| | |
29.05.2013 10:15 -
Re: Hydraulické čerpadlo - BHI
|
2584313
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Já bych se pokusil změřit proudový odběr el. motoru čerpadla - odhaduji něco kolem 20-30A. U nové jednotky toté (jednotka samozřejmě musí být instalovaná do stejného systému a okruh odvzduněn) bude-li odběr proudu mení, tak by to signalizovalo na lepí stav jednotky. Otázka je, zada nejsou nějaký komplikace v hydraulickém okruhu a čerpadlo zbytečně tlačí do přicpaného vedení.
Já bych se pokusil změřit proudový odběr el. motoru čerpadla - odhaduji něco kolem 20-30A. U nové jednotky toté (jednotka samozřejmě musí být instalovaná do stejného systému a okruh odvzduněn) bude-li odběr proudu mení, tak by to signalizovalo na lepí stav jednotky. Otázka je, zada nejsou nějaký komplikace v hydraulickém okruhu a čerpadlo zbytečně tlačí do přicpaného vedení.
|
|
29.06.2013 19:29 -
|
2594267
|
|
TOPCARD
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Ahoj, nemáte někdo zkuenost jak zkontrolovat BHI čerpadlo. Včera mi auto kleslo, pojistky jsou O.K. kapaliny dost. Tak jsem čerpadlo vyndal. Na silný přívod jde 12 V na tenkém konektoru kde má být 5V jsem nenaměřil nic! Nemáte někdo zkuenost jak vyzkouet čerpadlo mimo vůz? A kdy má jít napětí na slabý konektor? Děkuji za odpověď
Ahoj, nemáte někdo zkuenost jak zkontrolovat BHI čerpadlo. Včera mi auto kleslo, pojistky jsou O.K. kapaliny dost. Tak jsem čerpadlo vyndal. Na silný přívod jde 12 V na tenkém konektoru kde má být 5V jsem nenaměřil nic! Nemáte někdo zkuenost jak vyzkouet čerpadlo mimo vůz? A kdy má jít napětí na slabý konektor? Děkuji za odpověď
|
|
29.06.2013 20:32 -
|
2594322
|
|
jumep
|
|
|
na silne konektory das +-12 a na ten tenky ked das +12 tak sa to roztoci
ked otvoris tu krabicku tak uvidis ci neni prdli tranzistor
na silne konektory das +-12 a na ten tenky ked das +12 tak sa to roztoci
ked otvoris tu krabicku tak uvidis ci neni prdli tranzistor
|
|
30.06.2013 08:29 -
|
2594443
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak jsem to byl vyzkouet, jak jsi napsal, motor se točí, na silné kabely jde 12V , ale na slabém jsem naměřil 0,8 V. Co dál?? Dík
Tak jsem to byl vyzkouet, jak jsi napsal, motor se točí, na silné kabely jde 12V , ale na slabém jsem naměřil 0,8 V. Co dál?? Dík
|
|
30.06.2013 10:52 -
|
2594519
|
|
jumep
|
|
|
slaby ide do konektora bhi riadiacky a ta mu zopina +12 aby sa rozbehol, to ze si tam nameral 0.8V je standartne sietove napajanie (to je uplne vsade ked je zapaty kluc)
na tom pine nenameras standartne nic, lebo ked ho odpojis tak to v podstate o tom vie a neposle do neho nic, ked sa na to nejako zavesis a das dvihat auto, objavy sa ti na tom +12 na dobu po ktoru ma bezat cerpadlo
ak ti motor ide a nezdviha sa ti auto, problem bude najskor niekde vo vyskacoch
slaby ide do konektora bhi riadiacky a ta mu zopina +12 aby sa rozbehol, to ze si tam nameral 0.8V je standartne sietove napajanie (to je uplne vsade ked je zapaty kluc)
na tom pine nenameras standartne nic, lebo ked ho odpojis tak to v podstate o tom vie a neposle do neho nic, ked sa na to nejako zavesis a das dvihat auto, objavy sa ti na tom +12 na dobu po ktoru ma bezat cerpadlo
ak ti motor ide a nezdviha sa ti auto, problem bude najskor niekde vo vyskacoch
|
|
30.06.2013 12:22 -
|
2594570
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak jsem teď byl namontovat čerpadlo, dolil jsem olej a motor běí , ale auto se zatím nezvedá, lze mu nějak pomoci? Zdá se mi e jetě nenabral kapalinu, jako kdyby běel naprázdno, kapaliny je tam těsně pod koíček.
Popřípadě kde naju výkáče ???
Tak jsem teď byl namontovat čerpadlo, dolil jsem olej a motor běí , ale auto se zatím nezvedá, lze mu nějak pomoci? Zdá se mi e jetě nenabral kapalinu, jako kdyby běel naprázdno, kapaliny je tam těsně pod koíček.
Popřípadě kde naju výkáče ???
|
|
30.06.2013 13:23 -
|
2594583
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mírně natlakuj nádrku na LDS. Ve víčku je malinká dírka. Trochu do ní foukni, třeba pumpičkou, nebo kompresorem. Ale jen malinko, abys neroztrhnul nádrku. Pak se čerpadlo zaleje a maká.
Korektory jsou na kadý nápravě jeden. Uprostřed, na stabilizátorech. Jeden přední a jeden zadní.
Mírně natlakuj nádrku na LDS. Ve víčku je malinká dírka. Trochu do ní foukni, třeba pumpičkou, nebo kompresorem. Ale jen malinko, abys neroztrhnul nádrku. Pak se čerpadlo zaleje a maká.
Korektory jsou na kadý nápravě jeden. Uprostřed, na stabilizátorech. Jeden přední a jeden zadní.
|
|
01.07.2013 14:40 -
|
2594940
|
|
TOPCARD
|
|
|
Stále nic , vytřískal jsem baterbu, nabíjim, zítra budu pokračovat !!
Stále nic , vytřískal jsem baterbu, nabíjim, zítra budu pokračovat !!:-)
|
|
02.07.2013 15:47 -
|
2595303
|
|
TOPCARD
|
|
|
Právě jsem se vrátil z dalí zkouky, dolil jsem LDS asi 1cm nad dno koíčku. Čerpadlo spíná př kadym otevření i zavření dveří , běí vdy asi tak 15-20 sek. a nezvedá se, i jsem se snail tam trochu fouknout . Myslí povolit trubičky co jdou ven jedna zepředu a jedna ze zadu ??? Díky za dalí rady. Večer to jdu zkusit znovu !!
Právě jsem se vrátil z dalí zkouky, dolil jsem LDS asi 1cm nad dno koíčku. Čerpadlo spíná př kadym otevření i zavření dveří , běí vdy asi tak 15-20 sek. a nezvedá se, i jsem se snail tam trochu fouknout . Myslí povolit :-) trubičky co jdou ven jedna zepředu a jedna ze zadu ??? Díky za dalí rady. Večer to jdu zkusit znovu !!:-)
|
|
02.07.2013 18:53 -
|
2595372
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak jsem to byl znovu vyzkouet, mírně natlakoval a povolil trubičky, ádný vzduch a stále nezvedá !!!
Tak jsem to byl znovu vyzkouet, mírně natlakoval a povolil trubičky, ádný vzduch a stále nezvedá !!!
|
|
02.07.2013 21:34 -
|
2595485
|
|
TOPCARD
|
|
|
Zítra jetě budu laborovat a uvidím , dík za radu , překrtnuto není, je tam dolní poloha a nápis STOP !
Zítra jetě budu laborovat a uvidím , dík za radu , překrtnuto není, je tam dolní poloha a nápis STOP !
|
|
02.07.2013 22:35 -
|
2595504
|
|
jruze
|
|
|
TOPCARD napsal(a): Zítra jetě budu laborovat a uvidím , dík za radu , překrtnuto není, je tam dolní poloha a nápis STOP !
Nastartovat - změnit polohu na nahoru - nesmí být překrtlá - musí sepnout a běet čerpadlo - natlakovat nádobku - popř.nechat povolené trubky(stačí jedna) - kdy začne téct LDS odpoj aku,nebo utáhni trubku.(trubku musí mít povolenou a povytaenou jinak těsní!!)Jestli při změně na vyí polohu buď nereaguje,nebo je překrtlá je to s největí pravděpodobností korektor,nebo problém v té krabici,ale ty moc neodchází(i kdy nedavno jsem tu řeil právě problém v ní-tedy né já ale člověk co si bral odemne BHI)
Nastartovat - změnit polohu na nahoru - nesmí být překrtlá - musí sepnout a běet čerpadlo - natlakovat nádobku - popř.nechat povolené trubky(stačí jedna) - kdy začne téct LDS odpoj aku,nebo utáhni trubku.(trubku musí mít povolenou a povytaenou jinak těsní!!)Jestli při změně na vyí polohu buď nereaguje,nebo je překrtlá je to s největí pravděpodobností korektor,nebo problém v té krabici,ale ty moc neodchází(i kdy nedavno jsem tu řeil právě problém v ní-tedy né já ale člověk co si bral odemne BHI);-)
|
|
03.07.2013 11:28 -
|
2595572
|
|
Qwik
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jruze napsal(a): Ano - troku natlakovat nádobku
Kdy jsem v sobotu odvzduňoval kolegovo auto po výměně BHI, tak jsem provedl natlakování a uputění tlaku z nádobky tak 15x za sebou.., a to jetě před tím, ne jsem nastartoval auto.. V nádobce to zabublalo, a pak po kadém dalím u trochu méně, pak jsme povolili zadní odvzduňovák a po nastartování se za chvíli auto začalo zvedat..
Kdy jsem v sobotu odvzduňoval kolegovo auto po výměně BHI, tak jsem provedl natlakování a uputění tlaku z nádobky tak 15x za sebou.., a to jetě před tím, ne jsem nastartoval auto.. V nádobce to zabublalo, a pak po kadém dalím u trochu méně, pak jsme povolili zadní odvzduňovák a po nastartování se za chvíli auto začalo zvedat..;-)
|
|
04.07.2013 15:38 -
|
2596031
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak já se omlouvám, e jsem se neozval včera, ale měl jsem výpadek internetu! Tak dalí poznatky jsou- motor čerpadla běí, kapaliny dost, ale po odpojení trubek nevytéká kapalina! i kdy foukám do nádrky, zdá se mie mírně vdy odfoukne vzduch, hladina neklesá, na displeji svítí auto ve spodní poloze s nápise STOP nepřekrtnuté auto, víte někdo co dál ??? Děkuji za rady
Tak já se omlouvám, e jsem se neozval včera, ale měl jsem výpadek internetu! Tak dalí poznatky jsou- motor čerpadla běí, kapaliny dost, ale po odpojení trubek nevytéká kapalina! i kdy foukám do nádrky, zdá se mie mírně vdy odfoukne vzduch, hladina neklesá, na displeji svítí auto ve spodní poloze:-o s nápise STOP nepřekrtnuté auto, víte někdo co dál ??? Děkuji za rady:-o
|
|
04.07.2013 16:50 -
|
2596073
|
|
jumep
|
|
|
no musis mu zvolit zdvihanie, vtedy by malo na displayi zacat svietit auto v jazdnej polohe a malo by sa to do nej zdvihnut, to sa ale predpokladam aj deje ked hovoris ze cerpadlo ide (ak ho spustas rucne, tak to zamozrejme nepojde lebo nemas otvorene solenoidy)
no musis mu zvolit zdvihanie, vtedy by malo na displayi zacat svietit auto v jazdnej polohe a malo by sa to do nej zdvihnut, to sa ale predpokladam aj deje ked hovoris ze cerpadlo ide (ak ho spustas rucne, tak to zamozrejme nepojde lebo nemas otvorene solenoidy)
|
|
| |
|
|