| | |
20.02.2015 17:05 -
Re: Klesání zadní části vozu / C5 I,II
|
2789543
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Tak co navrhuje,e mám udělat?Asi tam nalít lds a koukat kde to teče? nebo co myslí ?
Tak co navrhuje,e mám udělat?Asi tam nalít lds a koukat kde to teče? nebo co myslí ?:nevim
|
|
20.02.2015 17:10 -
|
2789546
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
sem ti to před chvílí napsal, pokud to teče jak niagára, je zbytemé tam lít drahou LDS , pak to celé vypustí a vymění ... a koukám, e se ti to stalo 30.1 a to jako jetě nemá za tři týdny opravené ?
sem ti to před chvílí napsal, pokud to teče jak niagára, je zbytemé tam lít drahou LDS , pak to celé vypustí a vymění ... a koukám, e se ti to stalo 30.1 :-)) a to jako jetě nemá za tři týdny opravené ? :-o
|
|
20.02.2015 17:17 -
|
2789547
|
|
macejko74
|
|
|
JO u to vydím já to přehídl,Milane ja jsem odkázanej na matku přírodu a parkovytě a upřímě se mi pod tím v -6' leet nechce.Dnes bylo hezky tak sem to začal dál řeit......
JO u to vydím já to přehídl:-p,Milane ja jsem odkázanej na matku přírodu a parkovytě a upřímě se mi pod tím v -6' leet nechce.Dnes bylo hezky tak sem to začal dál řeit......
|
|
01.03.2015 10:07 -
|
2793194
|
|
macejko74
|
|
|
Zdravím spolubojovníky,tak jsem nael kde mi to teče.Je to na podvozku v tom tunelu na pravé straně (ve směru jízdy) Jdou tam plastové trubky asi zpátečky a jedna tenká ocelová trubka průměr 3.5mm a ta mi teče.Byl tam nahrnutý nějaký bordel a asi to tam hnilo .
Ptám se jestli existuje nějaká spojka na tu trubičku nebo se musí měnit celá???
A jaký je vůbec tlak v hydraulice.Díky za nápady.
Zdravím spolubojovníky,tak jsem nael kde mi to teče.Je to na podvozku v tom tunelu na pravé straně (ve směru jízdy) Jdou tam plastové trubky asi zpátečky a jedna tenká ocelová trubka průměr 3.5mm a ta mi teče.Byl tam nahrnutý nějaký bordel a asi to tam hnilo :nevim.
Ptám se jestli existuje nějaká spojka na tu trubičku nebo se musí měnit celá???
A jaký je vůbec tlak v hydraulice.Díky za nápady.
|
|
01.03.2015 11:35 -
|
2793205
|
|
jumep
|
|
|
to je tlakova trubicka a neni davno sa tu o tom pisalo
spojka neexistuje a trubka ide z predu z cerpadla az dozadu, neni draha, len robota okolo toho je hodne narocna
to je tlakova trubicka a neni davno sa tu o tom pisalo
spojka neexistuje a trubka ide z predu z cerpadla az dozadu, neni draha, len robota okolo toho je hodne narocna
|
|
01.03.2015 12:11 -
|
2793219
|
|
macejko74
|
|
|
Jumep díky a jaký je tam tlak já bych něco zkusil.Udělal bych spojku,na hydraulice to v práci běně dělám.
Jen potřebuju vědět jaký je tam tlak.Pak to tady nafotím.
Jumep díky a jaký je tam tlak já bych něco zkusil.Udělal bych spojku,na hydraulice to v práci běně dělám.
Jen potřebuju vědět jaký je tam tlak.Pak to tady nafotím.;-)
|
|
01.03.2015 12:23 -
|
2793222
|
|
jumep
|
|
|
predne gule maju 70 bar, takze moj odhad bude do 100bar
predne gule maju 70 bar, takze moj odhad bude do 100bar
|
|
01.03.2015 12:49 -
|
2793230
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
při naplno zvednutém autě na MAX by tam mělo být cca 170bar
Můe to klidně zaletovat mosazí kusem jiné trubky ... navlíknout třeba průměr 5 - 6 a zaletovat
Nebo přiletovat malé roubení na oba koncea mezi to kousek hydraulické hadice s koncovkama ....
Spojka jde udělat, ale musí mít vybavení na lisování konců těch 3,5mm trubiček, občas to tak spojuji, kdy je jinak celá trubka zdravá , nebo polovina a vyměním jen tu patnou pulku.
při naplno zvednutém autě na MAX by tam mělo být cca 170bar
Můe to klidně zaletovat mosazí kusem jiné trubky ... navlíknout třeba průměr 5 - 6 a zaletovat
Nebo přiletovat malé roubení na oba koncea mezi to kousek hydraulické hadice s koncovkama ....
Spojka jde udělat, ale musí mít vybavení na lisování konců těch 3,5mm trubiček, občas to tak spojuji, kdy je jinak celá trubka zdravá , nebo polovina a vyměním jen tu patnou pulku.
|
|
01.03.2015 18:18 -
|
2793422
|
|
PATaMAT
|
|
|
spojuje se to na starí systém "citroen" na gumičku, proto e na průměr 3,5mm nic obyč komerčního neexistuje .link.
Ty starí konce konce dělám běně, i spojky mám ... a dnes u dělám z metráe na trubičkách 3,5mm i ty konce s okroukem pouité na C5
spojuje se to na starí systém "citroen" na gumičku, proto e na průměr 3,5mm nic obyč komerčního neexistuje http://www.citparts.at/upload/filecache/85de1fc4761ba9918eb999c8e21c9748.jpg
Ty starí konce konce dělám běně, i spojky mám ... a dnes u dělám z metráe na trubičkách 3,5mm i ty konce s okroukem pouité na C5
|
|
05.03.2015 17:39 -
|
2794794
|
|
PATaMAT
|
|
|
Dnes o5 oprava trubky co jde na zadní pruení, silná koroze za nádrí v ohybu a docela načaté i pod autem. Trubky si dělám sám - koncovka na c5 ( pravý dolní roh obrázku), z materiálu Cu+Ni - kompletně nekorodující materiál, neměla by být ani měděnka a jsou pevné a ohebné ( ty černé se u v metrái nevyrábí a nikdo je nedodává), toto by měla být náhrada.
Spojka " na gumičky citroen" pod autem kde je to zdravé, kousek za přední nápravou ... foto: .link.
Nádr obcházím trubkou bokem, na trubce nataená hadička, aby se to nikde neproklepalo...
Dnes o5 oprava trubky co jde na zadní pruení, silná koroze za nádrí v ohybu a docela načaté i pod autem. Trubky si dělám sám - koncovka na c5 ( pravý dolní roh obrázku), z materiálu Cu+Ni - kompletně nekorodující materiál, neměla by být ani měděnka a jsou pevné a ohebné ( ty černé se u v metrái nevyrábí a nikdo je nedodává), toto by měla být náhrada.
Spojka " na gumičky citroen" pod autem kde je to zdravé, kousek za přední nápravou ... foto: http://citroxa.rajce.idnes.cz/nastenka#c5_trubka_na_zadek.jpg
Nádr obcházím trubkou bokem, na trubce nataená hadička, aby se to nikde neproklepalo...
|
|
05.03.2015 20:30 -
|
2794860
|
|
macejko74
|
|
|
Pate a Mate ,nemá někde vyfocení, kde se má ta trubička u motoru(na podvozku) rozdělat?Je to u te spodní koule?Nebo čemu říká "hydroblok" Dík.
Pate a Mate ,nemá někde vyfocení, kde se má ta trubička u motoru(na podvozku) rozdělat?Je to u te spodní koule?Nebo čemu říká "hydroblok":-(((( Dík.
|
|
05.03.2015 21:48 -
|
2794882
|
|
PATaMAT
|
|
|
no, vpředu přímo u BHI , (čerpadlo hydrauliky ) pod nádobkou LDS , je to ta přední tenká trubička - estihran na 11 klíč, ta jde bez přeruení pod autem dozadu a k zadní rozbočce ...
vzadu je to na hliníkové rozbočce ( 2 trubky tenké ) u pravého zadního kola nahoře na nápravnicí , a je to ta co je napojená z levé strany do té rozbočky.
je to tam jak je díra se závitem pod velkým hranatým konektorem na obrázku.
no, vpředu přímo u BHI , (čerpadlo hydrauliky ) pod nádobkou LDS , je to ta přední tenká trubička - estihran na 11 klíč, ta jde bez přeruení pod autem dozadu a k zadní rozbočce ...
vzadu je to na hliníkové rozbočce ( 2 trubky tenké ) u pravého zadního kola nahoře na nápravnicí , a je to ta co je napojená z levé strany do té rozbočky.
je to tam jak je díra se závitem pod velkým hranatým konektorem na obrázku.
Přílohy: BHI.jpg ( 159308b ) - |
|
06.03.2015 16:43 -
|
2795153
|
|
macejko74
|
|
|
No a neví někdo kde se dá sehnat trubka levněji?PataMat dával lajky s odkazem na strámky,ale tam jsem nepochodilTake díky za odkazy ppř.typy.
No a neví někdo kde se dá sehnat trubka levněji?PataMat dával lajky s odkazem na strámky,ale tam jsem nepochodil:nevimTake díky za odkazy ppř.typy.
|
|
06.03.2015 22:20 -
|
2795216
|
|
PATaMAT
|
|
|
Co furt řeí, buď kup origo trubku a dej ji tam, nebo kdy chce uetřit litr, tak kup pár metrů obyč brzdové trubky 5mm - metr za 60,- kč , konce jí trochu "nafoukni" natluč tam nastřelovák nebo hřebík ... aby tam vlezla ta 3,5 trubka volně kousek zasunout pár mm a z origo trubky pouij konce s koncovkami a kusem zdravé trubky a zaletuj to mosazí...
Co furt řeí, buď kup origo trubku a dej ji tam, nebo kdy chce uetřit litr, tak kup pár metrů obyč brzdové trubky 5mm - metr za 60,- kč , konce jí trochu "nafoukni" natluč tam nastřelovák nebo hřebík ... aby tam vlezla ta 3,5 trubka volně kousek zasunout pár mm a z origo trubky pouij konce s koncovkami a kusem zdravé trubky a zaletuj to mosazí...
|
|
20.03.2015 20:11 -
|
2800203
|
|
macejko74
|
|
|
Zdravím vechny,slíbil jsem,e tady dám příspěvek.Hydraulickou trubičku3,5mm,která vede od BHI dozadu k nápravě jsem sehnal za krásných 870kč.Výrobou se zabívá firma BEKAS tady je odkaz .link.
Super chlap dokonce mi vzal telefon v neděli,domluvíly jsme se trubku mi poslal .Za tři hoďky jsem měl hotovo a u zase jedu
Zdravím vechny,slíbil jsem,e tady dám příspěvek.Hydraulickou trubičku3,5mm,která vede od BHI dozadu k nápravě jsem sehnal za krásných 870kč:-p.Výrobou se zabívá firma BEKAS tady je odkaz http://www.bekas.cz/znacka-citroen-c5-dc_-03-01-08-04#citroen-c5-dc_-03-01-08-04
Super chlap dokonce mi vzal telefon v neděli:palec,domluvíly jsme se trubku mi poslal .Za tři hoďky jsem měl hotovo a u zase jedu :-d ;-)
Přílohy: trubka.JPG ( 1817429b ) - |
|
20.03.2015 23:17 -
|
2800310
|
|
PATaMAT
|
|
|
macejko74 napsal(a): trubičku3,5mm,která vede od BHI dozadu k nápravě jsem sehnal za krásných 870kč .Výrobou se zabívá firma BEKAS
No, vzhledem k tomu, e metr te černé trubky stojí cca 70,- kč tak cena za 4 metry s koncovkama 870,- kč je docela dost ...
Ty spel konce u dělám taky na C5 ... akorát momentálně je problém, e Bekas nedodává metrá 3,5mm ( pouze měkkou měď má) , tvrdí mi e jejich dodavatel nemá ... Výroba černých prý skončila a Cu+Ni slitinové nerezavějící co měli u od ledna nemají ...
No, vzhledem k tomu, e metr te černé trubky stojí cca 70,- kč tak cena za 4 metry s koncovkama 870,- kč je docela dost ...
Ty spel konce u dělám taky na C5 ... akorát momentálně je problém, e Bekas nedodává metrá 3,5mm ( pouze měkkou měď má) , tvrdí mi e jejich dodavatel nemá ... Výroba černých prý skončila a Cu+Ni slitinové nerezavějící co měli u od ledna nemají ...
|
|
21.03.2015 10:51 -
|
2800402
|
|
macejko74
|
|
|
Po výměně hydr.trubičky,mám předek vý ne bylo zvykem a při jízdě se mi přenáejí do volantu vybrace jako kdybych jel ve zvýené poloze(to se mi stávalo) v normální jízdní výce to bylo OK.Nevím jestli to je normální jev po výměně trubičky.Doufám e si to sedne.
Po výměně hydr.trubičky,mám předek vý ne bylo zvykem a při jízdě se mi přenáejí do volantu vybrace jako kdybych jel ve zvýené poloze(to se mi stávalo) v normální jízdní výce to bylo OK.Nevím jestli to je normální jev po výměně trubičky.Doufám e si to sedne.:nevim
|
|
| |
|
|