| | |
29.08.2011 18:49 -
Re: mlácení volantu
|
2410322
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Peter3822 napsal(a): Nazdar majstri tak aj aj mam asi taký podobny problem. Neviem ci z motora alebo s inakede pri zatacani pocut taky divny zvuk a dnes ked som presiel cez male nerovnosti na ceste ( jamky a hrbole atd no ved to co mame na cestach) tak mi vzdy zatriaslo volantom. Su to tie problemy o ktorých tu píete? Dik za odpoved.
no řekl bych e u Tebe to budou tyčky stabilizátora nebo kulovy cap.
Nazdar majstri tak aj aj mam asi taký podobny problem. Neviem ci z motora alebo s inakede pri zatacani pocut taky divny zvuk a dnes ked som presiel cez male nerovnosti na ceste ( jamky a hrbole atd no ved to co mame na cestach) tak mi vzdy zatriaslo volantom. Su to tie problemy o ktorých tu píete? Dik za odpoved.
no řekl bych e u Tebe to budou tyčky stabilizátora nebo kulovy cap.
|
|
02.07.2012 17:32 -
|
2489533
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdravim,
neviem či som v správnej téme ale u neviem kde mám hlada,
mláti mi volant (vibruje) a to a tak, e to cíti aj spolujazdec, ako keby to lo od nápravy, kolies z predu, skrátka dos to cíti a aj poču ale tako presne popísa
po natartovaní prvých pár km je to ok (asi cca 5 km) potom začne vibrova celý volant cca 2cm hore dole, nezávisle od rychlosti co sa týka intenzity ale frekvencia vibrácií je rýchlosou vyia
a pokiaž nezastavím a nevytočím volant na plný rejd na jednu aj druhú stranu a neurobim pár kolečiek s takto vytočenám volantom vibrácie neprestanú...potom je to ok u celú cestu..cca 300km
takto sa auto správalo 3x za sebou: prvých 5 km nič, potom velké vibrácie, po vytočení volantu do krajnych poloh v pomalých rýchlostiach je vsetko ok.
Máte nejaké tuenie čo by to mohlo by?
Dakujem za rady.
C5 I 2.2 HDi Exlusive 12/2003 tachometrovych 112 tis. km
Zdravim,
neviem či som v správnej téme ale u neviem kde mám hlada,
mláti mi volant (vibruje) a to a tak, e to cíti aj spolujazdec, ako keby to lo od nápravy, kolies z predu, skrátka dos to cíti a aj poču ale tako presne popísa:(
po natartovaní prvých pár km je to ok (asi cca 5 km) potom začne vibrova celý volant cca 2cm hore dole, nezávisle od rychlosti co sa týka intenzity ale frekvencia vibrácií je rýchlosou vyia
a pokiaž nezastavím a nevytočím volant na plný rejd na jednu aj druhú stranu a neurobim pár kolečiek s takto vytočenám volantom vibrácie neprestanú...potom je to ok u celú cestu..cca 300km
takto sa auto správalo 3x za sebou: prvých 5 km nič, potom velké vibrácie, po vytočení volantu do krajnych poloh v pomalých rýchlostiach je vsetko ok.
Máte nejaké tuenie čo by to mohlo by?
Dakujem za rady.
C5 I 2.2 HDi Exlusive 12/2003 tachometrovych 112 tis. km
|
|
02.07.2012 23:28 -
|
2489627
|
|
jruze
|
|
|
Podle mne by to mohli dělat poloosy-pokud má OK spojovačky a čepy(vzhledem k tomu e to reaguje na rejd tak spí poloosy)
Podle mne by to mohli dělat poloosy-pokud má OK spojovačky a čepy(vzhledem k tomu e to reaguje na rejd tak spí poloosy):nevim
|
|
03.07.2012 13:07 -
|
2489762
|
|
lexx
|
|
|
tak skúsim to zobrat do servisu, nech sa na to pozru, len som chcel nejaky tip ci to nie je nejaka pecialita C5 na co by sa mali zamerat....myslel som na tyč riadenia čo sa spomina ako známy nedostatok, ale asi to bude nieco ine
Dik za tip
tak skúsim to zobrat do servisu, nech sa na to pozru, len som chcel nejaky tip ci to nie je nejaka pecialita C5 na co by sa mali zamerat....myslel som na tyč riadenia čo sa spomina ako známy nedostatok, ale asi to bude nieco ine
Dik za tip
|
|
03.07.2012 13:59 -
|
2489774
|
|
tief
|
|
|
Tyc riadenia resp. napojenie tyce a klbu - u starych jedniciek bezna vec ... dva krat "dubnut" zvarackou na spoj a mas klud ...
Tyc riadenia resp. napojenie tyce a klbu - u starych jedniciek bezna vec ... dva krat "dubnut" zvarackou na spoj a mas klud ...
|
|
03.07.2012 14:31 -
|
2489789
|
|
lexx
|
|
|
to tief: zvaračkou na spoj?...to akoe môe by zlomene?...moem poprosi o nejake bliie informácie? ...odkaz na foto alebo nejaky link?.....neviem nič relevantne najs
Dakujem
to tief: zvaračkou na spoj?...to akoe môe by zlomene?...moem poprosi o nejake bliie informácie? ...odkaz na foto alebo nejaky link?.....neviem nič relevantne najs
Dakujem
|
|
03.07.2012 15:23 -
|
2489797
|
|
tief
|
|
|
V mieste kde sa tyc volantu napoji na klb ( pod palubkou ) sa to vymlati, staci to tam chytit do ruky a tocit volantom a v ruke citit rany a volu.
V mieste kde sa tyc volantu napoji na klb ( pod palubkou ) sa to vymlati, staci to tam chytit do ruky a tocit volantom a v ruke citit rany a volu.
|
|
03.07.2012 16:49 -
|
2489823
|
|
Mamlas
|
|
|
Pokud vibrace citi i spolujezdec tak musi vibrovat cely auto. Takze bych spis hledal na predni naprave nez v tyci volantu. Jak psal Jruze - poloosy.
Pokud vibrace citi i spolujezdec tak musi vibrovat cely auto. Takze bych spis hledal na predni naprave nez v tyci volantu. Jak psal Jruze - poloosy.
|
|
08.01.2013 13:35 -
|
2537500
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahojte....mam podobny prolemy...pri toceni volante mi v to krupe...zvuky mi prijdou ze jsou od leveho kola,mozna dole od volantu,to nepoznam.....ale cep rizeni mam menenej i kulovej cep je novej cca 2 mesice....a vcera jsem jel pomalu po hodne rozbite ceste a volant se mi klepal jak kapka potu mezi pulkama cvicitelky aerobiku....docela silne vibroval,a to fakt ze dost..po opakovanem projeti ve vetsi rychlosti byly vibrace jen slabounke,hodne slabounke.....nevite cim by to mohlo byt?
Ahojte....mam podobny prolemy...pri toceni volante mi v to krupe...zvuky mi prijdou ze jsou od leveho kola,mozna dole od volantu,to nepoznam.....ale cep rizeni mam menenej i kulovej cep je novej cca 2 mesice....a vcera jsem jel pomalu po hodne rozbite ceste a volant se mi klepal jak kapka potu mezi pulkama cvicitelky aerobiku....docela silne vibroval,a to fakt ze dost..po opakovanem projeti ve vetsi rychlosti byly vibrace jen slabounke,hodne slabounke.....nevite cim by to mohlo byt?
|
|
08.01.2013 15:20 -
|
2537526
|
|
jruze
|
|
|
DrMarvin napsal(a): Ahojte....mam podobny prolemy...pri toceni volante mi v to krupe...zvuky mi prijdou ze jsou od leveho kola,mozna dole od volantu,to nepoznam.....ale cep rizeni mam menenej i kulovej cep je novej cca 2 mesice....a vcera jsem jel pomalu po hodne rozbite ceste a volant se mi klepal jak kapka potu mezi pulkama cvicitelky aerobiku....docela silne vibroval,a to fakt ze dost..po opakovanem projeti ve vetsi rychlosti byly vibrace jen slabounke,hodne slabounke.....nevite cim by to mohlo byt?
Modli se aby to nebyly futra v řízení,také jsem tu měl povolené řízení,nebo povolenou nápravnici.Můe to být i kloub na tyči řízení,nebo domeček na řízení.Volantovku odzkouí tak e zhasne motor-hýbat volantem ve vůli kterou má a bude cvakat(dá se na ní áhnout a bude to cítit,kloub takte)
Modli se aby to nebyly futra v řízení,také jsem tu měl povolené řízení,nebo povolenou nápravnici.Můe to být i kloub na tyči řízení,nebo domeček na řízení.Volantovku odzkouí tak e zhasne motor-hýbat volantem ve vůli kterou má a bude cvakat(dá se na ní áhnout a bude to cítit,kloub takte);-)
|
|
08.01.2013 15:53 -
|
2537541
|
|
DrMarvin
|
|
|
ok...jdu odzkouset pootocit volantem jestli neco bude..ale je divny ze to dela jen kdyz stojim,nebo jedu omalu,kdyz jedu rychlejc tak to ani nevybruje a ani nepraska :=)
ok...jdu odzkouset pootocit volantem jestli neco bude..ale je divny ze to dela jen kdyz stojim,nebo jedu omalu,kdyz jedu rychlejc tak to ani nevybruje a ani nepraska :=)
|
|
08.01.2013 17:47 -
|
2537564
|
|
DrMarvin
|
|
|
dneska mi to pirslo ze to dela uz jenom malinko...a kdyz jsem zkousel tocil na miste bez motoru tak bylo slysel takovy tichounky cvakani nekde od spodu...ale vule ani nic masivni...
dneska mi to pirslo ze to dela uz jenom malinko...a kdyz jsem zkousel tocil na miste bez motoru tak bylo slysel takovy tichounky cvakani nekde od spodu...ale vule ani nic masivni...
|
|
08.01.2013 19:42 -
|
2537596
|
|
jenyk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 48 |
|
|
.Můe to být i kloub na tyči řízení,nebo domeček na řízení.Volantovku odzkouí tak e zhasne motor-hýbat volantem ve vůli kterou má a bude cvakat(dá se na ní áhnout a bude to cítit,kloub takte)
JJ přesně tak.Taky mi to klepalo a jruze to krááásně opravil,e bylo ticho
.Můe to být i kloub na tyči řízení,nebo domeček na řízení.Volantovku odzkouí tak e zhasne motor-hýbat volantem ve vůli kterou má a bude cvakat(dá se na ní áhnout a bude to cítit,kloub takte);-)
JJ přesně tak.Taky mi to klepalo a jruze to krááásně opravil,e bylo ticho :palec
|
|
12.01.2013 11:15 -
|
2538462
|
|
DrMarvin
|
|
|
tak jsem povolil volant....potahal nahoru a dolu a zase utahnul a nic noveho
tak jsem povolil volant....potahal nahoru a dolu a zase utahnul a nic noveho:-(
|
|
13.01.2013 11:14 -
|
2538758
|
|
DrMarvin
|
|
|
zajímavej poznatek....vyměnil jsem brzdové třmeny a volant nevibruje při přejezdu nerovností a křupání je podle mne mení..ale je tam furt..take hledat dál
zajímavej poznatek....vyměnil jsem brzdové třmeny a volant nevibruje při přejezdu nerovností a křupání je podle mne mení..ale je tam furt..take hledat dál:-(
|
|
16.01.2013 19:41 -
|
2539448
|
|
roman-jc
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
pokud jsou přední kola vyváená a stále to bouchá do volantu,tak u jsou jen dvě monosti,volné homokynetické klouby u kol ( boucání do volantu na chvilku znizí po vytočení volantu do plného rejdu na jednu a na druhou stranu),nebo prasklý tripoidní kloub u převodovky,taky dovedede klepat do volantu jako nevyváená kola, take bych to hledal na poloosách a ne na ramenech a řízení ,protoe vůle na řízení se bude projevovat plaváním po silnici, vybrace do volantu se zvětující rychlosí způsobuje něco co se točí, na staré c5 jsem měl vysypaný tripoidní klou u převodovky na pr.ploose,taky jsem necha několikrát převáit kola po kadé u někoho jiného,klepání neznizelo,a po výměně pr.poloosy byl klid,jen pozor na to,e 2,2 hdi a 3.0 v6 mají rozdílné poloosy rozíl mezi man.převodovkou a automatem, problém bych hledal na polosách
pokud jsou přední kola vyváená a stále to bouchá do volantu,tak u jsou jen dvě monosti,volné homokynetické klouby u kol ( boucání do volantu na chvilku znizí po vytočení volantu do plného rejdu na jednu a na druhou stranu),nebo prasklý tripoidní kloub u převodovky,taky dovedede klepat do volantu jako nevyváená kola, take bych to hledal na poloosách a ne na ramenech a řízení ,protoe vůle na řízení se bude projevovat plaváním po silnici, vybrace do volantu se zvětující rychlosí způsobuje něco co se točí, na staré c5 jsem měl vysypaný tripoidní klou u převodovky na pr.ploose,taky jsem necha několikrát převáit kola po kadé u někoho jiného,klepání neznizelo,a po výměně pr.poloosy byl klid,jen pozor na to,e 2,2 hdi a 3.0 v6 mají rozdílné poloosy rozíl mezi man.převodovkou a automatem, problém bych hledal na polosách:palec
|
|
20.01.2013 13:19 -
|
2540210
|
|
DrMarvin
|
|
|
ale v tom pripade by se pri zvysovani rychlosti vybrovani zvetsovalo..ale ono prestane..musim jet pres diry a to hodne pomalinku
ale v tom pripade by se pri zvysovani rychlosti vybrovani zvetsovalo..ale ono prestane..musim jet pres diry a to hodne pomalinku:-(
|
|
| |
|
|