| | |
17.08.2011 10:01 -
Re: Hydraulické čerpadlo - BHI
|
2407730
|
|
jumep
|
|
|
to by musel davat dole nadrzku atd
je lahsie to tam zaletovat napriamo na aute cez dieru po reflektore a ked sa nieco bude v buducnu riesit tak to tam dat tak ako to mas zasa bez oblecenia nafotene
preto som mu aj pisal, zachovat konektor aby sa to dalo dat do povodneho stavu
to by musel davat dole nadrzku atd :)
je lahsie to tam zaletovat napriamo na aute cez dieru po reflektore a ked sa nieco bude v buducnu riesit tak to tam dat tak ako to mas zasa bez oblecenia nafotene :D
preto som mu aj pisal, zachovat konektor aby sa to dalo dat do povodneho stavu
|
|
18.08.2011 15:20 -
|
2407987
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
tief napsal(a): jj, napojit napriamo, vzdy sa da ten kabel cvaknut niekde inde ( na viac pristupnom mieste ) a prirobit extra konektor.
Takze vyreseno, puvodni konektor jsem odstrihnul a schoval, kablik nastavil a priletoval na misto po konektoru. Dal jsem tam izolacni silikonovy tmel,ktery zatuhne, bude izolovat. Kdyz s tim budu neco v budoucnu delat, stejne pouziju reseni od Jruzeho, tzn vymenit celou cast tedy i s konektory. Foto dam casem do profilu. Ale reknu vam, neni krasnejsi zvuk nez opet fungujici cerpadlo hydrauliky Aspon jsem na chvili poznal co to je ridit koncernovy vuz z francie
Takze vyreseno, puvodni konektor jsem odstrihnul a schoval, kablik nastavil a priletoval na misto po konektoru. Dal jsem tam izolacni silikonovy tmel,ktery zatuhne, bude izolovat. Kdyz s tim budu neco v budoucnu delat, stejne pouziju reseni od Jruzeho, tzn vymenit celou cast tedy i s konektory. Foto dam casem do profilu. Ale reknu vam, neni krasnejsi zvuk nez opet fungujici cerpadlo hydrauliky :-)) Aspon jsem na chvili poznal co to je ridit koncernovy vuz z francie :-))
|
|
31.08.2011 21:23 -
|
2410850
|
|
mop
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
ahojte,pravděpodobně mi odelo čerpadlo.Auto leí na břie a motorek ani uk.LDS jsem dolil,chyběli dva litry,zřejmě někde netěsnilo a pomalu vykapávala.U před dvěma lety jsem byl s tím čerpadlem na repasi.nevíte o někom nejlépe v okolí brna kdo by to zvládnul ??? předem díky.
ahojte,pravděpodobně mi odelo čerpadlo.Auto leí na břie a motorek ani uk.LDS jsem dolil,chyběli dva litry,zřejmě někde netěsnilo a pomalu vykapávala.U před dvěma lety jsem byl s tím čerpadlem na repasi.nevíte o někom nejlépe v okolí brna kdo by to zvládnul ??? předem díky.
|
|
31.08.2011 21:29 -
|
2410852
|
|
jumep
|
|
|
skontroluj MF8 poistku
(tj. velku, ktora sa nachadza pod poistkami v motorovom priestore)
skontroluj MF8 poistku
(tj. velku, ktora sa nachadza pod poistkami v motorovom priestore)
|
|
01.09.2011 08:39 -
|
2410922
|
|
mop
|
|
|
ahoj,na osmičku v motorovým prostoru jsem koukal,to jsem se tu někde dříve dočet a bohuel to tím není.Tedy chápu to dobře e je to pojistka která má vedle sebe vyraenou osmičku e.
ahoj,na osmičku v motorovým prostoru jsem koukal,to jsem se tu někde dříve dočet a bohuel to tím není.Tedy chápu to dobře e je to pojistka která má vedle sebe vyraenou osmičku e.
|
|
01.09.2011 09:25 -
|
2410927
|
|
jruze
|
|
|
Jednoduché - zkontoluj vechny.Odpoj od motoru BHI konektor s těmi silnými přívody a změř jestli na nich má 12v - pokud ano tak je na 90% motor KO.Jetě by to mohlo být v tom ovládacím konektoru(jumep někde psal e je v něm 5v,ale teď jsem u jednoho toto dělal a bylo na něm 12v)tak změřit napětí i na něm(pokud je auto dole tak by si na něm měl něco naměřit- je to spínací okruh pro motor.Pro měření slabého ovládání si to projistotu nastartuj(teď si nejsem jistý jestli reaguje pořád na úpravu výky,ale po nastartování ano)Pokud toto bude neúspěné tak buď 18-20000,- nebo vrakáč . Na vrakáči ber jakékoli BHI(s dobrým motorem) a přehoď tu krabičku s elektronikou ze svého,nebo jen motor.
Jednoduché - zkontoluj vechny.Odpoj od motoru BHI konektor s těmi silnými přívody a změř jestli na nich má 12v - pokud ano tak je na 90% motor KO.Jetě by to mohlo být v tom ovládacím konektoru(jumep někde psal e je v něm 5v,ale teď jsem u jednoho toto dělal a bylo na něm 12v)tak změřit napětí i na něm(pokud je auto dole tak by si na něm měl něco naměřit- je to spínací okruh pro motor.Pro měření slabého ovládání si to projistotu nastartuj(teď si nejsem jistý jestli reaguje pořád na úpravu výky,ale po nastartování ano)Pokud toto bude neúspěné tak buď 18-20000,- nebo vrakáč . Na vrakáči ber jakékoli BHI(s dobrým motorem) a přehoď tu krabičku s elektronikou ze svého,nebo jen motor.
Přílohy: Picture0004.jpg ( 46334b ) - |
|
01.09.2011 09:40 -
|
2410932
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Kuk na MAXI pojistky
Kuk na MAXI pojistky
Přílohy: Maxi pojistky.jpg ( 67488b ) - |
|
01.09.2011 10:32 -
|
2410951
|
|
mop
|
|
|
díííky,jdu na to.
díííky,jdu na to.
|
|
20.09.2011 19:05 -
|
2414803
|
|
mop
|
|
|
Tak opravdu to je čerpadlo.Před dvěma lety mi odelo,protoe (to se domnívám) mi jeden chytrák dal zelenou kapalinu místo té červené. Pak mi ho na repasi zpravili,ale teď je opět mrtvé.Take zháním jeté,dobré.
Tak opravdu to je čerpadlo.Před dvěma lety mi odelo,protoe (to se domnívám) mi jeden chytrák dal zelenou kapalinu místo té červené. Pak mi ho na repasi zpravili,ale teď je opět mrtvé.Take zháním jeté,dobré.
|
|
20.09.2011 21:33 -
|
2414840
|
|
jruze
|
|
|
Jako co? jen čerpadlo nebo komplet s motorem? A LDS není červené,ale takové světlé (medové)
Jako co? jen čerpadlo nebo komplet s motorem? A LDS není červené,ale takové světlé (medové)
|
|
20.09.2011 23:19 -
|
2414859
|
|
jumep
|
|
|
a netece ti nadrzka?
to je 90% zaklad problemov ...
edit: riesenie je tu dost jednoduche a riesitelne bez demontaze bhi z auta ...
a netece ti nadrzka?
to je 90% zaklad problemov ...
edit: riesenie je tu dost jednoduche a riesitelne bez demontaze bhi z auta ...
|
|
21.09.2011 07:51 -
|
2414882
|
|
mop
|
|
|
jojo,kapalina je taková načervenalá. V servisu kde se na to koukali říkali e motorek je u mrtvej. Myslel jsem e je to spojené s čerpadlem.Ono se to kupuje zvlá? Nádrka nevím jestli neteče,unik kapaliny byl před problémama značnej,ale říkali e zřejmě z pravýho zadního tlumiče,take ten taky musím pořídit. Kadopádně teď bylo kapaliny dost a přez to lehl.
jojo,kapalina je taková načervenalá. V servisu kde se na to koukali říkali e motorek je u mrtvej. Myslel jsem e je to spojené s čerpadlem.Ono se to kupuje zvlá? Nádrka nevím jestli neteče,unik kapaliny byl před problémama značnej,ale říkali e zřejmě z pravýho zadního tlumiče,take ten taky musím pořídit. Kadopádně teď bylo kapaliny dost a přez to lehl.
|
|
21.09.2011 10:35 -
|
2414906
|
|
jumep
|
|
|
uff .. podla toho co hovoris by som utekal z toho servisu ...
1. vzadu tece maximalne prepadova manzeta (zalezitost 150 korun)
2. ak je prasknuta nadrzka, tece na motor, v motore sa miesa obdraty uhlik s LDS a vznikne vodiva uhlikova pasta ktora skratuje, takto mozes menit BHIcka dookola .. dalsia vec, oprava tohoto je ako som pisal mozna na aute ...
3. aby lehl, muselo by sa to zadret, co si nemyslim a po otvoreni motora by bolo vidiet ze je zhorety
ta poistka nebola strelena?
uff .. podla toho co hovoris by som utekal z toho servisu ...
1. vzadu tece maximalne prepadova manzeta (zalezitost 150 korun)
2. ak je prasknuta nadrzka, tece na motor, v motore sa miesa obdraty uhlik s LDS a vznikne vodiva uhlikova pasta ktora skratuje, takto mozes menit BHIcka dookola .. dalsia vec, oprava tohoto je ako som pisal mozna na aute ...
3. aby lehl, muselo by sa to zadret, co si nemyslim a po otvoreni motora by bolo vidiet ze je zhorety
ta poistka nebola strelena?
|
|
03.02.2012 15:06 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
2446950
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Nastartoval jsem v pohodě (bez aditiva), ale čerpadlo hydrauliky nefunguje. Motůrek sice běí, ale netlačí. Take u vím , co budu dělat o víkendu. Akorát, kde začit!?
Nastartoval jsem v pohodě (bez aditiva), ale čerpadlo hydrauliky nefunguje. Motůrek sice běí, ale netlačí. Take u vím , co budu dělat o víkendu. Akorát, kde začit!?
|
|
05.02.2012 17:52 -
|
2447849
|
|
janys
|
|
|
Hladina je v OK.
V pátek odpoledne se ale najednou zvedl, dneska ráno zase nic. Projel jsem se cca 4 km, zaparkoval na sluníčku a zkouel do nejvyí polohy - nic. Motůrek běel, po chvílce přestal. Přiel jsem k autu po cca 4 hod. a u byl v max poloze. (Motor byl vypnutý, auto zamčené). Pustil jsem ho do norm. polohy a zkouel zvedat, zase nic. Auto jsem pořádně rozhoupal a při houpání přizvedával předek. A najednou zase ve funguje. Asi 20x jsem zkusil vechny polohy - ve bez problému. Tak nevím, jestli vzduch. bublina, nebo starý olej - najeto 293000, nebo staré koule... Asi bude nejlepí vyměnit olejLDS, vymontovat a vyčistit motůrek hydr. a mona vyměnit koule.
Pokud budete mít chu, poraďte. předem díky!
Hladina je v OK.
V pátek odpoledne se ale najednou zvedl, dneska ráno zase nic. Projel jsem se cca 4 km, zaparkoval na sluníčku a zkouel do nejvyí polohy - nic. Motůrek běel, po chvílce přestal. Přiel jsem k autu po cca 4 hod. a u byl v max poloze. (Motor byl vypnutý, auto zamčené). Pustil jsem ho do norm. polohy a zkouel zvedat, zase nic. Auto jsem pořádně rozhoupal a při houpání přizvedával předek. A najednou zase ve funguje. Asi 20x jsem zkusil vechny polohy - ve bez problému. Tak nevím, jestli vzduch. bublina, nebo starý olej - najeto 293000, nebo staré koule... Asi bude nejlepí vyměnit olejLDS, vymontovat a vyčistit motůrek hydr. a mona vyměnit koule.
Pokud budete mít chu, poraďte. předem díky!
|
|
05.02.2012 18:11 -
|
2447865
|
|
jruze
|
|
|
Diagnostiku - zkotrolovat - otestovat.Výměnou LDS nic nezkazí,ale tvůj problém bude spí v korektoru.
Diagnostiku - zkotrolovat - otestovat.Výměnou LDS nic nezkazí,ale tvůj problém bude spí v korektoru.;-)
|
|
05.02.2012 18:37 -
|
2447877
|
|
janys
|
|
|
Díky za radu.
Akorát e by odely oba korektory? Protoe kdy motůrek běel, nezvedal se ani předek ani zadek.
Viml jsem si ale, e kdy běel a nezvedal, tak po vypnutí lehce jakoby dobíhal. Kdeto při běhu, pokud zvedá, po vypnutí okamitě zastaví.
A hlavně, ten problém se objevil a při těchto velkých mrazech.
Uvidím zítra.
Díky za radu.
Akorát e by odely oba korektory? Protoe kdy motůrek běel, nezvedal se ani předek ani zadek.
Viml jsem si ale, e kdy běel a nezvedal, tak po vypnutí lehce jakoby dobíhal. Kdeto při běhu, pokud zvedá, po vypnutí okamitě zastaví.
A hlavně, ten problém se objevil a při těchto velkých mrazech.
Uvidím zítra.
|
|
25.06.2012 17:45 -
|
2487331
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Kluci kde se dají sehnat uhlíky do motoru. Musí se objednat v citroenu nebo se dají sehnat i jinde? Díky
Kluci kde se dají sehnat uhlíky do motoru. Musí se objednat v citroenu nebo se dají sehnat i jinde? Díky
|
|
| |
|
|