| | |
21.05.2017 22:44 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
3067647
|
|
lvondracek
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravím vechny, nevím zda jsem ve správné sekci ale bohuel mám takový problém s únikem Hydralického oleje od zadního pravého kola a olej unika jednou tou hadičkou co je na manetě ( nějaký zřejmě přepad...Auto vak funguje zcela normálně...Mohu poprosit o radu čím by to mohlo být ?? (manety měněny před rokem) Díky moc
Zdravím vechny, nevím zda jsem ve správné sekci ale bohuel mám takový problém s únikem Hydralického oleje od zadního pravého kola a olej unika jednou tou hadičkou co je na manetě ( nějaký zřejmě přepad...Auto vak funguje zcela normálně...Mohu poprosit o radu čím by to mohlo být ?? (manety měněny před rokem) Díky moc
|
|
21.05.2017 23:18 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
3067701
|
|
jumep
|
|
|
kym to neupresnis tak tazko poradit
skus fotku
na manzete je jedna hadicka prepad (ta viac k piestu)
a druha je "dychacia" - len zastrcena do napravy
ak to ide z tej co je do napravy tak je zla manzeta / zle nasadena / zla sponka na manzete (nedostatocne to stahuje)
ak s tej prepadovej tak bud je slabo zasunuta alebo predrata, cize bud dotlacit, vymenit alebo rozrezat v mieste kde je zla a spojit hadickou
kym to neupresnis tak tazko poradit
skus fotku
na manzete je jedna hadicka prepad (ta viac k piestu)
a druha je "dychacia" - len zastrcena do napravy
ak to ide z tej co je do napravy tak je zla manzeta / zle nasadena / zla sponka na manzete (nedostatocne to stahuje)
ak s tej prepadovej tak bud je slabo zasunuta alebo predrata, cize bud dotlacit, vymenit alebo rozrezat v mieste kde je zla a spojit hadickou
|
|
22.05.2017 08:31 -
Re: Únik LDS na zadní pístnici
|
3067743
|
|
lvondracek
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
tak uniká to z té co je strčena jen tak do nápravy...Kdy auto stojí týden tak je pod ním louička, jinak olej z trubičky je vdy vytlačován při spoutění vozu dolů, při horním zvedání je sucho. Jinak na této chybné straně jsem si viml e je v manet trocha kapaliny a na druhé straně mi přijde e je suchá ( ale neshazoval jsem to jetě....Díky za doplnění
tak uniká to z té co je strčena jen tak do nápravy...Kdy auto stojí týden tak je pod ním louička, jinak olej z trubičky je vdy vytlačován při spoutění vozu dolů, při horním zvedání je sucho. Jinak na této chybné straně jsem si viml e je v manet trocha kapaliny a na druhé straně mi přijde e je suchá ( ale neshazoval jsem to jetě....Díky za doplnění
|
|
22.05.2017 09:07 -
|
3067747
|
|
jruze
|
|
|
No jedna cesta je jak píe Jumep , ale aby někdo nebyl zklamanej z marné práce a výdajů tak bych si dovolil mít připomínku : větinou to bývá těsnícím O kroukem(prvním od manety) ten toti má za úkol zamezit úniku LDS do prostoru manety-ta se naplní a vytlačuje jí do jí pravnice - z 90% je to tímto O kroukem (to jen aby jste nedělali zbytečnou práci - přitom samozřejmě i novou manetu) Take odtlakovat-vytáhnout píst pístnice- vyměnit vechny O krouky-zaletit píst a sloit s novou manetou.
No jedna cesta je jak píe Jumep , ale aby někdo nebyl zklamanej z marné práce a výdajů tak bych si dovolil mít připomínku : větinou to bývá těsnícím O kroukem(prvním od manety) ten toti má za úkol zamezit úniku LDS do prostoru manety-ta se naplní a vytlačuje jí do jí pravnice - z 90% je to tímto O kroukem;-) (to jen aby jste nedělali zbytečnou práci - přitom samozřejmě i novou manetu) Take odtlakovat-vytáhnout píst pístnice- vyměnit vechny O krouky-zaletit píst a sloit s novou manetou.
|
|
22.05.2017 09:32 -
|
3067763
|
|
lvondracek
|
|
|
No tak to je právě to čeho jsem se obával...ale bohuel to zní tak logicky e je to zřejmě fakt...Kdy jsme vyměňovali cca před pul rokem manetu z důvodu pokození tak jsem koukal na píst a ten byl krásnej...mohu poprosit jak mám udělat odtlakování a tedy vyndání pístku a dále výměnu těch těch o-krouku ?? Eventuálně zda nemáte někdo číslo těchto těsnících krouku.....Jinak paradox auto má 208tis km poctivých ale bohuel více stojí ne jezdí co můe být také problém...Díky za info, jinak eventuálně kdy bych mohl někomu zavolat a vyřeit to po tel. bylo by to moná rychlejí Díky
No tak to je právě to čeho jsem se obával...ale bohuel to zní tak logicky e je to zřejmě fakt...Kdy jsme vyměňovali cca před pul rokem manetu z důvodu pokození tak jsem koukal na píst a ten byl krásnej...mohu poprosit jak mám udělat odtlakování a tedy vyndání pístku a dále výměnu těch těch o-krouku ?? Eventuálně zda nemáte někdo číslo těchto těsnících krouku.....Jinak paradox auto má 208tis km poctivých ale bohuel více stojí ne jezdí co můe být také problém...Díky za info, jinak eventuálně kdy bych mohl někomu zavolat a vyřeit to po tel. bylo by to moná rychlejí :D Díky
|
|
22.05.2017 13:20 -
|
3067822
|
|
lvondracek
|
|
|
není tam monost e by bylo více druhů těch. těsnících O-krouků jakoe pro více aut...Nebo jestli je to jen 1 rozměr tak o.k. abych to pak a to rozdělám neel vracet a auto nebylo 5 dní na rampě Díky
není tam monost e by bylo více druhů těch. těsnících O-krouků jakoe pro více aut...Nebo jestli je to jen 1 rozměr tak o.k. abych to pak a to rozdělám neel vracet a auto nebylo 5 dní na rampě :D Díky
|
|
22.05.2017 19:16 -
|
3067882
|
|
lvondracek
|
|
|
o.k. poslední dotaz úplně začátečnický kolik má být toho Hydraulického oleje v té nádrce ?? Má to být dolité a po to černé sítko co tam je ? Jeliko ádná měrka min a max není vidět...Díkec
o.k. poslední dotaz úplně začátečnický kolik má být toho Hydraulického oleje v té nádrce ?? Má to být dolité a po to černé sítko co tam je ? Jeliko ádná měrka min a max není vidět...Díkec
|
|
22.05.2017 19:27 -
|
3067883
|
|
jumep
|
|
|
to tu mas uz niekolko krat - ODTLAKOVANY SYSTEM a az potom kontrolovat hladinu
kym to nemas / nevies ako odtlakovat - daj to pozret niekomu kto vie/ma ako
(predides tym hodne problemom)
to tu mas uz niekolko krat - ODTLAKOVANY SYSTEM a az potom kontrolovat hladinu
kym to nemas / nevies ako odtlakovat - daj to pozret niekomu kto vie/ma ako
(predides tym hodne problemom)
|
|
22.05.2017 21:06 -
|
3067936
|
|
lvondracek
|
|
|
to byl dotaz týkající se běného provozu...a údrby..Díky za odpověď
to byl dotaz týkající se běného provozu...a údrby..Díky za odpověď
|
|
20.06.2017 22:25 -
Únik LDS prasklá hadička
|
3076786
|
|
miraf
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím, dnes jsem si viml olejové skvrny pod zadní částí auta a to sice z gumové hadičky viz.foto.Hadička je viditelně kolem spony prasklá a odkapává z ní LDS. Lze tuto hadičku vyměnit bez nějakých sloitých zásahů do systému...jak je to s případným odvzduněním ? Lze pouze dolít ztrátu LDS ? Děkuji Míra
Zdravím, dnes jsem si viml olejové skvrny pod zadní částí auta a to sice z gumové hadičky viz.foto.Hadička je viditelně kolem spony prasklá a odkapává z ní LDS. Lze tuto hadičku vyměnit bez nějakých sloitých zásahů do systému...jak je to s případným odvzduněním ? Lze pouze dolít ztrátu LDS ? Děkuji Míra
Přílohy: Hadicka.jpg ( 99960b ) - |
|
20.06.2017 22:59 -
|
3076825
|
|
miraf
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Děkuji moc...
Děkuji moc...:palec
|
|
27.10.2017 13:28 -
|
3105005
|
|
Tarasus
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Zdravím panové,
při pravidelné výměně oleje a filtrů mě čekal nehezký pohled na levou zadní stranu (po směru jízdy) v okolí pístnice.
Podle mě se jedná o závadu v trubkohadici 5270VG.
Dokázal by mi to takto někdo zkuenějí podle fotek po netu potvrdit? Je to časté u X7?
Jinak pokud by někdo i starí a dobrou 5270VG a napite SZ. Novu se mi fakt kupovat nechce
Děkuji
Zdravím panové,
při pravidelné výměně oleje a filtrů mě čekal nehezký pohled na levou zadní stranu (po směru jízdy) v okolí pístnice.
Podle mě se jedná o závadu v trubkohadici 5270VG.
Dokázal by mi to takto někdo zkuenějí podle fotek po netu potvrdit? :nevim Je to časté u X7?
Jinak pokud by někdo i starí a dobrou 5270VG a napite SZ. Novu se mi fakt kupovat nechce :-d
Děkuji
Přílohy: IMG_20171027_110750.jpg ( 3709219b ) - IMG_20171027_110834.jpg ( 3817756b ) - IMG_20171027_110903.jpg ( 3854798b ) - IMG_20171027_110944.jpg ( 3648418b ) - |
|
27.10.2017 13:46 -
|
3105022
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
opravil bych to výrobou nové hadice a montá na zbytky konce trubek původních na hydr. zářezný prstýnek podle této metody : .link. tady detail i s koncovkou nové hadice ... .link. hadice dvojoplet, světlost 8mm koncovky na 10 trubku cena v řádu stokorun ... spolehlivost 100%
opravil bych to výrobou nové hadice a montá na zbytky konce trubek původních na hydr. zářezný prstýnek podle této metody : http://citroxa.rajce.idnes.cz/hadice_c5_holendr/ tady detail i s koncovkou nové hadice ... http://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#hydroactiv_oprava_hadice.jpg hadice dvojoplet, světlost 8mm koncovky na 10 trubku cena v řádu stokorun ... spolehlivost 100%
|
|
27.10.2017 13:47 -
|
3105023
|
|
jumep
|
|
|
ze tece piestnica by normalne, hadicu neviem ci niekto vzadu riesil (vacsinou predna od tepla)
ze tece piestnica by normalne, hadicu neviem ci niekto vzadu riesil (vacsinou predna od tepla)
|
|
28.10.2017 00:27 -
|
3105163
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Uz jsem na dvou autech menil tyto kratke trubkohadice, asi na to trpi. Pokud chces tak se v pondeli ozvy mam starsi i skoro novou (asi 20tis najeto) 😉
Uz jsem na dvou autech menil tyto kratke trubkohadice, asi na to trpi. Pokud chces tak se v pondeli ozvy mam starsi i skoro novou (asi 20tis najeto) 😉
|
|
| |
|
|