| | |
18.12.2010 08:37 -
Zamrzlé zadní kola...
|
2366259
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Zdravim vechny,
stalo se mi, e při pokusu odjet z práce mi zůstalo "zablokované" (zamrzlé) zadní kolo - houpal jsem s autem dopředu a dozadu a nic - kamarád do něho párkrát kopl a povolilo to... popojel jsem cca 15 km bez problému, ale po zastavení na 5 minut kolo znovu zamrzlo - po opětném "odtrení se mi to stalo znovu ale u zamrzli kola obě - zadní...
Celé jsem to v garái rozebral a vyčistil - v třmenech byl docela bordel/led - myslel jsem, e to pomůe ale druhý den mi to zamrzlo znovu. Auto jsem dal tedy do servisu ke známému, který nejdřív volal kdy to rozebral, e tam jsou v háji nějaké "prachovky" a kvůli tomu, e to zamrzá - e se tam tudy dostala ta voda... Pak mi ale volal znovu s tím, e prachovky se samotné neprodávají a e musím vyměnit celé třmeny které stojí 3900,- Kč na jednu stranu. Jsou prý 2 pístové a jednopístové - já tam mám ty 2 pístové samozřejmě ty draí...
není na to nějakej "ofuk" jak vyměnit jen ty prachovky? Jetě volal, e jsou v hajzlu i brz.destičky a e by bylo je dobré vyměnit taky - pak jetě na těch třmenech jsou krycí plíky a ty jsou taky v hajzlu...no suma sumárum oprava auta se vím cca 12000,- Kč co je M A S A K R teď před vánocema....
Poradí někdo?? díky vem za jakoukoliv radu...
Leon
Zdravim vechny,
stalo se mi, e při pokusu odjet z práce mi zůstalo "zablokované" (zamrzlé) zadní kolo - houpal jsem s autem dopředu a dozadu a nic - kamarád do něho párkrát kopl a povolilo to... popojel jsem cca 15 km bez problému, ale po zastavení na 5 minut kolo znovu zamrzlo - po opětném "odtrení se mi to stalo znovu ale u zamrzli kola obě - zadní...
Celé jsem to v garái rozebral a vyčistil - v třmenech byl docela bordel/led - myslel jsem, e to pomůe ale druhý den mi to zamrzlo znovu. Auto jsem dal tedy do servisu ke známému, který nejdřív volal kdy to rozebral, e tam jsou v háji nějaké "prachovky" a kvůli tomu, e to zamrzá - e se tam tudy dostala ta voda... Pak mi ale volal znovu s tím, e prachovky se samotné neprodávají a e musím vyměnit celé třmeny které stojí 3900,- Kč na jednu stranu. Jsou prý 2 pístové a jednopístové - já tam mám ty 2 pístové samozřejmě ty draí...:-(
není na to nějakej "ofuk" jak vyměnit jen ty prachovky? Jetě volal, e jsou v hajzlu i brz.destičky a e by bylo je dobré vyměnit taky - pak jetě na těch třmenech jsou krycí plíky a ty jsou taky v hajzlu...no suma sumárum oprava auta se vím cca 12000,- Kč co je M A S A K R teď před vánocema....
Poradí někdo?? díky vem za jakoukoliv radu...
Leon
|
|
18.12.2010 09:12 -
Re: Zamrzlé zadní kola...
|
2366262
|
|
tomc
|
|
|
dnes nezjistím jestli je opravná sada na zadní brzdy,ale přední se dělá a není problém ji koupit zadní se bude dělat taky.
dnes nezjistím jestli je opravná sada na zadní brzdy,ale přední se dělá a není problém ji koupit:palec zadní se bude dělat taky.
|
|
18.12.2010 09:35 -
|
2366263
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jak dlouho mas kapalinu v sytemu ?
na zadky se donedavna neprodavalo nic ,jen celej brzdic
jak dlouho mas kapalinu v sytemu ?
na zadky se donedavna neprodavalo nic :( ,jen celej brzdic
|
|
18.12.2010 09:42 -
|
2366264
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
jak dlouho je tam kapalina nevim...auto mám přiblině půl roku a měnit kapalinu mně nenapadlo . Take s tím, e se musí koupit celej brzdič mněl opravář pravdu...hmm to je hustý
jak dlouho je tam kapalina nevim...auto mám přiblině půl roku a měnit kapalinu mně nenapadlo :( . Take s tím, e se musí koupit celej brzdič mněl opravář pravdu...hmm to je hustý
|
|
18.12.2010 09:51 -
|
2366266
|
|
tief
|
|
|
nemel, na zadek se taky dela opravni sad,a opravar je linej to hledat nebo se mu s tim nechce sr*t. da se kupit jak sada tesneni, tak odvzdusnovak a ruzne gumicky a podobne ptakoviny. jinak vsechny brzdy na zadek jsou dvou pistkove - vzadu neni plovouci trmen tak si neumim predstavit jak jinak by to tam mohlo byt
a ty kovove krytky se daji sehnat v citroenu za par korun.
nemel, na zadek se taky dela opravni sad,a opravar je linej to hledat nebo se mu s tim nechce sr*t. da se kupit jak sada tesneni, tak odvzdusnovak a ruzne gumicky a podobne ptakoviny. jinak vsechny brzdy na zadek jsou dvou pistkove - vzadu neni plovouci trmen tak si neumim predstavit jak jinak by to tam mohlo byt :)
a ty kovove krytky se daji sehnat v citroenu za par korun.
|
|
18.12.2010 09:54 -
|
2366268
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
.link. tady jsou opravné sady, myslím, e ta spodní je na zadek. Zavolej Tobolíkovi (majitel e-shopu, zde je registrovaný jako uivatel "bobo"), velmi ochotný člověk to je, poradí ti
http://www.autodilyhulin.cz/?opravn%C3%81-sada-brzdice,62 tady jsou opravné sady, myslím, e ta spodní je na zadek. Zavolej Tobolíkovi (majitel e-shopu, zde je registrovaný jako uivatel "bobo"), velmi ochotný člověk to je, poradí ti;-)
|
|
18.12.2010 10:49 -
|
2366273
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..vida kde byly ty sady kdyz jsem je potreboval
..vida kde byly ty sady kdyz jsem je potreboval :(
|
|
18.12.2010 11:25 -
|
2366274
|
|
Leonidas.1
|
|
|
uau - díky moc!!!
uau - díky moc!!!
|
|
18.12.2010 11:28 -
|
2366275
|
|
jumep
|
|
|
saddu myslim ze uz mam aj nejaku kupenu doma
tie pliesky zacali vyrabat hlinikove, aby sa predislo oxidacii a stoja par drobnych v citroene (4434 12)
a samotny citroen predava tesnenia do tych brzd
4416 14 - tesniaci kruzok
4415 20 - prachovka
4442 05 - gumicka medzi strmene
jedine co s tej brzdy nedavaju zvlast je polovica strmena
saddu myslim ze uz mam aj nejaku kupenu doma
tie pliesky zacali vyrabat hlinikove, aby sa predislo oxidacii a stoja par drobnych v citroene (4434 12)
a samotny citroen predava tesnenia do tych brzd
4416 14 - tesniaci kruzok
4415 20 - prachovka
4442 05 - gumicka medzi strmene
jedine co s tej brzdy nedavaju zvlast je polovica strmena
|
|
18.12.2010 12:54 -
|
2366279
|
|
autodiag
|
|
|
supr ..to ale neni rok 2003 kdy jsem je potreboval ja
supr ..to ale neni rok 2003 kdy jsem je potreboval ja ;)
|
|
18.12.2010 13:05 -
|
2366280
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
tak to jo, myslel jsem, e to bylo nějaké blií minulosti
tak to jo, myslel jsem, e to bylo nějaké blií minulosti
|
|
15.01.2011 19:53 -
|
2369799
|
|
jumep
|
|
|
nasiel som zaujimavu vec:
Zadní brzdy zablokované zamrznutím celku třmenu s brzdovými destičkami
1. PÙVOD
Po zastavení vozidla sníh nahromaděný uvnitř ráfku spadne na brzdový třmen, roztaje a následně zamrzne.
2. OPRAVA V ZÁRUÈNÍ DOBÌ
Namontovat ochrannou sadu proti sněhu,K dispozici jako náhradní díl s obj. č..
Ochranná sada proti sněhu pro levou stranu4209 C5.
Ochranná sada proti sněhu pro pravou stranu4209 C6.
Podloit vozidlo a demontovat zadní kola.
Demontovat ochranný plech brzdového kotouče a namontovat nový ochranný plech (��2).
Utáhnout 3 upevňovací rouby.
Namontovat uzavírací plech (1) sněhového chrániče.
Namontovat 2 horní upevňovací rouby (3).
Zatlačit na uzavírací plech (1) směrem dolů, aby byla umoněna montá třetího roubu (3).
Při utahování upevňovacích roubů působit na uzavírací plech chrániče směrem do interiéru vozidla, aby dolo k vyrovnání s ochranným plechem brzdového kotouče.
Zopakovat operaci na druhé straně vozidla.
Namontovat zadní kola.
nasiel som zaujimavu vec:
Zadní brzdy zablokované zamrznutím celku třmenu s brzdovými destičkami
1. PÙVOD
Po zastavení vozidla sníh nahromaděný uvnitř ráfku spadne na brzdový třmen, roztaje a následně zamrzne.
2. OPRAVA V ZÁRUÈNÍ DOBÌ
Namontovat ochrannou sadu proti sněhu,K dispozici jako náhradní díl s obj. č..
Ochranná sada proti sněhu pro levou stranu4209 C5.
Ochranná sada proti sněhu pro pravou stranu4209 C6.
Podloit vozidlo a demontovat zadní kola.
Demontovat ochranný plech brzdového kotouče a namontovat nový ochranný plech (��2).
Namontovat uzavírací plech (1) sněhového chrániče.
Namontovat 2 horní upevňovací rouby (3).
Zatlačit na uzavírací plech (1) směrem dolů, aby byla umoněna montá třetího roubu (3).
Při utahování upevňovacích roubů působit na uzavírací plech chrániče směrem do interiéru vozidla, aby dolo k vyrovnání s ochranným plechem brzdového kotouče.
Zopakovat operaci na druhé straně vozidla.
Namontovat zadní kola.
Přílohy: b3fq019d.gif ( 23431b ) - |
|
| |
|
|