| | |
12.03.2011 19:07 -
Problém s výkou na zadní nápravě
|
2377442
|
|
bretislav
|
Město: Karvina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
ahoj.mam problem potrebuji poradit nebo mne na nekoho odkazat.zadni naprava na me C5(2003)najednou klesla a nechce na horu do polohy normal.pradni naprava normalne reaguje na zmenu polohy.kdyz vypnu motor tak cerpadlo pro hydrauliku se stale toci a na zadni naprave neco sici ale tekutina zadna netece.dik
ahoj.mam problem potrebuji poradit nebo mne na nekoho odkazat.zadni naprava na me C5(2003)najednou klesla a nechce na horu do polohy normal.pradni naprava normalne reaguje na zmenu polohy.kdyz vypnu motor tak cerpadlo pro hydrauliku se stale toci a na zadni naprave neco sici ale tekutina zadna netece.dik
|
|
12.03.2011 19:57 -
Re: Problém s výkou na zadní nápravě
|
2377469
|
|
jumep
|
|
|
pokial tam skutocne nieco tlaci, tak len pod to vliezt a najst kde co poslo
inak by to najskor mohol byt vyskac
pokial tam skutocne nieco tlaci, tak len pod to vliezt a najst kde co poslo
inak by to najskor mohol byt vyskac
|
|
23.03.2011 18:19 -
Samovolná změna výky na zadní nápravě
|
2380035
|
|
bretislav
|
|
|
potřebuji poradit.zadni naprava se mi zveda za jizdy nahoru a dolů.někdy to drí a někdy to spadne dolů jak zaparkuji.počítač mi neukazuje ádnou poruchu.ráno jak jedu do práce tak v pohodě a odpoledne jek se oteplý tak to blbne.včera se mi to z práce ne jsem zaparkoval dalo do pořádku a také zvedání poloh fungovala jak má a dnes opět při jizdě domů to blblo a kdy jsem zaparkoval konec u se to nezvedá.
potřebuji poradit.zadni naprava se mi zveda za jizdy nahoru a dolů.někdy to drí a někdy to spadne dolů jak zaparkuji.počítač mi neukazuje ádnou poruchu.ráno jak jedu do práce tak v pohodě a odpoledne jek se oteplý tak to blbne.včera se mi to z práce ne jsem zaparkoval dalo do pořádku a také zvedání poloh fungovala jak má a dnes opět při jizdě domů to blblo a kdy jsem zaparkoval konec u se to nezvedá.
|
|
23.03.2011 19:09 -
Re: Samovolná změna výky na zadní nápravě
|
2380040
|
|
jruze
|
|
|
Jak jsem psal v SZ - kolektor ,únik přes pístnice.Můj typ je vypadlí kolektor(táhlo,nebo kolektor KO),ale potom nechápu syčení v zadu? teoreticky by mohlo být slyet syčení díky kolektoru nastaveném na upoutění(při vypadlém táhlu) ale vepředu v BHI.
Jetě jsi zapomněl : je to 3 nebo 3+ (s tlačítkem sport ?)
Jak jsem psal v SZ - kolektor ,únik přes pístnice.Můj typ je vypadlí kolektor(táhlo,nebo kolektor KO),ale potom nechápu syčení v zadu? teoreticky by mohlo být slyet syčení díky kolektoru nastaveném na upoutění(při vypadlém táhlu) ale vepředu v BHI.:nevim
Jetě jsi zapomněl : je to 3 nebo 3+ (s tlačítkem sport ?)
|
|
23.03.2011 19:57 -
|
2380054
|
|
bretislav
|
|
|
je to 3+
je to 3+
|
|
23.03.2011 20:00 -
|
2380055
|
|
bretislav
|
|
|
ted jsem el ven e to zkusim a hle opět to funguje.trochu se venku ochladilo a jede to.nemá na to nahodou také vliv stáří hydraulické kapaliny?ma určitě u 8 let a při provozu se zahřívá a pak nepracuje jak má.to je moje taková mylenka.moná ujetá.
ted jsem el ven e to zkusim a hle opět to funguje.trochu se venku ochladilo a jede to.nemá na to nahodou také vliv stáří hydraulické kapaliny?ma určitě u 8 let a při provozu se zahřívá a pak nepracuje jak má.to je moje taková mylenka.moná ujetá.
|
|
23.03.2011 20:10 -
|
2380056
|
|
Mamlas
|
|
|
To spis ten vyskovy korektor nebo tahlo korektoru.
To spis ten vyskovy korektor nebo tahlo korektoru.
|
|
23.03.2011 20:10 -
|
2380057
|
|
jikastan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
podívej se na zadní nápravě je torzní tyč a uprostřed je přidělaný mechanismus na imbus, který se otáčí kolem torzní tyče a tím se teluje světlost zadní nápravy,jestli to náhodou nemá uvolněný nebo urezlý ten roub
podívej se na zadní nápravě je torzní tyč a uprostřed je přidělaný mechanismus na imbus, který se otáčí kolem torzní tyče a tím se teluje světlost zadní nápravy,jestli to náhodou nemá uvolněný nebo urezlý ten roub
|
|
23.03.2011 20:18 -
|
2380059
|
|
bretislav
|
|
|
pokud by to bylo volné a nebo urezlé tab by se to u vůbec nezvedlo přece
pokud by to bylo volné a nebo urezlé tab by se to u vůbec nezvedlo přece
|
|
23.03.2011 20:35 -
|
2380062
|
|
jumep
|
|
|
podla mna tiez ako som ti pisal, je to na 90% ten vyskac ...
ak to raz funguje a raz nie ... pri jeho cene by som ho skusil vymenit
pripadne to moze byt regulator, ak to syci, skusit vypnut funkciu hydractive v nastaveni BHI
podla mna tiez ako som ti pisal, je to na 90% ten vyskac ...
ak to raz funguje a raz nie ... pri jeho cene by som ho skusil vymenit
pripadne to moze byt regulator, ak to syci, skusit vypnut funkciu hydractive v nastaveni BHI
|
|
23.03.2011 20:38 -
|
2380064
|
|
bretislav
|
|
|
ale divim se e to vůbec nebere počítač takové elektronické poruchy.
ale divim se e to vůbec nebere počítač takové elektronické poruchy.
|
|
23.03.2011 20:43 -
|
2380065
|
|
jumep
|
|
|
preco si vsetci myslite ze ten pocitac vyhodnocuje aj prdy?
toto je dost bezne a je tam len obycajna spinacova logika .... (novsie auta uz pisu poruchu spinaca na okne, ale aj tak ti to nic nepovie)
preco si vsetci myslite ze ten pocitac vyhodnocuje aj prdy? :)
toto je dost bezne a je tam len obycajna spinacova logika .... (novsie auta uz pisu poruchu spinaca na okne, ale aj tak ti to nic nepovie)
|
|
23.03.2011 20:56 -
|
2380068
|
|
bretislav
|
|
|
super.zitra to nahlásím a nechám to vyměnit.a ten 8letý olej asi taky.co?
super.zitra to nahlásím a nechám to vyměnit.a ten 8letý olej asi taky.co?
|
|
24.03.2011 06:36 -
|
2380103
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Olej určitě ! Doporučeno je po pěti letech provozu, nebo při najetí 200 000 km - co nastane dříve.
Olej určitě ! :-)))) Doporučeno je po pěti letech provozu, nebo při najetí 200 000 km - co nastane dříve.
|
|
27.11.2011 13:47 -
Neklesá zadní náprava
|
2427986
|
|
ivo
|
Město: ernovník, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Ahoj,
prosím o pomoc při řeení následujícího problému:
- při výměně zadního pravého kola (podvozek zvednutý) začalo samovolně po sundání kola dočerpávání. Po nasazení kola a sputění do jízdní polohy zůstal zadek viset nahoře a nejde spustit. Jízda jak v traktoře. Kontroloval jsem výkový korektor a ani po přesunutí nahoru i dolů se podvozek nevrátil. Můe to být konektor? Nebo prosím nějakou fotku, jak má být správně nastavený korektor.
Děkuji
Ahoj,
prosím o pomoc při řeení následujícího problému:
- při výměně zadního pravého kola (podvozek zvednutý) začalo samovolně po sundání kola dočerpávání. Po nasazení kola a sputění do jízdní polohy zůstal zadek viset nahoře a nejde spustit. Jízda jak v traktoře. Kontroloval jsem výkový korektor a ani po přesunutí nahoru i dolů se podvozek nevrátil. Můe to být konektor? Nebo prosím nějakou fotku, jak má být správně nastavený korektor.
Děkuji
|
|
27.11.2011 14:21 -
Re: Neklesá zadní náprava
|
2427993
|
|
jruze
|
|
|
Má být směrem dolů. Jinak kdy se na něj podívá tak je krz páčku dirka a v korektoru také - to le základní nastavení(není to poloha ve které má jít připojit tyčka s kloubky !!! - je to +- ) pokud má kanál vyzkouej jestli reaguje výka auta na jeho pohyb - pokud ne nebo blbne je to korektor(cena je kolem 1000,-) - nebo potom otestovat na diag popř. seřídit výku,ale sama se nepředělá -jedině e nebyl dostatečně dotaen drák na stab. a přetočilo se to (nepravděpodobné.)
Má být směrem dolů. Jinak kdy se na něj podívá tak je krz páčku dirka a v korektoru také - to le základní nastavení(není to poloha ve které má jít připojit tyčka s kloubky !!! - je to +- ) pokud má kanál vyzkouej jestli reaguje výka auta na jeho pohyb - pokud ne nebo blbne je to korektor(cena je kolem 1000,-) - nebo potom otestovat na diag popř. seřídit výku,ale sama se nepředělá -jedině e nebyl dostatečně dotaen drák na stab. a přetočilo se to (nepravděpodobné.)
|
|
29.11.2011 19:54 -
Re: Problém s výkou na zadní nápravě
|
2429365
|
|
ivo
|
Město: ernovník, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Děkuji za popis. Nedalo mi to a oddělal jsem táhlo z korektoru. Po chvíli si auto sedlo a na zem. Jetě e jsem se mezitím el projít. Jinak jsem byl tak trochu přimáčknutý Take jse to zvedl a znovu nasadil. Od té doby to funguje. Podle ostatní diskuze se jeví jako nejjednoduí výměna korektoru. Auto má přetočený tachometr a má najeto přes 250 tisíc.
Jetě jednou díky za reakci a snad někde na cestě AHOJ.
Děkuji za popis. Nedalo mi to a oddělal jsem táhlo z korektoru. Po chvíli si auto sedlo a na zem. Jetě e jsem se mezitím el projít. Jinak jsem byl tak trochu přimáčknutý :-(((( Take jse to zvedl a znovu nasadil. Od té doby to funguje. Podle ostatní diskuze se jeví jako nejjednoduí výměna korektoru. Auto má přetočený tachometr a má najeto přes 250 tisíc.
Jetě jednou díky za reakci a snad někde na cestě AHOJ.
|
|
04.04.2012 08:16 -
|
2465686
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
zdravím, mě se to také stalo auto mi lo na horu a dolu a tak asi 20krát ne sem si dofoukal kola, as zdá se mi e je auto takové měkké najedu na nějaký hrbol a krtnu o spodek e se to jako moc zhoupne dolu, má na to vliv ta kapalina byla by třeba vyměnit nebo dolít a mohu doma sám? díky za odpovědi
zdravím, mě se to také stalo auto mi lo na horu a dolu a tak asi 20krát ne sem si dofoukal kola, as zdá se mi e je auto takové měkké najedu na nějaký hrbol a krtnu o spodek e se to jako moc zhoupne dolu, má na to vliv ta kapalina byla by třeba vyměnit nebo dolít a mohu doma sám? díky za odpovědi
|
|
04.04.2012 10:47 -
|
2465761
|
|
dlavem
|
|
|
Čaves mně dělal abík něco podobného a po několika návtěvách servisu kde jsem jen platil a nic se nezlepilo mi nakonec známý poradil vyměnit na z. nápravě přepoutěcí ventil.Od té doby pohoda klídek.
Čaves mně dělal abík něco podobného a po několika návtěvách servisu kde jsem jen platil a nic se nezlepilo mi nakonec známý poradil vyměnit na z. nápravě přepoutěcí ventil.Od té doby pohoda klídek.:palec
|
|
| |
|
|