| | |
12.12.2013 20:55 -
Re: Vůle v řízení / C5 I/II
|
2645693
|
|
jumep
|
|
|
jediny problem je ze nedavaj z V6, tam je ventil variabilneho ovladania
jediny problem je ze nedavaj z V6, tam je ventil variabilneho ovladania
|
|
03.02.2014 18:53 -
|
2664453
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Zdravím,
mám problém. Před výměnou axiálních tahel jsem měl pocit jakoby bych jezdil na podhutěných pneu a na volantu jsem cítil vůle a lehký klepot. Po výměně a geoce stále není řízení co bývalo. Stále mi něco jakoby chroupne v určitých místech při otáčení volantem, zvlátní je, e ne vdy ve stejném místě.
Dál mi připadá, e jde auto snáze do smyku při větím rejdu a jakoby se kola hrnou pod auto..(omlouvám se za ty přirovnání - nic lepího mě nenapadlo).
Jen vsuvku dodám, e po výmeně tahel se mi pěule nezvedla ze zdvie. Auto v servise 2 dny, chlápci obvolali první, poslední, autoel., atd. . Nic. e si mám auto odtáhnout, e si neví rady. + nepěkné hláky na francouzská vozidla.
Nakonec jsem po přečtení fora usoudil, e je vadná megapojistka 40 u řídící jednotky. Měli jste vidět jak koukali, kdy se pětka narovnala
Jetě, e ten c5 club máme
Zdravím,
mám problém. Před výměnou axiálních tahel jsem měl pocit jakoby bych jezdil na podhutěných pneu a na volantu jsem cítil vůle a lehký klepot. Po výměně a geoce stále není řízení co bývalo. Stále mi něco jakoby chroupne v určitých místech při otáčení volantem, zvlátní je, e ne vdy ve stejném místě.
Dál mi připadá, e jde auto snáze do smyku při větím rejdu a jakoby se kola hrnou pod auto..(omlouvám se za ty přirovnání - nic lepího mě nenapadlo).
Jen vsuvku dodám, e po výmeně tahel se mi pěule nezvedla ze zdvie. Auto v servise 2 dny, chlápci obvolali první, poslední, autoel., atd. . Nic. e si mám auto odtáhnout, e si neví rady. + nepěkné hláky na francouzská vozidla.
Nakonec jsem po přečtení fora usoudil, e je vadná megapojistka 40 u řídící jednotky. Měli jste vidět jak koukali, kdy se pětka narovnala:))
Jetě, e ten c5 club máme:-)
|
|
03.02.2014 19:34 -
|
2664471
|
|
jumep
|
|
|
to ze sa auto v plnom rajde akoby hrne je normalne, ked si toho tu dost precital tak si sa to dozvedel
ak ti to krupe, skor by som povedal ze je problem v samotnom riadeni, ale to sa od stola strasne tazko identifikuje
to ze sa auto v plnom rajde akoby hrne je normalne, ked si toho tu dost precital tak si sa to dozvedel
ak ti to krupe, skor by som povedal ze je problem v samotnom riadeni, ale to sa od stola strasne tazko identifikuje
|
|
03.02.2014 21:17 -
|
2664522
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
.. v jednom servise mi řekli, e to dělá jen trochu a v druhém, e by to nechali víc projevit...:/ no nevím.
Je to jakoby jsi stříkal z pistolky a na chviličku jsi nasál vzduch a ztratil tah, taková minivůle s křupnutím jakoby přeskočením. Těko vysvětlit, na rovině to skoro není poznat, při jízdě táhlejí zatáčkou se větinou nějak projeví.
Přesto, e mi přijde,e je to spí mechanického rázu, tak se chci zeptat jestli na to můe mít vliv hydraulika?
Do citroenu se mi nechce.
.. v jednom servise mi řekli, e to dělá jen trochu a v druhém, e by to nechali víc projevit...:/ no nevím.
Je to jakoby jsi stříkal z pistolky a na chviličku jsi nasál vzduch a ztratil tah, taková minivůle s křupnutím jakoby přeskočením. Těko vysvětlit, na rovině to skoro není poznat, při jízdě táhlejí zatáčkou se větinou nějak projeví.
Přesto, e mi přijde,e je to spí mechanického rázu, tak se chci zeptat jestli na to můe mít vliv hydraulika?
Do citroenu se mi nechce.
|
|
03.02.2014 21:29 -
|
2664525
|
|
jumep
|
|
|
skor nie, ked sa to odvzdusni tak uz isto nie
skor nie, ked sa to odvzdusni tak uz isto nie
|
|
29.05.2014 00:22 -
|
2700278
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím chlapi (moná i holky), dovolím se vrátit k tématu repase řízení, mám dotaz, máte někdo konkrétní zkuenost s nějakou firmou, která se repasem řízení zabývá? Moc jsem jich v ČR nenael a těch pár, co to tady nabízí, má celkem dost negativních ohlasů na kvalitu repasu (např. konkurenční fóra volvo, alfisti...). Podle mě to jen přeposílají někam do Polska a já bych byl dost nerad, aby se mi v řízení vrtal nějaký mamlas někde garái...
Zdravím chlapi (moná i holky), dovolím se vrátit k tématu repase řízení, mám dotaz, máte někdo konkrétní zkuenost s nějakou firmou, která se repasem řízení zabývá? Moc jsem jich v ČR nenael a těch pár, co to tady nabízí, má celkem dost negativních ohlasů na kvalitu repasu (např. konkurenční fóra volvo, alfisti...). Podle mě to jen přeposílají někam do Polska a já bych byl dost nerad, aby se mi v řízení vrtal nějaký mamlas někde garái...
|
|
29.05.2014 00:43 -
|
2700287
|
|
jruze
|
|
|
lucky.kluk napsal(a): Zdravím chlapi (moná i holky), dovolím se vrátit k tématu repase řízení, mám dotaz, máte někdo konkrétní zkuenost s nějakou firmou, která se repasem řízení zabývá? Moc jsem jich v ČR nenael a těch pár, co to tady nabízí, má celkem dost negativních ohlasů na kvalitu repasu (např. konkurenční fóra volvo, alfisti...). Podle mě to jen přeposílají někam do Polska a já bych byl dost nerad, aby se mi v řízení vrtal nějaký mamlas někde garái...
Mám také jen ,,garáovku" a alergii na tento názor. V tom případě ti asi nezbude nic jiného ne navtívit značkovej servis
Mám také jen ,,garáovku" a alergii na tento názor. V tom případě ti asi nezbude nic jiného ne navtívit značkovej servis:palec
|
|
29.05.2014 07:38 -
|
2700321
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
převodku řízení jsem nechal repasovat jen jednou, a repase přila z polska s visačkama a nebyl s tím ádný problém, repase probíhala způsobem, nech tu svoji vem si nai dopla zbytek a hotovo.
převodku řízení jsem nechal repasovat jen jednou, a repase přila z polska s visačkama a nebyl s tím ádný problém, repase probíhala způsobem, nech tu svoji vem si nai dopla zbytek a hotovo.
|
|
29.05.2014 09:35 -
|
2700346
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
to Jruze V ádném případě jsem svým vyjádřením nechtěl napadat odborníky, kteří mají svoji malou dílnu a rozumí svoji práci, např. tak jak to dělá ty, mě lo jen o to, e mám obecně nedůvěru k polským dílům, repasům resp. opravám, navíc u řízení, o kterém jste se tady v diskusích vyjadřovali, e vůbec není vhodné nechat se v tom vrtat kdekoho... Podstatou mého dotazu tudí bylo to, jestli má někdo konkrétní pozitivní zkuenost s nějakou firmou, co řízení repasuje, u koho bych si to nechal udělat tak, abych si pak následně nevyrobil dalí problémy, to je ve...
to Jruze V ádném případě jsem svým vyjádřením nechtěl napadat odborníky, kteří mají svoji malou dílnu a rozumí svoji práci, např. tak jak to dělá ty, mě lo jen o to, e mám obecně nedůvěru k polským dílům, repasům resp. opravám, navíc u řízení, o kterém jste se tady v diskusích vyjadřovali, e vůbec není vhodné nechat se v tom vrtat kdekoho... Podstatou mého dotazu tudí bylo to, jestli má někdo konkrétní pozitivní zkuenost s nějakou firmou, co řízení repasuje, u koho bych si to nechal udělat tak, abych si pak následně nevyrobil dalí problémy, to je ve...
|
|
29.05.2014 11:46 -
|
2700386
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
.link.
Zde dělají repase servořízení osobně, nikam to do Polska neposílájí. Volal jsem tam kvůli svému řízení a kdy chce, tak zrepasují tvoje vlastní a to trvá 2-3 dny, kdy nechce výměnou a řeit vratnou zálohu.
http://www.pmnd.wbs.cz/-HREBENOVE-RIZENISERVO-Citroen.html
Zde dělají repase servořízení osobně, nikam to do Polska neposílájí. Volal jsem tam kvůli svému řízení a kdy chce, tak zrepasují tvoje vlastní a to trvá 2-3 dny, kdy nechce výměnou a řeit vratnou zálohu.
|
|
19.06.2015 09:22 -
|
2833077
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj,
máte někdo zkuenosti s tím repasem řízení od .link. případně někde jinde?
Díky Michal
Ahoj,
máte někdo zkuenosti s tím repasem řízení od http://www.pmnd.wbs.cz/ případně někde jinde?
Díky Michal
|
|
23.06.2015 22:07 -
|
2834036
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jruze napsal(a): Mám také jen ,,garáovku" a alergii na tento názor. V tom případě ti asi nezbude nic jiného ne navtívit značkovej servis
ani to nic neznamena [navstivit autorizovany servis],
moja historka offtopic - na Fiate som mal 3 prevodky. prva sa vysypala po 1500km, druha po 4000km , a na tretiu som cakal 3 mesiace lebo makaroni zmenili dizajn. hej citate dobre. Auto kupene nove 0km. Diel - prevodka bola TRW a bol na cely Fiat Grande punto vydany aj RAPEX.....strasny srot za strasne prachy, nakoniec mozem byt rad ze som sa niekde nerozflakol, a v servisoch ked som to riesil vedeli h...o, dopatraval som sa cez internetove anglicke fora aby som im to mohol vysvetlit, lebo to bola novinka. a PR kecy o milione testovacich km su rozpravky. .link.
kam ten svet speje, automobilky po 100 rokoch nemaju zvladnutu prevodku ? a fiat nikdy viac, lutujem ze som to neriesil s pravnikom [svagor] a vratenim penazi, bol by som to hravo zvladol do 30dni urcenej na opravu .....moje prve auto
ani to nic neznamena [navstivit autorizovany servis],
moja historka offtopic - na Fiate som mal 3 prevodky. prva sa vysypala po 1500km, druha po 4000km , a na tretiu som cakal 3 mesiace lebo makaroni zmenili dizajn. hej citate dobre. Auto kupene nove 0km. Diel - prevodka bola TRW a bol na cely Fiat Grande punto vydany aj RAPEX.....strasny srot za strasne prachy, nakoniec mozem byt rad ze som sa niekde nerozflakol, a v servisoch ked som to riesil vedeli h...o, dopatraval som sa cez internetove anglicke fora aby som im to mohol vysvetlit, lebo to bola novinka. a PR kecy o milione testovacich km su rozpravky. http://europe.autonews.com/article/20091204/ANE/912049992/fiat-recalls-grande-punto
kam ten svet speje, automobilky po 100 rokoch nemaju zvladnutu prevodku ? a fiat nikdy viac, lutujem ze som to neriesil s pravnikom [svagor] a vratenim penazi, bol by som to hravo zvladol do 30dni urcenej na opravu .....moje prve auto
|
|
01.08.2015 15:06 -
|
2846784
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Zdravím-chtěl bych vyměnit zadní silentbloky na ramenech přední nápravy..takové ty nalisované v hliníkovém dráku do L ). Jen nevím jestli musím sundat celé rameno,nebo se dají vysunout na stranu po demontái těch dvou roubů co procházejí hliníkem a po nasunutí na čep ramena zase ty dva rouby utáhnout. Díky za rady..
Zdravím-chtěl bych vyměnit zadní silentbloky na ramenech přední nápravy..takové ty nalisované v hliníkovém dráku do L ). Jen nevím jestli musím sundat celé rameno,nebo se dají vysunout na stranu po demontái těch dvou roubů co procházejí hliníkem a po nasunutí na čep ramena zase ty dva rouby utáhnout. Díky za rady..:-)
|
|
20.02.2016 17:25 -
Vůle v řízení / C5 I/II
|
2920313
|
|
Vojtech
|
Město: Slunečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Zdravim vsechny priznivce. Mam takovy problem s vuli na rizeni. Cepy jsou v pohode. Ale vule je az primo v rizeni. Tak se chci zeptat jestli to tu nekdo resil jestli to nejak zrepasuju nebo jestli to musim komplet vymenit. Coz bude nejspis opruz. Diky za info
Zdravim vsechny priznivce. Mam takovy problem s vuli na rizeni. Cepy jsou v pohode. Ale vule je az primo v rizeni. Tak se chci zeptat jestli to tu nekdo resil jestli to nejak zrepasuju nebo jestli to musim komplet vymenit. Coz bude nejspis opruz. Diky za info
|
|
20.02.2016 18:23 -
|
2920329
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Vôžu mám aj ja a tie ma to vytáča lebo to hrkoce ako stará embéčka. Vlastne ani tá nie, tam sa dali púzdra v riadení vymeni.. Zatiahnu maticu vežmi nepomôe lebo vôža bude na pravej strane aj a tam sa nedá s tým nič robi. Či dá?
Vôžu mám aj ja a tie ma to vytáča lebo to hrkoce ako stará embéčka. Vlastne ani tá nie, tam sa dali púzdra v riadení vymeni.. Zatiahnu maticu vežmi nepomôe lebo vôža bude na pravej strane aj a tam sa nedá s tým nič robi. Či dá?
|
|
20.02.2016 22:13 -
|
2920388
|
|
jumep
|
|
|
maticku nezatahovat, ono to teoretciky pomoze, ale pojde tazko servo
puzdra sa daju vymenit / repas serva robi dost firiem
maticku nezatahovat, ono to teoretciky pomoze, ale pojde tazko servo
puzdra sa daju vymenit / repas serva robi dost firiem
|
|
22.02.2016 08:47 -
|
2920767
|
|
Vojtech
|
Město: Slunečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Já jsem si to myslel, co taková výměna stojí nebo spí repase? Odhadem aspoň? Díky.
Já jsem si to myslel, co taková výměna stojí nebo spí repase? Odhadem aspoň? Díky.:-((((
|
|
22.02.2016 22:29 -
|
2921033
|
|
jumep
|
|
|