| | |
21.12.2018 10:42 -
Re: Hydraulické čerpadlo - BHI
|
3197871
|
|
Maanichka
|
Město: Heřmanův Městec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
jruze napsal(a): No můj přízpěvek (těsně před tvím)kde jsem psal e tvůj obrázek je asi jen ilustrační,e podle jeho fotek se asi jená o ovládací konektor a e mnoho případů zde řeí ucpávku v konektoru jako upadlej drátek se sice objevil ale vzápětí není - no psal jsem to co jsi napsal a ptal jsem se jestli nael ten upadlej drátek páč ovládací konektor má jen jeden drátek který sice vede do svazku ale jde do konektoru co je připojen k elektronice a to druhé je jen ucpávka proti vlhkosti aby se nedostala do konektoru.
Mimo to podle fotek které dal z toho řádně teče LDS a to čerpadlo (motor) bude také plnej tak e má asi ptoblém na pojistce (přívodu napájení) a né na ovládání + vyčitění komutátoru motoru.
Take ten zelený kousek čehosi co je na konektoru vedle hnědého drátku není zbytek druhého drátu?
e bude problém i s motorkem čerpadlem a netěsností systému vím, náhradní motor čerpadla u mám. Ale na tyhle věci u to potřebuju dostat do servisu.
Na drátek jsem si - teoreticky - troufal i sám.
Take ten zelený kousek čehosi co je na konektoru vedle hnědého drátku není zbytek druhého drátu?
e bude problém i s motorkem čerpadlem a netěsností systému vím, náhradní motor čerpadla u mám. Ale na tyhle věci u to potřebuju dostat do servisu.
Na drátek jsem si - teoreticky - troufal i sám.
|
|
21.12.2018 14:07 -
|
3197920
|
|
Maanichka
|
Město: Heřmanův Městec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Na drátek zapomeň ten ti tam fakt nechybí
Zavez to k Robertovi do Holetína, jinde tě při takovéto opravě asi vyslečou z kůe ...
OK a je ance ten motorek vyměnit svépomocí a v servisu řeit "jen" ten únik LDS?
OK a je ance ten motorek vyměnit svépomocí a v servisu řeit "jen" ten únik LDS?
|
|
21.12.2018 15:52 -
|
3197934
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jakej unik LDS ? jestli myslí to, e to má celý obechcaný, tak asi se to pořád přelívalo a chcalo to víčkem ... na to je jen jedna rada, nepřelívat to, raděj méně ne více, kdy neví jak a kolik ... Jinak to nemá kudy, jedině kdy praskne nádobka ...
99% případů zatečení do BHI je moc kapaliny v nádobce. Kadej mudla v servise a nebo doma koukne do nádobky a nic nevidí, tak doleje ... auto nepéruje neb vypálená pojistka - doleje kapalinu ,blbnou korektory - elektrická závada - zas doleje kapalinu ... No a pak to tak vypadá
jakej unik LDS ? jestli myslí to, e to má celý obechcaný, tak asi se to pořád přelívalo a chcalo to víčkem ... na to je jen jedna rada, nepřelívat to, raděj méně ne více, kdy neví jak a kolik ... Jinak to nemá kudy, jedině kdy praskne nádobka ...
99% případů zatečení do BHI je moc kapaliny v nádobce. Kadej mudla v servise a nebo doma koukne do nádobky a nic nevidí, tak doleje ... auto nepéruje neb vypálená pojistka - doleje kapalinu ,blbnou korektory - elektrická závada - zas doleje kapalinu ... No a pak to tak vypadá ;-)
|
|
21.12.2018 19:35 -
|
3197956
|
|
Maanichka
|
|
|
PATaMAT napsal(a): jakej unik LDS ? jestli myslí to, e to má celý obechcaný, tak asi se to pořád přelívalo a chcalo to víčkem ... na to je jen jedna rada, nepřelívat to, raděj méně ne více, kdy neví jak a kolik ... Jinak to nemá kudy, jedině kdy praskne nádobka ...
99% případů zatečení do BHI je moc kapaliny v nádobce. Kadej mudla v servise a nebo doma koukne do nádobky a nic nevidí, tak doleje ... auto nepéruje neb vypálená pojistka - doleje kapalinu ,blbnou korektory - elektrická závada - zas doleje kapalinu ... No a pak to tak vypadá
Ono je moný, e to přeteklo víčkem, párkrát to bylo přezouvaný, kdy jsem u toho nebyl a pak to asi nezvedali do nejvyí polohy a při spoutění určitě nikdo nedovoloval víčko nádobky. Take to by mohlo stačit vyměnit motorek...
Ale zvládnu to svépomocí na chodníku před řadovkou?
Ono je moný, e to přeteklo víčkem, párkrát to bylo přezouvaný, kdy jsem u toho nebyl a pak to asi nezvedali do nejvyí polohy a při spoutění určitě nikdo nedovoloval víčko nádobky. Take to by mohlo stačit vyměnit motorek...
|
|
21.12.2018 19:35 -
|
3197957
|
|
Maanichka
|
|
|
Maanichka napsal(a): Ono je moný, e to přeteklo víčkem, párkrát to bylo přezouvaný, kdy jsem u toho nebyl a pak to asi nezvedali do nejvyí polohy a při spoutění určitě nikdo nedovoloval víčko nádobky. Take to by mohlo stačit vyměnit motorek...
BTW pojistka je OK, to jsem zkouel...
BTW pojistka je OK, to jsem zkouel...
|
|
21.12.2018 20:47 -
|
3197960
|
|
Maanichka
|
|
|
jruze napsal(a): a která ? je OK
Nevím to označení, ale myslím tu maxi pojistku pro BHI. Je potřeba kontrolovat jetě jinou?
Nevím to označení, ale myslím tu maxi pojistku pro BHI. Je potřeba kontrolovat jetě jinou?
|
|
21.12.2018 21:22 -
|
3197963
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Maanichka napsal(a): Ono je moný, e to přeteklo víčkem, párkrát to bylo přezouvaný, kdy jsem u toho nebyl a pak to asi nezvedali do nejvyí polohy a při spoutění určitě nikdo nedovoloval víčko nádobky. Take to by mohlo stačit vyměnit motorek...
Ale zvládnu to svépomocí na chodníku před řadovkou? To je upllně jedno co s tím kdo dělá, pokud je tam LDS správné mnoství, nemůe nikdy za ádných okolností vytíkat vrchem přes víčko ... vdy se musí vechna ze systému vlézt do nádobky ...
Ano, pokud ví co dělá, není problém to vyměnit třeba na parkoviti, u sem to taky tak párkrát dělal, pouze musí sundat pravé přední kolo ...
To je upllně jedno co s tím kdo dělá, pokud je tam LDS správné mnoství, nemůe nikdy za ádných okolností vytíkat vrchem přes víčko ... vdy se musí vechna ze systému vlézt do nádobky ...
Ano, pokud ví co dělá, není problém to vyměnit třeba na parkoviti, u sem to taky tak párkrát dělal, pouze musí sundat pravé přední kolo ...
|
|
21.12.2018 22:28 -
|
3197973
|
|
Maanichka
|
|
|
PATaMAT napsal(a): To je upllně jedno co s tím kdo dělá, pokud je tam LDS správné mnoství, nemůe nikdy za ádných okolností vytíkat vrchem přes víčko ... vdy se musí vechna ze systému vlézt do nádobky ...
A jaký je tedy postup? Počítám, e se tam dá nějak dostat skrz pravý přední podběh...
A jaký je tedy postup? Počítám, e se tam dá nějak dostat skrz pravý přední podběh...
|
|
22.12.2018 10:50 -
|
3198020
|
|
Maanichka
|
|
|
jruze napsal(a): Jadna maxi a tato (bavíme se o X7)
Já myslel, e toto je ta maxi...
Já myslel, e toto je ta maxi...
|
|
22.12.2018 11:04 -
|
3198022
|
|
Maanichka
|
|
|
jruze napsal(a): Jedna maxi je společní pro víc věcí a i pro BHI a ta v příloze je na BHI.(na C5 I a II to bylo jen přes maxi pojistku)
Teď jsem koukal do manuálu a je to jetě pojistka G39/10A v poj. skříňce B... Po obědě se na to podívám👍
Teď jsem koukal do manuálu a je to jetě pojistka G39/10A v poj. skříňce B... Po obědě se na to podívám👍
|
|
22.12.2018 16:55 -
|
3198069
|
|
Maanichka
|
|
|
jruze napsal(a): Tak potom by to byla jetě malá noová a půjde zřejmě na relátko na pravém podběhu (nevím - nekoukal jsem na schemata jen kde to hledám já) Ta co jsem dával foto by tedy asi měla napájet relé (z jednoduchého udělali sloitějí)
Tak ani jedna z těch pojistek to není - ani ta noová 10A, co je v pojistkách pod volantem, ani ta co jsi dával obrázek. Obě jsou OK a auto sedí v nejnií poloze🙁 Take je asi fakt definitivně KO ten motorek čerpadla. Nebo by teoreticky mohlo být v háji to relé... Ale to zas nevím kde v tom podběhu je. Nebylo by foto, prosím?
Tak ani jedna z těch pojistek to není - ani ta noová 10A, co je v pojistkách pod volantem, ani ta co jsi dával obrázek. Obě jsou OK a auto sedí v nejnií poloze🙁 Take je asi fakt definitivně KO ten motorek čerpadla. Nebo by teoreticky mohlo být v háji to relé... Ale to zas nevím kde v tom podběhu je. Nebylo by foto, prosím?
|
|
| |
|
|