| | |
11.11.2011 19:51 -
Re: LHM alebo LDS? LDS!!!
|
2424573
|
|
Darja
|
|
|
LDS má měnit po 5ti letech. V 90% tam lidé mají původní náplň. Tudí po koupi je ideál udělat rozvody, vechny filtry a náplně. Pak u si jede podle servisních intervalů a nespoléhá se na kecy prodejců/ex majitelů a podobně.
Mě teď taky čeká výměna LDS... u je to 5 let mno
LDS má měnit po 5ti letech. V 90% tam lidé mají původní náplň. Tudí po koupi je ideál udělat rozvody, vechny filtry a náplně. Pak u si jede podle servisních intervalů a nespoléhá se na kecy prodejců/ex majitelů a podobně.
Mě teď taky čeká výměna LDS... u je to 5 let mno :D
|
|
11.11.2011 20:03 -
|
2424581
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Václav P. napsal(a): Zdravím.Manel je v práci tak jsem se chtěla jetě zeptat.Kdy tam naleje na propláchnutí to LDS, jestli musí nastartovat a pak vypustit a znova nalít LDS.Manel tvrdí e jo.Ne e bych mu nevěřila,ale ráda bych "slyela" i jiný názor.Jinak je fajn, e se najdou bezva lidi co nezitně poradí
no nastartovat to musíííí, aby vůbec mohl zapnout zvedání a spoutění a mohl točit volantem - tak jak píe Jarda zvaný striptér ale snad to jde i bez motoru, ale s diagnostikou, jinak samotná jízda na to nemá vliv, prostě nahoru dolu, nahoru dolu a volantem na doraz tam i tam, drím palce
no nastartovat to musíííí, aby vůbec mohl zapnout zvedání a spoutění a mohl točit volantem - tak jak píe Jarda zvaný striptér :-)))) ale snad to jde i bez motoru, ale s diagnostikou, jinak samotná jízda na to nemá vliv, prostě nahoru dolu, nahoru dolu a volantem na doraz tam i tam, drím palce
|
|
11.11.2011 20:08 -
|
2424585
|
|
najk
|
|
|
Pablik1 napsal(a): Darja napsal(a): Ono to chvíli pojede... ale vezme to s sebou pak pár drahej věcí. Výměna LDS patří k normální výměně KAPALIN ve vozidle po koupi. A kdy to vypustí, pozná, jestli to někdo namixoval, je to pěknej hege. já to myslel tak e pokud to bývalý majitel sprasil tak ted v listopadu u by bylo po hydře?!já nevěděl e se to má měnit při koupi auta-já měl akorát nízkou hladinu tak mecho dolil cca.0,8litru LDS...a koukal jsem do té nádrky a ádný "hege"tam není.snad ten blboň si přečetl co je nalepené na nádobce
není to a tak velká katastrofa, jestli 5 let nebo 6 to u se nepoto, hlavně to vyměň, ja to měnil po 5 letech a nebyl to taky ádný humus
není to a tak velká katastrofa, jestli 5 let nebo 6 to u se nepoto, hlavně to vyměň, ja to měnil po 5 letech a nebyl to taky ádný humus
|
|
11.11.2011 20:26 -
|
2424596
|
|
najk
|
|
|
Darja napsal(a): Nojo, jene on má auto z roku 2001, tam bude na tuty původní, 10 let stará LDS. Mezi náma... kdo by bez klubu LDS vyměnil?
souhlas, ale ja reagoval na ten cyklus - 5 let, se vsadím, e tam má původní - doivotní náplň jako v AP
souhlas, ale ja reagoval na ten cyklus - 5 let, se vsadím, e tam má původní - doivotní náplň jako v AP :-))))
|
|
12.11.2011 00:57 -
|
2424640
|
|
jumep
|
|
|
panove, nerobme tu zasa takeho strasiaka z tohoto:
.link.
pri danom neviem com, som vymenil akurat trubkohadice ku prednym kolam a tiez to 3x vymenil a auto jazdi ....
panove, nerobme tu zasa takeho strasiaka z tohoto:
http://c5.jumep.com/naplne_chutovka/P1110507.JPG
pri danom neviem com, som vymenil akurat trubkohadice ku prednym kolam a tiez to 3x vymenil a auto jazdi ....
|
|
12.11.2011 18:15 -
|
2424703
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Nevíte někdo, jestli se dá sehnat LDS někde na moravě i na čerpací stanici ?
Nevíte někdo, jestli se dá sehnat LDS někde na moravě i na čerpací stanici ?
|
|
13.11.2011 21:23 -
|
2424959
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já bych rád věděl ohledně lds.u ní se mění nějak hustota jak u brzd.kapaliny(která se mění co 2roky)neptám se jestli měnit-budu měnit ale co to můe dělat s autkem.např.nebude to mít sílu zvednout,nebo to neudrí auto při zátěi.jen mě to zajímá tak nějak technicky co se děje a károu
já bych rád věděl ohledně lds.u ní se mění nějak hustota jak u brzd.kapaliny(která se mění co 2roky)neptám se jestli měnit-budu měnit ale co to můe dělat s autkem.např.nebude to mít sílu zvednout,nebo to neudrí auto při zátěi.jen mě to zajímá tak nějak technicky co se děje a károu
|
|
13.11.2011 21:42 -
|
2424969
|
|
najk
|
|
|
Pablik1 napsal(a): já bych rád věděl ohledně lds.u ní se mění nějak hustota jak u brzd.kapaliny(která se mění co 2roky)neptám se jestli měnit-budu měnit ale co to můe dělat s autkem.např.nebude to mít sílu zvednout,nebo to neudrí auto při zátěi.jen mě to zajímá tak nějak technicky co se děje a károu
no asi tak, LDS je v podstatě hydraulický olej a oleje zpravidla taky stárnou a strácejí některé vlastnosti, jinak auto to neublíi, spíe rozvodúm, trubkám, ventilům, čerpadlu atd a ne vdy se musí jednat POUZE o vlastnosti olejů jako takových, ale o TOM co je V NICH za tu dobu provozu
no asi tak, LDS je v podstatě hydraulický olej a oleje zpravidla taky stárnou a strácejí některé vlastnosti, jinak auto to neublíi, spíe rozvodúm, trubkám, ventilům, čerpadlu atd a ne vdy se musí jednat POUZE o vlastnosti olejů jako takových, ale o TOM co je V NICH za tu dobu provozu ;-)
|
|
13.11.2011 21:49 -
|
2424973
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
take se jedná spíe o prevenci ale vyloeně hned(jako rozvody)to není 100%nutné.no v kadém případě jaro zaklepe a zeptá se co jsi dělal v zimě odpovím:zháněl LDS(levně)-potamo kolik je jí bajočko v okruhu...dík P.
take se jedná spíe o prevenci ale vyloeně hned(jako rozvody)to není 100%nutné.no v kadém případě jaro zaklepe a zeptá se co jsi dělal v zimě odpovím:zháněl LDS(levně)-potamo kolik je jí bajočko v okruhu...dík P.
|
|
24.11.2011 19:42 -
|
2427441
|
|
Václav P.
|
Město: tětí, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak jen hlásím,e jsem LDS vyměnil a chystám se na to jetě jednou.Auto bohudík jezdí.Jetě jednou děkuji za rady
Tak jen hlásím,e jsem LDS vyměnil a chystám se na to jetě jednou.Auto bohudík jezdí.Jetě jednou děkuji za rady
|
|
09.03.2015 20:06 -
LDS alebo LHD
|
2795891
|
|
milos745
|
Město: Očadnica, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Mám c5 2,0 hdi 2001 80 kw a v nádrke hydrauliky mám zelený olej ,potrebujem dolia tak som kúpil LDS a tá je oranová .Môem ju tam dolia?
Mám c5 2,0 hdi 2001 80 kw a v nádrke hydrauliky mám zelený olej ,potrebujem dolia tak som kúpil LDS a tá je oranová .Môem ju tam dolia?
|
|
09.03.2015 20:15 -
Re: LDS alebo LHD
|
2795892
|
|
jumep
|
|
|
preco zakladas nove vlakno
.link.
tu je vlakno aj s odpovedami na otazku, kazdopadne ten kto to pred tebou robil to dobre pos....
vsetko vypustit, vyplachnut a kupit a naliat LDS
preco zakladas nove vlakno
http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/#.VP3xAuFzvP4
tu je vlakno aj s odpovedami na otazku, kazdopadne ten kto to pred tebou robil to dobre pos....
vsetko vypustit, vyplachnut a kupit a naliat LDS
|
|
09.03.2015 20:30 -
Re: LDS alebo LHD
|
2795901
|
|
milos745
|
Město: Očadnica, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 5 |