| | |
15.03.2011 09:39 -
Hydraulické čerpadlo - BHI
|
2378203
|
|
epleta
|
|
|
zdarec, mám doma jedno čerpadlo a neviem či je provozuschopné, ako zistím jeho funkčnos bez toho aby som ho cpal do auta? dik
zdarec, mám doma jedno čerpadlo a neviem či je provozuschopné, ako zistím jeho funkčnos bez toho aby som ho cpal do auta? :nevim dik
|
|
15.03.2011 10:21 -
Re: Hydraulické čerpadlo - BHI
|
2378209
|
|
jumep
|
|
|
privedies nan 12V na ten konektor motora a 5V na ten tenky kolik
ak sa roztoci, v podstate je provozuschopne
po pripadnom nahodeni do auta je potrebne ho skonfigurovat diagnostikou (skontrolovat nastavenia minimalne)
privedies nan 12V na ten konektor motora a 5V na ten tenky kolik
ak sa roztoci, v podstate je provozuschopne
po pripadnom nahodeni do auta je potrebne ho skonfigurovat diagnostikou (skontrolovat nastavenia minimalne)
|
|
15.03.2011 10:32 -
|
2378210
|
|
epleta
|
|
|
hmmm len kde zoberem 5V Lexiu mám tak snáď to pojde
hmmm len kde zoberem 5V :-d Lexiu mám tak snáď to pojde ;-)
|
|
15.03.2011 12:49 -
|
2378241
|
|
jumep
|
|
|
12v cez spravny odpor = 5v
12v cez spravny odpor = 5v
|
|
15.03.2011 18:58 -
|
2378280
|
|
epleta
|
|
|
ináč zistil som e elektronika z čerpadla ide odobra a nakrúti na iné čerpadlo.... ete rozkucham ostatok nech uvidím čo to tam je a jak to pracuje
ináč zistil som e elektronika z čerpadla ide odobra a nakrúti na iné čerpadlo.... ete rozkucham ostatok nech uvidím čo to tam je a jak to pracuje :-)
|
|
09.08.2011 21:36 -
Re: problém s motorkem hydrauliky
|
2406127
|
|
jumep
|
|
|
zatecena lds v motore vytvara skrat a ten vyraza poistku
otvorit, rozobrat, vycistit, stocit, pripadne uhliky vymenit a prekontrolovat
zatecena lds v motore vytvara skrat a ten vyraza poistku
otvorit, rozobrat, vycistit, stocit, pripadne uhliky vymenit a prekontrolovat
|
|
09.08.2011 21:49 -
|
2406146
|
|
olin12
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Nikdy jsem motorek čerpadla hydrauliky nerozebíral. Je v tom nějaký fígl, musím při demontái vyndat celou jednotku? Je potřeba vyměnit nějaké těsnnění, aby kapalina do motorku neprosakovala?
Nikdy jsem motorek čerpadla hydrauliky nerozebíral. Je v tom nějaký fígl, musím při demontái vyndat celou jednotku? Je potřeba vyměnit nějaké těsnnění, aby kapalina do motorku neprosakovala?
|
|
09.08.2011 21:52 -
|
2406148
|
|
jumep
|
|
|
je treba odtlakovat system
vypustit a odmontovat nadrzku (pozor, jedna hadica je pod blatnikom)
potom sa da odpojit a odmontovat cely bhi blok a potom sa da dostat k motorceku
pisem to len v skratke, pretoze ak o tom nemas paru, radsej to daj niekomu spravit
napr: .link. / mozno ma aj inu bhi a rovno ti len vymeni
je treba odtlakovat system
vypustit a odmontovat nadrzku (pozor, jedna hadica je pod blatnikom)
potom sa da odpojit a odmontovat cely bhi blok a potom sa da dostat k motorceku
pisem to len v skratke, pretoze ak o tom nemas paru, radsej to daj niekomu spravit
napr: http://www.ccca.cz/seznam/jruze / mozno ma aj inu bhi a rovno ti len vymeni
|
|
10.08.2011 07:36 -
|
2406264
|
|
tomc
|
|
|
po mechanické stránce se dá repasnout,ale ten titák no asi ne jetě zbývá zjisti jaký má mít akumulator,,zasobník"tlak a jakou má ivotnost?? ale stejně pokud tlak začne klesat tak dofuk nemá cenumembrána bude načatá a stejně dusík uteče jo zlatý BX a XA
po mechanické stránce se dá repasnout,ale ten titák no asi ne:-(((( jetě zbývá zjisti jaký má mít akumulator,,zasobník"tlak a jakou má ivotnost?? ale stejně pokud tlak začne klesat tak dofuk nemá cenu:-(membrána bude načatá a stejně dusík uteče:-( jo zlatý BX a XA :palec
|
|
10.08.2011 13:01 -
|
2406325
|
|
jumep
|
|
|
videl som funkcne aj bez toho zasobniku, teda bola tam len guma (zasobnik sa len tak zohnat asi nebude dat)
a este som nemal zly tistak ....
vacsinou je to zly len motor a mozno gumicka solenoidu ...
videl som funkcne aj bez toho zasobniku, teda bola tam len guma (zasobnik sa len tak zohnat asi nebude dat)
a este som nemal zly tistak ....
vacsinou je to zly len motor a mozno gumicka solenoidu ...
|
|
16.08.2011 17:34 -
|
2407533
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Zdar vem, po nasednutí do auta, kdyz me auto dorovnavalo, ozyvaly se neskutecne zvuky z cerpadla, takovy rezonující umírající zvuk. Prestalo vse fungovat (myslim perovani) jedine co fungovalo bylo ufouknuti breakovym tlacitkem v kufru. Diag test u tiefa potvrdil KO cerpadlo.Pak sel tief pod kryt hydro, chytnul kabely a cerpadlo udelalo VRRRRRRRRRRRR a krasne se cele auto zvedlo Takze spatny kontakt. Odjízdim spokojene domu. Dneska jsem povolil naraznik, sundal svetlo, abych videl v cem je problem. Kdyz jsem vytahoval samce z konektoru, cely konektor mi zustal v ruce Nekdo se v tom pekne hrabal predemnou, nejaky expert ruce bych sekal Cela cast konektoru, ktery ma byt soucasti plastu na cerpadle je rozlomena,pretazena nahrubo nejakou gumou, ktera zatvrdla a asi to melo dlouha leta slouzit...Co byste radili? Prikladam foto...ahoj a diky za reakce
Zdar vem, po nasednutí do auta, kdyz me auto dorovnavalo, ozyvaly se neskutecne zvuky z cerpadla, takovy rezonující umírající zvuk. Prestalo vse fungovat (myslim perovani) jedine co fungovalo bylo ufouknuti breakovym tlacitkem v kufru. Diag test u tiefa potvrdil KO cerpadlo.Pak sel tief pod kryt hydro, chytnul kabely a cerpadlo udelalo VRRRRRRRRRRRR a krasne se cele auto zvedlo :-)) Takze spatny kontakt. Odjízdim spokojene domu. Dneska jsem povolil naraznik, sundal svetlo, abych videl v cem je problem. Kdyz jsem vytahoval samce z konektoru, cely konektor mi zustal v ruce :-(((( Nekdo se v tom pekne hrabal predemnou, nejaky expert:-(((( ruce bych sekal :-( Cela cast konektoru, ktery ma byt soucasti plastu na cerpadle je rozlomena,pretazena nahrubo nejakou gumou, ktera zatvrdla a asi to melo dlouha leta slouzit...Co byste radili? Prikladam foto...ahoj a diky za reakce
Přílohy: konektor na bhi.jpg ( 200417b ) - |
|
16.08.2011 17:37 -
|
2407535
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Pořádně to opravit, tak jak se sluí, a to funguje!! Byla to asi vulkanizační páska. Snad si nějak poradí. Novy konektor, nebo poptat se na vrakači.
Pořádně to opravit, tak jak se sluí, a to funguje!! Byla to asi vulkanizační páska. Snad si nějak poradí. Novy konektor, nebo poptat se na vrakači.
|
|
16.08.2011 17:52 -
|
2407546
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
timik2001 napsal(a): Zdar vem, po nasednutí do auta, kdyz me auto dorovnavalo, ozyvaly se neskutecne zvuky z cerpadla, takovy rezonující umírající zvuk. Prestalo vse fungovat (myslim perovani) jedine co fungovalo bylo ufouknuti breakovym tlacitkem v kufru. Diag test u tiefa potvrdil KO cerpadlo.Pak sel tief pod kryt hydro, chytnul kabely a cerpadlo udelalo VRRRRRRRRRRRR a krasne se cele auto zvedlo Takze spatny kontakt. Odjízdim spokojene domu. Dneska jsem povolil naraznik, sundal svetlo, abych videl v cem je problem. Kdyz jsem vytahoval samce z konektoru, cely konektor mi zustal v ruce Nekdo se v tom pekne hrabal predemnou, nejaky expert ruce bych sekal Cela cast konektoru, ktery ma byt soucasti plastu na cerpadle je rozlomena,pretazena nahrubo nejakou gumou, ktera zatvrdla a asi to melo dlouha leta slouzit...Co byste radili? Prikladam foto...ahoj a diky za reakce
Ja bych to asi rozebral, dal dovnitr napevno nove draty, zalil nejakym polyuretanovym tmelem, nebo jinak zakonzervoval a konektor dal novy na nove kabely i na privod. Daji se sehnat vodotesne konektory, i kdyz nevim jestli na takovyhle odber ..... Tady jsou napr. na 24VDC/14A - .link. a protikus .link.
Ja bych to asi rozebral, dal dovnitr napevno nove draty, zalil nejakym polyuretanovym tmelem, nebo jinak zakonzervoval a konektor dal novy na nove kabely i na privod. Daji se sehnat vodotesne konektory, i kdyz nevim jestli na takovyhle odber ..... Tady jsou napr. na 24VDC/14A - http://www.ges.cz/cz/srs-1-5-m02-GES06614944.html a protikus http://www.ges.cz/cz/srs-1-5-f02-GES06614950.html4
|
|
16.08.2011 20:12 -
|
2407594
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
jestli by to bylo vyvedené, tak by se dalo pouít zvlát konektor na silové kabely a zvlá na ovládání, bylo by to lepí, ne to narvat do jednoho a strachovat se a to nevyhoří, ale zase to čerpadlo nejde vkuse, take chvilkové zatíení by němělo extra vadit, ale zbytečně to poddimenzovat zase taky není dobré.
jestli by to bylo vyvedené, tak by se dalo pouít zvlát konektor na silové kabely a zvlá na ovládání, bylo by to lepí, ne to narvat do jednoho a strachovat se a to nevyhoří, ale zase to čerpadlo nejde vkuse, take chvilkové zatíení by němělo extra vadit, ale zbytečně to poddimenzovat zase taky není dobré.
|
|
16.08.2011 20:15 -
|
2407596
|
|
jumep
|
|
|
ten ulomeny pin/konektor je 5V spinanie tranzistorov
mam tu nejake veci na to co by sa dali pouzit, resp, ten kabel tam dat napriamo a zaliat to niecim
ten ulomeny pin/konektor je 5V spinanie tranzistorov
mam tu nejake veci na to co by sa dali pouzit, resp, ten kabel tam dat napriamo a zaliat to niecim
|
|
16.08.2011 20:55 -
|
2407610
|
|
jumep
|
|
|
kablik s konektorom odloz, resp, nadloz na neho len nejaky co tam das napevno, ak by sa to niekedy robilo, aby sa to dalo dat do povodneho stavu
kablik s konektorom odloz, resp, nadloz na neho len nejaky co tam das napevno, ak by sa to niekedy robilo, aby sa to dalo dat do povodneho stavu
|
|
17.08.2011 08:40 -
|
2407693
|
|
tief
|
|
|
jj, napojit napriamo, vzdy sa da ten kabel cvaknut niekde inde ( na viac pristupnom mieste ) a prirobit extra konektor.
jj, napojit napriamo, vzdy sa da ten kabel cvaknut niekde inde ( na viac pristupnom mieste ) a prirobit extra konektor.
|
|
17.08.2011 09:41 -
|
2407705
|
|
jruze
|
|
|
A nebylo by lepí tam dát toto? Čistě teoreticky by to měl jít i na autě-pokud má jiný typtoho statoru ta přendat i ze statorem.(drí to tam na 3.roubkách - 2x víčko,1x ty konektory)
A nebylo by lepí tam dát toto? Čistě teoreticky by to měl jít i na autě-pokud má jiný typtoho statoru ta přendat i ze statorem.:nevim;-)(drí to tam na 3.roubkách - 2x víčko,1x ty konektory)
Přílohy: Picture0004.jpg ( 46334b ) - Picture0003.jpg ( 58732b ) - Picture0005.jpg ( 52210b ) - Picture0006.jpg ( 61168b ) - |
|
| |
|
|