| | |
30.03.2014 00:06 -
Re: rozpalene zadne brzdy
|
2681612
|
|
Hanz 397
|
|
|
sgt napsal(a): WD40 som len tie čapy očistil, potom do sucha vytrel handrou. Zvonku tie čapy teda očistím, vnútri tú lithiovku (nemá kodi gume) u nechám, nechce sa mi to rozobera. Dnes idem robi druhú stranu, tak tú spravím komplet na "sucho" a na jeseň pri výmene pneu poreferujem, ktoré rieenie je lepie
Jen nama destičky(samozřejmě ty ploky kterejma seděj na třmenu ) a musej se tam volně,ale bez nějaké velké vůle pohybovat. A pokud ti chodí pístky/ručka jak má,tak se nemá,co zaseknout
Jen nama destičky(samozřejmě ty ploky kterejma seděj na třmenu :-d ) a musej se tam volně,ale bez nějaké velké vůle pohybovat. A pokud ti chodí pístky/ručka jak má,tak se nemá,co zaseknout ;-)
|
|
01.05.2015 20:37 -
|
2816470
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
sgt napsal(a): WD40 som len tie čapy očistil, potom do sucha vytrel handrou. Zvonku tie čapy teda očistím, vnútri tú lithiovku (nemá kodi gume) u nechám, nechce sa mi to rozobera. Dnes idem robi druhú stranu, tak tú spravím komplet na "sucho" a na jeseň pri výmene pneu poreferujem, ktoré rieenie je lepie
Nazdar sgt, tak ktoré rieenie bolo lepie, mazat či nemazat? Pýtam sa, lebo zajtra to chcem poskladat. Mením aj gumičky na piestiku, lebo prachovka bola roztrhnutá, ale v sade sú aj iné gumičky, tie idú zrejme pod tiahlo ručnej brzdy na valčeku, no to sa mi nepodarilo rozobrat tak asi nechám staré.
Nazdar sgt, tak ktoré rieenie bolo lepie, mazat či nemazat? Pýtam sa, lebo zajtra to chcem poskladat. Mením aj gumičky na piestiku, lebo prachovka bola roztrhnutá, ale v sade sú aj iné gumičky, tie idú zrejme pod tiahlo ručnej brzdy na valčeku, no to sa mi nepodarilo rozobrat tak asi nechám staré.
|
|
02.05.2015 20:30 -
|
2816690
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
No zatial to chodi perfektne, tak za mna jemne tu gumennu prechodku maznut silikonom alebo niecim co neskodi gume. Ale uvazujem dat nejake manzety na tie capy, je to blbo riesene.
No zatial to chodi perfektne, tak za mna jemne tu gumennu prechodku maznut silikonom alebo niecim co neskodi gume. Ale uvazujem dat nejake manzety na tie capy, je to blbo riesene.
|
|
02.05.2015 23:19 -
|
2816765
|
|
jumep
|
|
|
nijako blbo, takto isto to pouzivaju v nadautach (bmw) uz od 90tych rokov
nijako blbo, takto isto to pouzivaju v nadautach (bmw) uz od 90tych rokov
|
|
03.05.2015 11:49 -
|
2816812
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
@jumep ked to pouzivaju nadauta, neznamena to, ze je to blbsie riesenie ako klasicka gumenna manzetka
Tu staci namazat pri vyrobe a vacsinou vydrzi do smrti auta
@jumep ked to pouzivaju nadauta, neznamena to, ze je to blbsie riesenie ako klasicka gumenna manzetka ;-)
Tu staci namazat pri vyrobe a vacsinou vydrzi do smrti auta :-))))
|
|
03.05.2015 12:29 -
|
2816842
|
|
jumep
|
|
|
ja som to vzdy len ocistil poriadne a nechal nasucho, ak to namazes tak sa ti tam zalepi bordel a ten to pridre, ak sa bavime o tych kolikoch na ktorych to jazdi
a co sa tyka ulozenia platniciek tak je skoda ze tam nedali tie pliesky ako pri inych systemoch ale co by mohlo pomoct je nejaky dobry teplu odolny nastrek tam kde su platnicky
ja som to vzdy len ocistil poriadne a nechal nasucho, ak to namazes tak sa ti tam zalepi bordel a ten to pridre, ak sa bavime o tych kolikoch na ktorych to jazdi
a co sa tyka ulozenia platniciek tak je skoda ze tam nedali tie pliesky ako pri inych systemoch ale co by mohlo pomoct je nejaky dobry teplu odolny nastrek tam kde su platnicky
|
|
03.05.2015 15:14 -
|
2816867
|
|
Hanz 397
|
|
|
sgt napsal(a): No zatial to chodi perfektne, tak za mna jemne tu gumennu prechodku maznut silikonom alebo niecim co neskodi gume. Ale uvazujem dat nejake manzety na tie capy, je to blbo riesene.
U to tu píu po několikátý: na brzdách (systém ATE) máme krom styčné plochy destičky a třmenu (speciální vazelínou) ZAKÁZÁNO cokoliv mazat!
A pravdou je,e pokud to nebylo namazaný,tak se mi opravdu nikdy nestalo,e bych něco nepovolil,nebo utrhnul. Naopak jsem dost často musel měnit ty gumový vodítka,nebo i párkrát celý třmen,právě protoe to nějakej chytrák namazal...
Ty manety tam nejsou potřeba,pokud to nějakej b.. nenamazal,protoe ten hnůj,co se tam usadí z desek sundá rukou,pokud je to nasucho...
Ale nastříkejte si třeba celou brzdu měděnkou,je to vae věc...
U to tu píu po několikátý: na brzdách (systém ATE) máme krom styčné plochy destičky a třmenu (speciální vazelínou) ZAKÁZÁNO cokoliv mazat!
A pravdou je,e pokud to nebylo namazaný,tak se mi opravdu nikdy nestalo,e bych něco nepovolil,nebo utrhnul. Naopak jsem dost často musel měnit ty gumový vodítka,nebo i párkrát celý třmen,právě protoe to nějakej chytrák namazal...
Ty manety tam nejsou potřeba,pokud to nějakej b.. nenamazal,protoe ten hnůj,co se tam usadí z desek sundá rukou,pokud je to nasucho...
Ale nastříkejte si třeba celou brzdu měděnkou,je to vae věc...
|
|
03.05.2015 15:32 -
|
2816877
|
|
sgt
|
|
|
Opakujem, e som namazal len tie gumové vodítka, kovový vodiaci čap som nakoniec očistil tke sa tam nemá kde nalepi bordel.
Ja mám jednoducho inú skúsenos. Od novoty to bolo na sucho a po dvoch zimách sa plávajúci strmeň skoro nehýbal. Aj keď som komplet očistil vodiaci čap aj gumové vodítko, moc žahko to nelo. Keď je to troku máznuté, chodí to geniálne a zatiaž nemám iaden problém.
@jumep tie plechové vodítka na platničky tie nefungujú na 100%. Pred týdňom sum musel opravova zarastené predné vnútorné platňičky na eninom aute (C3 2002). Neviem prečo chytlo len vnútorné, ale asi sa tam dostáva viac vody/soli/bordelu spod auta. Plávajúci strmeň som ale mohol pohybova malíčkom - staré brzdiče ale mali na vodiacich čapoch manetu
Opakujem, e som namazal len tie gumové vodítka, kovový vodiaci čap som nakoniec očistil tke sa tam nemá kde nalepi bordel.
Ja mám jednoducho inú skúsenos. Od novoty to bolo na sucho a po dvoch zimách sa plávajúci strmeň skoro nehýbal. Aj keď som komplet očistil vodiaci čap aj gumové vodítko, moc žahko to nelo. Keď je to troku máznuté, chodí to geniálne a zatiaž nemám iaden problém.
@jumep tie plechové vodítka na platničky tie nefungujú na 100%. Pred týdňom sum musel opravova zarastené predné vnútorné platňičky na eninom aute (C3 2002). Neviem prečo chytlo len vnútorné, ale asi sa tam dostáva viac vody/soli/bordelu spod auta. Plávajúci strmeň som ale mohol pohybova malíčkom - staré brzdiče ale mali na vodiacich čapoch manetu ;-)
|
|
03.05.2015 16:17 -
|
2816888
|
|
sgt
|
|
|
Mne je to jasné e sú to rôzne systémy, ale z vlastnej skúsenosti vidím, e je to oveža spožahlivejí systém a nevadí mu ani drsné presolené prostredie, keď sa na cestách solí takmer tretinu roku
Na bývalej XA som vzadu len vymenil platničky a mal som 100tkm pokoj. (Tu zas býva problém s vyhnutým brzdičom - to je ale problém pouitých materiálov, nie funkčnosou).
Mne je to jasné e sú to rôzne systémy, ale z vlastnej skúsenosti vidím, e je to oveža spožahlivejí systém a nevadí mu ani drsné presolené prostredie, keď sa na cestách solí takmer tretinu roku ;-)
Na bývalej XA som vzadu len vymenil platničky a mal som 100tkm pokoj. (Tu zas býva problém s vyhnutým brzdičom - to je ale problém pouitých materiálov, nie funkčnosou).
|
|
04.05.2015 09:59 -
|
2817116
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Tak u je to po výmene zadných brzd tz. kotúče, dotičky, tesniace krúky, prachovky, gumené vodítka aj brzdová kvapalina. Vodiace čapy som nemazal, lebo som mal obavy e mi gumené púzdra nabobtnajú a okrem toho som si vimol, e tie púzdra majú znútra také dráky, ktoré pri minimálnom posuve strmeňa pri zabrzdení môu pôsobit ako vratná pruina. Myslím e s tými vodiacimi kolíkmi by nemal byt problém, pretoe čím viac sa zodierajú platničky tým sa viac vysúva kolík z púzdra von. Ručná brzda po zakvačení laniek funguje perfektne.
Brzdové platničky staré boli zn. bosch a zhodou okolností (nemali ate) mi dodali znova tej istej značky. No čo ma udivilo je e účinná brzdná plocha je asi o 1cm menia ako na starých. Okrem toho sa stará vnútorná platnička zakvačovala na piestik takou pruinku, nová vnútorná má na okraji len taký pruný motýlik.
Tento týdeň ide na prvú STK, tak sa uvidí
Tak u je to po výmene zadných brzd tz. kotúče, dotičky, tesniace krúky, prachovky, gumené vodítka aj brzdová kvapalina. Vodiace čapy som nemazal, lebo som mal obavy e mi gumené púzdra nabobtnajú a okrem toho som si vimol, e tie púzdra majú znútra také dráky, ktoré pri minimálnom posuve strmeňa pri zabrzdení môu pôsobit ako vratná pruina. Myslím e s tými vodiacimi kolíkmi by nemal byt problém, pretoe čím viac sa zodierajú platničky tým sa viac vysúva kolík z púzdra von. Ručná brzda po zakvačení laniek funguje perfektne.
Brzdové platničky staré boli zn. bosch a zhodou okolností (nemali ate) mi dodali znova tej istej značky. No čo ma udivilo je e účinná brzdná plocha je asi o 1cm menia ako na starých. Okrem toho sa stará vnútorná platnička zakvačovala na piestik takou pruinku, nová vnútorná má na okraji len taký pruný motýlik.
Tento týdeň ide na prvú STK, tak sa uvidí;-)
Přílohy: Fotografia-0295.jpg ( 1298043b ) - Fotografia-0293.jpg ( 1394215b ) - Fotografia-0291.jpg ( 1386270b ) - Fotografia-0290.jpg ( 1304492b ) - |
|
04.05.2015 10:45 -
|
2817145
|
|
sgt
|
|
|
Pekné
Len pochybujem, e tie brzdiče takto vyzerali keď auto vylo z fabriky
Pekné :palec
Len pochybujem, e tie brzdiče takto vyzerali keď auto vylo z fabriky :-))))
|
|
| |
|
|