| | |
27.09.2018 13:41 -
Re: Únik LDS na zadní pístnici
|
3182364
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
pokud není prasklý píst, stačí doplnit tu tyčku z jiné ..kdy ta jiná je jiná a nepasuje... pokud je prasklý jen na začátku, taky by to lo pouít .... funkční plocha je tak od první třetiny v normální vejce. Koukám, e asi je prasklý... Ta tyčka se musela ulomit vyskočit na bok vedle kloubku a pak prasknout píst jak la ejdrem ... Jinak to není moný aby ten píst byl vysunutej a k rameni k tomu kloubku.
Tak snad si s tím u poradí klucí opálení
pokud není prasklý píst, stačí doplnit tu tyčku z jiné ..kdy ta jiná je jiná a nepasuje... pokud je prasklý jen na začátku, taky by to lo pouít .... funkční plocha je tak od první třetiny v normální vejce. Koukám, e asi je prasklý... Ta tyčka se musela ulomit vyskočit na bok vedle kloubku a pak prasknout píst jak la ejdrem ... Jinak to není moný aby ten píst byl vysunutej a k rameni k tomu kloubku.
Tak snad si s tím u poradí klucí opálení :-)
|
|
27.09.2018 15:30 -
|
3182385
|
|
jruze
|
|
|
Já si myslím e tělo pístnice bude oválné také a jak to padlo dolů tak se píst zastavil o dráky pro těsnění a bude problém aby to těsnilo(podle úhlu pístu k pístnici se to opřelo o dráky a poničilo je) asi by bylo dobré schodit tu manetu aby bylo vidět do pístnice jak to vypadá tam .
Já si myslím e tělo pístnice bude oválné také a jak to padlo dolů tak se píst zastavil o dráky pro těsnění a bude problém aby to těsnilo(podle úhlu pístu k pístnici se to opřelo o dráky a poničilo je) asi by bylo dobré schodit tu manetu aby bylo vidět do pístnice jak to vypadá tam .
|
|
24.02.2019 16:56 -
|
3208997
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Ahojte,
Riesil som vymenu manziet v zadnych piestniciach. Velmi pohodova a lahka praca.
Chcem sa opytat na tieto tycky, nevadi ze ma jemnu volu do bokov? Je to OK?
Ahojte,
Riesil som vymenu manziet v zadnych piestniciach. Velmi pohodova a lahka praca. :-))
Chcem sa opytat na tieto tycky, nevadi ze ma jemnu volu do bokov? Je to OK?
Přílohy: piestni.jpg ( 272241b ) - |
|
03.04.2019 13:57 -
Odvzdunění LDS
|
3214452
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Ahoj, kolegyňce včera kleslo auto - C5 II, co jsem zjistil, tak jí měsíc svítila kontrolka a vyprdla se na to, nádrka na LDS je prý prázdná, ale nikde jí nic neteče. Pokud ji doplní, je předpokládám potřeba nějak auto odvzdunit? Díka za radu
Ahoj, kolegyňce včera kleslo auto - C5 II, co jsem zjistil, tak jí měsíc svítila kontrolka a vyprdla se na to, nádrka na LDS je prý prázdná, ale nikde jí nic neteče. Pokud ji doplní, je předpokládám potřeba nějak auto odvzdunit? Díka za radu
|
|
03.04.2019 15:54 -
|
3214453
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Blodmen napsal(a): Ahoj, kolegyňce včera kleslo auto - C5 II, co jsem zjistil, tak jí měsíc svítila kontrolka a vyprdla se na to, nádrka na LDS je prý prázdná, ale nikde jí nic neteče. Pokud ji doplní, je předpokládám potřeba nějak auto odvzdunit? Díka za radu Kontrolka na LDS neexistuje, nic se neodvzduňuje, laik nepozná správné mnoství ...
Kontrolka na LDS neexistuje, nic se neodvzduňuje, laik nepozná správné mnoství ... ;-)
|
|
10.04.2019 18:01 -
|
3215736
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Kontrolka na LDS neexistuje, nic se neodvzduňuje, laik nepozná správné mnoství ...
Tak nevím, co jí to hlásilo, já ty kontrolky bohuel neviděl.Problém je v tom, e si dolila LDS, auto se projelo a týden fungovalo super. Včera bohuel sjela do příkopu, auto lehlo na břicho, tahali jsme ho traktorem. Ze zadní manety pístnice utíká LDS, auto je úplně na zemi, na dorazech. Zítra tam vlezu a pokusím se mrknout, nicméně, kde se dá koupit nový díl? pořád jen v originál Citroenu??
Tak nevím, co jí to hlásilo, já ty kontrolky bohuel neviděl.Problém je v tom, e si dolila LDS, auto se projelo a týden fungovalo super. Včera bohuel sjela do příkopu, auto lehlo na břicho, tahali jsme ho traktorem. Ze zadní manety pístnice utíká LDS, auto je úplně na zemi, na dorazech. Zítra tam vlezu a pokusím se mrknout, nicméně, kde se dá koupit nový díl? pořád jen v originál Citroenu??
|
|
11.04.2019 10:08 -
Potřebuji radu se zadní pístnicí C5 II
|
3215924
|
|
Blodmen
|
|
|
paní projela příkopem a auto jí kleslo. Mechanici nali prasklou manetu na zadní pístnici, prý je to celé v háji a auto má hodit ze skály. Prostě se tím nechtějí zabývat, prý se to nebudou učit. Koukl jsem na to, sundal manetu. Pístek vypadá v pohodě. Chtěl bych koupit mimo manety i tuhle opravnou sadu, ale nejsem si jistý, kam ty těsnění patří. Je lepí sundat celý díl i s koulí, aby se to rozdělalo a zkontrolovalo?
.link.
Nikde jsem nedohledal, kolik LDS patří do tohoto typu (sedan).
Na manetě byla spona, kterou evidentně nelze nahradit klasickou hadicovkou - viz příloha. Dá se někde sehnat?
Je mi divný, e byla spona jen na zadní části manety a ne na přední, druhá strana je stejná, jene já si nejsem jistej, jestli ti mechanici spony nesundali, ne to vzdali. Dokáete poradit?
paní projela příkopem a auto jí kleslo. Mechanici nali prasklou manetu na zadní pístnici, prý je to celé v háji a auto má hodit ze skály. Prostě se tím nechtějí zabývat, prý se to nebudou učit. Koukl jsem na to, sundal manetu. Pístek vypadá v pohodě. Chtěl bych koupit mimo manety i tuhle opravnou sadu, ale nejsem si jistý, kam ty těsnění patří. Je lepí sundat celý díl i s koulí, aby se to rozdělalo a zkontrolovalo?
https://autodilyhulin.cz/32324-opravna-sada-tesneni-zadni-pistnice-citroen-c5-kombi-527228-527230-527232.html
Nikde jsem nedohledal, kolik LDS patří do tohoto typu (sedan).:nevim
Na manetě byla spona, kterou evidentně nelze nahradit klasickou hadicovkou - viz příloha. Dá se někde sehnat?
Je mi divný, e byla spona jen na zadní části manety a ne na přední, druhá strana je stejná, jene já si nejsem jistej, jestli ti mechanici spony nesundali, ne to vzdali. Dokáete poradit?
Přílohy: IMG_20190411_094815.jpg ( 2497221b ) - |
|
11.04.2019 10:33 -
|
3215932
|
|
PATaMAT
|
|
|
e má prasklou manetu nic neznamená .. z manety vyteče vdy kapalina je tam od výroby proti korozi a mazání pístu ... Stačí vyměnit manetu a sponu si mohl pouít tu puvodní, ale koukám e ti ji dokur*** .. spona je jen na tom tlustém konci jinde ne a je dvojitá drátová. jiný typ nelze pouít. Jestli lehlo na břicho, mohl by být na vině korektor výky e to nefachá jak má
e má prasklou manetu nic neznamená .. z manety vyteče vdy kapalina je tam od výroby proti korozi a mazání pístu ... Stačí vyměnit manetu a sponu si mohl pouít tu puvodní, ale koukám e ti ji dokur*** .. spona je jen na tom tlustém konci jinde ne a je dvojitá drátová. jiný typ nelze pouít. Jestli lehlo na břicho, mohl by být na vině korektor výky e to nefachá jak má
|
|
14.04.2019 08:59 -
těsnění pístnice zadní - jak vyměnit?
|
3216748
|
|
Blodmen
|
|
|
Prosím, rád bych rovnou vyměnil těsnění, zkouel jsem celý díl i s koulí sundat, vypadá e je jen na dvou roubech, ale bojím se zabrat, bohuel kdy na to koukám, nemůu přijít na to, kde to těsnění vlastně je. Ani podle obrázku. Vím e kluci psali, e je někde uvnitř a tahají ho zahnutým drátkem, nemůu nic nikde nahmatat. Kde ho mám reálně hledat? Po povolení těch dvou roubů by měla jít celé koule i s pístem normálně dolů, předpokládám poboucháním směrem dopředu? Díky moc za info, u aby to auto bylo na kolech, aby mohlo na normální servis.. Jinak drátovou sponu jsem zatím nesehnal, jetě zkusím origo Citroen
Prosím, rád bych rovnou vyměnil těsnění, zkouel jsem celý díl i s koulí sundat, vypadá e je jen na dvou roubech, ale bojím se zabrat, bohuel kdy na to koukám, nemůu přijít na to, kde to těsnění vlastně je. Ani podle obrázku. Vím e kluci psali, e je někde uvnitř a tahají ho zahnutým drátkem, nemůu nic nikde nahmatat. Kde ho mám reálně hledat? Po povolení těch dvou roubů by měla jít celé koule i s pístem normálně dolů, předpokládám poboucháním směrem dopředu? Díky moc za info, u aby to auto bylo na kolech, aby mohlo na normální servis.. Jinak drátovou sponu jsem zatím nesehnal, jetě zkusím origo Citroen:nevim
Přílohy: IMG_20190414_083345.jpg ( 516725b ) - citroen.PNG ( 433937b ) - |
|
14.04.2019 09:15 -
|
3216768
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Koukal jsem na tu fotku, to je jasný musí vytáhnout píst z válce a ve válci najde to těsnění, kde jinde ho chce hledat.
Koukal jsem na tu fotku, to je jasný musí vytáhnout píst z válce a ve válci najde to těsnění, kde jinde ho chce hledat.
|
|
14.04.2019 11:14 -
|
3216806
|
|
PATaMAT
|
|
|
sponu dávám tuto .. .link. .. tuím, e rozměr 64-70 ... v citroenu stojí cca 300,- kus ... dej tam novou manetu a sponu a nemudruj nad těsněním, tomu nic není Jinak je samozřejmě uvnitř kdy vytáhne píst jak píe Rio ... ale v tvém případě bych od toho upustil.
To auto ti bude fungovat i bez manety, kdy ucpe hadičku co vede do auta, je to jen prachovka a zachytává to do hadičky průsaky, pokud auto nebude fungovat, je chyba někde jinde a ne na pístnici
sponu dávám tuto .. https://www.obchodprodilnu.cz/spona-hadicova-dratena-pozinkovana-7317.html .. tuím, e rozměr 64-70 ... v citroenu stojí cca 300,- kus ... dej tam novou manetu a sponu a nemudruj nad těsněním, tomu nic není ;-) Jinak je samozřejmě uvnitř kdy vytáhne píst jak píe Rio ... ale v tvém případě bych od toho upustil.
To auto ti bude fungovat i bez manety, kdy ucpe hadičku co vede do auta, je to jen prachovka a zachytává to do hadičky průsaky, pokud auto nebude fungovat, je chyba někde jinde a ne na pístnici ;-)
|
|
14.04.2019 12:30 -
|
3216831
|
|
jruze
|
|
|
Mne by docela zajímalo proč třeba vadlena která umí ít si třeba nezaije trnou ránu sama? (sice tomu asi nerozumí ale ít umí) neměl by kadý dělat to co umí? Já si také nepeču housky a chleba sám a umím to.
Mne by docela zajímalo proč třeba vadlena která umí ít si třeba nezaije trnou ránu sama? (sice tomu asi nerozumí ale ít umí) neměl by kadý dělat to co umí?:-d Já si také nepeču housky a chleba sám a umím to.
|
|
14.04.2019 16:37 -
|
3216863
|
|
Blodmen
|
|
|
jo hochu, souhlasím s tebou, jene kdyby jsi četl předchozí, tak autoservis do kterýho jezdila jí řekl, e jí to neopraví, e hydraulice nerozumí a e se do toho nechtějí poutět. A těch 200m ze servisu na dorazech jsem byl rád, e jsem to dotáhl k sobě na zahradu. A stejně jsem občas chytil nárazníkem. Take ano - ale já to potřebuji dát do stavu, kdy to odjede z vesnice do města. To e k nim to normálně dojelo a od nich to lo na dorazech je jiná..
jo hochu, souhlasím s tebou, jene kdyby jsi četl předchozí, tak autoservis do kterýho jezdila jí řekl, e jí to neopraví, e hydraulice nerozumí a e se do toho nechtějí poutět. A těch 200m ze servisu na dorazech jsem byl rád, e jsem to dotáhl k sobě na zahradu. A stejně jsem občas chytil nárazníkem. Take ano - ale já to potřebuji dát do stavu, kdy to odjede z vesnice do města. To e k nim to normálně dojelo a od nich to lo na dorazech je jiná..:palec
|
|
14.04.2019 17:30 -
|
3216864
|
|
PATaMAT
|
|
|
Blodmen napsal(a): jo hochu, souhlasím s tebou, jene kdyby jsi četl předchozí, tak autoservis do kterýho jezdila jí řekl, e jí to neopraví, e hydraulice nerozumí
Kvuli te pistnici ( protrená maneta) ti to na zemi neleí, pístnici nic není, problém je jinde. Tak u konečně to pochop Pokud se to nezvedá, vypálená pojistka čerpadla, pohnutej - ohnutej drák zadní korektor výky , jak to lehlo ...
Kvuli te pistnici ( protrená maneta) ti to na zemi neleí, pístnici nic není, problém je jinde. Tak u konečně to pochop ;-) Pokud se to nezvedá, vypálená pojistka čerpadla, pohnutej - ohnutej drák zadní korektor výky , jak to lehlo ...
|
|
14.04.2019 20:02 -
|
3216912
|
|
Blodmen
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Kvuli te pistnici ( protrená maneta) ti to na zemi neleí, pístnici nic není, problém je jinde. Tak u konečně to pochop Pokud se to nezvedá, vypálená pojistka čerpadla, pohnutej - ohnutej drák zadní korektor výky , jak to lehlo ...
To chápu, já spí beru, e tam s tím něco udělali, povolili někde hydrauliku. Vdy říkám, e k nim to dojelo normál, dva dny co jsem kolem jezdil, jsem viděl e auto normálně drí. Pak ho vzali dovnitř a najednou ho měli problém sundat z heveru. Udělám manetu, zkontroluji ve, utáhnu, doleju a věřím, e by to mělo fungovat.
To chápu, já spí beru, e tam s tím něco udělali, povolili někde hydrauliku. Vdy říkám, e k nim to dojelo normál, dva dny co jsem kolem jezdil, jsem viděl e auto normálně drí. Pak ho vzali dovnitř a najednou ho měli problém sundat z heveru. Udělám manetu, zkontroluji ve, utáhnu, doleju a věřím, e by to mělo fungovat.
|
|
14.04.2019 21:27 -
|
3216922
|
|
PATaMAT
|
|
|
Jede ti čerpadlo hydrauliky, co maxi pojistka ? To je zásadní pro tebe. Asi to zvedli z normál polohy, pak poloili, bylo to bez tlaku, sedlo na dorazy na zem, zaplo čerpadlo, zhořela pojistka ????? to je přiklad co se mohlo stát v servisu... co kolik doleje ? vyteklo to někde ? kdy to doleje bude toho tam asi moc ... zase patně.
Jede ti čerpadlo hydrauliky, co maxi pojistka ? To je zásadní pro tebe. Asi to zvedli z normál polohy, pak poloili, bylo to bez tlaku, sedlo na dorazy na zem, zaplo čerpadlo, zhořela pojistka ????? to je přiklad co se mohlo stát v servisu... co kolik doleje ? vyteklo to někde ? kdy to doleje bude toho tam asi moc ... zase patně.
|
|
14.04.2019 23:43 -
|
3216939
|
|
Henry
|
|
|
Má SZ.
Má SZ.
|
|
27.08.2019 17:09 -
|
3235389
|
|
carlos8
|
Město: Liboovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravím mám problém se zadni pistnicí u roubu se mi vzdy do ruheho dne objeví kapka oleje a pod autem nejaka ta kapka manzety jsme daval nedavno ale vzdy se olej objeví u sroubu co drzí pistnici nemohli by mi prolínat gumičky v pístnici zadek neklesa jen předek mi do druheho dne spadne? kde je chyba?
Zdravím mám problém se zadni pistnicí u roubu se mi vzdy do ruheho dne objeví kapka oleje a pod autem nejaka ta kapka manzety jsme daval nedavno ale vzdy se olej objeví u sroubu co drzí pistnici nemohli by mi prolínat gumičky v pístnici zadek neklesa jen předek mi do druheho dne spadne? kde je chyba?
Přílohy: IMG_20190826_163831.jpg ( 1375218b ) - |
|
03.06.2020 21:20 -
|
3272084
|
|
Pagvelius
|
|
|
Ahoj. Chci se jen ujistit, a bych měnil manetu zadní pístnice, která prosakuje, jestli je takhle auto správně podepřené, jak to má tady na tomhle videu: .link. ?
Trochu se bojím, aby např. po předchozím majiteli nebylo moc LDS. Tady .link. lidi píou, e radi mají připravenou odsávačku. Take při změně výky u můe být otevřené víčko nádobky LDS? Zas prý tam má být malý přetlak.
Ahoj. Chci se jen ujistit, a bych měnil manetu zadní pístnice, která prosakuje, jestli je takhle auto správně podepřené, jak to má tady na tomhle videu: https://www.youtube.com/watch?v=lXTP0U4Capw ?
Trochu se bojím, aby např. po předchozím majiteli nebylo moc LDS. Tady http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/167738-nadobka-lds/2/ lidi píou, e radi mají připravenou odsávačku. Take při změně výky u můe být otevřené víčko nádobky LDS? Zas prý tam má být malý přetlak.
|
|
| |
|
|