| | |
03.03.2010 14:45 -
Re: Pískání / syčení posilovače řízení
|
1805804
|
|
Vanči
|
Město: Hruovany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Já u sem řemen + kladku měnil cca před 2000km a nic.. Zvuk je stejný jako se starým i novým řemen.. V servisu taky říkali, e to neni nic hroznýho a dokud se to nebude zhorovat a auto bude fungovat tak jak má tak to nemám řeit.. Spí mě to rozčiluje a bojím se e to zkolabuje někde daleko od domu Ale zatím nic, tak neřeím..
Já u sem řemen + kladku měnil cca před 2000km a nic.. Zvuk je stejný jako se starým i novým řemen.. V servisu taky říkali, e to neni nic hroznýho a dokud se to nebude zhorovat a auto bude fungovat tak jak má tak to nemám řeit.. Spí mě to rozčiluje a bojím se e to zkolabuje někde daleko od domu:( Ale zatím nic, tak neřeím..
|
|
03.03.2010 15:34 -
|
1805807
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
aha ja myslel ze to rekli tobe ...
aha ja myslel ze to rekli tobe ...
|
|
03.03.2010 16:04 -
|
1805808
|
|
stano1
|
|
|
autodiag napsal(a): nevim kde jste vzali tu jistotu ze vam piska servorizeni ,zvlast kdyz pisete ze to ma spojitost s remenem
To e píska servo,ma k tomu vedú tieto dôvody: Zvuk sa ozýva z priestoru nápravy, pootočením volantu sa mení intenzita zvuku,hlavne pri zmene smeru otáčania a ked vytočim volant naplno a pritlačím na doraz tak to prestane,a akonáhle povolím znovu začne.plochý remen to nebude to by pialo riadne,toto je skôr také evelenie a popiskovanie ako ked si necha pootvorené okno.
Ked otvorím kapotu tak tak sa to utíi ako ked odíde od zdroja zvuku,čerpadlo to nebude lebo to čo počujem nad nápravou a vnútri v aute ,pri motore nepoču.
To e píska servo,ma k tomu vedú tieto dôvody: Zvuk sa ozýva z priestoru nápravy, pootočením volantu sa mení intenzita zvuku,hlavne pri zmene smeru otáčania a ked vytočim volant naplno a pritlačím na doraz tak to prestane,a akonáhle povolím znovu začne.plochý remen to nebude to by pialo riadne,toto je skôr také evelenie a popiskovanie ako ked si necha pootvorené okno.
Ked otvorím kapotu tak tak sa to utíi ako ked odíde od zdroja zvuku,čerpadlo to nebude lebo to čo počujem nad nápravou a vnútri v aute ,pri motore nepoču.
:nevim
|
|
03.03.2010 16:42 -
|
1805813
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a tim pripade beru Z5,protoze se tu pise po vymene kladek atd...je mozne ze zavadu ma kazdej jinou
a tim pripade beru Z5,protoze se tu pise po vymene kladek atd...je mozne ze zavadu ma kazdej jinou
|
|
03.03.2010 17:02 -
|
1805817
|
|
jumep
|
|
|
o kladkach tu pisal len jeden clovek, zato som tuto temu odlucil od toho piskania 1.8i, tu sa malo fakt preberat len servo - ktore je specificke, ze sem zasa niekto hodil kladky a remen ... tos ....
o kladkach tu pisal len jeden clovek, zato som tuto temu odlucil od toho piskania 1.8i, tu sa malo fakt preberat len servo - ktore je specificke, ze sem zasa niekto hodil kladky a remen ... tos ....
|
|
04.03.2010 11:37 -
|
1805890
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdar, pískám taky u 3 roky cca 35000 Km. Přesně tak, jak popisujete. Nemusíte mít obavy, nezhoruje se to. Nejsem si přesně jistej co to generuje, ale vím čím to není - turbína a vysokoltlaké hadice k ní, kladky k řemenu přísluenství, rozvoďák a kladky k němu, čerpadlo hydrauliky. Přikláním se ke STANOVI, nejpravděpodobněji to vyluzuje servo. Alternátor by eventuelně mohl, ale je to slyet odjinud i kdy zvuky se přenáí nevyzpytatelně.
Přes zimu mi to dokonce přestalo - kdy byly velký mrazy. Největí pískot to dělá při teplotách okolo 0 C. Pravdu máte v tom, e je to otravné.
Zdar Rampa
Zdar, pískám taky u 3 roky cca 35000 Km. Přesně tak, jak popisujete. Nemusíte mít obavy, nezhoruje se to. Nejsem si přesně jistej co to generuje, ale vím čím to není - turbína a vysokoltlaké hadice k ní, kladky k řemenu přísluenství, rozvoďák a kladky k němu, čerpadlo hydrauliky. Přikláním se ke STANOVI, nejpravděpodobněji to vyluzuje servo. Alternátor by eventuelně mohl, ale je to slyet odjinud i kdy zvuky se přenáí nevyzpytatelně.
Přes zimu mi to dokonce přestalo - kdy byly velký mrazy. Největí pískot to dělá při teplotách okolo 0 C. Pravdu máte v tom, e je to otravné.
Zdar Rampa:-))
|
|
09.03.2010 23:41 -
|
1806355
|
|
jumep
|
|
|
takze co som nahodou objavil
podla tohoto to nerobia ventilky ale trubkohadice ....
nove trubkohadice pre 2.0hdi su pre zaujimavost v SK 184E
takze co som nahodou objavil
podla tohoto to nerobia ventilky ale trubkohadice ....
nove trubkohadice pre 2.0hdi su pre zaujimavost v SK 184E
Přílohy: piskanie-servo.pdf ( 101305b ) - |
|
21.03.2011 15:05 -
|
2379649
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Tak jsem se stal novopečeným členem pískacího klubu. Před 14-ti dny měněné rozvody, včera jsem začal pískat. Čeho jsem si viml, tak vyměněný řemen je podstatně více naponován ne byl původní. Původní se mi sice zdál a podezřele volný, ale aspoň jsem nepískal. Co včil? Má někdo zkuenost s tím jak má být řemen vyponován? e bych to el mechanikovi omlátit o hlavu
Tak jsem se stal novopečeným členem pískacího klubu. Před 14-ti dny měněné rozvody, včera jsem začal pískat. Čeho jsem si viml, tak vyměněný řemen je podstatně více naponován ne byl původní. Původní se mi sice zdál a podezřele volný, ale aspoň jsem nepískal. Co včil? Má někdo zkuenost s tím jak má být řemen vyponován? e bych to el mechanikovi omlátit o hlavu ;-)
|
|
21.03.2011 18:04 -
|
2379659
|
|
JirkaŘ
|
|
|
lemac: Kdy jsem chtěl měnit svůj starý řemen přísluenství za nový zjistil jsem e v nabídce je více rozměrů. Např. zde jsou ( .link. ) od délky 1735, 1740 , 1753 mm pro vozidla s klimatizací. Take jsem si zjistil délku řemene podle VIN karoserie ( 1740 mm ) a ten koupil a vyměnil ( .link. )
lemac: Kdy jsem chtěl měnit svůj starý řemen přísluenství za nový zjistil jsem e v nabídce je více rozměrů. Např. zde jsou ( http://www.e-cat.cz/c-61_196786_207062_290526_290528_1588125_1588127/citroen/c5-kombi-break-06-01-08-04/2-2-hdi-2179ccm-98kw-133hp-06-01-08-04/motor/remeny-retezy-a-kladky/klinovy-a-drazkovy-remen/klinove-a-drazkove-remeny.html ) od délky 1735, 1740 , 1753 mm pro vozidla s klimatizací. Take jsem si zjistil délku řemene podle VIN karoserie ( 1740 mm ) a ten koupil a vyměnil ( http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=23618575#pc )
|
|
11.12.2011 19:50 -
|
2432022
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Popískávání na volnoběh prý dělají vůle v dvojhmotném setvačníku, kteý u má něco za sebou.Aspoň tak mi to řekl jeden servisák co dělá servis na motorech PSA.Prý to je celkem běná věc a není třeba ji hned řeit.
Popískávání na volnoběh prý dělají vůle v dvojhmotném setvačníku, kteý u má něco za sebou.Aspoň tak mi to řekl jeden servisák co dělá servis na motorech PSA.Prý to je celkem běná věc a není třeba ji hned řeit.
|
|
11.12.2011 20:39 -
|
2432033
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já mám přesně to samé syčení. Pokud stojím na místě a otáčím tak to není slyet,ale kdy ne tak to syčí jak had.
Nevím co to má za vliv,ale je divné jak píe Jumep,e se mají vyměnit hadice.
e by tam patně protékala LDS? NEBO JE TO NĚČÍM JINÝM
Já mám přesně to samé syčení. Pokud stojím na místě a otáčím tak to není slyet,ale kdy ne tak to syčí jak had.
Nevím co to má za vliv,ale je divné jak píe Jumep,e se mají vyměnit hadice.
e by tam patně protékala LDS? NEBO JE TO NĚČÍM JINÝM:nevim
|
|
11.12.2011 20:42 -
|
2432036
|
|
jumep
|
|
|
tento problem bol hlavne u C5 1, takze tazko povedat, ale ked hybes volantom a prestane to, tak to najskor robi ventil
je treba pod to auto vliezt a odsledovat, to sycanie by malo byt aj na danej hadici citit
tento problem bol hlavne u C5 1, takze tazko povedat, ale ked hybes volantom a prestane to, tak to najskor robi ventil
je treba pod to auto vliezt a odsledovat, to sycanie by malo byt aj na danej hadici citit
|
|
11.12.2011 20:48 -
|
2432037
|
|
DaveLbc
|
|
|
A myslí,e by to tam mohl být nějaký bordel ve ventilu.
Nemám teda jetě po výměně LDS,je tam 4 roky a 180t. No já tam vlezu,ale nevím co bych měl poslouchat nebo ahat na hadice?
A myslí,e by to tam mohl být nějaký bordel ve ventilu.
Nemám teda jetě po výměně LDS,je tam 4 roky a 180t. No já tam vlezu,ale nevím co bych měl poslouchat nebo ahat na hadice?
|
|
11.12.2011 20:49 -
|
2432038
|
|
jumep
|
|
|
trubky a hadice od cerpadla serva az po spiatocku dopredu, ktora to robi
trubky a hadice od cerpadla serva az po spiatocku dopredu, ktora to robi
|
|
11.12.2011 20:55 -
|
2432039
|
|
DaveLbc
|
|
|
A kdy zjistím která, tak se musí vyměnit nebo je to LDSkou která ji zanesla. A nebo rozdělat a profouknout.Čerpadlem to není?
A kdy zjistím která, tak se musí vyměnit nebo je to LDSkou která ji zanesla. A nebo rozdělat a profouknout.Čerpadlem to není?
|
|
11.12.2011 21:05 -
|
2432047
|
|
jumep
|
|
|
ked zistis, ktora to je, daj vediet
ked zistis, ktora to je, daj vediet
|
|
11.06.2012 17:54 -
|
2483426
|
|
DaveLbc
|
|
|
Tak jsem vyměnil LDS a syčení se zmírnilo a to dost. Je to slyitelné jen slabě.
.Byl jsem pod autem a snail jsem se zjistit která hadice by to mohla dělat a nějak se mi to nepovedlo
Tak jsem vyměnil LDS a syčení se zmírnilo a to dost. Je to slyitelné jen slabě.
.Byl jsem pod autem a snail jsem se zjistit která hadice by to mohla dělat a nějak se mi to nepovedlo:nevim
|
|
| |
|
|