| | |
11.06.2012 20:28 -
Re: Pískání / syčení posilovače řízení
|
2483448
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
A co má vliv,e po výměně LDS je to o hodně tií?
A co má vliv,e po výměně LDS je to o hodně tií?:-o
|
|
11.06.2012 20:32 -
|
2483450
|
|
jumep
|
|
|
ina tekavost / viskozita
ina tekavost / viskozita
|
|
11.06.2012 22:18 -
|
2483494
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jestli je to ono,tak od serva syčím u od té doby,co mám C5. Je to slyet i ve volantu,kdy je v autě klid. A nezměnilo se to ani po dvou(nedobrovolných)výměnách LDS. Ale nikdy jsem to neřeil,protoe mi přesně to samé dělalo XM,na kterém to na pár měsíců přestalo po výměně komplet řízení...
Dělá mi to kdy se zastaví volant v jakékoliv pozici. Pokud se hýbe,tak je ticho. Podle mě o můe dělat opotřebovaný odlehčovací ventil v rozdělovači na servu...Jestli u tohohle řízení je,ale měl by být,né?
Jestli je to ono,tak od serva syčím u od té doby,co mám C5. Je to slyet i ve volantu,kdy je v autě klid. A nezměnilo se to ani po dvou(nedobrovolných)výměnách LDS. Ale nikdy jsem to neřeil,protoe mi přesně to samé dělalo XM,na kterém to na pár měsíců přestalo po výměně komplet řízení...
Dělá mi to kdy se zastaví volant v jakékoliv pozici. Pokud se hýbe,tak je ticho. Podle mě o můe dělat opotřebovaný odlehčovací ventil v rozdělovači na servu...Jestli u tohohle řízení je,ale měl by být,né?
|
|
12.06.2012 10:01 -
|
2483532
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Take to taky řeit nebudu,ale je vidět,e ta vizkozita jak psal Jumep má(teda aspon u mě) vliv na to syčení.
Kdy stojím a nehýbu volantem tak to trochu syčí,ale u je to v pohodě. To mi zas tak nevadí. Hlavně,e zatočím volantem e
Take to taky řeit nebudu,ale je vidět,e ta vizkozita jak psal Jumep má(teda aspon u mě) vliv na to syčení.
Kdy stojím a nehýbu volantem tak to trochu syčí,ale u je to v pohodě. To mi zas tak nevadí. Hlavně,e zatočím volantem e;-)
|
|
06.08.2012 10:45 -
|
2497456
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak mne to syceni zatim po vymene LDS skoro zmizelo, kdybych nevedel presne co poslouchat, tak bych si toho ani nevsim.
Tak mne to syceni zatim po vymene LDS skoro zmizelo, kdybych nevedel presne co poslouchat, tak bych si toho ani nevsim.
|
|
05.12.2012 20:26 -
|
2528505
|
|
samann
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 44 |
|
|
V servise (citroenu) mi dnes vymenili LDS-ku. Pretoze som sa zo servisu ponahlal na jedno stretnutie poriadne som si auto neskontroloval. Vysledok je ten, ze mi v motorovej casti syci/piska....neviem to presnejsie definovat....pri pootoceni volantu sa zvuk nestisi. Stisi sa len pri volnobehu. Podla toho co tu citam to asi bude servo alebo remen ktory pohana cerpadlo LDS? Podotykam pred vymenou LDSky nic nesycalo/nepiskalo. Zajtra rano idem spat do servisu ...a pokusim sa tuto chybu reklamovat. Otazka je co sa mohlo stat pri vymene LDS-ky. Menili este kratsiu hadicku od cerpadla, ktoru som mal nacatu.
V servise (citroenu) mi dnes vymenili LDS-ku. Pretoze som sa zo servisu ponahlal na jedno stretnutie poriadne som si auto neskontroloval. Vysledok je ten, ze mi v motorovej casti syci/piska....neviem to presnejsie definovat....pri pootoceni volantu sa zvuk nestisi. Stisi sa len pri volnobehu. Podla toho co tu citam to asi bude servo alebo remen ktory pohana cerpadlo LDS? Podotykam pred vymenou LDSky nic nesycalo/nepiskalo. Zajtra rano idem spat do servisu ...a pokusim sa tuto chybu reklamovat. Otazka je co sa mohlo stat pri vymene LDS-ky. Menili este kratsiu hadicku od cerpadla, ktoru som mal nacatu.
|
|
05.12.2012 21:38 -
|
2528518
|
|
Mamlas
|
|
|
Cerpadlo LDS je elektricke. Spis to budes mit jen zavzdusneny po te vymene.
Cerpadlo LDS je elektricke. Spis to budes mit jen zavzdusneny po te vymene.
|
|
05.12.2012 21:45 -
|
2528519
|
|
samann
|
|
|
Cize zle ovzdusneny system H3? Keby to bola pravda tak parada, respektive by to nebolo nic vazne a tym padom by mi to mali v servise urobit na zaklade reklamacie, nie?
Cize zle ovzdusneny system H3? Keby to bola pravda tak parada, respektive by to nebolo nic vazne a tym padom by mi to mali v servise urobit na zaklade reklamacie, nie?
|
|
05.12.2012 21:50 -
|
2528522
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
sednout nastartovat a točit volantem na doraz vlevo vpravo, poloha vozu od min po max a ráno ne dojede do servisu, tak to bude zřejmě opravené - odvzduněné - teda si to myslím
sednout nastartovat a točit volantem na doraz vlevo vpravo, poloha vozu od min po max a ráno ne dojede do servisu, tak to bude zřejmě opravené - odvzduněné - teda si to myslím ;-)
|
|
05.12.2012 21:56 -
|
2528525
|
|
jumep
|
|
|
jedine zeby tam dali malo LDS tak by sa cerpadlo nevedelo odvzdusnit
ale ako pisal najk, 10x zatocil dolava doprava a malo by to stichnut
pripadne ak nebude chcet, daj auto do spodnej polohy a skus potom ... (ak stichne a v normalnej zasa zacne vrcat, tak tam je jednoznacne malo LDS - co im dobre obuchaj o hlavu)
cerpadlo je elektricke v c5 2, nakolko ma on C5 1, tak ma mechanicke pohanane remenom a je jasne ze sa ten zvuk meni otackami
jedine zeby tam dali malo LDS tak by sa cerpadlo nevedelo odvzdusnit
pripadne ak nebude chcet, daj auto do spodnej polohy a skus potom ... (ak stichne a v normalnej zasa zacne vrcat, tak tam je jednoznacne malo LDS - co im dobre obuchaj o hlavu)
cerpadlo je elektricke v c5 2, nakolko ma on C5 1, tak ma mechanicke pohanane remenom a je jasne ze sa ten zvuk meni otackami
|
|
05.12.2012 22:03 -
|
2528527
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jetě bych dodal-nedr to v plným rejdu moc dlouho-odvzdunění nepomůe,jen se to nebude líbit tomu čerpadlu...
Jetě bych dodal-nedr to v plným rejdu moc dlouho-odvzdunění nepomůe,jen se to nebude líbit tomu čerpadlu...
|
|
05.12.2012 22:25 -
|
2528537
|
|
samann
|
|
|
tak som vyskusal vase rady... a nepomohlo
Pozrel som do nadrzky a mam pocit ze je tam dostatok kvapaliny.
Ten zvuk nie je rovnomerny...podoba sa to ako keby boli rozsypane loziska. A hlavne zvysenim otacok prudko narasta.
Moze to byt stale zlym ovzdusnenim?
Muselo sa stat nieco pri vymene LDS...pretoze ako som pisal predtym mi to ani nahodou nerobilo. Jednoznacne idem zajtra rano hned do servisu na reklamaciu. Otazka je co mi na to povedia
Auto je spat v servise....prijali ho na reklamacnu opravu. Som zvedavy co z nich vylezie....v com bola chyba. Zacinam stracat doveru nemenovaneho servisu Citroen. Predpokladam ze vsetku LDSku nevymenili kedze minuli len 3litre.
tak som vyskusal vase rady... a nepomohlo :-(
Pozrel som do nadrzky a mam pocit ze je tam dostatok kvapaliny.
Ten zvuk nie je rovnomerny...podoba sa to ako keby boli rozsypane loziska. A hlavne zvysenim otacok prudko narasta.
Moze to byt stale zlym ovzdusnenim?
Muselo sa stat nieco pri vymene LDS...pretoze ako som pisal predtym mi to ani nahodou nerobilo. Jednoznacne idem zajtra rano hned do servisu na reklamaciu. Otazka je co mi na to povedia :-(
Auto je spat v servise....prijali ho na reklamacnu opravu. Som zvedavy co z nich vylezie....v com bola chyba. Zacinam stracat doveru nemenovaneho servisu Citroen. Predpokladam ze vsetku LDSku nevymenili kedze minuli len 3litre.
|
|
03.01.2013 17:49 -
|
2536499
|
|
Don Karlo
|
Město: Prievidza, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 6 |
|
|
jumep napsal(a): jedine zeby tam dali malo LDS tak by sa cerpadlo nevedelo odvzdusnit
tak s tym cerpadlom sa mylis, pretoze ja mam tiez c5 1. a mam elektricke cerpadlo, a nie na remeny ako ty pises
tak s tym cerpadlom sa mylis, pretoze ja mam tiez c5 1. a mam elektricke cerpadlo, a nie na remeny ako ty pises
|
|
25.02.2013 19:05 -
|
2551739
|
|
milo
|
Město: Nova Dubnica, Auto: Peugeot 406 cupe 2L | Počet příspěvků: 5 |
|
|
lemac napsal(a): Tak jsem se stal novopečeným členem pískacího klubu. Před 14-ti dny měněné rozvody, včera jsem začal pískat. Čeho jsem si viml, tak vyměněný řemen je podstatně více naponován ne byl původní. Původní se mi sice zdál a podezřele volný, ale aspoň jsem nepískal. Co včil? Má někdo zkuenost s tím jak má být řemen vyponován? e bych to el mechanikovi omlátit o hlavu
Správnos naponavania rozvodového remeňa môe skontrolova tak,e na najdlhej strane remeňa (t.j. kde není nap. kladka)ho chytí do prstov a musí sa ti da pootočit na kant .Ak nejde je moc napnutý, ak ide moc žahko je vožný a dokáe ho pretoči za vrchol ,musí is tak aby sa vlastne v tom vrchole zastavil a neiel pretoči ďalej.
Správnos naponavania rozvodového remeňa môe skontrolova tak,e na najdlhej strane remeňa (t.j. kde není nap. kladka)ho chytí do prstov a musí sa ti da pootočit na kant .Ak nejde je moc napnutý, ak ide moc žahko je vožný a dokáe ho pretoči za vrchol ,musí is tak aby sa vlastne v tom vrchole zastavil a neiel pretoči ďalej.
|
|
25.02.2013 22:54 -
|
2551843
|
|
jumep
|
|
|
kazda C5 ma napinak remena, akurat 2.0 ma este excenter ktorym sa dosponovava napinacia pruzinova kladka, na ktorej su zarezi, tam neni co kontrolovat na remeni
kazda C5 ma napinak remena, akurat 2.0 ma este excenter ktorym sa dosponovava napinacia pruzinova kladka, na ktorej su zarezi, tam neni co kontrolovat na remeni
|
|
| |
|
|