stred
a natocenie a pohyb je znacne patrny, pohyb najme v krajnej polohe ...
|
|
21.06.2011 23:10 -
|
2398323
|
|
c5vyskov
|
|
|
ok, něco na tom bude Mě prvně zmátlo e u předchozího auta jsem měl stabilizátor chycený k ramenům a ramena se při zatáčení nehýbou. U C5 je to jinako...
ok, něco na tom bude:-) Mě prvně zmátlo e u předchozího auta jsem měl stabilizátor chycený k ramenům a ramena se při zatáčení nehýbou. U C5 je to jinako...
|
|
21.06.2011 23:12 -
|
2398326
|
|
jumep
|
|
|
ano, mali sme ich obaja uz par krat v rukach ale tiez si nevybavim ci je alebo nie v strede, ale ma napadlo ze podla tychto fotiek: .link. by sa dalo povedat dost naisto ze v strede nie je
ano, mali sme ich obaja uz par krat v rukach :) ale tiez si nevybavim ci je alebo nie v strede, ale ma napadlo ze podla tychto fotiek: http://c5.jumep.com/elektrika/ by sa dalo povedat dost naisto ze v strede nie je :)
|
|
21.06.2011 23:19 -
|
2398342
|
|
c5vyskov
|
|
|
jruze napsal(a): Na CX,BX,XM není určitě ani přední ve středu a ani na schematu ho nekreslí ve středové ose.
Ve schématu má na obrázku mimo osu třetí koule a ventily, korektor je jenom pika do bhi...
Na CX,BX,XM není určitě ani přední ve středu a ani na schematu ho nekreslí ve středové ose.
Ve schématu má na obrázku mimo osu třetí koule a ventily, korektor je jenom pika do bhi...
|
|
22.06.2011 16:36 -
|
2398424
|
|
mikimi
|
Město: LUBNÁ, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Souhlas s tím e při rejdu se auto nějakým způsobem přizvedne jak to tu bylo ji popsáno
Ale já kdy dám rejd na doraz, kdy začne hučet servo ,tak mně to evidentně přizvedne hydraulika-kdy rejd trochu povolím tak si to dolu oddechne-dost znatelně
Souhlas s tím e při rejdu se auto nějakým způsobem přizvedne jak to tu bylo ji popsáno
Ale já kdy dám rejd na doraz, kdy začne hučet servo ,tak mně to evidentně přizvedne hydraulika-kdy rejd trochu povolím tak si to dolu oddechne-dost znatelně
|
|
22.06.2011 19:36 -
|
2398435
|
|
jumep
|
|
|
hydraulika ta nedvihne, BHI a servookruh nie su spojene .. maju len spolocnu kvapalinu a nadrzku na nu
to co zdvihne auto je prave uz krajna poloha ktora uz hodne dost nataca stabilizator
hydraulika ta nedvihne, BHI a servookruh nie su spojene .. maju len spolocnu kvapalinu a nadrzku na nu
to co zdvihne auto je prave uz krajna poloha ktora uz hodne dost nataca stabilizator
|
|
12.07.2011 18:04 -
|
2401400
|
|
jumep
|
|
|
natocil som spravanie napravy pri vytoceni (prvu polovicu videa treba otocit monitor o 90 stupnov
.link.
natocil som spravanie napravy pri vytoceni (prvu polovicu videa treba otocit monitor o 90 stupnov :))))
http://c5.jumep.com/naprava.mp4
|
|
12.07.2011 18:11 -
|
2401403
|
|
Darja
|
|
|
davej ty videa na youtube a pak postni odkaz... streamově je to lepí ne stahovat
davej ty videa na youtube a pak postni odkaz... streamově je to lepí ne stahovat :-)
|
|
22.10.2011 13:52 -
|
2420551
|
|
robsik
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 28 |
|
|
kdy to stojí na místě a dám plný rejd, tak se má předek trochu zvednout nebo nemá?
kdy to stojí na místě a dám plný rejd, tak se má předek trochu zvednout nebo nemá?
|
|
22.10.2011 18:03 -
|
2420587
|
|
jumep
|
|
|
nestaci vidiet to video? ano, zdvihne sa kusok predok ....
nestaci vidiet to video? ano, zdvihne sa kusok predok ....
|
|
16.12.2016 21:24 -
|
3020689
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Ahoj přečetl jsem kde co a nevím kam s tím tak to skusím tady. Po delí době jsem vytahl svou starou c5 I z kopřiv a začal jí pouívat intenzivněji PO 100km tam Pá 100km z5 při třetí jízdě domů jsem auto nastartoval a popojel si pro věci ve proběhlo ok. Po dalím nastartování se zadek zvedl do nejvií polohy /naloil jsem jen batuek nic těkého/ ale auto nehlásilo ádnou chybu tak jsem zkusil auto sníit a to spadlo a dolu a napsalo nejnií poloha tak jsem ho opět zvedl do normální polohy a předek normál a zadek zas a nahoru,usoudil jsem e odeel výkáč a dojel domu,doma jsem zkusil auto auto spustit ale u se nezvedlo sedí na zemi jak kachna. Výkový korektor jsem nechal vyměnit včetně táhla,bylo prasklé, ale nic nereaguje proudy tam jdou čerpadlo nevrčí a universal diag hlásí ve ok tak nevím dík e jste to dočetli a dáte nějaky tip
Ahoj přečetl jsem kde co a nevím kam s tím tak to skusím tady. Po delí době jsem vytahl svou starou c5 I z kopřiv a začal jí pouívat intenzivněji PO 100km tam Pá 100km z5 při třetí jízdě domů jsem auto nastartoval a popojel si pro věci ve proběhlo ok. Po dalím nastartování se zadek zvedl do nejvií polohy /naloil jsem jen batuek nic těkého/ ale auto nehlásilo ádnou chybu tak jsem zkusil auto sníit a to spadlo a dolu a napsalo nejnií poloha tak jsem ho opět zvedl do normální polohy a předek normál a zadek zas a nahoru,usoudil jsem e odeel výkáč a dojel domu,doma jsem zkusil auto auto spustit ale u se nezvedlo sedí na zemi jak kachna. Výkový korektor jsem nechal vyměnit včetně táhla,bylo prasklé, ale nic :-(((( nereaguje proudy tam jdou čerpadlo nevrčí a universal diag hlásí ve ok tak nevím:nevim dík e jste to dočetli a dáte nějaky tip
|
|
| |
|
|