| | |
05.05.2010 18:36 -
Přední pístnice / C5 I/II
|
2344190
|
|
Cupi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahoj vichni, dneska se mi při "údrbě" (mám C5 I) stala blbá chyba. Koukal jsem na prachovku přední pístnice a zjistil jsem, e je v ní bordel, tak jsem ji chtěl svlíct abych to vyčistil. Přitom se mi podařilo zdvihnout i ten "kloubouček" ( plastový deklík s gumovým dorazem) co je na vrchu pístnice a část bordela mi spadl dovnitř, ale vybral jsem to hadrem. Jen se chci ujistit... není tam něco kam by to mohlo vlíst, nebo něco čemu by to mohlo ublíit? Přece jenom rozdělané jsem to neměl a v autě tam jde houby vidět, tak nevím....
Ahoj vichni, dneska se mi při "údrbě" (mám C5 I) stala blbá chyba. Koukal jsem na prachovku přední pístnice a zjistil jsem, e je v ní bordel, tak jsem ji chtěl svlíct abych to vyčistil. Přitom se mi podařilo zdvihnout i ten "kloubouček" ( plastový deklík s gumovým dorazem) co je na vrchu pístnice a část bordela mi spadl dovnitř, ale vybral jsem to hadrem. Jen se chci ujistit... není tam něco kam by to mohlo vlíst, nebo něco čemu by to mohlo ublíit? Přece jenom rozdělané jsem to neměl a v autě tam jde houby vidět, tak nevím....
|
|
13.05.2010 00:43 -
Re: Přední pístnice / C5 I/II
|
2344685
|
|
Jeffrey
|
|
|
Mělo by to být OK, nezoufej.
Mělo by to být OK, nezoufej.;-)
|
|
06.04.2012 12:52 -
|
2466520
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Zdravim, měl jsem auto zaparkovaný v nejvyí poloze (asi hodinu ,kvuli pařezu nad kterym jsem stál).. kdy jsem poutěl auto do normální polohy, tak na předku prvně sjela kousek levá strana a pravá zůstala viset po určitou dobu, a to pravá strana neudrela, tak to padlo dolů a následně se dorovnalo (viz video). Kdy jsem pozděj zkouel to pohonit nahoru a dolů, tak bez problémů. Nicméně, jestli to není předzvěst něčeho .... díky
.link.
Zdravim, měl jsem auto zaparkovaný v nejvyí poloze (asi hodinu ,kvuli pařezu nad kterym jsem stál).. kdy jsem poutěl auto do normální polohy, tak na předku prvně sjela kousek levá strana a pravá zůstala viset po určitou dobu, a to pravá strana neudrela, tak to padlo dolů a následně se dorovnalo (viz video). Kdy jsem pozděj zkouel to pohonit nahoru a dolů, tak bez problémů. Nicméně, jestli to není předzvěst něčeho :nevim .... díky
http://www.youtube.com/watch?v=VbUQvePTqhU&feature=youtu.be
|
|
06.04.2012 13:32 -
|
2466529
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Můe být troku přirezlá pístnice. Prevence je jednou za čas procvičit hydrauliku nahoru a dolů.
Můe být troku přirezlá pístnice. Prevence je jednou za čas procvičit hydrauliku nahoru a dolů.
|
|
06.04.2012 13:49 -
|
2466531
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Taky mě to napadlo... snad to tak bude
Taky mě to napadlo... snad to tak bude :-)
|
|
27.04.2013 23:59 -
|
2572685
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Zdravim vsechny,kdyz sem zvedl auto do nejvyssi polohy,auto zvedl heverem,tak predni pistnice tlaci poloosu dolu az se zastavi vpoloze,ze je uplne spadla,servisak rikal,ze odesel nejaky doraz v pistnici,ten se pry neda menit,jinak nikde nic netece,hydraulika pracuje jak ma,vsechno je vporadku,ma to pouze vliv na vysku heverovani,hadicky z pistnice jsou jsou uplne nasponovane,muze nekdo poradit,zda se to da opravit,nebo to resi nova pistnice ci prodavaji repas
Zdravim vsechny,kdyz sem zvedl auto do nejvyssi polohy,auto zvedl heverem,tak predni pistnice tlaci poloosu dolu az se zastavi vpoloze,ze je uplne spadla,servisak rikal,ze odesel nejaky doraz v pistnici,ten se pry neda menit,jinak nikde nic netece,hydraulika pracuje jak ma,vsechno je vporadku,ma to pouze vliv na vysku heverovani,hadicky z pistnice jsou jsou uplne nasponovane,muze nekdo poradit,zda se to da opravit,nebo to resi nova pistnice ci prodavaji repas
|
|
28.04.2013 07:55 -
|
2572709
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Zdravim vsechny,kdyz sem zvedl auto do nejvyssi polohy,auto zvedl heverem,tak predni pistnice tlaci poloosu dolu az se zastavi vpoloze,ze je uplne spadla,servisak rikal,ze odesel nejaky doraz v pistnici,ten se pry neda menit,jinak nikde nic netece,hydraulika pracuje jak ma,vsechno je vporadku,ma to pouze vliv na vysku heverovani,hadicky z pistnice jsou jsou uplne nasponovane,muze nekdo poradit,zda se to da opravit,nebo to resi nova pistnice ci prodavaji repas
Obávám se e repas nikdo nedělá a e pokud řeit tak jen jiné - nové ? tuím něco kolem 8000,- jedna.
Obávám se e repas nikdo nedělá a e pokud řeit tak jen jiné - nové ? tuím něco kolem 8000,- jedna.
|
|
28.04.2013 08:31 -
|
2572722
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
nebo ze by vrakac,tot otazka,dovnitr nikdo nevidi,ani nevim,co obnasi postup praci pri vymene predni pistnice
nebo ze by vrakac,tot otazka,dovnitr nikdo nevidi,ani nevim,co obnasi postup praci pri vymene predni pistnice
|
|
28.04.2013 08:40 -
|
2572723
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
63zdendo, moc dobře nerozumím tvému problému - dotazu. Kdy auto vyheveruje, tak se pístnice tlačí dolů, to je normální jejich vlastnost. Nerozumím tomu, co to tvoje auto dělá jinak oproti jiné C5
Ty pístnice jsou naprosto blbuvzdorné, v podstatě se tam nemá co pokazit, pokud nedojde k nějaké brutální havárii auta. Ta pístnice chodí v plném rozsahu své délky naprosto bez jakéhokoliv omezení, to jak se vysune je pouze otázka tlaku a mnoství kapaliny co do ní nateče nebo vyteče.
63zdendo, moc dobře nerozumím tvému problému - dotazu. Kdy auto vyheveruje, tak se pístnice tlačí dolů, to je normální jejich vlastnost. Nerozumím tomu, co to tvoje auto dělá jinak oproti jiné C5 :nevim
Ty pístnice jsou naprosto blbuvzdorné, v podstatě se tam nemá co pokazit, pokud nedojde k nějaké brutální havárii auta. Ta pístnice chodí v plném rozsahu své délky naprosto bez jakéhokoliv omezení, to jak se vysune je pouze otázka tlaku a mnoství kapaliny co do ní nateče nebo vyteče.
|
|
28.04.2013 09:16 -
|
2572739
|
|
63zdenda
|
|
|
Pro MATaMAT,kdyz sem auto zvedl do nejvyssi polohy,pote dal na hever,po chvilce se ozvalo takove mensi lupnuti,nikde sem nenasel unik kapaliny nebo naznak nejake jine zavady,kdyz sem chtel nasadit zpet kolo,zjistil jsem,ze pistnice je vysunuta moc dolu nez u ostatnich 3 kol,musel sem hever zvednut vejs,abych mohl kolo nasadit,drive ta pistnice nebyla tolik dole jako nyni,tudis nevim,jestli tam neodesel doraz,
Pro MATaMAT,kdyz sem auto zvedl do nejvyssi polohy,pote dal na hever,po chvilce se ozvalo takove mensi lupnuti,nikde sem nenasel unik kapaliny nebo naznak nejake jine zavady,kdyz sem chtel nasadit zpet kolo,zjistil jsem,ze pistnice je vysunuta moc dolu nez u ostatnich 3 kol,musel sem hever zvednut vejs,abych mohl kolo nasadit,drive ta pistnice nebyla tolik dole jako nyni,tudis nevim,jestli tam neodesel doraz,
|
|
28.04.2013 12:13 -
|
2572826
|
|
jruze
|
|
|
No nikdy mne nenapadlo pístnici rozebrat a zkoumat útroby,ale je to obyčejnej hydraulickej píst. Jediné kdy jsem měnil tak kdy tekla nahoře přes ucpávku(kolem pístu a hodně- nepatrně poutí skoro kadá) potom samo po ráně -ty pístnice neodcházej ne e propoutí horem ven nebo e kdy abnormálně rychle leze auto dolů (po zhasnutí),ale pokud chce utratit nějaké peníze tak dej jinou .
No nikdy mne nenapadlo pístnici rozebrat a zkoumat útroby,ale je to obyčejnej hydraulickej píst. Jediné kdy jsem měnil tak kdy tekla nahoře přes ucpávku(kolem pístu a hodně- nepatrně poutí skoro kadá) potom samo po ráně -ty pístnice neodcházej ne e propoutí horem ven nebo e kdy abnormálně rychle leze auto dolů (po zhasnutí),ale pokud chce utratit nějaké peníze tak dej jinou .:nevim
|
|
28.04.2013 12:25 -
|
2572839
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
jetě jsem to sice nikdy nezail ale nebylo to lupnutí třeba zlomení stabilizátoru nebo rozlomení čepu na kosti, tím pádem se můe rameno vyklonit moooc dolů, tedy pokud přední náprava stabilazátor má, teď jsem zviklal sám sebe
jetě jsem to sice nikdy nezail ale nebylo to lupnutí třeba zlomení stabilizátoru nebo rozlomení čepu na kosti, tím pádem se můe rameno vyklonit moooc dolů, tedy pokud přední náprava stabilazátor má, teď jsem zviklal sám sebe
:-(:-p
|
|
28.04.2013 12:34 -
|
2572842
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Stabilizátor tam je, ale těko by se lámal.
Já měl letos při přehazování kol taky bobika, e něco ruplo. Rána a auto kleslo. Byl to ale jen prasklý kamínek pod heverem.
Jestli to ale padá o hodně ní při kadým zvednutí, tak něco není v pořádku a měl by to někdo prohlídnout. Mohlo by to být něco se stabilizátorem.
Stabilizátor tam je, ale těko by se lámal.
Já měl letos při přehazování kol taky bobika, e něco ruplo. Rána a auto kleslo. Byl to ale jen prasklý kamínek pod heverem. :-)
Jestli to ale padá o hodně ní při kadým zvednutí, tak něco není v pořádku a měl by to někdo prohlídnout. Mohlo by to být něco se stabilizátorem.
|
|
28.04.2013 12:37 -
|
2572844
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Pístnice je zalisovaná, rozebrat jde jen jednou Jednu takovou mám, ano jsou tam dorazy, navlíknuté na pístu nějakej černej "bakelit" jako by trubka a kousek tvrdé trochu gumové hmoty, malej krouek - prstýnek. Jedině e tam by se něco rozpadlo, dám sem foto jak to bliknu. Jetě mě napadá, nemohlo to auto sesednout na jedné pakně heveru, prostě kousek sjelo z gumy , dřeva ???
Pístnice je zalisovaná, rozebrat jde jen jednou :-d Jednu takovou mám, ano jsou tam dorazy, navlíknuté na pístu nějakej černej "bakelit" jako by trubka a kousek tvrdé trochu gumové hmoty, malej krouek - prstýnek. Jedině e tam by se něco rozpadlo, dám sem foto jak to bliknu. Jetě mě napadá, nemohlo to auto sesednout na jedné pakně heveru, prostě kousek sjelo z gumy , dřeva ???
|
|
28.04.2013 13:02 -
|
2572857
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Napadlo mě pro ověření: Zvednout obě přední kola najednou a změřit dýlku pístnic. Jestli je jedna delí, pak je chyba v ní.
Napadlo mě pro ověření: Zvednout obě přední kola najednou a změřit dýlku pístnic. Jestli je jedna delí, pak je chyba v ní.
|
|
28.04.2013 13:34 -
|
2572861
|
|
63zdenda
|
|
|
Dolo mi,e sem měl střet s divočákem na přední dveře,stejná strana,jako ta pístnice,jeliko sem to opravoval v zimě,auto sem měl take na heveru,minimálně 10x,a drela ta pístnice,nevěnoval sem tomu pozornost,kdy zvednu přední kola,leva strana je ní cca 10cm,tak si myslím,e to je tou pístnicí,stabilizacní tyčka a ve kolem je v pořádku
Dolo mi,e sem měl střet s divočákem na přední dveře,stejná strana,jako ta pístnice,jeliko sem to opravoval v zimě,auto sem měl take na heveru,minimálně 10x,a drela ta pístnice,nevěnoval sem tomu pozornost,kdy zvednu přední kola,leva strana je ní cca 10cm,tak si myslím,e to je tou pístnicí,stabilizacní tyčka a ve kolem je v pořádku
|
|
28.04.2013 16:34 -
|
2572911
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Dolo mi,e sem měl střet s divočákem na přední dveře,stejná strana,jako ta pístnice,jeliko sem to opravoval v zimě,auto sem měl take na heveru,minimálně 10x,a drela ta pístnice,nevěnoval sem tomu pozornost,kdy zvednu přední kola,leva strana je ní cca 10cm,tak si myslím,e to je tou pístnicí,stabilizacní tyčka a ve kolem je v pořádku
Tohle tuím řeil jefrej s Jumepem (také jestli si dobře pamatuji tak tu pístnici k vůli tomu měnily
Tohle tuím řeil jefrej s Jumepem (také jestli si dobře pamatuji tak tu pístnici k vůli tomu měnily :nevim
|
|
28.04.2013 17:38 -
|
2572947
|
|
63zdenda
|
|
|
Moná sem někde přehledl postup na výměnu této přední pístnice,můe někdo poradit,
Moná sem někde přehledl postup na výměnu této přední pístnice,můe někdo poradit,
|
|
01.05.2013 23:26 -
|
2574422
|
|
jumep
|
|
|
presne, a medzicasom som uz menil asi 2
kludne by som dal starsiu, ako som uz v inom vlakne pisal je zhodna ci je C5 1 alebo 2, H3 alebo H3+ takze hociaku dobru a prehodit, jediny rozdiel je prava a lava
odtlakovat, tehlicu uvolnit a zhodit s piestnice, odpojit prepad, povolit maticu hore a vyklepnut, je na kuzeli
nasadit novu, pritahuje sa tusim 40nm + 60 stupnov (nepamatam si presne) a poskladat
presne, a medzicasom som uz menil asi 2
kludne by som dal starsiu, ako som uz v inom vlakne pisal je zhodna ci je C5 1 alebo 2, H3 alebo H3+ takze hociaku dobru a prehodit, jediny rozdiel je prava a lava
odtlakovat, tehlicu uvolnit a zhodit s piestnice, odpojit prepad, povolit maticu hore a vyklepnut, je na kuzeli
nasadit novu, pritahuje sa tusim 40nm + 60 stupnov (nepamatam si presne) a poskladat
|
|
| |
|
|