| | |
01.09.2013 15:19 -
Re: Problém s výkou na zadní nápravě
|
2614653
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
ja jsem sponu na manetě nechával původní, natahoval jsem ji pomocí silonového lanka, zaháčí a natáhne, jde to v pohodě, není třeba ádné speciální nářadí
ja jsem sponu na manetě nechával původní, natahoval jsem ji pomocí silonového lanka, zaháčí a natáhne, jde to v pohodě, není třeba ádné speciální nářadí ;-)
|
|
02.09.2013 15:57 -
|
2614835
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Tak u je to OK. Měli jste recht, byla otočená páčka korektoru. To táhlo nelo za ivého boha vycvaknout, tak jsem radi povolil stabilizátor a páčku přetočil. Maneta taky vyměněna, lo to lépe ne jsem čekal. Akorát ly blbě vytáhnout ty trubičky odvzdunění a přepadu. Pístnice i tyčka vyčitěna, kloubek na tyčce namazán a ve zkompletováno. A nakonec jsem zjistil, e není třeba vyrábět spel přípravky, ale normálníma sikovkama (které mají tak irokou čelist jako je mezera mezi drátkama) to jde krásně sepnout. Vyzkouel jsem to třikrát a vdy napoprvé. Děkuji vem za pomoc.
Tak u je to OK. Měli jste recht, byla otočená páčka korektoru. To táhlo nelo za ivého boha vycvaknout, tak jsem radi povolil stabilizátor a páčku přetočil. Maneta taky vyměněna, lo to lépe ne jsem čekal. Akorát ly blbě vytáhnout ty trubičky odvzdunění a přepadu. Pístnice i tyčka vyčitěna, kloubek na tyčce namazán a ve zkompletováno. A nakonec jsem zjistil, e není třeba vyrábět spel přípravky, ale normálníma sikovkama (které mají tak irokou čelist jako je mezera mezi drátkama) to jde krásně sepnout:palec. Vyzkouel jsem to třikrát a vdy napoprvé. Děkuji vem za pomoc.
|
|
01.03.2014 09:35 -
|
2672970
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak ve čtvrtek jsem do kufru naloil 200 kg. Doma jsem vykládal ve spodní poloze a po vyloení se zadek sám zvednul, tak jsem s tím zacvičil a ve si sedlo tak jak má. Ale druhý den ráno zadek téměř na dorazech, jetě tak centimetr chyběl, stačilo otevřít dveře a srovnalo se to.
Bude to na přetěsnění pístnice nebo by to mohlo být i něco jiného? Nic nikde neuniká (v manetách je sucho), diag. nic nehlásí, přepady jsem teda nezkouel.
Pokud je to na přetěsnění, vybral jsem správný materiál, viz. příloha?
Tak ve čtvrtek jsem do kufru naloil 200 kg. Doma jsem vykládal ve spodní poloze a po vyloení se zadek sám zvednul, tak jsem s tím zacvičil a ve si sedlo tak jak má. Ale druhý den ráno zadek téměř na dorazech, jetě tak centimetr chyběl, stačilo otevřít dveře a srovnalo se to.
Bude to na přetěsnění pístnice nebo by to mohlo být i něco jiného? Nic nikde neuniká (v manetách je sucho), diag. nic nehlásí, přepady jsem teda nezkouel.
Pokud je to na přetěsnění, vybral jsem správný materiál, viz. příloha?
Přílohy: těsnění pístnice.jpg ( 119107b ) - |
|
01.03.2014 11:02 -
|
2672985
|
|
valec
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 53 |
|
|
robilo mi to iste kupil som aj vsetko na pretesnenie ale asi to bola len nejaka spina v kvapaline uz skoro rok funguje vsetko ako ma sadu mam hodenu v pivnici D
robilo mi to iste kupil som aj vsetko na pretesnenie ale asi to bola len nejaka spina v kvapaline uz skoro rok funguje vsetko ako ma sadu mam hodenu v pivnici D
|
|
01.03.2014 11:50 -
|
2672997
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Je tu popsán test na protíkající zadní pístnice...
Pokud to nejsou pístnice, jestli má H3+ ,můe to být i nečistota u jehly v hydroactivu u středové koule, u sem to tu měl, pomohla výměna tělesa hydractivu, někdy se to samo opraví, pína se posune dál ..., nebo na ventilu u čerpadla - ( málo pravděpodobné)
Je tu popsán test na protíkající zadní pístnice...
Pokud to nejsou pístnice, jestli má H3+ ,můe to být i nečistota u jehly v hydroactivu u středové koule, u sem to tu měl, pomohla výměna tělesa hydractivu, někdy se to samo opraví, pína se posune dál ..., nebo na ventilu u čerpadla - ( málo pravděpodobné)
|
|
01.03.2014 16:54 -
|
2673081
|
|
jumep
|
|
|
tesnenia su tam:
O-kruzok (drzi prepad aby netiekol do manzety) (5272 28)
a potom je tam drazka v ktorej je strvorcova guma (527232)(tuto by relativne nemalo byt treba menit, ale to je uz to najmenej ked je to otvorene a nad nou teflonovy alebo aky to je material kruzok, ktory drzi tlak na piestnici a tesni piestnicu (je to ta najdrahsia cast z toho) - tento kruzok je podstatne vymenit, lebo ten sposobuje to klesanie (5272 30)
kazdopadne klesanie zadku by sa malo riesit vo vlakne o padani zadku
tesnenia su tam:
O-kruzok (drzi prepad aby netiekol do manzety) (5272 28)
a potom je tam drazka v ktorej je strvorcova guma (527232)(tuto by relativne nemalo byt treba menit, ale to je uz to najmenej ked je to otvorene a nad nou teflonovy alebo aky to je material kruzok, ktory drzi tlak na piestnici a tesni piestnicu (je to ta najdrahsia cast z toho) - tento kruzok je podstatne vymenit, lebo ten sposobuje to klesanie (5272 30)
kazdopadne klesanie zadku by sa malo riesit vo vlakne o padani zadku
|
|
01.03.2014 18:20 -
|
2673141
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jruze napsal(a): PataMat ví o čem mluví a jistě to i stačí,ale já si říkám e kadá guma stárne a tak dávám vechny - nejvíc práce dá to rozebrat a sloit - ten jeden Okrouek mne nepoloí ani finančně ani pracovně
Já jen vycházím z toho, e pístnice na CX, BX, XM, XA ... staré 30 - 40 let chodí pořád stejně dobře a tyto gumové "podkládací" hranaté krouky jsou tam původní. Nemám rád zbytečnou práci a zbytečné investice bez uitku, to ve ...
Jak si psal o "nalepeném" kousku hliníku na pístnici co dělá rýhu, tak s tím sem se setkal taky a to hodněkrát, ale je zajímavé, e větinou pouze na C5 pístnicích. Dělá to na mne dojem, e někde v některé dráce je bordel - póny z výroby a ty se pak někdy dostanou na píst a přidřou se tam.
jruze napsal(a): Teď jsem to tu řeil při přetěsnění pístnic - měl jsem tu mení rozebral a byly tam větí - zadali jsme podle vin a mení ????? nechápali ani v Citroenu
jruze napsal(a): No já kouk jen e je tam vin , čísla v hlavě nemám. A skladník v Citroenu by to měl vědět a dát správné tam co jezdím já to vědí
U to vědí ??? Jak říkám, je chyba v dokumentaci, tak e otrocky podle VIN objednávají patně ...
U to vědí ??? :-) Jak říkám, je chyba v dokumentaci, tak e otrocky podle VIN objednávají patně ...
|
|
28.03.2014 10:43 -
|
2680902
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Doufám, e to patří sem. Při přetěsnění pístnic jsem si vimnul, e je tam prasklá jedna hadička, praskliny jsou v místě označeném kroukem respektive v napojení na ty plastové trubičky, pravděpodobně to není prasklé skrz celý přůřez, protoe z toho nic neteče.
Má to nějaký vliv na funkci? Vypadá, e je to prasklé u dlouho. Lze tu hadičku sundat a vyměnit bez odtlakování systému nebo z toho začne něco stříkat.
Doufám, e to patří sem. Při přetěsnění pístnic jsem si vimnul, e je tam prasklá jedna hadička, praskliny jsou v místě označeném kroukem respektive v napojení na ty plastové trubičky, pravděpodobně to není prasklé skrz celý přůřez, protoe z toho nic neteče.
Má to nějaký vliv na funkci? Vypadá, e je to prasklé u dlouho. Lze tu hadičku sundat a vyměnit bez odtlakování systému nebo z toho začne něco stříkat.
Přílohy: prasklá hadička.jpg ( 175299b ) - je to ono.jpg ( 73424b ) - |
|
28.03.2014 14:43 -
|
2681048
|
|
PATaMAT
|
|
|
Otevři a zase zavři víčko od LDS - vypustí tak přetlak a můe to pravit.... Je to jen přepad - nízkotlaká vratka do nádobky LDS.
Otevři a zase zavři víčko od LDS - vypustí tak přetlak a můe to pravit.... Je to jen přepad - nízkotlaká vratka do nádobky LDS.
|
|
28.03.2014 21:35 -
|
2681226
|
|
jumep
|
|
|
presne, je to len prepad, takze kludne to mozes dat dole a vymenit za akukolvek hadicku odolavajucu ropnym produktom (relativne kludne naftovu gumennu hadicku)
presne, je to len prepad, takze kludne to mozes dat dole a vymenit za akukolvek hadicku odolavajucu ropnym produktom (relativne kludne naftovu gumennu hadicku)
|
|
21.09.2015 10:38 -
Re: Problém s výkou na přední nápravě
|
2865170
|
|
svejk
|
|
|
Googluju a nenael jsem kde koupit výkový korektor(čidlo) na předek. Poradíte??? Díky
Googluju a nenael jsem kde koupit výkový korektor(čidlo) na předek. Poradíte??? Díky
|
|
| |
|
|