| | |
02.11.2018 10:38 -
HYDRAULICKE CERPADLO
|
3188791
|
|
z71
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi PACK | Počet příspěvků: 4 |
|
|
zdravim, stale neuspesne zhanam hydraulicke cerpadlo podvozku na C5 (2.0 HDI, 80kW, 110K) rok vyroby 2003. nejak mi to odislo, kupil som jedno pod rukou, nahodilo sa a vydrzalo asi mesiac a zase nic. nove cerpadlo je tak drahe, ze si to nemozem dovolit a neviem zohnat niekoho psolahnliveho kto by take mal, plne funkcne a vymenil by to. auto je v Bratislave a je tak nizko ze sa s nim neda jazdit cez bratislavske cesty. poradte. help.
dakujem
zdravim, stale neuspesne zhanam hydraulicke cerpadlo podvozku na C5 (2.0 HDI, 80kW, 110K) rok vyroby 2003. nejak mi to odislo, kupil som jedno pod rukou, nahodilo sa a vydrzalo asi mesiac a zase nic. nove cerpadlo je tak drahe, ze si to nemozem dovolit a neviem zohnat niekoho psolahnliveho kto by take mal, plne funkcne a vymenil by to. auto je v Bratislave a je tak nizko ze sa s nim neda jazdit cez bratislavske cesty. poradte. help.
dakujem
|
|
02.11.2018 12:04 -
Re: HYDRAULICKE CERPADLO
|
3188802
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no nejlepsi je cerpadlo radne vycistit popripade repasovat...kdyz koupis stejne stare na vrakaci bude mit na 99% stejny stav jako to tve puvodni ..
no nejlepsi je cerpadlo radne vycistit popripade repasovat...kdyz koupis stejne stare na vrakaci bude mit na 99% stejny stav jako to tve puvodni ;) ..
|
|
02.11.2018 18:04 -
Re: Hydraulické čerpadlo - BHI
|
3188857
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Přesně... bezmylenkovitě namontovat čerpadlo z vraku ani bych to rozdělal, vyčistil odmastil ... To je naprosto zbytečná práce. Kurwafix, kdy to mám na stole tak to prohlídnu, ne to jde do auta kdy je to starí kus bez historie ...
z71 napsal(a): neviem zohnat niekoho psolahnliveho kto by take mal, plne funkcne a vymenil by to.
Nitra, Blava ... a co zkusit Pieany - Jumep
Přesně... bezmylenkovitě namontovat čerpadlo z vraku ani bych to rozdělal, vyčistil odmastil ... To je naprosto zbytečná práce. Kurwafix, kdy to mám na stole tak to prohlídnu, ne to jde do auta kdy je to starí kus bez historie ...
Nitra, Blava ... a co zkusit Pieany - Jumep ;-)
|
|
03.11.2018 07:15 -
|
3188993
|
|
jruze
|
|
|
Přesně tak. Pouívám běně BHI z bouraček,ale nikdy by mne nenapadlo ho tam vrazit tak jak je - elektroniku jsem měnil snad jen třikrát (neodchází) , čerpadel bylo také jen pár(a to jen proto e tekly kolem ventilků do elektroniky) , hlavní problém je větinou v motoru - kdy se vyčistí,oetří komutátor a zkontrolují uhlíky bývá OK. (a na ty případy kdy to někdo neřeí dlouho a nebo osadí a 80A pojistkami a vypálí rotor)
Přesně tak. Pouívám běně BHI z bouraček,ale nikdy by mne nenapadlo ho tam vrazit tak jak je - elektroniku jsem měnil snad jen třikrát (neodchází) , čerpadel bylo také jen pár(a to jen proto e tekly kolem ventilků do elektroniky) , hlavní problém je větinou v motoru - kdy se vyčistí,oetří komutátor a zkontrolují uhlíky bývá OK. (a na ty případy kdy to někdo neřeí dlouho a nebo osadí a 80A pojistkami a vypálí rotor)
|
|
03.11.2018 08:13 -
|
3188995
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
melo by to vypadat asi takhle,resp tak to vypada kdyz davam BHI do auta ja
melo by to vypadat asi takhle,resp tak to vypada kdyz davam BHI do auta ja
Přílohy: 20180927_104816.jpg ( 5975953b ) - 20180927_104906.jpg ( 6065207b ) - |
|
03.11.2018 10:18 -
|
3189057
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
My perfekcionisti by jsme to takhle neojebali.
My perfekcionisti by jsme to takhle neojebali. :-p
Přílohy: bhi.jpg ( 7771235b ) - Čistota půl zdraví. :-) |
|
03.11.2018 19:31 -
|
3189225
|
|
autodiag
|
|
|
neni to ojebane ale mokre,pred vyfoukanim ...ty perfekcionisto
neni to ojebane ale mokre,pred vyfoukanim ;) ...ty perfekcionisto :-p
|
|
03.11.2018 20:48 -
|
3189267
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
My perfekcionisti by jsme to fotili po vyfoukání.
My perfekcionisti by jsme to fotili po vyfoukání. :-d
|
|
20.11.2018 21:34 -
Jemný edý kouř zpod nádrky LDS + pomalý Hydractive
|
3192201
|
|
Maanichka
|
Město: Heřmanův Městec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Zdravím vechny,
Včera jsem přezouval a po přeití sem mi auto nechtělo zvednout z pacek dílenského zvedáku.
Otevřeli jsme kapotu a cítili spáleninu a zpod nádrky na LDS se linula slabá stuka edého kouře. Zdálo se, e je málo LDS, tak jsme trochu dolili a pak se auto zvedlo a na zemi byla malá loue LDS. Dnes jsem koupil litr kapaliny a chtěl to dolít, ale jak jsem spustil auto na nejnií polohu, tak bylo LDS nad spodek síka.
Ale pak se mi auto zase nechtělo zvednout a zase se oběvil kouř.
Ale po třech startech se auto zvedlo na normální, ale na tlačítka hydractivu nereagovalo.
Signalizace ukazovala, e je v nejvyí poloze, ale byl sotva na normálu.
Auto ádnou chybu nehlásí. Jediný, co jsem do teď s hydrou řeil, byla prasklá pojistka 40A cestou do Chorvatska 2015. Vyřeeno výměnou za náhradní, silnějí - tuím, e 60A.
Nevíte, co by to mohlo být? Popř. dobrý a ne předraený servis na pardubicku/chrudimsku?
Dík za rady
Zdravím vechny,
Včera jsem přezouval a po přeití sem mi auto nechtělo zvednout z pacek dílenského zvedáku.
Otevřeli jsme kapotu a cítili spáleninu a zpod nádrky na LDS se linula slabá stuka edého kouře. Zdálo se, e je málo LDS, tak jsme trochu dolili a pak se auto zvedlo a na zemi byla malá loue LDS. Dnes jsem koupil litr kapaliny a chtěl to dolít, ale jak jsem spustil auto na nejnií polohu, tak bylo LDS nad spodek síka.
Ale pak se mi auto zase nechtělo zvednout a zase se oběvil kouř.
Ale po třech startech se auto zvedlo na normální, ale na tlačítka hydractivu nereagovalo.
Signalizace ukazovala, e je v nejvyí poloze, ale byl sotva na normálu.
Auto ádnou chybu nehlásí. Jediný, co jsem do teď s hydrou řeil, byla prasklá pojistka 40A cestou do Chorvatska 2015. Vyřeeno výměnou za náhradní, silnějí - tuím, e 60A.
Nevíte, co by to mohlo být? Popř. dobrý a ne předraený servis na pardubicku/chrudimsku?
Dík za rady
|
|
20.11.2018 21:44 -
Re: Jemný edý kouř zpod nádrky LDS + pomalý Hydractive
|
3192207
|
|
jumep
|
|
|
no, cize si to doje...l s tou 60A poistkou a hori ti BHI motor kde je zatecena LDS lebo jej tam je moc
podla vsetkeho uz bude ten motor prehorety, takze si mozes zhanat novy
ktory idiot niekomu poradia / da silnejsiu poistku?
uz aj ta 40A je dost predymenzovana
najskor ti budu tiect piestnice (louzicka)
a bude zhorety motor bhi (pomale zdvihanie / nechcenie sa zdvihnut a dym)
no, cize si to doje...l s tou 60A poistkou a hori ti BHI motor kde je zatecena LDS lebo jej tam je moc
podla vsetkeho uz bude ten motor prehorety, takze si mozes zhanat novy
ktory idiot niekomu poradia / da silnejsiu poistku?
uz aj ta 40A je dost predymenzovana
najskor ti budu tiect piestnice (louzicka)
a bude zhorety motor bhi (pomale zdvihanie / nechcenie sa zdvihnut a dym)
|
|
21.11.2018 06:50 -
|
3192247
|
|
Maanichka
|
Město: Heřmanův Městec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Njn, to jsem podělal, ale v tom Chorvatsku jsem moc jiných moností neměl. Pak to chodilo, tak jsem to neřeil, resp. jsem řeení pořád odsouval a takhle to dopadlo. Holt za blbost se platí...
A stačí vyměnit jen motorek BHI? Samo společně s přetěsněním případných netěsností?
Njn, to jsem podělal, ale v tom Chorvatsku jsem moc jiných moností neměl. Pak to chodilo, tak jsem to neřeil, resp. jsem řeení pořád odsouval a takhle to dopadlo. Holt za blbost se platí...
A stačí vyměnit jen motorek BHI? Samo společně s přetěsněním případných netěsností?
|
|
21.11.2018 07:05 -
|
3192254
|
|
jruze
|
|
|
u vech X7 v nej. poloze běí čerpadlo a do vypnutí tepelnou pojistkou(ochranou) a né po dosaení max polohy.e by byly vechny patně nastavené nebo zarezlé kloubky ? (i u těch rozhejbanejch,namazanejch)
:nevim u vech X7 v nej. poloze běí čerpadlo a do vypnutí tepelnou pojistkou(ochranou) a né po dosaení max polohy.e by byly vechny patně nastavené nebo zarezlé kloubky ? (i u těch rozhejbanejch,namazanejch)
Přílohy: Bez názvu.jpg ( 293861b ) - |
|
21.11.2018 08:30 -
|
3192269
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): u vech X7 v nej. poloze běí čerpadlo a do vypnutí tepelnou pojistkou(ochranou) a né po dosaení max polohy.e by byly vechny patně nastavené nebo zarezlé kloubky ? (i u těch rozhejbanejch,namazanejch)
To je pěkná blbost. Vechny co sem kdy opravoval a jelo čerpadlo stále i v nej poloze, tak po rozhejbání uvolnění zadního kloubku a seřízení výky vyplo čerpadlo posluně hned po dosaení v nej výce a u se nespustilo ... Naposled auto tu z klubu někde ze Slovenska, tuím e Blava ...
To tvoje PDF nemá nic společnýho s výměnou gum v pneuservise ... Je to dílenský manuál pro práci kdy potřebuje mít nápravu bez tlaku a zvedlé, není to manuál pro výměnu kola
jruze napsal(a): Můe sem dát ten návod kde je napsáno e vozidlo v nej poloze ? Nebo píou jen o otevření-povolení víčka nádobky na hydrauliku.
Jardo, učit se, učit se, učit se ... tady má ten návod z návodu k auto, který si nikdy asi neviděl .link. a má to tam vicekrát, i tady je to psáno ... .link. To tak, mistře
Jardo, učit se, učit se, učit se ... tady má ten návod z návodu k auto, který si nikdy asi neviděl :-D https://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#Navody_k_obsluze_Citroen_C5_-179.jpg a má to tam vicekrát, i tady je to psáno ... https://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka/#Navody_k_obsluze_Citroen_C5_-90.jpg To tak, mistře ;-)
Přílohy: Navody_k_obsluze_Citroen_C5_-179.pdf ( 3692617b ) - |
|
| |
|
|