| | |
30.03.2015 22:03 -
Re: Klesání zadní části vozu / C5 I,II
|
2803416
|
|
jruze
|
|
|
virus.spam napsal(a): Robo,díky za názor,ale..zadní náprava je OK (dělaná u jruzi před nedávnem),silentbloky OK,nápravy nejsou volné, a čepy jsou nové,vůle v řízení ádná,geometrie dělaná dvakrát v různých servisech..stejné výsledky, take mne právě napadlo,e sníením těitě by se mohla ta boční stabilita vylepit.Pokud jedu nad těch 110 tak to sníení ani nepociuji,protoe to jedu po relativně rovných silnicích,kde ty koleje nejsou tak hluboké a problém není. Ale např. při 90 km/hod na vyjeděné okresce to se mnou hodí na stranu a potom zpátky..je to dost nepříjemné.
Tohle dělají větinou spodní čepy,mohli by i silenty zadní nápravnice a to e jsem dělal ramena ?? nikdo není dokonalej - moná skouknout i ty(musel by se asi povolit stabilizátor a zkusit hnout s ramenama). Pokud by jsi měl cestu i třeba víkend zastav se kouknem(zavolej dopředu!!)
Tohle dělají větinou spodní čepy,mohli by i silenty zadní nápravnice:nevim a to e jsem dělal ramena ?? nikdo není dokonalej - moná skouknout i ty(musel by se asi povolit stabilizátor a zkusit hnout s ramenama). Pokud by jsi měl cestu i třeba víkend zastav se kouknem(zavolej dopředu!!);-)
|
|
30.03.2015 22:10 -
|
2803420
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Asi mi nic jiného nezbyde..díky za nabídku..počkám na stálejí počasí a zavolám..jetě jednou díky.Ozvu se. A k té neomylnosti..viděl jsem Tě při práci a měl jsem z toho dobrý dojem...nebuď skromný-nemá proč
Asi mi nic jiného nezbyde..díky za nabídku..počkám na stálejí počasí a zavolám..jetě jednou díky.Ozvu se. A k té neomylnosti..viděl jsem Tě při práci a měl jsem z toho dobrý dojem...nebuď skromný-nemá proč :-)
|
|
30.03.2015 22:12 -
|
2803421
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
jumep napsal(a): teraz ti co spada, davas fotku predku a pada ti zadok?
ak by bola trubka tak mas mlaku pod sebou a nie vlhku napravu, to co mas mokre mi skor pride ako motorovy olej
Psal jsem to ráno v rychlosti, jo, padá zadek, sorry. No rozdělaný dekly jsem neměl, tak uvidím co to bude. Auto bylo zespodu suchý, začal padat zadek a současně s tím se tam objevilo tohle, proto zatím usuzuji na trubku.
Psal jsem to ráno v rychlosti, jo, padá zadek, sorry. No rozdělaný dekly jsem neměl, tak uvidím co to bude. Auto bylo zespodu suchý, začal padat zadek a současně s tím se tam objevilo tohle, proto zatím usuzuji na trubku.
|
|
30.03.2015 22:12 -
|
2803422
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
jumep napsal(a): teraz ti co spada, davas fotku predku a pada ti zadok?
ak by bola trubka tak mas mlaku pod sebou a nie vlhku napravu, to co mas mokre mi skor pride ako motorovy olej
|
|
30.03.2015 22:29 -
|
2803424
|
|
jumep
|
|
|
zadok moze klesat bud kvoli ventilu v bhi (to som este nemal)
alebo trubka (co ale klesa hned a je za tym mlaka) a najskor tesnenie piestnice (uz par krat sa stalo ze auto uplne hore a uplne dole par krat za sebou tomu pomohlo a pozret manzety)
zadok moze klesat bud kvoli ventilu v bhi (to som este nemal)
alebo trubka (co ale klesa hned a je za tym mlaka) a najskor tesnenie piestnice (uz par krat sa stalo ze auto uplne hore a uplne dole par krat za sebou tomu pomohlo a pozret manzety)
|
|
30.03.2015 22:45 -
|
2803434
|
|
jruze
|
|
|
Začal bych odpojením přepadů na pístnicích(plast.trubičky do nádob zlá,na přepady z pístnic jiné trubičky(hhadičky) - tím bude mít jasno o pístnicích,pokud bude únik malej čeká tě to samé na prostřední kouli(přepad) - já jsem měnil prostřední regulátor protoe ty hovada do toho nalili zelenou a odneslo to postupně P.Z.pístnice,regulátor(zadní koule),a finále bylo servo .
Začal bych odpojením přepadů na pístnicích(plast.trubičky do nádob zlá,na přepady z pístnic jiné trubičky(hhadičky) - tím bude mít jasno o pístnicích,pokud bude únik malej čeká tě to samé na prostřední kouli(přepad) - já jsem měnil prostřední regulátor protoe ty hovada do toho nalili zelenou a odneslo to postupně P.Z.pístnice,regulátor(zadní koule),a finále bylo servo .:-((((
|
|
31.03.2015 08:16 -
|
2803508
|
|
johnny.m
|
|
|
Pokud si mi tam nelil zelenou ty, tak nikdo, kdy jsem asi před měsícem kontroloval kapaliny, bylo LDS dost. Auto jde na zvedák za týden, tak uvidím. Nikam s ním stejně nejedu, leda moná na nákup. Na parkoviti se mi pod to v tomhle počasí nechce...
Ale jde hned dolů, i po chvíli stání se zadek přizvedává, kdy odemknu. Doufám e na deklu je teda opravdu LDS a nečeká mě dalí překvápko...
Pokud si mi tam nelil zelenou ty, tak nikdo, kdy jsem asi před měsícem kontroloval kapaliny, bylo LDS dost. Auto jde na zvedák za týden, tak uvidím. Nikam s ním stejně nejedu, leda moná na nákup;-). Na parkoviti se mi pod to v tomhle počasí nechce...
Ale jde hned dolů, i po chvíli stání se zadek přizvedává, kdy odemknu. Doufám e na deklu je teda opravdu LDS a nečeká mě dalí překvápko...
|
|
31.03.2015 09:34 -
|
2803513
|
|
jumep
|
|
|
skus ho nechat v polohe 40 ci tiez sadne
skus ho nechat v polohe 40 ci tiez sadne
|
|
31.03.2015 12:45 -
|
2803533
|
|
johnny.m
|
|
|
Jumep - nerozumím co je "mlaka" a poloha 40 mi taky nic neříká... Pokud je to vrchní servisní, tak to zkusím. Předpokládám e kdy to nespadne tak to je těsnění/pístnice a utíká to jen na normální poloze - bude chtít přeletit pístnice.
Jezdím teď bohuel domů pozdě a hned tak se to nezlepí, ne e bych si to nechtěl udělat sám, ale nemám na to čas, to radi strávím čas s rodinkou .
Jumep - nerozumím co je "mlaka" a poloha 40 mi taky nic neříká... Pokud je to vrchní servisní, tak to zkusím. Předpokládám e kdy to nespadne tak to je těsnění/pístnice a utíká to jen na normální poloze - bude chtít přeletit pístnice.
Jezdím teď bohuel domů pozdě a hned tak se to nezlepí, ne e bych si to nechtěl udělat sám, ale nemám na to čas, to radi strávím čas s rodinkou :-p.
|
|
31.03.2015 13:00 -
|
2803539
|
|
jumep
|
|
|
mlaka = louze
a servisna je spodna poloha
poloha 40 prva vyssia (odvodene od rychlosti do 40) a potom je uplne vrchna poloha
mlaka = louze
a servisna je spodna poloha
poloha 40 prva vyssia (odvodene od rychlosti do 40) a potom je uplne vrchna poloha
|
|
31.03.2015 13:25 -
|
2803552
|
|
johnny.m
|
|
|
Aha, taky mě to mohlo napadnout e to bude do 40km/h.
Aha, taky mě to mohlo napadnout e to bude do 40km/h.
|
|
31.03.2015 19:16 -
|
2803634
|
|
jruze
|
|
|
Zvýená poloha asi nepomůe tedy pokud mu auto péruje je dráka přes vechny (skoro) polohy.(přilepí se na píst kousek hliníku z pístnice a ten prořízne dráku v těsnění (pokud tedy netrefí zrovna místo aby to zůstalo v dráce) nové těsnění + zaletit píst
Zvýená poloha asi nepomůe tedy pokud mu auto péruje je dráka přes vechny (skoro) polohy.(přilepí se na píst kousek hliníku z pístnice a ten prořízne dráku v těsnění:-p (pokud tedy netrefí zrovna místo aby to zůstalo v dráce);-) nové těsnění + zaletit píst:palec
|
|
01.04.2015 10:29 -
|
2803782
|
|
johnny.m
|
|
|
Jardo, měl jsi správnou předtuchu, biturbo spadlo dolů... Vzhledem k tomu, e jsem hydraulický píst nikdy neletil, tak to fakt nechám na mým mechanikovi.
Jardo, měl jsi správnou předtuchu, biturbo spadlo dolů... Vzhledem k tomu, e jsem hydraulický píst nikdy neletil, tak to fakt nechám na mým mechanikovi.
|
|
01.04.2015 21:38 -
|
2803964
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Hlavně aby mechanik věděl, čím a jak to zaletit, aby těch dráek nebylo najednou víc, ohlídej si to.
Hlavně aby mechanik věděl, čím a jak to zaletit, aby těch dráek nebylo najednou víc, ohlídej si to. ;-)
|
|
01.04.2015 21:49 -
|
2803985
|
|
johnny.m
|
|
|
U něj nemám obavy, vdycky udělal dobře a za rozumný peníz.
U něj nemám obavy, vdycky udělal dobře a za rozumný peníz.
|
|
13.04.2015 12:13 -
|
2809449
|
|
johnny.m
|
|
|
Tak mám samoopravovací auto, v sobotu jsem spěchal a proletěl jsem asi sedmdesátkou polňačku. Od té doby mi zadek neklesá. Take výměna LDS jistá, těsnění na zadních pístnicích neřeím...
Tak mám samoopravovací auto, v sobotu jsem spěchal a proletěl jsem asi sedmdesátkou polňačku. Od té doby mi zadek neklesá.:-)))) Take výměna LDS jistá, těsnění na zadních pístnicích neřeím...
|
|
13.04.2015 13:36 -
|
2809499
|
|
jumep
|
|
|
jo to je normalne, uz x krat sa stalo
jo to je normalne, uz x krat sa stalo
|
|
13.04.2015 13:43 -
|
2809504
|
|
johnny.m
|
|
|
No jo, kdy tam není filtr... nemá nějaký tip jak vyčistit systém úplně?
No jo, kdy tam není filtr... nemá nějaký tip jak vyčistit systém úplně?
|
|
13.04.2015 13:57 -
|
2809509
|
|
jumep
|
|
|
nijako, ono by to malo byt uzavrete a nemalo by sa to tam mat ako dostat
ak ti vicko fukne ked ho otvoris, tak je to skutocne uzavrete a bola to len spona nejaka
tym co sa to samoopravilo sa to uz nevratilo co viem
nijako, ono by to malo byt uzavrete a nemalo by sa to tam mat ako dostat
ak ti vicko fukne ked ho otvoris, tak je to skutocne uzavrete a bola to len spona nejaka
tym co sa to samoopravilo sa to uz nevratilo co viem
|
|
| |
|
|