| | |
01.06.2011 10:04 -
Rozdilna ucinnost zadnich brzd
|
2393824
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak jsem dnes zazil nepekne probuzeni.....na STK mi vyrazili s tim, ze mi zadni kola brzdi rozdilne o 30-40%....jelikoz dvorni servisak nemel cas, zkusil jsem Topinku /u Skvrnan/, tak uvidime co vymysli.....
Uvidime jestli budou vyzrany brzdice nebo co to bude.....
Tak jsem dnes zazil nepekne probuzeni.....na STK mi vyrazili s tim, ze mi zadni kola brzdi rozdilne o 30-40%....jelikoz dvorni servisak nemel cas, zkusil jsem Topinku /u Skvrnan/, tak uvidime co vymysli.....
Uvidime jestli budou vyzrany brzdice nebo co to bude.....
|
|
01.06.2011 10:24 -
Re: Rozdilna ucinnost zadnich brzd
|
2393826
|
|
jumep
|
|
|
osobne si myslim ze mas vyhnute brzdice a ak si to spravil a nevymenil platnicky tak tie su sikmo sjete a nedosadaju dobre
osobne si myslim ze mas vyhnute brzdice a ak si to spravil a nevymenil platnicky tak tie su sikmo sjete a nedosadaju dobre
|
|
01.06.2011 10:48 -
|
2393833
|
|
Dutch
|
|
|
Koukal jsem jeste na ostatni diskuze, ty srouby v brzdicich se meni protoze jsou vyhnuty, nebo jen "pro dobry pocit " ?
Koukal jsem jeste na ostatni diskuze, ty srouby v brzdicich se meni protoze jsou vyhnuty, nebo jen "pro dobry pocit " ?
|
|
01.06.2011 12:09 -
|
2393871
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Dutch: Nevím jak u druhých... Já kdy jsem se měl pustit do opravy těch svých brzdičů (a e by řádně vyhnuté - nelo nasadit letní 15" - drhl brzdič o nalepené závaí) počítal jsem s tím, e to nepůjde ani vytáhnout, jak to bylo ze ikma. Jaké bylo moje překvapení, kdy jsem zjistil, e rouby byly v pořádku a chyba byla skutečně jen v oxidaci toho brzdiče. Ta oxidace nabobtnala brzdič krajem tak o 2-3 milimetry ! Přesto vak jsem dal nové ty rouby. Přece jen... u byly koupené, a cena mě nezrujnovala .
Dutch: Nevím jak u druhých... Já kdy jsem se měl pustit do opravy těch svých brzdičů (a e by řádně vyhnuté - nelo nasadit letní 15" - drhl brzdič o nalepené závaí) počítal jsem s tím, e to nepůjde ani vytáhnout, jak to bylo ze ikma. Jaké bylo moje překvapení, kdy jsem zjistil, e rouby byly v pořádku a chyba byla skutečně jen v oxidaci toho brzdiče. Ta oxidace nabobtnala brzdič krajem tak o 2-3 milimetry ! Přesto vak jsem dal nové ty rouby. Přece jen... u byly koupené, a cena mě nezrujnovala :-d.
Přílohy: DSCN1915.JPG ( 764907b ) - Před opravou - vyhnuté DSCN1920 - Kopie.JPG ( 294156b ) - Po opravě - v ose |
|
01.06.2011 13:03 -
|
2393895
|
|
jumep
|
|
|
tie sroby sa natahuju atd. menia sa z bezpecnostnych dovodov a obcas byvaju aj ohnute
tie sroby sa natahuju atd. menia sa z bezpecnostnych dovodov a obcas byvaju aj ohnute
|
|
01.06.2011 15:17 -
|
2393942
|
|
Dutch
|
|
|
noooooo tak jsem rozpacitej...ted volali ze servisu a prej zadni trmeny jsou v pohode, ale prej tlak kterej tam jde je spatnej..."nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku" - evidentne nevi o cem mluvi....tak ted babo rad....
...nemate nekdo cislo na toho servisaka z Litic ? ...v CCCA neni
noooooo tak jsem rozpacitej...ted volali ze servisu a prej zadni trmeny jsou v pohode, ale prej tlak kterej tam jde je spatnej..."nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku" - evidentne nevi o cem mluvi....tak ted babo rad.... :-)
...nemate nekdo cislo na toho servisaka z Litic ? ...v CCCA neni
|
|
01.06.2011 19:12 -
|
2394123
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Já bych si spí tipnul e v minulosti někdo něco dělal na brzdách a je to blbě odvzduněný,hrozně mě udivuje kolik servismanů značkovech i noname nejsou schopný brzdy odvzdunit pořádně a na tom zadku s tim můe klidně jezdit ani bys něco poznal.Větina lidí se k tomu dopracuje a po výměně veho monýho a pak se zjistí jaká banalita to je,bohuel
Já bych si spí tipnul e v minulosti někdo něco dělal na brzdách a je to blbě odvzduněný,hrozně mě udivuje kolik servismanů značkovech i noname nejsou schopný brzdy odvzdunit pořádně a na tom zadku s tim můe klidně jezdit ani bys něco poznal.Větina lidí se k tomu dopracuje a po výměně veho monýho a pak se zjistí jaká banalita to je,bohuel ;-)
|
|
01.06.2011 19:48 -
|
2394188
|
|
jumep
|
|
|
hmm ... isto su v pohode? nevies spravit fotku zvrchu ako tu dal JirkaŘ?
hmm ... isto su v pohode? nevies spravit fotku zvrchu ako tu dal JirkaŘ?
|
|
02.06.2011 06:41 -
|
2394380
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Ono těch moností proč to brzdí rozdílně můe být více... dělal jsem před pár měsíci zadní brzd na bráchově C5 I Breaku, a zatímco pravý zadní kotouč brzdil... (u kov na kov - sjel desky a do konce), tak levá strana nebrzdila vůbec ! Naopak, jetě tam zbyla tak půlka obloení. Příčina ??? Desky se přidřely ve třmeni. (Bordel) A Pístky je nepřitlačily ke koutouči. Prostě to s nimi nehlo. Kdy se mi je podařilo ze třmenu dostat pryč, tak váleček el zatlačit do vnitř třmenu prstem... stejně jako na druhé straně.
Fakt se chce na to podívat pořádně. Můe to být i "blbost". Jene i taková ptákovina pak ovlivní to, jak se brzdy chovají. Kdy ti řekli v servisu, e "prej tlak kterej tam jde je spatnej..."nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku" - měli toto změřeno ??? Kdyby na obě brzdové trubky nasadili převod s tlakoměrem -( není problém udělat závit je tuím e 10x1,5) tak po selápnutí pedálu brzdy by se ukázaly hodnoty. Pokud by tlak v trubkách na obou stranách byl shodný (jakoe myslím e ano - není důvod, aby byl jiný), tak pak je třeba hledat chybu ve třmenu který brzdí méně. (Přidřený váleček, bordel na ploe kde se pohybují desky atd.)
A samo taky vyměnit brzdovou kapalinu - pro jistotu... Kdy byla měněna naposledy ? Předepsáno je 1x za 2 roky.
Ono těch moností proč to brzdí rozdílně můe být více... dělal jsem před pár měsíci zadní brzd na bráchově C5 I Breaku, a zatímco pravý zadní kotouč brzdil... (u kov na kov - sjel desky a do konce), tak levá strana nebrzdila vůbec ! Naopak, jetě tam zbyla tak půlka obloení. Příčina ??? Desky se přidřely ve třmeni. (Bordel) A Pístky je nepřitlačily ke koutouči. Prostě to s nimi nehlo. Kdy se mi je podařilo ze třmenu dostat pryč, tak váleček el zatlačit do vnitř třmenu prstem... stejně jako na druhé straně.
Fakt se chce na to podívat pořádně. Můe to být i "blbost". Jene i taková ptákovina pak ovlivní to, jak se brzdy chovají. Kdy ti řekli v servisu, e "prej tlak kterej tam jde je spatnej..."nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku" - měli toto změřeno ??? Kdyby na obě brzdové trubky nasadili převod s tlakoměrem -( není problém udělat závit je tuím e 10x1,5) tak po selápnutí pedálu brzdy by se ukázaly hodnoty. Pokud by tlak v trubkách na obou stranách byl shodný (jakoe myslím e ano - není důvod, aby byl jiný), tak pak je třeba hledat chybu ve třmenu který brzdí méně. (Přidřený váleček, bordel na ploe kde se pohybují desky atd.)
A samo taky vyměnit brzdovou kapalinu - pro jistotu... Kdy byla měněna naposledy ? Předepsáno je 1x za 2 roky.
|
|
02.06.2011 09:32 -
|
2394412
|
|
jumep
|
|
|
len doplnim k danej informacii, platnicky zaoxidovavaju rovnako strmene a raz rocne, idealne po zime, by sa mali dat platnicky von a precistit dosadacie plochy / spravit kontrola, spada to do kontroli oblozeni a brzd (prehliadky)
toto ale myslim ze nikto nerobi
a ako pise Jirka, na 90% je to nejaka takato "blbost"
len doplnim k danej informacii, platnicky zaoxidovavaju rovnako strmene a raz rocne, idealne po zime, by sa mali dat platnicky von a precistit dosadacie plochy / spravit kontrola, spada to do kontroli oblozeni a brzd (prehliadky)
toto ale myslim ze nikto nerobi
a ako pise Jirka, na 90% je to nejaka takato "blbost"
|
|
02.06.2011 09:54 -
|
2394421
|
|
Dutch
|
|
|
Diky vsem za napady, ted jsme si privez auto od Topinky ze servisu. Dle nich - na valcich brzdi vice PZ kolo /na technicky rikal, ze LZ, ale to je jedno.../. Pry jim na valcich normalne brzdi zadni brzdy okolo "1", ale mne jedna strana brzdi skoro "2" a druha "1". ....Brzdice jsou pry krasne, nejsou vyosene, desticky sjete rovnomerne, kotouce take, brzdy odvzdusnili, brzdovku jsem nechal menit pred pul rokem...... Po obede to vezu tedy do jineho servisu - do Litic a uvidime co mi rekne tam, ale nejspis nema brzdove valce na prezkouseni, tak jsem zvedavej co vymysli. Co kdyz tedy bude opravdu z nejakeho duvodu jde tlak brzdovky do jednoho kola vyssi ? Co by to mohlo delat ? ABS ? Brzdovej valec ? Ty rozdvojovaci kostky ? ????
Diky vsem za napady, ted jsme si privez auto od Topinky ze servisu. Dle nich - na valcich brzdi vice PZ kolo /na technicky rikal, ze LZ, ale to je jedno.../. Pry jim na valcich normalne brzdi zadni brzdy okolo "1", ale mne jedna strana brzdi skoro "2" a druha "1". ....Brzdice jsou pry krasne, nejsou vyosene, desticky sjete rovnomerne, kotouce take, brzdy odvzdusnili, brzdovku jsem nechal menit pred pul rokem...... Po obede to vezu tedy do jineho servisu - do Litic a uvidime co mi rekne tam, ale nejspis nema brzdove valce na prezkouseni, tak jsem zvedavej co vymysli. Co kdyz tedy bude opravdu z nejakeho duvodu jde tlak brzdovky do jednoho kola vyssi ? Co by to mohlo delat ? ABS ? Brzdovej valec ? Ty rozdvojovaci kostky ? ????
|
|
02.06.2011 10:03 -
|
2394423
|
|
jumep
|
|
|
to sa da skusit lahko, vyradit abs z funkcie (odpojenim abs cidla)
C5 ma prerozdelovanie brzdnej sili a to funguje na zaklade snimacov abs na kole, ak z nejakeho dovodu bude skresleny udaj z nejakeho kola, tak do neho bude abs jednotka pustat menej tlaku, po vyradeni abs to bude tlacit vsade rovnako
toto prerozdelovanie aj sposobuje to co sa tu inde pise o prepadani pedalu a obcasnom brzdeni v inej polohe
skresleny udaj moze sposobovat napr. zle lozisko naboja, kovove piliny na abs pasiku atd.
ale skor sa priklanam k tym zalepenym dostickam, vybrat, vycistit a zlozit, to pohladom bez rozobrania nejako moc nezbadas
to sa da skusit lahko, vyradit abs z funkcie (odpojenim abs cidla)
C5 ma prerozdelovanie brzdnej sili a to funguje na zaklade snimacov abs na kole, ak z nejakeho dovodu bude skresleny udaj z nejakeho kola, tak do neho bude abs jednotka pustat menej tlaku, po vyradeni abs to bude tlacit vsade rovnako
toto prerozdelovanie aj sposobuje to co sa tu inde pise o prepadani pedalu a obcasnom brzdeni v inej polohe
skresleny udaj moze sposobovat napr. zle lozisko naboja, kovove piliny na abs pasiku atd.
ale skor sa priklanam k tym zalepenym dostickam, vybrat, vycistit a zlozit, to pohladom bez rozobrania nejako moc nezbadas
|
|
02.06.2011 10:17 -
|
2394424
|
|
jruze
|
|
|
Schodit brzdiče,očistit dosedací plochy mezi brzdičem a ramenem,očistit plochy pro destičky a 5.roubek,nové destičky-stříknout plochy kde se pohybují destičky v brzdiči měděnkou(nebo něčím namazat),vyzkouet jestli se pohybují lehce(odtlačovat od kotouče třeba roubovákem)- tím vyzkouí i jestli chodí lehce pístky v brzdičích,někde to projeď kde to můe pořádně zalápnout aby projelo ABS -podívej se na stopy po brdění(lidové válce na zkouku brzd) a podle výsledků ?? moná jetě zkusit odvdunit přes diag.
Schodit brzdiče,očistit dosedací plochy mezi brzdičem a ramenem,očistit plochy pro destičky a 5.roubek,nové destičky-stříknout plochy kde se pohybují destičky v brzdiči měděnkou(nebo něčím namazat),vyzkouet jestli se pohybují lehce(odtlačovat od kotouče třeba roubovákem)- tím vyzkouí i jestli chodí lehce pístky v brzdičích,někde to projeď kde to můe pořádně zalápnout aby projelo ABS -podívej se na stopy po brdění(lidové válce na zkouku brzd) a podle výsledků ?? moná jetě zkusit odvdunit přes diag.:nevim
|
|
02.06.2011 10:19 -
|
2394425
|
|
Dutch
|
|
|
jumep - diky za napad, to s tim vadnym cidlem ABS mi prijde docela dobry.....jde to vycist diagnostikou jakej jde signal z cidla ?
jumep - diky za napad, to s tim vadnym cidlem ABS mi prijde docela dobry.....jde to vycist diagnostikou jakej jde signal z cidla ?
|
|
02.06.2011 10:25 -
|
2394427
|
|
jumep
|
|
|
ide to precitat rychlost kazdeho kola zvlast
lenze to asi nebude moc smerodajne, to prerozdelovanie sa pocita z viacerych veci
stale hovorim ze rozober tie platnicky a zloz a mas po probleme
osobne si myslim ze hladas chybu kde nie je (hucia ti zadne loziska?)
ide to precitat rychlost kazdeho kola zvlast
lenze to asi nebude moc smerodajne, to prerozdelovanie sa pocita z viacerych veci
stale hovorim ze rozober tie platnicky a zloz a mas po probleme
osobne si myslim ze hladas chybu kde nie je (hucia ti zadne loziska?)
|
|
02.06.2011 10:33 -
|
2394428
|
|
Dutch
|
|
|
U Topinky pry ty desticky meli venku a vycistili to....
Zadni loziska jsem mel delany loni.
U Topinky pry ty desticky meli venku a vycistili to....
Zadni loziska jsem mel delany loni.
|
|
02.06.2011 13:14 -
|
2394488
|
|
jumep
|
|
|
ja hovorim o nabojoch, nie loziskach v ramenach
ja hovorim o nabojoch, nie loziskach v ramenach
|
|
02.06.2011 16:34 -
|
2394558
|
|
Dutch
|
|
|
Tak asi opraveno....jeden brzdic byl opravdu mirne vyoseny, na druhe strane pro zmenu vaznul pistek v brzdici a tak pribrzdoval. Takze na jedne strane po ocisteni brzdice a srovnani je O.K., na druhe strane probehla vymena pulky brzdice /byl jeste praskly uchyt te tycky co jde nad/skrz desticky/.
Byl jsem hned na valcich a je to uz OK, max. rozdil byl 20%. Takze zejtra na technickou a snad uz projdu
Tak asi opraveno....jeden brzdic byl opravdu mirne vyoseny, na druhe strane pro zmenu vaznul pistek v brzdici a tak pribrzdoval. Takze na jedne strane po ocisteni brzdice a srovnani je O.K., na druhe strane probehla vymena pulky brzdice /byl jeste praskly uchyt te tycky co jde nad/skrz desticky/.
Byl jsem hned na valcich a je to uz OK, max. rozdil byl 20%. Takze zejtra na technickou a snad uz projdu :-)
|
|
02.06.2011 17:40 -
|
2394585
|
|
JirkaŘ
|
|
|
SUPER ! Take jsme li dobře po příčině... hlavně e to nebyl ten "nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku"
SUPER ! Take jsme li dobře po příčině... hlavně e to nebyl ten "nejakej ventil blbne nebo prepoustec tlaku" :-d
|
|
02.06.2011 21:25 -
|
2394641
|
|
jumep
|
|
|
vidis, nepocuval si, aspon ten brzdic vypodlozili niecim alebo na dalsej stk sa budes zasa divit?
vidis, nepocuval si, aspon ten brzdic vypodlozili niecim alebo na dalsej stk sa budes zasa divit? :)
|
|
| |
|
|