| | |
04.04.2010 09:49 -
Opravná sada předního brzdiče - prachovka
|
2340887
|
|
rameli
|
|
|
Tak konečně jsem sehnal opravnou sadu na přední brzdiče,viz.foto...,sehnal jsem to v Polsku a konečně brzdy fungují na 100%.Za jednu sadu jsem dal asi 350kč ale vyplatilo se to!
Tak konečně jsem sehnal opravnou sadu na přední brzdiče,viz.foto...,sehnal jsem to v Polsku a konečně brzdy fungují na 100%.Za jednu sadu jsem dal asi 350kč ale vyplatilo se to!
Přílohy: Obraz000.jpg ( 160390b ) - Obraz001.jpg ( 154271b ) - |
|
04.04.2010 20:20 -
Re: Opravná sada předního brzdiče - prachovka
|
2341002
|
|
jumep
|
|
|
tak tuto sadu neni absolutne problem kupit v podstate kdekolvek, ja som si tiez pregumickovaval, daju sa dokonca kupit aj samotne tycky ak su prihrdzavele
problem je zohnat ta jedna gumicka pod packou rucnej - origo tu sadu citroen predava za 35E, je jasne ze to je pre nas moc, ked sa to v elite, kelly, benexe alebo u boba a inde da zohnat lacnejsie
tak tuto sadu neni absolutne problem kupit v podstate kdekolvek, ja som si tiez pregumickovaval, daju sa dokonca kupit aj samotne tycky ak su prihrdzavele
problem je zohnat ta jedna gumicka pod packou rucnej - origo tu sadu citroen predava za 35E, je jasne ze to je pre nas moc, ked sa to v elite, kelly, benexe alebo u boba a inde da zohnat lacnejsie
|
|
04.04.2010 20:34 -
|
2341004
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Bobo v automax Hulín je má také
Bobo v automax Hulín je má také:palec
|
|
04.04.2010 20:42 -
|
2341005
|
|
rameli
|
|
|
jruze napsal(a): rameli napsal(a): Tak konečně jsem sehnal opravnou sadu na přední brzdiče,viz.foto...,sehnal jsem to v Polsku a konečně brzdy fungují na 100%.Za jednu sadu jsem dal asi 350kč ale vyplatilo se to!
Přes internet nebo osobně? jestli přes net dej kontakt Koupil jsem to osobně, protoe to nemám daleko do Polska.
Koupil jsem to osobně, protoe to nemám daleko do Polska.
|
|
12.03.2013 00:38 -
|
2555740
|
|
jruze
|
|
|
Nevím jestli to dát sem,ale zajímavej poznatek- měl jsem za to e zatočit válečky předních brzdičích je záleitost velice jednoduchá a do dnes kdy mne překvapil jeden repasovaný(asi - dle majitele ) No vdy platilo e vyklopit brzdič směrem nahoru a točit směrem aby se brzdič opíral o kotouč.Tak dnes jsem zjistil e vyjímka potvrzuje pravidlo - ti koumáci co dělají repas to vůbec nezajímá prostě tam nacpali střeva z opačné strany(take při správném otáčení si váleček vytočíte úplně ven) a mimo jiné jsem objevil opravnou sadu předního brzdiče
Nevím jestli to dát sem,ale zajímavej poznatek- měl jsem za to e zatočit válečky předních brzdičích je záleitost velice jednoduchá a do dnes kdy mne překvapil jeden repasovaný(asi - dle majitele ) No vdy platilo e vyklopit brzdič směrem nahoru a točit směrem aby se brzdič opíral o kotouč.Tak dnes jsem zjistil e vyjímka potvrzuje pravidlo - ti koumáci co dělají repas to vůbec nezajímá prostě tam nacpali střeva z opačné strany(take při správném otáčení si váleček vytočíte úplně ven) :-(((( a mimo jiné jsem objevil opravnou sadu předního brzdiče :-o
Přílohy: opravná sada brzdič.jpg ( 389462b ) - |
|
12.03.2013 00:48 -
|
2555756
|
|
jumep
|
|
|
tak gumicky kupis normalne .... to je nic nove ...
a ze mu nefungovala rucna? koho to trapi, ne?
tak gumicky kupis normalne .... to je nic nove ...
a ze mu nefungovala rucna? koho to trapi, ne?
|
|
12.03.2013 14:37 -
|
2555889
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): To ano , ale v téhle je i ta na ručku .link.
No tahle je tedy zrovna na C4 ,ale jsou tam i na C5 jen jsem to nechtěl hledat .link. .link. .link.
Kupovat něco na ebay draho, kdy to samé mohu koupit tady daleko levněj mi připadá jako krábat se levou rukou za pravým uchem. Ta sada na C4 má číslo od SEIN D4 564 a ta sada na C5 má číslo D4 612. Jdou zde koupit za cca 180,- kč. Jinak ale ty sady jsou deklarovány jako na ZADNÍ brzdu pístek 38mm ...
zde jsou katalogy : .link.
.link.
Kupovat něco na ebay draho, kdy to samé mohu koupit tady daleko levněj mi připadá jako krábat se levou rukou za pravým uchem. Ta sada na C4 má číslo od SEIN D4 564 a ta sada na C5 má číslo D4 612. Jdou zde koupit za cca 180,- kč. Jinak ale ty sady jsou deklarovány jako na ZADNÍ brzdu pístek 38mm ...
zde jsou katalogy : http://www.seinsa.es/pdf/catalogo-seccion
http://www.seinsa.es/files/file/Catalogo%20General%202013%20Seinsa%20freno.pdf
|
|
12.03.2013 20:09 -
|
2555979
|
|
DOUFAK
|
|
|
Sady na C5 tady koupí to je pravda u dávno,ale v ádné nenajde tu PITOMOU gumičku na ruční brzdu,která ti schová váleček.Vechno je to bez této GUMY !!!
Sady na C5 tady koupí to je pravda u dávno,ale v ádné nenajde tu PITOMOU gumičku na ruční brzdu,která ti schová váleček.Vechno je to bez této GUMY !!!:nevim
|
|
12.03.2013 21:39 -
|
2556015
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Ty si to asi nepochopil
Ty sady co nahodil růe z ebay jsou TY STEJNÉ co píu já a koupí je i tady u nás. Tu na C5 z toho linku (ebay růe ale v téhle je i ta na ručku .link. ) sem měl nedávno v ruce a ta prachovka je jiná, je moc vysoká a na průměr malá na předek C5 I / II nejde pouít. Jsou to sady na ZADEK s parkovací brzdou ( elektrickou) C5 III ... Jetě mám objednanou tu na C4 , tam podle obrázku vypadá ta prachovka e je nií, e by moná mohla pasovat na předek C5 I / II. A dorazí dám vědět.
Ty si to asi nepochopil
Ty sady co nahodil růe z ebay jsou TY STEJNÉ co píu já a koupí je i tady u nás. Tu na C5 z toho linku (ebay růe ale v téhle je i ta na ručku .link. ) sem měl nedávno v ruce a ta prachovka je jiná, je moc vysoká a na průměr malá na předek C5 I / II nejde pouít. Jsou to sady na ZADEK s parkovací brzdou ( elektrickou) C5 III ... Jetě mám objednanou tu na C4 , tam podle obrázku vypadá ta prachovka e je nií, e by moná mohla pasovat na předek C5 I / II. A dorazí dám vědět.
|
|
13.03.2013 18:34 -
|
2556227
|
|
PATaMAT
|
|
|
jruze napsal(a): Já jsem byl línej to prohledat celé jen jsem si předtím uloil pouze obrázek z C5 bez odkazu - ta firma dělá vechny druhy na snad vechny auta(kdy dělají na C4 tak i na C5) a samo je lepí tady a zaméně , ale v těch sadách tady jsem tu gumičku níkde neviděl - a pořád by bylo lepí dát 500,- za ve co potřebuje do brzdiče ne třeba 2000,- za repas( a bude mít jistotu e se ti nepovede trefit na to na co mně - opačný závit na ručce)
Nevím, jak to mám jetě napsat
Asi bych začal tím, e se snaím radit pouze to, o čem jsem 100% přesvědčen, e je to správně, dělal jsem to, viděl na vlastní oči atd. Kdy to nevím jistě, neradím vůbec, nebo dodám, e se domnívám nebo e si myslím ale nevím to jistě atd. Snaím se předejít dezinformacím. Nesprávné rady se íří po netu velmi rychle a je jich tu plno. Pokud by si někdo na základě výe uvedených zaručených informací , e CITUJI: To ano , ale v téhle je i ta na ručku. link , objednal z ebay ty sady 2x na přetěsnění ručky u C5 I/II, zaplatil by cca 34,- euro s potovným. A mu to dojde, zjistil by dotyčný, e vyhodil oknem 850,- kč proto, e to co si objednal tam vůbec nepasuje , má to jiné rozměry a je to sada na zadní brzdy C5-X7 s elktr-parkovačkou a ne na přední brzdu C5 I/II. Ptám se tedy, uhradí mi někdo tento zbytečný výdaj na základě mylně podané zaručené informace ??? Pokud ne, tak se z rady stává zrada. Já se tedy domnívám, e uvedená firma z ebay NB-PARTS zatím nevede v nabídce ádnou sadu na přední brzdu C5 I/II ve které by byla i prachovka pod páčku ruční brzdy. Nikde ji tam nevidím
pouze ty obyčejné- bez a dále pak sadu na hlavní brzdový válec, sady na zadek
V těchto sadách je sice několik těsnění, které pouze vypadají podobně jako ta inkriminovaná prachovka pod ručku. Ale předek s prachovkou ručky C5 I/II tam není ! .link.
.link.
Tak jak jsem slíbil včera
Tady je reálné foto prachovek z těch ebay sad NB-PARTS. Středová díra je cca 15mm. Podobná prachovka na C5 I/II je ze sady na C4. Ta ze sady C5-X7 je uplně jiná
.link.
Nevím, jak to mám jetě napsat
Asi bych začal tím, e se snaím radit pouze to, o čem jsem 100% přesvědčen, e je to správně, dělal jsem to, viděl na vlastní oči atd. Kdy to nevím jistě, neradím vůbec, nebo dodám, e se domnívám nebo e si myslím ale nevím to jistě atd. Snaím se předejít dezinformacím. Nesprávné rady se íří po netu velmi rychle a je jich tu plno. Pokud by si někdo na základě výe uvedených zaručených informací , e CITUJI: To ano , ale v téhle je i ta na ručku. link , objednal z ebay ty sady 2x na přetěsnění ručky u C5 I/II, zaplatil by cca 34,- euro s potovným. A mu to dojde, zjistil by dotyčný, e vyhodil oknem 850,- kč proto, e to co si objednal tam vůbec nepasuje , má to jiné rozměry a je to sada na zadní brzdy C5-X7 s elktr-parkovačkou a ne na přední brzdu C5 I/II. Ptám se tedy, uhradí mi někdo tento zbytečný výdaj na základě mylně podané zaručené informace ??? Pokud ne, tak se z rady stává zrada. Já se tedy domnívám, e uvedená firma z ebay NB-PARTS zatím nevede v nabídce ádnou sadu na přední brzdu C5 I/II ve které by byla i prachovka pod páčku ruční brzdy. Nikde ji tam nevidím
pouze ty obyčejné- bez a dále pak sadu na hlavní brzdový válec, sady na zadek
V těchto sadách je sice několik těsnění, které pouze vypadají podobně jako ta inkriminovaná prachovka pod ručku. Ale předek s prachovkou ručky C5 I/II tam není ! http://www.ebay.de/sch/nb-parts-de/m.html?fits=Make%3ACitro%C3%ABn&item=151000138596&pt=DE_Autoteile&_sacat=0&hash=item23284f4364&_nkw=citroen&_pppn=r1&_dmpt=DE_Autoteile&Modell=C5
http://stores.ebay.de/nbpartsersatzteile__W0QQ_sidZ977357416QQLH_TitleDescZ1QQ_fsubZKategorie%20w%C3%A4hlenQQ_nkwZCitroen%20C5
Tak jak jsem slíbil včera
Tady je reálné foto prachovek z těch ebay sad NB-PARTS. Středová díra je cca 15mm. Podobná prachovka na C5 I/II je ze sady na C4. Ta ze sady C5-X7 je uplně jiná
http://imageshack.us/f/96/prachovky.jpg/
Přílohy: prachovky.jpg ( 790169b ) - |
|
14.03.2013 18:07 -
|
2556993
|
|
DOUFAK
|
|
|
No jo.Je to ona. Na tu C4 by to měla BÝT ona.Jetě uvidíme co tomu řekne Jarou Růů... Ale proč je to takhle zapikovaný,tak to nechápu. Take by to měl mít i Citroen u nás ... jen s rozdílem - dej na C4 a ne na C5. Ti budou koukat při objednání.To je cvokárna
No jo.Je to ona. Na tu C4 by to měla BÝT ona.Jetě uvidíme co tomu řekne Jarou Růů... :nevim Ale proč je to takhle zapikovaný,tak to nechápu. Take by to měl mít i Citroen u nás ... jen s rozdílem - dej na C4 a ne na C5. Ti budou koukat při objednání.To je cvokárna :nevim
|
|
20.03.2013 21:41 -
|
2559374
|
|
PATaMAT
|
|
|
DOUFAK napsal(a): No jo.Je to ona. Na tu C4 by to měla BÝT ona.Jetě uvidíme co tomu řekne Jarou Růů...
Jarou Růů mlčí ...
Tak předkládám svoje ověřené poznatky:
Sada na C4 od SEINsa AUTOFREN má číslo - D4 564 , koupit se dá za cca 180,-
V sadě je JEDNA prachovka přesně na C5 na přední brzdu ručku.
V sadě na C4 od Frenkit která má číslo 238038, jsou ty prachovky DVĚ, ale jedna má mení otvor.
Vnitřní kovová výztuha je ale stejně velká jak na prachovce s velkým otvorem ( cca 16,5 mm) , čep ručky má 17mm.
Ta guma jde ale upravit zvětit otvor např. na soustruhu, na poadovaný rozměr.
Pak máme z jedné sady DVĚ prachovky na C5 pod ručku.
Tato sada 238038 od Frenkit jde koupit za cca 140,- kč.
Jetě bych dodal, e v sadě od SEIN je prachovka vyrobená z měkké gumy podobné té origo.
V sadě od Frenkit je pouito trochu tvrdí gumy. Myslím si e to není na závadu a bude plnit také svoji funkci jak má.
.link.
.link.
.link.
Jarou Růů mlčí ...
Tak předkládám svoje ověřené poznatky:
V sadě na C4 od Frenkit která má číslo 238038, jsou ty prachovky DVĚ, ale jedna má mení otvor.
Vnitřní kovová výztuha je ale stejně velká jak na prachovce s velkým otvorem ( cca 16,5 mm) , čep ručky má 17mm.
Jetě bych dodal, e v sadě od SEIN je prachovka vyrobená z měkké gumy podobné té origo.
V sadě od Frenkit je pouito trochu tvrdí gumy. Myslím si e to není na závadu a bude plnit také svoji funkci jak má.
http://imageshack.us/photo/my-images/824/vsechny3.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/sadafrenkit238038.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/685/zesadyupravene.jpg/
Přílohy: vsechny_3_.jpg ( 2766761b ) - sada_frenkit_238038.jpg ( 1123093b ) - ze_sady_upravene.jpg ( 2001480b ) - |
|
20.03.2013 22:08 -
|
2559394
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Jak vidím, tak Jarou Růů ti k tomu nic neřekne
neb ten by tě nechal klidně koupit za drahý peníz sadu na C5 X7, která by ti byla na dvě věci
Tak předkládám svoje ověřené poznatky.
.link.
.link.
.link.
Jarou růů to zatím neřeil páč nebyla poptávka a krom toho reagoval na to e v sadách které zde byly jako opravné tato nebyla a někde mi vyskočila s tou co v těch druhých chyběla - a se u mne objeví můj dodavatel zadám poadavek (nebo a bude poptávka)a věřím e seene za mení peníze zde udávané(do teď jsem se s tím nezabýval) - e by dalí ,,PILOT" a jemu podobní.
Jarou růů to zatím neřeil páč nebyla poptávka a krom toho reagoval na to e v sadách které zde byly jako opravné tato nebyla a někde mi vyskočila s tou co v těch druhých chyběla - a se u mne objeví můj dodavatel zadám poadavek (nebo a bude poptávka)a věřím e seene za mení peníze zde udávané(do teď jsem se s tím nezabýval) - e by dalí ,,PILOT" a jemu podobní.:-o
|
|
21.03.2013 21:42 -
|
2559639
|
|
DOUFAK
|
|
|
V principu je to zoufalé,ubohé a směné shánět tento připitomělý,levný díl tímto způsobem.Je to nedůstojné i pro značku Citroen ho takto v ČR shánět.Jako kdybysme normálně nemohli přijít do servisu Citroen,objednat normálně si jej koupit.Proč? Kde to jsme?
V principu je to zoufalé,ubohé a směné shánět tento připitomělý,levný díl tímto způsobem.Je to nedůstojné i pro značku Citroen ho takto v ČR shánět.Jako kdybysme normálně nemohli přijít do servisu Citroen,objednat normálně si jej koupit.Proč? Kde to jsme?:nevim :-(
|
|
21.03.2013 21:44 -
|
2559644
|
|
jumep
|
|
|
citroen neopravuje na brzde nic a meni cely strmen, preto to citroen predavat nebude a druhovyroba si to nejako neuvedomuje ....
citroen neopravuje na brzde nic a meni cely strmen, preto to citroen predavat nebude a druhovyroba si to nejako neuvedomuje ....
|
|
27.02.2017 22:00 -
|
3044875
|
|
Devilian
|
|
|
Ahoj. Kde teda zozeniem sadu na opravu predneho brzdica? Menil som brzdy, a vraj je jedna prachovka prasknuta. Neviem ale ani za nic najst tento diel.
Ahoj. Kde teda zozeniem sadu na opravu predneho brzdica? Menil som brzdy, a vraj je jedna prachovka prasknuta. Neviem ale ani za nic najst tento diel.
|
|
27.02.2017 22:02 -
|
3044877
|
|
jumep
|
|
|