| | |
21.11.2014 16:24 -
Re: Klesání zadní části vozu / C5 I,II
|
2755407
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Po pravdě řečeno... byla roztrená u tehdy, ale při opravě jsem neměl k dispozici manetu, tak se to tenkrát jen přetěsnilo... manetu jsem koupil a měl doma..nechtělo se mi zase auto nechávat několik dní 30 km od domova. No a kdy u syn dělá praxi v tom servisu, tak jsem ho nyní zaůkoloval.. ( a mohl jsem dnes to dělat po své noční směně s ním). I proto jsem ve svém příspěvku tak trochu komolil výrazy, prostě z únavy.
Samozřejmě jsem po rozdělání kontroloval stav pístu, jestli není nějak pokozený, zoxidovaný a ve důkladně očistil a pak namazal (LDS).
Po pravdě řečeno... byla roztrená u tehdy, ale při opravě jsem neměl k dispozici manetu, tak se to tenkrát jen přetěsnilo... manetu jsem koupil a měl doma..nechtělo se mi zase auto nechávat několik dní 30 km od domova. No a kdy u syn dělá praxi v tom servisu, tak jsem ho nyní zaůkoloval.. ( a mohl jsem dnes to dělat po své noční směně s ním). I proto jsem ve svém příspěvku tak trochu komolil výrazy, prostě z únavy.
Samozřejmě jsem po rozdělání kontroloval stav pístu, jestli není nějak pokozený, zoxidovaný a ve důkladně očistil a pak namazal (LDS).
|
|
31.01.2015 21:46 -
|
2780861
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Nazdar C5káři,včera po příjezdu z práce mi spadl zadek a vytekla mi lds někde kolem předního pravého kola.
Tak se ptám jestli se to někomu u stalo a co by to mohlo být.Na foru jsem se dočet o nějakým přepadu,který vede dopředu kolem př.pr. pístnice a tam je hadička,která ráda praská .Díky za rady....
Nazdar C5káři,včera po příjezdu z práce mi spadl zadek a vytekla mi lds někde kolem předního pravého kola.
Tak se ptám jestli se to někomu u stalo a co by to mohlo být.Na foru jsem se dočet o nějakým přepadu,který vede dopředu kolem př.pr. pístnice a tam je hadička,která ráda praská :-o.Díky za rady....
|
|
31.01.2015 22:10 -
|
2780862
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Přečetl jsi to správně, buďto jenom vypadla, stačí nasadit zpět, nebo praskla, záleí kde, kousek se dá zkrátit a nasadit, nebo nahradit jinou.
Přečetl jsi to správně, buďto jenom vypadla, stačí nasadit zpět, nebo praskla, záleí kde, kousek se dá zkrátit a nasadit, nebo nahradit jinou. ;-)
|
|
31.01.2015 22:47 -
|
2780864
|
|
macejko74
|
|
|
63zdenda napsal(a): Přečetl jsi to správně, buďto jenom vypadla, stačí nasadit zpět, nebo praskla, záleí kde, kousek se dá zkrátit a nasadit, nebo nahradit jinou.
Tomu rozumím,ale kde jí mám hledat ? To nebylo zřetelně popsané
Tomu rozumím,ale kde jí mám hledat ? To nebylo zřetelně popsané:-(
|
|
31.01.2015 22:55 -
|
2780865
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy sundá pravé přední kolo, hadička je napojená na pístnici, určitě to uvidí, hadička pak vede do plastového podběhu a motoru, na pístnici je nasazena.
Kdy sundá pravé přední kolo, hadička je napojená na pístnici, určitě to uvidí, hadička pak vede do plastového podběhu a motoru, na pístnici je nasazena. ;-)
|
|
01.02.2015 09:32 -
|
2780914
|
|
|
Město: , Auto: None | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Moná se diví,e se tak blbě ptám,ale ja jsem odkázaný na parkovytě a válení se ve sněhu pod autem
Tak jsem chtěl jín na jistotuDíky moc a jetě se ozvu.
Moná se diví,e se tak blbě ptám,ale ja jsem odkázaný na parkovytě a válení se ve sněhu pod autem:-((((
Tak jsem chtěl jín na jistotu;-)Díky moc a jetě se ozvu.
|
|
01.02.2015 10:48 -
|
2780936
|
|
63zdenda
|
|
|
Jestli není upadlá z pístnice, tak jí pořádně prohlédni, někde bude určitě prasklá, kdy ti to vyteklo, je to přepad, tak nemusí mít strach, e by tam byl nějaký tlak.
Jestli není upadlá z pístnice, tak jí pořádně prohlédni, někde bude určitě prasklá, kdy ti to vyteklo, je to přepad, tak nemusí mít strach, e by tam byl nějaký tlak. ;-)
|
|
01.02.2015 11:30 -
|
2780948
|
|
macejko74
|
|
|
OK Zdenku po obědě se nato mrknu,musím vymyslet jak to zvednout leí to na zemi (nejnií poloha) nevleze tam ani hever.No, ale nemůe se něco stát?,kdy to budu takhle zvedat? To mi ani nedolo...co myslí!
OK Zdenku po obědě se nato mrknu,musím vymyslet jak to zvednout leí to na zemi (nejnií poloha) nevleze tam ani hever.No, ale nemůe se něco stát?,kdy to budu takhle zvedat?:nevim To mi ani nedolo...co myslí!:-(
|
|
01.02.2015 11:41 -
|
2780950
|
|
63zdenda
|
|
|
Nestane se nic, ale pro jistotu bych odpojil na baterce - pol, aby se neseplo hydraulické čerpadlo ohledně dorovnání výky auta.
Nestane se nic, ale pro jistotu bych odpojil na baterce - pol, aby se neseplo hydraulické čerpadlo ohledně dorovnání výky auta. ;-)
|
|
01.02.2015 11:48 -
|
2780951
|
|
macejko74
|
|
|
Baterka je mimo (na nabíječce)Počkám na mladýho a si taky uije a vrhnem se nato pak dám vědět
Baterka je mimo (na nabíječce):-)Počkám na mladýho a si taky uije a vrhnem se nato pak dám vědět:palec
|
|
01.02.2015 12:32 -
|
2780973
|
|
Mamlas
|
|
|
Na tomto odkazu v diskuzi o prednich pistnicich mas i fotky te hadicky v podbehu: .link.
Na tomto odkazu v diskuzi o prednich pistnicich mas i fotky te hadicky v podbehu: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2344190-predni-pistnice/2/#.VM4PCyyzVdh
|
|
01.02.2015 15:42 -
|
2781041
|
|
macejko74
|
|
|
Tak jsem to měl rozdělané a hadička v podběhu je OK ani to tam není mokré, je tam kalu spí za př.pr. kolem
nad prvýma dveřma, tak zatím nevím co dál nemuu se podto víc dostat.
Tak jsem to měl rozdělané a hadička v podběhu je OK ani to tam není mokré, je tam kalu spí za př.pr. kolem
nad prvýma dveřma, tak zatím nevím co dál :nevim:-( nemuu se podto víc dostat.
|
|
01.02.2015 18:26 -
|
2781080
|
|
macejko74
|
|
|
Take, kdy tam doleju lds tak to zvednu a lds nevyteče?
Take, kdy tam doleju lds tak to zvednu a lds nevyteče?:-((((
|
|
01.02.2015 18:42 -
|
2781083
|
|
jumep
|
|
|
to su dve relativne nesuvisiace veci
ale zadok najskor bude netesny okolo piestnice, uteka to do prepadu a tym sa tam vytvara moc velky tlak a ten teoreticky mohol vystrelit prepad na predu
ten prepad staci auto dvihnut hore a je tam vidno hadicku co je napichnuta na trubicku
ostatne je treba riesit servisom (na parkovisku to nepojde)
kazdopane 2.2 si myslim ze bude tiect trubkohadica co je v citroene okolo 280 eur (da sa dat opravit ak su ochotny a sikovny hadiciari - neni moc servisov co to vedia / su ochotny spravit, co poznam tak okolo 100E beru za repas hadice)
zadok je len o tesneniach, manzetach a zisteni priciny (ak je dlhodobo zla manzeta moze byt vyhrdzaveli piest, to sa musi videt)
a ked dolejes nemala by vytiect, z prepadu to tece dost malo ak to teda neni uplne mrtve, ale to by padalo stale a rychlo a z trubbkohadice to vacsinou nevali moc, ale slzi ... kazdopadne je to menej ako liter do mesiaca
to su dve relativne nesuvisiace veci
ale zadok najskor bude netesny okolo piestnice, uteka to do prepadu a tym sa tam vytvara moc velky tlak a ten teoreticky mohol vystrelit prepad na predu
ten prepad staci auto dvihnut hore a je tam vidno hadicku co je napichnuta na trubicku
ostatne je treba riesit servisom (na parkovisku to nepojde)
kazdopane 2.2 si myslim ze bude tiect trubkohadica co je v citroene okolo 280 eur (da sa dat opravit ak su ochotny a sikovny hadiciari - neni moc servisov co to vedia / su ochotny spravit, co poznam tak okolo 100E beru za repas hadice)
zadok je len o tesneniach, manzetach a zisteni priciny (ak je dlhodobo zla manzeta moze byt vyhrdzaveli piest, to sa musi videt)
a ked dolejes nemala by vytiect, z prepadu to tece dost malo ak to teda neni uplne mrtve, ale to by padalo stale a rychlo a z trubbkohadice to vacsinou nevali moc, ale slzi ... kazdopadne je to menej ako liter do mesiaca
|
|
01.02.2015 18:51 -
|
2781084
|
|
macejko74
|
|
|
Jumep-kde najdu tu trubkohadici ?
Jumep-kde najdu tu trubkohadici ?
|
|
01.02.2015 19:25 -
|
2781089
|
|
jumep
|
|
|
.link.
je to to nalavo obalene este v takom plaste
http://c5.jumep.com/elektrika/P1070613.JPG
je to to nalavo obalene este v takom plaste
|
|
01.02.2015 20:10 -
|
2781095
|
|
macejko74
|
|
|
Tak to bude masakr, určitě se tam krásně dostanu,no nic uvidíme.Díky vem za pomoc.
Tak to bude masakr, určitě se tam krásně dostanu,no nic uvidíme:-o.Díky vem za pomoc.
|
|
01.02.2015 20:18 -
|
2781111
|
|
jumep
|
|
|