| | |
21.08.2020 19:55 -
Re: Klesání zadní části vozu / C5 I,II
|
3280975
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
jumep napsal(a): niekto tu popisoval cestu z HR na spodku
mal som tu C6 co prisla na dorazoch, takze naplanovat cestu, odpojit tenky kablik s cerpadla a pomaly dojst sa da
(naplanovat mimo spicku v co najmensej premavke, bez velkych zlomov (retarder atd)
Jetě jedna důleitá věc, nejde točit volantem, co je dost zásadní problém. Těko jde tedy někam odjet po vlastních kolech do nejbliího servisu i se zadkem na dorazech, jak je tady popsáno. Kdy nastartuji, tak volant nemá v tomto stavu funkční posilovač. Mám odpojený konektor, aby čerpadlo nevrčelo. LDS tam ji moc nebude a pokud správně pročítám fórum, tak to vzájemně souvisí. Velký únik LDS se rovná patná výka vozidla a rovně nefunkční posilovač řízení. V praxi odtah do servisu .
Jetě jedna důleitá věc, nejde točit volantem, co je dost zásadní problém. Těko jde tedy někam odjet po vlastních kolech do nejbliího servisu i se zadkem na dorazech, jak je tady popsáno. Kdy nastartuji, tak volant nemá v tomto stavu funkční posilovač. Mám odpojený konektor, aby čerpadlo nevrčelo. LDS tam ji moc nebude a pokud správně pročítám fórum, tak to vzájemně souvisí. Velký únik LDS se rovná patná výka vozidla a rovně nefunkční posilovač řízení. V praxi odtah do servisu :-(.
|
|
21.08.2020 20:18 -
|
3280979
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Kdy auto jede, točit volantem jde, není to sice moc lehké, ale jde takto jet docela dobře. Zadek lze přizvednou obyč nůkovým heverem za 3 stovky, pak tam pořádnej hever a zvedne to třeba půl metru ... U sem tuto trubku opravoval i na silnici v lee pod autem jen přizvedlé na podplazení. Dělá z toho kovbojku, u to mohlo být 3x opravené. Trubku bokem okolo nádre v ochraném obalu gum hadičky ... Kdybys békl, poslal bych to a u má trubku potou doma ... a někdo ti to vymění.
Kdy auto jede, točit volantem jde, není to sice moc lehké, ale jde takto jet docela dobře. Zadek lze přizvednou obyč nůkovým heverem za 3 stovky, pak tam pořádnej hever a zvedne to třeba půl metru ... U sem tuto trubku opravoval i na silnici v lee pod autem jen přizvedlé na podplazení. Dělá z toho kovbojku, u to mohlo být 3x opravené. Trubku bokem okolo nádre v ochraném obalu gum hadičky ... Kdybys békl, poslal bych to a u má trubku potou doma ... a někdo ti to vymění.
|
|
21.08.2020 22:13 -
|
3280992
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
PATaMAT napsal(a): ... U sem tuto trubku opravoval i na silnici v lee pod autem jen přizvedlé na podplazení. Dělá z toho kovbojku, u to mohlo být 3x opravené. Trubku bokem okolo nádre v ochraném obalu gum hadičky ...
Tak to jsi borec, kdy to dokáe v nouzi na cestě. Tak to jsi asi nádr a nápravy nedával dolů, jak tady bylo někde zmiňováno. Kdy mě bolí zuby, tak jdu k zubaři. Kdy mám větí problém, tak jezdím k těm, co se do tohoto poutí. Nejsem takový borec, který vleze pod auto a tento druh opravy vyfrkne na dvorku a nebudu sám. Smekám před těmi, co to dokáou a chovám k nim úctu. Ve nejde natudovat na internetu a s nářadím z marketu to opravit. Děkuji moc za rady.
Tak to jsi borec, kdy to dokáe v nouzi na cestě. Tak to jsi asi nádr a nápravy nedával dolů, jak tady bylo někde zmiňováno. Kdy mě bolí zuby, tak jdu k zubaři. Kdy mám větí problém, tak jezdím k těm, co se do tohoto poutí. Nejsem takový borec, který vleze pod auto a tento druh opravy vyfrkne na dvorku a nebudu sám. Smekám před těmi, co to dokáou a chovám k nim úctu. Ve nejde natudovat na internetu a s nářadím z marketu to opravit. Děkuji moc za rady.
|
|
24.12.2020 16:44 -
|
3294786
|
|
BogoC5
|
Město: Spisske Vlachy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
fordík napsal(a): Tak mám stejný problém, jako bylo tady popsané. Začal mi klesat zadek, oproti předku. Nyní dlouho stálo, tak jsem to přisuzoval L.Z. pístnici, která ji sákla pod prachovkou, e to ji vzdala. Pod autem, ale nebylo nic extra. Otevřel jsem dveře a sednul do auta, a se snaí dorovnat výku. Trvalo to dlouho, tak jsem nastartoval, a mu pomůu. Zvedl jsem jej do první polohy a následně do druhé (maximální polohy). Auto se postupně zvedlo. Docela dlouho to čerpalo (málo kapaliny), tak jsem to omrknul. No a co se nestalo, najednou z pod auta na pravé straně na úrovni cca středového sloupku se valí kapalina LDS na zem! Teklo to jako Dunaj, take asi, ji v tomto vlákně popsaná prasklá trubka. Take je více jak jasné, kde je aktuálně problém. Dost zásadní problém při této závadě je, e auto leí prakticky téměř na zemi. Předek je v normální poloze a zadek na dorazech. Pod prahem není ani 5 cm místa a hever pod něj nadostanu. Chtěl jsem to omrknout, a potvrdím, co to přesně je v háji. C5 je na dvorku, kde mám pouze v místě kol betonové dladice a vedle plot. No a teď babo raď, jak to dostanu k někomu do servisu . Netuím, zda to po "břie" dostanu přes chodník a poloený obrubníky na cestu. To mi řekněte, co s tím děláte? Moná, kdy jej mám na zahradě, tak bych ho mohl podkopat jako tank T34 a udělat pod ním montání jámu . V této poloze se to nedostane ani v dílně na nájezdy na hever. Jet s tím do Počernic za Jruze je nesmysl stejně tak do nejbliího servisu. To je snad na odtah! Kdyby to bylo v garái, tak bych to přes nájezd ven v této poloze vůbec nedostal. Mohlo by to být tedy jetě horí, to je prekérka .
Dobrý deň priatelia. Dnes ráno som zail to čo fordík. Prídem k autu a zadok sedí úplne na zemi. Predok v poriadku. Včera večer vetko ok. Auto je odparkované na mieste, odkiaž ho ani eriav asi nedostane. Na tráve, v blate, na malej ploche v svahu Predpokladám, e strelila trubka. Ale neviem to zisti, nevidím pod auto a mláku nenájdem, keďe sedí v blate a v tráve. Skúal som dvihnú do vyích polôh, ale dvihlo len predok. Pred pár rokmi, mi asi mesiac klesal zadok vdy po vypnutí motora. Potom to samovožne prestalo. Teraz sa ale u pár týdňov ozývali sporadicky celkom sluné upy od zadnej nápravy. Neskôr to opä prestalo a ozvalo sa to len pri skríení podvozku alebo cúvaní hore strmým svahom keď sa zadok dos dvíhal. Včera iadne zlé zvuky a ráno kaput Viete mi niekto prosím poradi ako ho aspoň provizórne dvihnú, či treba niečo odpája, atď. atď. Nejde mi do hlavy, e padol len zadok. Mono keď prídem ráno domov tak nájdem auto ako kačku celé
Ďakujem vopred a prajem vetkým astné, veselé a hlavne zdravé Vianoce
:-(
Dobrý deň priatelia. Dnes ráno som zail to čo fordík. Prídem k autu a zadok sedí úplne na zemi. Predok v poriadku. Včera večer vetko ok. Auto je odparkované na mieste, odkiaž ho ani eriav asi nedostane. Na tráve, v blate, na malej ploche v svahu :nevim:-( Predpokladám, e strelila trubka. Ale neviem to zisti, nevidím pod auto a mláku nenájdem, keďe sedí v blate a v tráve. Skúal som dvihnú do vyích polôh, ale dvihlo len predok. Pred pár rokmi, mi asi mesiac klesal zadok vdy po vypnutí motora. Potom to samovožne prestalo. Teraz sa ale u pár týdňov ozývali sporadicky celkom sluné upy od zadnej nápravy. Neskôr to opä prestalo a ozvalo sa to len pri skríení podvozku alebo cúvaní hore strmým svahom keď sa zadok dos dvíhal. Včera iadne zlé zvuky a ráno kaput :-( Viete mi niekto prosím poradi ako ho aspoň provizórne dvihnú, či treba niečo odpája, atď. atď. Nejde mi do hlavy, e padol len zadok. Mono keď prídem ráno domov tak nájdem auto ako kačku celé :-(
Ďakujem vopred a prajem vetkým astné, veselé a hlavne zdravé Vianoce :)
|
|
25.12.2020 21:37 -
|
3294884
|
|
jruze
|
|
|
Zkus tlačítkem v kufru hlásí to něco - je překrtlé autíčko na displeji ?
Zkus tlačítkem v kufru ;-) hlásí to něco - je překrtlé autíčko na displeji ?
|
|
26.12.2020 16:16 -
|
3294914
|
|
BogoC5
|
Město: Spisske Vlachy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
tlačítko som neskúal, ale zbadal som odhnitý ten malinký krátky hriadež na snímači výky vozidla. Dnes som ho natartoval, dvihol do najvyej polohy, predok dvihlo ok, zadok nie. Keď som vypol motor, vtedy začalo dvíha zadok a do najvyej polohy. Potom som zníil na prevádzkovú výku, predok ziiel pekne, zadok ostal hore a čerpadlo stále hučalo a po chvíli vyplo a hneď zase zaplo. Auto som aspoň presunul z neprístupného terénu do civilizácie, 5 km trvalo pol hodiny skákajúci pre očami žudí na prechádzke, odpojil som baterku lebo zadok stále hore a čerpadlo čerpá nonstop, po odpojení baterky prestalo, ale zadok auta stále hore, vyzerá jak dragster alebo nasratá mačka, predok normálne a zadok vysoko
má niekto skúsenos s niečim takýmto? môe to by ten zlomený snímač výky podvozku na zadnom stabilizátore? Mne to dáva logiku a tak to aj vyzerá, nakožko som si nevimol iný únik LDS, bené mokré spoje alebo hadičky. A vimol som si obe gumenné manety na tyčkách pri zadných guliach roztrhnuté, čie tam bude tie hrdze za vetkú rados
tlačítko som neskúal, ale zbadal som odhnitý ten malinký krátky hriadež na snímači výky vozidla. Dnes som ho natartoval, dvihol do najvyej polohy, predok dvihlo ok, zadok nie. Keď som vypol motor, vtedy začalo dvíha zadok a do najvyej polohy. Potom som zníil na prevádzkovú výku, predok ziiel pekne, zadok ostal hore a čerpadlo stále hučalo a po chvíli vyplo a hneď zase zaplo. Auto som aspoň presunul z neprístupného terénu do civilizácie, 5 km trvalo pol hodiny skákajúci pre očami žudí na prechádzke, odpojil som baterku lebo zadok stále hore a čerpadlo čerpá nonstop, po odpojení baterky prestalo, ale zadok auta stále hore, vyzerá jak dragster alebo nasratá mačka, predok normálne a zadok vysoko :)
má niekto skúsenos s niečim takýmto? môe to by ten zlomený snímač výky podvozku na zadnom stabilizátore? Mne to dáva logiku a tak to aj vyzerá, nakožko som si nevimol iný únik LDS, bené mokré spoje alebo hadičky. A vimol som si obe gumenné manety na tyčkách pri zadných guliach roztrhnuté, čie tam bude tie hrdze za vetkú rados :(
|
|
27.12.2020 19:43 -
|
3295038
|
|
BogoC5
|
|
|
Tak to vyzerá dnes lo auto na jamu, vybral som zvyky toho hriadeža, idem objedna nový, na slovenských stránkach neviem nájs, na českých to majú za cca 150 českých.. Vie mi niekto poveda následne postup pri osadení nového kúska? Moja predstava: teraz je zadok úplne hore, predok v prevádzkovej. Pred intalovaním dvihnem aj predok do najvyej aby bol narovnako so zadkom, zakliknem hriadež a následne spustím dole.. A uvidím...
Pýtam sa preto, lebo niekde som zahliadol, e pretočenie toho segmengtu na čidle, do ktorého sa nacvakne hriadež, môe "zmias" riadiačku, resp. to, čo ovláda výku a môe to zmätkova. Neviem či sa to mne samovožne otočilo, alebo som to ja mono raz, dva krát otočil, ale predpokladám, e nie. No, vežmi som zvedavý a dúfam, e sa mi podarí objedna to čo potrebujem, nechcem plati za celé čidlo, teda dúfam, e snímaču nič nie je.
Vďaka
Tak to vyzerá :) dnes lo auto na jamu, vybral som zvyky toho hriadeža, idem objedna nový, na slovenských stránkach neviem nájs, na českých to majú za cca 150 českých.. Vie mi niekto poveda následne postup pri osadení nového kúska? Moja predstava: teraz je zadok úplne hore, predok v prevádzkovej. Pred intalovaním dvihnem aj predok do najvyej aby bol narovnako so zadkom, zakliknem hriadež a následne spustím dole.. A uvidím...:-d
Pýtam sa preto, lebo niekde som zahliadol, e pretočenie toho segmengtu na čidle, do ktorého sa nacvakne hriadež, môe "zmias" riadiačku, resp. to, čo ovláda výku a môe to zmätkova. Neviem či sa to mne samovožne otočilo, alebo som to ja mono raz, dva krát otočil, ale predpokladám, e nie. No, vežmi som zvedavý a dúfam, e sa mi podarí objedna to čo potrebujem, nechcem plati za celé čidlo, teda dúfam, e snímaču nič nie je.
Vďaka
|
|
28.12.2020 10:51 -
|
3295082
|
|
jruze
|
|
|
Páčka korektoru směrem dolů ale jestli si pamatuji tak bylo psáno o patných loiscích v ramenech - tak s tím bych asi také něco dělal
Páčka korektoru směrem dolů ;-) ale jestli si pamatuji tak bylo psáno o patných loiscích v ramenech - tak s tím bych asi také něco dělal
|
|
30.08.2023 09:47 -
|
3367103
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Zdravím, měl bych dotaz kam vede ta zpátečka 3 na obrázku? ze schémat co mám nikde není zakresleno kam pokračuje. díky
Zdravím, měl bych dotaz kam vede ta zpátečka 3 na obrázku? ze schémat co mám nikde není zakresleno kam pokračuje. díky
Přílohy: Snímek obrazovky 2023-08-30 v 9.44.52.png ( 137643b ) - |
|
31.08.2023 07:10 -
|
3367146
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Napadlo mě e to fakt nikam nevede ale nějak se mi to nezdálo tak sem se radi zeptal zkuenějích
Zničeho nic mě začal padat zadek (za cca 1-2h spadne), ale po odemknutí se normálně srovná. Koukal jsem na manety a ta pravá vypadá e má prasklinu, take těsnění pístnice sem koupil tak se to chystám přetěsnit.
Napadlo mě e to fakt nikam nevede ale nějak se mi to nezdálo tak sem se radi zeptal zkuenějích :)
Zničeho nic mě začal padat zadek (za cca 1-2h spadne), ale po odemknutí se normálně srovná. Koukal jsem na manety a ta pravá vypadá e má prasklinu, take těsnění pístnice sem koupil tak se to chystám přetěsnit.
|
|
22.11.2023 12:04 -
|
3371204
|
|
kaza.xx
|
Město: Roztoky 37, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravím, nevíte o mechanikovi na Berounsku, který by byl ochotný vyměnit těsnění (a moná i manetu) na zadních pístnicích. Auto si začalo vzadu sedat po delí době stání. Co jsem se tak ptal v pár servisech, tak mě poslali domů. e to dělali na několika autech a e to nefunguje a e je potřeba to měnit úplně celý zadek a to e nemá finančně cenu, nebo kdy jsem řekl hydraulika tak mě rovnou odmítli atp. Prostě nikdo není ochotný a by to dle návodů není zrovna raketová věda, tak nemám kde si to sám vyměnit.
Zdravím, nevíte o mechanikovi na Berounsku, který by byl ochotný vyměnit těsnění (a moná i manetu) na zadních pístnicích. Auto si začalo vzadu sedat po delí době stání. Co jsem se tak ptal v pár servisech, tak mě poslali domů. e to dělali na několika autech a e to nefunguje a e je potřeba to měnit úplně celý zadek a to e nemá finančně cenu, nebo kdy jsem řekl hydraulika tak mě rovnou odmítli atp. Prostě nikdo není ochotný a by to dle návodů není zrovna raketová věda, tak nemám kde si to sám vyměnit.
|
|
07.12.2023 08:53 -
|
3371851
|
|
kaza.xx
|
Město: Roztoky 37, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
PATaMAT napsal(a): vyměnit těsnění a zaletit písty ... třeba Čerčany Luká Chvála ... nebo Veselí n Lu Jarda Rue ...
Musí tam kde to umí, jinak se nedopatí a nedopadne to dobře.
Jako e bych jel přes 100 km na servis? To se mi nezdá, e by někdo blíe neuměl citroeny. Vdy kadá vesnice má svůj autoservis v tom okruhu do 100km jich musí tak být 1000.
Jako e bych jel přes 100 km na servis? To se mi nezdá, e by někdo blíe neuměl citroeny. Vdy kadá vesnice má svůj autoservis v tom okruhu do 100km jich musí tak být 1000.
|
|
07.12.2023 18:12 -
|
3371882
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
kaza.xx napsal(a): Jako e bych jel přes 100 km na servis? To se mi nezdá, e by někdo blíe neuměl citroeny. Vdy kadá vesnice má svůj autoservis v tom okruhu do 100km jich musí tak být 1000.
Ale vdy sis odpověděl sám hned v úvodu svého dotazu ...
kaza.xx napsal(a): Co jsem se tak ptal v pár servisech, tak mě poslali domů. e to dělali na několika autech a e to nefunguje a e je potřeba to měnit úplně celý zadek a to e nemá finančně cenu, nebo kdy jsem řekl hydraulika tak mě rovnou odmítli atp. Prostě nikdo není ochotný...
No a vidí, to co jinde nejde, to pár zdejích dělá dnes a denně naprosto bez problémů a někdy i na počkání ...
Nae opravy fungují, jsou dobré a nejsou předraené, víme co děláme a proč ...
Mě i jiným, jezdí lidi na servis C5 z velké dálky, není ádná vyjímka 300 km občas i více
Beroun - Čerčany je 69 km ...
No a vidí, to co jinde nejde, to pár zdejích dělá dnes a denně naprosto bez problémů a někdy i na počkání ...
Nae opravy fungují, jsou dobré a nejsou předraené, víme co děláme a proč ...
Mě i jiným, jezdí lidi na servis C5 z velké dálky, není ádná vyjímka 300 km občas i více ;-)
Beroun - Čerčany je 69 km ...
|
|
| |
|
|