| | |
22.05.2013 22:23 -
Re: Vůle v řízení / C5 I/II
|
2581865
|
|
DrMarvin
|
|
|
taky se do toho budu muset pustit:=)
Doufam ze to pomuze
Az to ovaris dej vedet jak jsi dopadl a foto..jsem zvedav jak to bude fungovat:=)
btw Jardo....delas to v aute nebo to nejak sundavas?:=)
doufam ze nebudu za vola
taky se do toho budu muset pustit:=)
Doufam ze to pomuze:D
Az to ovaris dej vedet jak jsi dopadl a foto..jsem zvedav jak to bude fungovat:=)
doufam ze nebudu za vola:d
|
|
22.05.2013 22:49 -
|
2581888
|
|
jruze
|
|
|
DrMarvin napsal(a): taky se do toho budu muset pustit:=)
Doufam ze to pomuze
doufam ze nebudu za vola
Já osobně demontuji volantovku a svár chladím - u jen kvůli kobercům a přístupu a hlavně mám tu vdy připravenou na výměnu(teď i jednu OK z té C5 II 2008 )
Pokud to chce dělat na autě tak odpojit aku a kostru svářečky na volantovku - je to plné elektroniky (pro jistotu)
Já osobně demontuji volantovku a svár chladím - u jen kvůli kobercům a přístupu;-) a hlavně mám tu vdy připravenou na výměnu(teď i jednu OK z té C5 II 2008 )
Pokud to chce dělat na autě tak odpojit aku a kostru svářečky na volantovku - je to plné elektroniky (pro jistotu)
|
|
22.05.2013 23:16 -
|
2581897
|
|
DrMarvin
|
|
|
No spis bych to chtel udelat na aute:=)kdybych to mel vyndavat tak to mam na pul dne
odpojit baterku jasna vec...doufam ze s elektronikou nic nezprasim:=)
na koberce neco dam...
myslim ze tam mam takovou vuli ze to horsi bejt ani nemuze:=)
jeste zkusim dotahnout jemne tu maticku plastovou na hrebenu a cert vi..treba mi zmizi problemy
kolik delas tak otacek okolo volantu? toho svaru?2-3x ?
No spis bych to chtel udelat na aute:=)kdybych to mel vyndavat tak to mam na pul dne:D:D
na koberce neco dam...
jeste zkusim dotahnout jemne tu maticku plastovou na hrebenu a cert vi..treba mi zmizi problemy:D
|
|
23.05.2013 09:44 -
|
2581935
|
|
jruze
|
|
|
DrMarvin napsal(a): No spis bych to chtel udelat na aute:=)kdybych to mel vyndavat tak to mam na pul dne
na koberce neco dam...
jeste zkusim dotahnout jemne tu maticku plastovou na hrebenu a cert vi..treba mi zmizi problemy
Já dělám svár kolem dokola tak +- 2cm a jiskry létají vemi směry - pokud ,,kulička" (větí) spadne mezi kabelá můe propálit izolaci mezi dvěma dráty a propojit je - bude se to patně hledat.Je to sice nepravděpodobné,ale to riziko existuje - proto to raději dělám mimo auto.
Já dělám svár kolem dokola tak +- 2cm a jiskry létají vemi směry - pokud ,,kulička" (větí) spadne mezi kabelá můe propálit izolaci mezi dvěma dráty a propojit je - bude se to patně hledat.Je to sice nepravděpodobné,ale to riziko existuje - proto to raději dělám mimo auto.
|
|
23.05.2013 09:52 -
|
2581936
|
|
DrMarvin
|
|
|
kabely přikreju nečim co najdu,nejlíp plechem...
zítra se do tho pustim...
jene nevim jak na to a s mojí zkueností s C5 radi dělat vechno na místě, protoe zásadně nic nejde vyndat:=)
kabely přikreju nečim co najdu,nejlíp plechem...
zítra se do tho pustim...
jene nevim jak na to a s mojí zkueností s C5 radi dělat vechno na místě, protoe zásadně nic nejde vyndat:=)
|
|
23.05.2013 19:40 -
|
2582031
|
|
jumep
|
|
|
vyndat ten stlpik je raz dva a je to bez problemov ... preco si to vzdy komplikujete?
das von airbag, volant, com, 4 sroby, uvolnis kabel a mas to vonku a mozes s tym robit co len chces
vyndat ten stlpik je raz dva a je to bez problemov ... preco si to vzdy komplikujete?
das von airbag, volant, com, 4 sroby, uvolnis kabel a mas to vonku a mozes s tym robit co len chces
|
|
23.05.2013 20:37 -
|
2582062
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
ja som nič nerozoberal. Dal som tam dva body zvaru a hotovo. Dokopy pár sekúnd.
ja som nič nerozoberal. Dal som tam dva body zvaru a hotovo. Dokopy pár sekúnd.
|
|
23.05.2013 20:47 -
|
2582079
|
|
jumep
|
|
|
tak skus len pritiahnut ten srob, to co na tej fotke mas zakruzkovane je srob, z druhej strany ma maticu (jeden s tych 4ch)
com su packy pod volantom
tak skus len pritiahnut ten srob, to co na tej fotke mas zakruzkovane je srob, z druhej strany ma maticu (jeden s tych 4ch)
com su packy pod volantom
|
|
23.05.2013 20:56 -
|
2582098
|
|
DrMarvin
|
|
|
ok....zkusim to dotahnout...dneska jsem zkousel pootacet volantem a tam na tisicihranu vule nevypadala ze je zadna...ale dole mi to trochu kloktalo kdyz jsem za to vzal rukou...uvidime....
ok....zkusim to dotahnout...dneska jsem zkousel pootacet volantem a tam na tisicihranu vule nevypadala ze je zadna...ale dole mi to trochu kloktalo kdyz jsem za to vzal rukou...uvidime....
|
|
27.05.2013 00:21 -
|
2583113
|
|
DrMarvin
|
|
|
tak dneska jsem vyndal celou volantovku....venku byla za pul hodky..docela to slo...zjistil jsem ze je OK a neni tam zadna vule..tak jsem ji daval zpatky asi hodinu a pul...nadherna prace hlavne ty plasty okolo comu
uz mi z toho hrabe....proste kdyz prejedu diru tak mi to skubne s volantem..ne moc,ale je to pekne neprijemny
tak dneska jsem vyndal celou volantovku....venku byla za pul hodky..docela to slo...zjistil jsem ze je OK a neni tam zadna vule..tak jsem ji daval zpatky asi hodinu a pul...nadherna prace:-) hlavne ty plasty okolo comu:-)
uz mi z toho hrabe....proste kdyz prejedu diru tak mi to skubne s volantem..ne moc,ale je to pekne neprijemny:-(
|
|
13.06.2013 21:24 -
|
2589131
|
|
TomasH
|
Město: Pribram, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Hotovo, spodní díl je ovařen, vůle není, prostě pecka. Díky vem za pomoc.
Hotovo, spodní díl je ovařen, vůle není, prostě pecka. Díky vem za pomoc. :palec
|
|
14.06.2013 15:30 -
|
2589259
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
DrMarvin napsal(a): tak dneska jsem vyndal celou volantovku....venku byla za pul hodky..docela to slo...zjistil jsem ze je OK a neni tam zadna vule..tak jsem ji daval zpatky asi hodinu a pul...nadherna prace hlavne ty plasty okolo comu
uz mi z toho hrabe....proste kdyz prejedu diru tak mi to skubne s volantem..ne moc,ale je to pekne neprijemny
Dělá mi to uplně stejně (ale spí na určitém typu nerovností v konkrétní situaci, není to pravidlo), ale mlátí to opravdu minimálně, nicméně se na to koukali v Citroenu a diagnostikovali vůli přesně tam, kde jsi to označil na fotce. Předek je celej v pořádku nikde jinde ádná vůle, neřeím. Ale pokud jsi to vyndal a ta vůle v tom místě není, tak je to záhada
Dělá mi to uplně stejně (ale spí na určitém typu nerovností v konkrétní situaci, není to pravidlo), ale mlátí to opravdu minimálně, nicméně se na to koukali v Citroenu a diagnostikovali vůli přesně tam, kde jsi to označil na fotce. Předek je celej v pořádku nikde jinde ádná vůle, neřeím. Ale pokud jsi to vyndal a ta vůle v tom místě není, tak je to záhada :nevim
|
|
15.06.2013 00:58 -
|
2589377
|
|
DrMarvin
|
|
|
ale mě v tom křupe jen v určitý poloze kol....tak v 1/4 a 3/4 rejdu..na kadou stranu....volantovka na to nevypadá (snad) , čepy jsem dělal na podzim, poloosa je OK, leda mne napadaji silentbloky na ramenou..jinak netuim mohly dostat pěknou ránu kdyz mi vypadl ten kulák na podzim
ale mě v tom křupe jen v určitý poloze kol....tak v 1/4 a 3/4 rejdu..na kadou stranu....volantovka na to nevypadá (snad) , čepy jsem dělal na podzim, poloosa je OK, leda mne napadaji silentbloky na ramenou..jinak netuim:-( mohly dostat pěknou ránu kdyz mi vypadl ten kulák na podzim
|
|
15.06.2013 14:08 -
|
2589478
|
|
DrMarvin
|
|
|
hmm a hreben neni zadna levna vec co?.-(
ale auto ani neplave a ani nic jinyho...tak je to cely divny.-(
hmm:-( a hreben neni zadna levna vec co?.-(
ale auto ani neplave a ani nic jinyho...tak je to cely divny.-(
|
|
15.06.2013 14:56 -
|
2589484
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Nevím, zda to s Tebou sovisí, ale pokud jsem měl vozidlo v rovině a na místě točil volantem, ozvalo se lehké chřupnutí. Minulý týden jsem dělal přední nápravu a nael jsem pokozený silnblok stabilizátoru. Oba jsem vyměnil a nepřijemný zvuk zmizel.
Nevím, zda to s Tebou sovisí, ale pokud jsem měl vozidlo v rovině a na místě točil volantem, ozvalo se lehké chřupnutí. Minulý týden jsem dělal přední nápravu a nael jsem pokozený silnblok stabilizátoru. Oba jsem vyměnil a nepřijemný zvuk zmizel.
|
|
| |
|
|