| | |
12.04.2013 00:08 -
Re: Serious Suspension Fault
|
2566183
|
|
Danielo
|
Město: Preov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jruze napsal(a): Ochota by byla,ale tvůj popis?? na silných kabelech je + a - je tam 12V ? ten slabej je ovládací (také 12v) Uvádí e po odpojení se ozve nějaký zvuk odkud-z motoru? nesmysl - motor by nemněl nic dělat.Auto je v jaké poloze? reaguje elektronika na povel (na displeji se objeví co - je to krtnuté) ? Mám takovej pocit e se takto poradit nedá - proto asi nikdo neradí a odkazuje tě do ostatních vláken kde je mám zato iroce popsáno jak to chodit má a jaké závady a k tomu řeení .
Je dost moné e je něco s korektorem a ta elektronika se nemá čeho chytit a neví kam jestli nahoru nebo dolů - v diag je poloka PÉROVÁNÍ - v té jsou měřené hodnoty(tam se podívá na údaje co přečtou korektory) potom je tam test akčních členů - tam si otestuje elektroventily zvedání - sniování - motor.Kdy má nírazník a světlo dole a přivede na vývod toho slabého konektoru 12v stane se co? - motor se roztočí?
Popis ? Motorcek nebei vkuse ako by mal, ale len sekavo, ako ked elektromotor ide na jednu fazu. Volty som nemeral. Ak mam napojene len tie silne kable, to znamena ani konektor ani ten tenky, tak motorcek ako by sa skusal pohnut, ide nejde ide nejde. Poloha ? momentalne je na zemi, motorcek je von aj s LDS. Na displeji je Serious Suspension Fault a ak chcem hore alebo dole tak je to skrtnute. Ano, hladal som, no NIC podobne som nenasiel . Uhliky ako nove, trosku zaoxidovana ta cievka alebo odpor ci co to je pri uhlikoch. Diagnostika? Teda v autocome nebolo perovani. K indej momentalne pristup nemam. A to posledne neodskusam kede mam motorcek rozobraty. Ak to mam rozobrate, ma sa lahko tocit, nie motor ale ta druha cast ?
Popis ? Motorcek nebei vkuse ako by mal, ale len sekavo, ako ked elektromotor ide na jednu fazu. Volty som nemeral. Ak mam napojene len tie silne kable, to znamena ani konektor ani ten tenky, tak motorcek ako by sa skusal pohnut, ide nejde ide nejde. Poloha ? momentalne je na zemi, motorcek je von aj s LDS. Na displeji je Serious Suspension Fault a ak chcem hore alebo dole tak je to skrtnute. Ano, hladal som, no NIC podobne som nenasiel :-(((( . Uhliky ako nove, trosku zaoxidovana ta cievka alebo odpor ci co to je pri uhlikoch. Diagnostika? Teda v autocome nebolo perovani. K indej momentalne pristup nemam. A to posledne neodskusam kede mam motorcek rozobraty. Ak to mam rozobrate, ma sa lahko tocit, nie motor ale ta druha cast ?
|
|
16.04.2013 16:30 -
|
2567556
|
|
Danielo
|
Město: Preov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
,,vdaka" za pomoc U to bei ako svajciarske hodinky
,,vdaka" za pomoc :palec U to bei ako svajciarske hodinky :-d
|
|
16.04.2013 21:16 -
|
2567876
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Danielo napsal(a): ,,vdaka" za pomoc U to bei ako svajciarske hodinky
přesně tak, informace typu děkuji za pomoc, teda ádnou pomoc pro ostatní nepřinese, sděl v čem to přesně bylo a jak si to odstranil - to je toti to podstatné pro ostaní clubáky, které to teprve potká a budou hledat zde info, díky
přesně tak, informace typu děkuji za pomoc, teda ádnou pomoc pro ostatní nepřinese, sděl v čem to přesně bylo a jak si to odstranil - to je toti to podstatné pro ostaní clubáky, které to teprve potká a budou hledat zde info, díky ;-)
|
|
16.05.2013 00:34 -
|
2580050
|
|
paull
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
pipo napsal(a): aj u mňa svieti počas jazdy serious suspension fault, predok mi zodvihlo celkom hore, nejde ho da dole. iel som radej domov max 25 ete e iba 15 km.
Naiel som aj príčinu: prepadová hadička pri pravom prednom kolesebola roztrhnutá.
Po oprave OK
jste koupil výkáče nebo opraví?
jste koupil výkáče nebo opraví?
|
|
16.05.2013 00:50 -
|
2580051
|
|
jruze
|
|
|
opravit nejdou a nebyla to příčina,ale dalí závada- jen shoda náhod e to začalo fungovat.Prasklá přepadová hadička má s tím společné jen to e kdy vyteče přepadem vechna lds tak to také vyhlásí chybu a nepůjde to zvednout
opravit nejdou a nebyla to příčina,ale dalí závada- jen shoda náhod e to začalo fungovat.Prasklá přepadová hadička má s tím společné jen to e kdy vyteče přepadem vechna lds tak to také vyhlásí chybu a nepůjde to zvednout;-)
|
|
16.05.2013 17:15 -
|
2580219
|
|
paull
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
jruze napsal(a): Takto v citroenu,nebo na vrakáči - je stejný s C5 I i II. a přední - zadní.
Dobře, pujdu podívat vrakáči. Tak uvidíme
Dobře, pujdu podívat vrakáči. Tak uvidíme
|
|
15.11.2014 19:45 -
Serious Suspension Fault
|
2751944
|
|
vigan
|
|
|
Ahoj.Rád bych se zeptal jestli někdo nemá zkuenost kdy C5 hlásí tuto chybu,ale po odpojení a znovu připojení jednotky ovládající podvozek chvilku funguje a lze měnit nastavení výky podvozku.Ale za nějakou dobu opět tuto chybu začne hlásit a podvozek je zaseknutý na poloze pro normální jízdu a u se ani nehne.V servise nemají s C5 skoro ádnou zkuenost a nevědí kde přesně hledat závadu.
Ahoj.Rád bych se zeptal jestli někdo nemá zkuenost kdy C5 hlásí tuto chybu,ale po odpojení a znovu připojení jednotky ovládající podvozek chvilku funguje a lze měnit nastavení výky podvozku.Ale za nějakou dobu opět tuto chybu začne hlásit a podvozek je zaseknutý na poloze pro normální jízdu a u se ani nehne.V servise nemají s C5 skoro ádnou zkuenost a nevědí kde přesně hledat závadu.
|
|
16.11.2014 20:10 -
|
2752512
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika, inac je to tapanie, aj ked tam toho moc neni
kazdopadne uz som zazil ze kablik spinajuci BHI bol predraty pri svetle a skratoval o karoseriu a vtedy ked to chcelo spustit dvihanie to hodilo tuto hlasku ...
diagnostika, inac je to tapanie, aj ked tam toho moc neni
kazdopadne uz som zazil ze kablik spinajuci BHI bol predraty pri svetle a skratoval o karoseriu a vtedy ked to chcelo spustit dvihanie to hodilo tuto hlasku ...
|
|
05.02.2015 11:08 -
Serious Suspension Fault
|
2782080
|
|
Luky29
|
Město: Vsetín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj, měl jsem tuto hláku rovně, tak jsem zajel do značkového servisu ve Valmezu.
Po diagnostice a prvním ohledání mě přizvali k autu s informací, e jde z 95 o čerpadlo. Nové prý stojí 21000,-Kč. Dotaz byl, zda mají sundat nárazník, světlo a zjistit, co je s tím čerpadlem. Řekl jsem, a to udělají, e 21000,-Kč do starého Lemonka u nechci dát. Pak mi přinesl přejímací technik v mobilu fotku rozebraného čerpadla, kde to vypadalo, e dolo k zahoření. Řekl jsem mu, e se nedá nic dělat, e zkusím hledat čerpadlo ze starého vozu (např. z vrakáče) a poádal jsem ho, zda by mi mohl poslat fotku na mail...Slíbil mi ji poslat. Zaplatil jsem tedy cca 2500,-Kč a el k autu s tím, e pojedu domů na ebřiňáku. Výjdu ven a spadla mně brada! Auto nečopělo, ale bylo v cestovní poloze. Vypadá to, e to funguje. Fotku mně neposlali, ale snad to bude OK. Nevím ale, co si o tom myslet... Nevíte někdo o levném čerpadle?
Ahoj, měl jsem tuto hláku rovně, tak jsem zajel do značkového servisu ve Valmezu.
Po diagnostice a prvním ohledání mě přizvali k autu s informací, e jde z 95 o čerpadlo. Nové prý stojí 21000,-Kč. Dotaz byl, zda mají sundat nárazník, světlo a zjistit, co je s tím čerpadlem. Řekl jsem, a to udělají, e 21000,-Kč do starého Lemonka u nechci dát. Pak mi přinesl přejímací technik v mobilu fotku rozebraného čerpadla, kde to vypadalo, e dolo k zahoření. Řekl jsem mu, e se nedá nic dělat, e zkusím hledat čerpadlo ze starého vozu (např. z vrakáče) a poádal jsem ho, zda by mi mohl poslat fotku na mail...Slíbil mi ji poslat. Zaplatil jsem tedy cca 2500,-Kč a el k autu s tím, e pojedu domů na ebřiňáku. Výjdu ven a spadla mně brada! Auto nečopělo, ale bylo v cestovní poloze. Vypadá to, e to funguje. Fotku mně neposlali, ale snad to bude OK. Nevím ale, co si o tom myslet... Nevíte někdo o levném čerpadle? :)
|
|
02.08.2015 16:34 -
|
2847309
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Pridavam sa
Kamosovi pred tyzdnom blblo servo, hladina lds ok, vycistil konektory na bsm a servo slape. Ale zacalla mu davat hydra HA3 hlasky Suspension fault a neprijima pokyny, doteraz to vzdy po dakom case preslo. Dnes robil poloos a auto mu ostalo na bruchu, totalne odtlakovane, Suspension fault + Chyba vyrovnavania svetiel. Pumpu nepocut, odpijili sme maly pin na motorceku a natiahli +12v, motor sa zatocil.
Konektor Bhi vyzera ok aj s kablami, maxipoistky ok, k vyskovym regulatorom sme sa zatial dedostali, zajtra sa na ne pozrie.
Ake su este mozne hypotezy co by mohlo Bhi odstavit?
C5 2.0hdi 2006, ha3 (nie sport)
Diky, i
Pridavam sa
Kamosovi pred tyzdnom blblo servo, hladina lds ok, vycistil konektory na bsm a servo slape. Ale zacalla mu davat hydra HA3 hlasky Suspension fault a neprijima pokyny, doteraz to vzdy po dakom case preslo. Dnes robil poloos a auto mu ostalo na bruchu, totalne odtlakovane, Suspension fault + Chyba vyrovnavania svetiel. Pumpu nepocut, odpijili sme maly pin na motorceku a natiahli +12v, motor sa zatocil.
Konektor Bhi vyzera ok aj s kablami, maxipoistky ok, k vyskovym regulatorom sme sa zatial dedostali, zajtra sa na ne pozrie.
Diky, i
|
|
02.08.2015 18:12 -
|
2847316
|
|
jruze
|
|
|
ink napsal(a): Pridavam sa
Diky, i
Na displeji se objeví co - překrtlé autíčko? S hydraulikou se nic nedělalo? (e by se zavzdunilo čerpadlo) Zkus přizvednout o kousek ze spodní polohy,je dobře zapojenej konektor do elektroniky BHI ? Na diag jsou hodnoty z korektorů a jsou zapojené?(konektor,kloubky)Konektory jsou napřímo do elektroniky BHI , napájení motoru BHI je ze 40A maxipojistky napřímo , ovládací kablík přímo z elektroniky BHI na motor BHI(slabej drátek - malej konektor)
Na displeji se objeví co - překrtlé autíčko? S hydraulikou se nic nedělalo? (e by se zavzdunilo čerpadlo) Zkus přizvednout o kousek ze spodní polohy,je dobře zapojenej konektor do elektroniky BHI ? Na diag jsou hodnoty z korektorů a jsou zapojené?(konektor,kloubky)Konektory jsou napřímo do elektroniky BHI , napájení motoru BHI je ze 40A maxipojistky napřímo , ovládací kablík přímo z elektroniky BHI na motor BHI(slabej drátek - malej konektor):nevim
|
|
02.08.2015 18:45 -
|
2847324
|
|
ink
|
|
|
preskrtle. nerovil s tym uz cirka tri roky nic - v tedy menil gule, ifhs komfort, teraz maju 150.000. konektory na strane kablu vyzeraju ok, na bhi a motorceku sme nedovideli. auto je total na bruchu uz sa tam ani hever nezmestil, takze korektory sme zatial nevideli.
ked je suspension fault tak je normalna aj ta chyba livelacie svetiel - alebo je to navyse?je este nieco, napriklad snimace rychlosti ci ine co mozme pozriet pre diagnozou ci vypustanim nadrzky?
diky este raz!
preskrtle. nerovil s tym uz cirka tri roky nic - v tedy menil gule, ifhs komfort, teraz maju 150.000. konektory na strane kablu vyzeraju ok, na bhi a motorceku sme nedovideli. auto je total na bruchu uz sa tam ani hever nezmestil, takze korektory sme zatial nevideli.
ked je suspension fault tak je normalna aj ta chyba livelacie svetiel - alebo je to navyse?je este nieco, napriklad snimace rychlosti ci ine co mozme pozriet pre diagnozou ci vypustanim nadrzky?
diky este raz!
|
|
02.08.2015 19:39 -
|
2847330
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na motoru jsou tri vodice..dva silove a jeden ovladaci ktery spousti motor..tento signal si ovlada BHI
pokud BHI signal da (zmerit) a motor se presto netoci mas problem s privodem siloveho napeti
-maxi pojistka pod BSM
-kostra
-vadny motor (bez uhliku,zaneseny komutator atd atd)
na motoru jsou tri vodice..dva silove a jeden ovladaci ktery spousti motor..tento signal si ovlada BHI
pokud BHI signal da (zmerit) a motor se presto netoci mas problem s privodem siloveho napeti
-maxi pojistka pod BSM
-kostra
-vadny motor (bez uhliku,zaneseny komutator atd atd)
|
|
02.08.2015 21:02 -
|
2847335
|
|
ink
|
|
|
Ok, skusime to zdvihnut a pozriet na korektory a ich kable. Ked to nebude tam tak asi iba vypustit lds a hrabat sa v bhi. Ma to do Citroenu dost daleko a hydraulika je totalne odtlakovana, takze chodit sa s tym velmi neda.
Da sa ma C5 II presadit Bhi z C5 I (HA3) Faceliftov je v tunajsich vrakacoch ako safranu
Dakujem velmi vsetkym za rady, zialbohu sme bez diag, nuz nam neostava nez takto tapat.
Ps
Maxipoistka ok
Ked sa hodi +12 na maly pin tak motorcek bezi
Poblem je, ze Bhi nepovoli a neda povel. A predpokladan ze ani neotvara ventily. Tak ze treba zistit preco nepovoli.
Pps
Korektory sa daju testerom premerat? Blokuju Bhi iba ked hlasia skrat, alebo aj ked necitaju vysku?
Ok, skusime to zdvihnut a pozriet na korektory a ich kable. Ked to nebude tam tak asi iba vypustit lds a hrabat sa v bhi. Ma to do Citroenu dost daleko a hydraulika je totalne odtlakovana, takze chodit sa s tym velmi neda.
Da sa ma C5 II presadit Bhi z C5 I (HA3) Faceliftov je v tunajsich vrakacoch ako safranu
Dakujem velmi vsetkym za rady, zialbohu sme bez diag, nuz nam neostava nez takto tapat.
Ps
Maxipoistka ok
Ked sa hodi +12 na maly pin tak motorcek bezi
Poblem je, ze Bhi nepovoli a neda povel. A predpokladan ze ani neotvara ventily. Tak ze treba zistit preco nepovoli.
Pps
Korektory sa daju testerom premerat? Blokuju Bhi iba ked hlasia skrat, alebo aj ked necitaju vysku?
|
|
| |
|
|