| | |
05.01.2018 07:53 -
Ztuhla zadni naprava
|
3122594
|
|
VelTom
|
Město: Dubi, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravim, nevim, jestli jste se s tim uz nekdo setkal, ale stala se mi takova vec. Za jizdy mi z niceho nic ztuhla zadni naprava. Bez priciny se mi zvedla do nejvyssi polohy a pri prejeti nerovnosti zadkem auto skace jak potrefena koza. Kdyz jsem dojel, zastavil, zkusil jsem nastavit auto do nejvyssi a pak do nejvyssi polohy, tak reagovala pouze predni naprava. Pak jsem vypnul motor a po chvili auto sjelo do normalni polohy a po naslednem nastartovani uz to bylo v pohode. Nevite, cim by to mohlo byt? Senzor vysky nebo problem s hydraulikou?
Zdravim, nevim, jestli jste se s tim uz nekdo setkal, ale stala se mi takova vec. Za jizdy mi z niceho nic ztuhla zadni naprava. Bez priciny se mi zvedla do nejvyssi polohy a pri prejeti nerovnosti zadkem auto skace jak potrefena koza. Kdyz jsem dojel, zastavil, zkusil jsem nastavit auto do nejvyssi a pak do nejvyssi polohy, tak reagovala pouze predni naprava. Pak jsem vypnul motor a po chvili auto sjelo do normalni polohy a po naslednem nastartovani uz to bylo v pohode. Nevite, cim by to mohlo byt? Senzor vysky nebo problem s hydraulikou?
|
|
05.01.2018 08:44 -
Re: Ztuhla zadni naprava
|
3122610
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Senzor vysky nebo problem s hydraulikou
Senzor vysky nebo problem s hydraulikou
|
|
05.01.2018 18:12 -
Re: Problém s výkou na zadní nápravě
|
3122673
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Snímač výky, na H3 by hydra takto neměla zlobit.
Snímač výky, na H3 by hydra takto neměla zlobit.
|
|
02.04.2018 21:39 -
|
3145178
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Čaute.Rád by som sa spýtal.Mne na aute neklesne úplne zadok.Zostáva stále pruný.Aj,ked drím dlhie tlačítko.Predok v pohode padne a ztvrdne.Zadok tak do tri tvrte a stále pruí.Na BX mi stvrdlo celé auto.Je to zlé,či v pohode?Malo by sa to samo ovzdunit!Ďakujem
Čaute.Rád by som sa spýtal.Mne na aute neklesne úplne zadok.Zostáva stále pruný.Aj,ked drím dlhie tlačítko.Predok v pohode padne a ztvrdne.Zadok tak do tri tvrte a stále pruí.Na BX mi stvrdlo celé auto.Je to zlé,či v pohode?Malo by sa to samo ovzdunit!Ďakujem
|
|
02.04.2018 22:02 -
|
3145185
|
|
jumep
|
|
|
ale to je normalne, tak ako vrchna poloha neznamena natlakovanie, tak spodna poloha neznamena odtlakovanie
ale to je normalne, tak ako vrchna poloha neznamena natlakovanie, tak spodna poloha neznamena odtlakovanie
|
|
01.06.2019 09:02 -
zodvihnuty zadok
|
3224323
|
|
violator
|
Město: Detva, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím, začal mi zostávat zadok zodvihnuty v hornej polohe, predok je ok a zadok je stale v max. polohe. Po zatlacení je tvrdý, na ceste poskakuje. Dájú sa prepínat polohy, ale zadok je bud v max. alebo v min. Moze to byt problem so zadným regulatorom ?
Zdravím, začal mi zostávat zadok zodvihnuty v hornej polohe, predok je ok a zadok je stale v max. polohe. Po zatlacení je tvrdý, na ceste poskakuje. Dájú sa prepínat polohy, ale zadok je bud v max. alebo v min. Moze to byt problem so zadným regulatorom ?
|
|
06.03.2020 20:45 -
C5 restyl predek pruzi zadek ne pomoc! Přidáno foto!
|
3262211
|
|
Thomson1
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Zdravim a obracim se na vas s prosbou o radu. Koupil jsem druhou C5 restyl exclusive. Tak a ted problem. Predek funguje jak má pruzi atd. na povely diagu vse chodi jak ma. Problem je ale v zadni casti. Diag hlásí system bez závad ale stale zustava az nahore. Pri povelu diagem sjede tam kam ma ale jen co se ukonci test opět se vrati nahoru. Poradte cim zacit? Diky vsem za rady. Diag pouívám Lexii.
Zdravim a obracim se na vas s prosbou o radu. Koupil jsem druhou C5 restyl exclusive. Tak a ted problem. Predek funguje jak má pruzi atd. na povely diagu vse chodi jak ma. Problem je ale v zadni casti. Diag hlásí system bez závad ale stale zustava az nahore. Pri povelu diagem sjede tam kam ma ale jen co se ukonci test opět se vrati nahoru. Poradte cim zacit? Diky vsem za rady. Diag pouívám Lexii.
Přílohy: 28A11681-711E-4DED-89C2-4DDC4A714AB9.jpeg ( 164890b ) - 73D769E5-5789-4B02-8E52-C662CB65A8D8.jpeg ( 261268b ) - |
|
09.03.2020 08:15 -
|
3262359
|
|
Thomson1
|
|
|
Co vy na to?
Co vy na to?
|
|
09.03.2020 17:48 -
|
3262415
|
|
jumep
|
|
|
ale bude, vidis ako to je ohnute neviem kam
ale bude, vidis ako to je ohnute neviem kam
|
|
09.03.2020 18:14 -
|
3262421
|
|
jruze
|
|
|
A nebylo by lepí se podívat co ukazují hodnoty v diag? také by mohl být rozpadlej vypínač-přepínač na sniování-zvyování polohy (pokud je to break)
Proč se tu řeí problémy hádáním ? - co se podívat diagnostikou která by asi řekla a nebo navedla na správné místo. (píe e pouívá lexii - no myslím e jí jen vlastní)
A nebylo by lepí se podívat co ukazují hodnoty v diag? také by mohl být rozpadlej vypínač-přepínač na sniování-zvyování polohy (pokud je to break)
Proč se tu řeí problémy hádáním ? - co se podívat diagnostikou která by asi řekla a nebo navedla na správné místo.:nevim (píe e pouívá lexii - no myslím e jí jen vlastní)
|
|
09.03.2020 21:13 -
|
3262468
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jumep napsal(a): ale bude, vidis ako to je ohnute neviem kam No to sice jo, ale asi proto, e je to v MAX poloze. Ale je to páčkou dolu, a to je OK. Jestli je to blbě nastavené, tak to je jiná ... to stačí nastavit
No to sice jo, ale asi proto, e je to v MAX poloze. Ale je to páčkou dolu, a to je OK. Jestli je to blbě nastavené, tak to je jiná ... to stačí nastavit ;-)
|
|
09.03.2020 21:33 -
|
3262469
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): No to sice jo, ale asi proto, e je to v MAX poloze. Ale je to páčkou dolu, a to je OK. Jestli je to blbě nastavené, tak to je jiná ... to stačí nastavit
No je to zvlátní píe samo od sebe , ale z foto je vidět ě někdo ,,odborně" vyháknul kloubek ze stabíku (a to ohnul) ,čerstvě namazáno ale samo od sebe ? no čistě teoreticky můe mít Jumep pravdu - to jsou případy které znám = nikdo nic s tím nedělal a potom jsme za blbce protoe uvaujem podle získaných info , nicméně a po soustředění na obrázek je něco asi jinak ne autor napsal.(větinou z vlastní zkuenosti se rozpovídají a kdy jim řeknu e to co tvrdí je blbost a e tohle a tohle je (musí) být jinak a nebo jim dokáu z uloených chyb z deníku e lou nače se ,,rozpomenou" a to vlastně bylo tam a tam a e asi oni.(ale jsou i tací kteří příjdou ,,no jsem blbec ale je to moje práce) asi by bylo namístě se podívat diag na hodnoty - má ji tak si mohl zkontrolovat toto.
No je to zvlátní píe samo od sebe , ale z foto je vidět ě někdo ,,odborně" vyháknul kloubek ze stabíku (a to ohnul) ,čerstvě namazáno ale samo od sebe ? no čistě teoreticky můe mít Jumep pravdu ;-) - to jsou případy které znám = nikdo nic s tím nedělal a potom jsme za blbce protoe uvaujem podle získaných info , nicméně a po soustředění na obrázek je něco asi jinak ne autor napsal.(větinou z vlastní zkuenosti se rozpovídají a kdy jim řeknu e to co tvrdí je blbost a e tohle a tohle je (musí) být jinak a nebo jim dokáu z uloených chyb z deníku e lou nače se ,,rozpomenou" a to vlastně bylo tam a tam a e asi oni.(ale jsou i tací kteří příjdou ,,no jsem blbec ale je to moje práce):palec asi by bylo namístě se podívat diag na hodnoty - má ji tak si mohl zkontrolovat toto.
|
|
10.03.2020 21:13 -
|
3262531
|
|
Thomson1
|
|
|
Zdravím vechny přispívající....tak předně nejsem z těch lidí co by se míchali do něčeho co neumím nebo neznám. Take pro rejpaly:
- auto jsem takto koupil tzn na zadní nápravu jsem jetě nesáhl
- onu mazlavou akci provedli původnímu majiteli v servisu AutoDráb autorizovaný servis Bosch
.link. nechápu co s tím dělali ale vidím to jen na vazelínovou akci
- jinak diagnostiku mám a jak jsem psal systém je bez závad a při testu komponentu na povely reaguje tak jak má
nicméně po ukončení se zadní část opětně vrací do max horním polohy. Osobně bych to viděl na korektor. Začátek problému byl takový e auto občas vyjelo úplně nahoru ale ovládáním bylo moné auto vrátit do správné polohy co u teď není moné.
Tento problém jsem na C5 nikdy neřeil a proto se dotazuji právě na těchto stránkách. Nečekal bych hloupé komentáře typu "namazáno samo od sebe apod" a vůbec celý tvůj komentář "JRUZE" Nemád důvod psát něco co není pravda u jen proto abych problém vyřeil. Čekal bych věcný a pouitelný komentář ne vůbec auto zvednu a začnu řeit jednotlivé varianty závady....za uitečné komentáře předem velmi děkuji.
Zdravím vechny přispívající....tak předně nejsem z těch lidí co by se míchali do něčeho co neumím nebo neznám. Take pro rejpaly:
- onu mazlavou akci provedli původnímu majiteli v servisu AutoDráb autorizovaný servis Bosch
http://www.autodrab.cz/ nechápu co s tím dělali ale vidím to jen na vazelínovou akci
- jinak diagnostiku mám a jak jsem psal systém je bez závad a při testu komponentu na povely reaguje tak jak má
nicméně po ukončení se zadní část opětně vrací do max horním polohy. Osobně bych to viděl na korektor. Začátek problému byl takový e auto občas vyjelo úplně nahoru ale ovládáním bylo moné auto vrátit do správné polohy co u teď není moné.
Tento problém jsem na C5 nikdy neřeil a proto se dotazuji právě na těchto stránkách. Nečekal bych hloupé komentáře typu "namazáno samo od sebe apod" a vůbec celý tvůj komentář "JRUZE" Nemád důvod psát něco co není pravda u jen proto abych problém vyřeil. Čekal bych věcný a pouitelný komentář ne vůbec auto zvednu a začnu řeit jednotlivé varianty závady....za uitečné komentáře předem velmi děkuji.
|
|
10.03.2020 22:24 -
|
3262547
|
|
jruze
|
|
|
Thomson1 napsal(a): Zdravím vechny přispívající....tak předně nejsem z těch lidí co by se míchali do něčeho co neumím nebo neznám. Take pro rejpaly:
.link. nechápu co s tím dělali ale vidím to jen na vazelínovou akci
Jaké jsou měřené hodnoty ? srovnat ohnutý konec uchycení tyčky (kloubku) nastavit podle postupu vejku . to e to nehlásí adnou chybu vůbec nic neznaméná = jediná chyba (asi) tam bude v základním nastavení vejky a a potom kontrola údajů korektoru = to je základ . To e u to takto bylo se opravdu z ničeho vyčíst nedalo - ba naopak ,,z ničeho nic" ? - asi mělo být takto jsem to koupil, někdo se v tom hrabal = to je vidět z obrázků asi měla být otázka ,,jak nastavit korektor - vejku " ? potom bych určitě nenapsal co jsem napsal kdybys měl tolik zkueností jako já = nikdo s tim nic nedělal atd.. tak bude psát to stejné jako já .
Jaké jsou měřené hodnoty ? srovnat ohnutý konec uchycení tyčky (kloubku) nastavit podle postupu vejku . to e to nehlásí adnou chybu vůbec nic neznaméná = jediná chyba (asi) tam bude v základním nastavení vejky a a potom kontrola údajů korektoru = to je základ . To e u to takto bylo se opravdu z ničeho vyčíst nedalo - ba naopak ,,z ničeho nic" ? - asi mělo být takto jsem to koupil, někdo se v tom hrabal = to je vidět z obrázků;-) asi měla být otázka ,,jak nastavit korektor - vejku " ? potom bych určitě nenapsal co jsem napsal;-) kdybys měl tolik zkueností jako já = nikdo s tim nic nedělal atd.. tak bude psát to stejné jako já .
|
|
| |
|
|