| | |
15.05.2012 21:36 -
Re: Brzdové kotouče
|
2478599
|
|
miskod
|
|
|
Mam dilemu...mazat niecim stycnu plochu medzi kotucom a nabojom, aby som kotuc zase v buducnosti nemusel vymlatit kladivom?
Niekde pisu medeny sprej...Tam sa bojim toho ze to je druhy kov, tak aby to zase nezozral nejaky el. clanok.
Inde zase nejake vazeliny...Tam sa zase bojim, aby casom nevyschla a aj tak to nezalepila...
Co vy na to?
Mam dilemu...mazat niecim stycnu plochu medzi kotucom a nabojom, aby som kotuc zase v buducnosti nemusel vymlatit kladivom?
Niekde pisu medeny sprej...Tam sa bojim toho ze to je druhy kov, tak aby to zase nezozral nejaky el. clanok.
Inde zase nejake vazeliny...Tam sa zase bojim, aby casom nevyschla a aj tak to nezalepila...
Co vy na to?
|
|
15.05.2012 22:07 -
|
2478631
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
s vazelínou bych moc neoperoval, po zahřátí zřídne a můe se dostat na brzdné plochy, kdy u tak bych pouil raději ten měděný sprej. Já ho pouíval mezi alu kolo a kotouč a bylo to v pohodě
s vazelínou bych moc neoperoval, po zahřátí zřídne a můe se dostat na brzdné plochy, kdy u tak bych pouil raději ten měděný sprej. Já ho pouíval mezi alu kolo a kotouč a bylo to v pohodě
|
|
15.05.2012 22:21 -
|
2478655
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
představ si, jaké asi teploty na kotouči můou vznikat, kdy se bez problémů rozsvítí do červena. Pak se podívej na mazivo, do kolika stupňů jej lze pouívat a má jasno.
představ si, jaké asi teploty na kotouči můou vznikat, kdy se bez problémů rozsvítí do červena. Pak se podívej na mazivo, do kolika stupňů jej lze pouívat a má jasno.
|
|
15.05.2012 22:24 -
|
2478656
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
mně se osvědčil grafit, i na lodi jsem ho pouíval - snese v poho vysoké teploty
mně se osvědčil grafit, i na lodi jsem ho pouíval - snese v poho vysoké teploty ;-)
|
|
15.05.2012 22:29 -
|
2478668
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já to ,stejně,jako středovky na kolech při přezouvání,mau pastou na destičky(nanáí se na styčnou plochu deska-třmen,deska koruna pístku) a lehoučce máznu i roub,co ten kotouč drí. Nikdy jedinej problém a jde to v případě demontáe krásně dolu. Ten měděnej sprej úplně nesnáím-nikdy jsem si neviml,e to pomohlo a člověk od toho má jen zaprasený ruce. A jsou jedinci,kteří by s tím nejradi nastříkali celý auto...
Já to ,stejně,jako středovky na kolech při přezouvání,mau pastou na destičky(nanáí se na styčnou plochu deska-třmen,deska koruna pístku) a lehoučce máznu i roub,co ten kotouč drí. Nikdy jedinej problém a jde to v případě demontáe krásně dolu. Ten měděnej sprej úplně nesnáím-nikdy jsem si neviml,e to pomohlo a člověk od toho má jen zaprasený ruce. A jsou jedinci,kteří by s tím nejradi nastříkali celý auto...
|
|
15.05.2012 22:37 -
|
2478673
|
|
jumep
|
|
|
ja to nejako nemazem a tiez som este s tym problem nemal, pripadne gumove kladivo to vyriesi bez destrukcie kotuca
ked clovek to auto umyva a vyplachne raz za cas sol odtial tak to ide rozobrat po tych 3ch rokoch ...
ja to nejako nemazem a tiez som este s tym problem nemal, pripadne gumove kladivo to vyriesi bez destrukcie kotuca
ked clovek to auto umyva a vyplachne raz za cas sol odtial tak to ide rozobrat po tych 3ch rokoch ...
|
|
16.05.2012 11:32 -
|
2478880
|
|
milek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Kdy sundám kola, očistím středovky drátěným kartáčem a lehce stříknu konkorem. I po létech bez problémů.
Kdy sundám kola, očistím středovky drátěným kartáčem a lehce stříknu konkorem. I po létech bez problémů.
|
|
09.06.2013 12:22 -
|
2587679
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tak jsem se včera nakonec taky odhodlal. Kotouče mi doma leí u od března, jen nějak nebyl čas. Starý kotouč cca 21-22mm, nové dávané i s destičkami TRW.
Návod na rozcestníku .link. je OK, jen pár postřehů na doplnění, pokud měníte po delí době (u mě 200 kkm / 7,5 roku).
- na dráky třemenů pouijte kvalitní nářadí, torx55 + pořádné rameno, je to dobře utaené a zalepené.
- pokud nemáte na kotouč nějaký stahovák, nemusí vám jen kladivo pomoct. Já musel starý kotouč naříznout flexou, a pak kladivem povolil. Drel se na čelní ploe v prostorách mezi rouby.
- pístek zatočte do třmenu ve směru ipku na třmenu (u to tu někde je, ale v odkazovaném návodu se to nezmiňuje), mě to lo snadno klíčem na utahování kotoučů do flexy.
Jinak zbytek práce v pohodě, jen jsme musel jetě řeit upadlý přívodní drát k čidlu opotřebení destiček.
Tak jsem se včera nakonec taky odhodlal. Kotouče mi doma leí u od března, jen nějak nebyl čas. Starý kotouč cca 21-22mm, nové dávané i s destičkami TRW.
Návod na rozcestníku http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/vymena-brzdovych-desek-a-kotoucu#.UbRTq9hFu5Q je OK, jen pár postřehů na doplnění, pokud měníte po delí době (u mě 200 kkm / 7,5 roku).
- na dráky třemenů pouijte kvalitní nářadí, torx55 + pořádné rameno, je to dobře utaené a zalepené.
- pokud nemáte na kotouč nějaký stahovák, nemusí vám jen kladivo pomoct. Já musel starý kotouč naříznout flexou, a pak kladivem povolil. Drel se na čelní ploe v prostorách mezi rouby.
- pístek zatočte do třmenu ve směru ipku na třmenu (u to tu někde je, ale v odkazovaném návodu se to nezmiňuje), mě to lo snadno klíčem na utahování kotoučů do flexy.
Jinak zbytek práce v pohodě, jen jsme musel jetě řeit upadlý přívodní drát k čidlu opotřebení destiček.
|
|
09.06.2013 14:59 -
|
2587697
|
|
jumep
|
|
|
tak ze to je lepene je normalne a kladivo + spray na povolovanie pomoze vzdy, treba vediet kde nastriekat a kde uderit, dam ich dole aj bez poskodenia, aj ked teda je to dobra makacka
a tie torxy co drzia samotne kotuce povolujem tak ze mam narazak a len ho rukou otacam a trieskam don kladivom az kym sa nepodari osrobovat, inak som vzdy strhol na nom hrany a potom vrtal
tak ze to je lepene je normalne a kladivo + spray na povolovanie pomoze vzdy, treba vediet kde nastriekat a kde uderit, dam ich dole aj bez poskodenia, aj ked teda je to dobra makacka
a tie torxy co drzia samotne kotuce povolujem tak ze mam narazak a len ho rukou otacam a trieskam don kladivom az kym sa nepodari osrobovat, inak som vzdy strhol na nom hrany a potom vrtal
|
|
09.06.2013 15:53 -
|
2587705
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): tak ze to je lepene je normalne a kladivo + spray na povolovanie pomoze vzdy, treba vediet kde nastriekat a kde uderit, dam ich dole aj bez poskodenia, aj ked teda je to dobra makacka
No já jsem se u toho kotouče u bál o loisko, kdybych do toho třískal víc - u takhle jsem kladivem olámal obvod kotouče. Rozříznutí krásně pomohlo (stejně el rovnou do odpadu), jen se musel dávat pozor abych nevzal i náboj. Sprej jsem samozřejmě měl a pouíval.
Na ty velké lepené rouby zezadu jsem měl torx kvalitní (jiný bych asi zničil), na rozdíl od noname čínské gola sady - podařilo se mi na ní ohnout tu pevnou páku
Malé torxy co drí kotouč ly samy - ty jsem povolil lehkým trhnutím i bez zabrděného kotouče. Dal jsem tam pak originální rouby zpátky, vypadaly lépe ne ty na kříový roubovák, co byly u nových kotoučů.
No, zas jednou hotová práce, kterou u na tomhle autě podruhé dělat nebudu.
Víc jsem se vyzuřil ve čtvrtek na manelčině C3, kdy mě při výměně spodního čepu vyskočila poloosa a auto udělalo louičku
No já jsem se u toho kotouče u bál o loisko, kdybych do toho třískal víc - u takhle jsem kladivem olámal obvod kotouče. Rozříznutí krásně pomohlo (stejně el rovnou do odpadu), jen se musel dávat pozor abych nevzal i náboj. Sprej jsem samozřejmě měl a pouíval.
Na ty velké lepené rouby zezadu jsem měl torx kvalitní (jiný bych asi zničil), na rozdíl od noname čínské gola sady - podařilo se mi na ní ohnout tu pevnou páku :-d
Malé torxy co drí kotouč ly samy - ty jsem povolil lehkým trhnutím i bez zabrděného kotouče. Dal jsem tam pak originální rouby zpátky, vypadaly lépe ne ty na kříový roubovák, co byly u nových kotoučů.
No, zas jednou hotová práce, kterou u na tomhle autě podruhé dělat nebudu.
Víc jsem se vyzuřil ve čtvrtek na manelčině C3, kdy mě při výměně spodního čepu vyskočila poloosa a auto udělalo louičku :-d
|
|
09.06.2013 20:19 -
|
2587767
|
|
jumep
|
|
|
uz sice ideme do offtopic, ale ja som sa nie raz "osprchoval" ked som nieco take robil
stale si hovorim pozor na poloos, pozor na poloos ... a zrazu ....
inak mikra by ti o tom sundavani kotuca vedel hovorit a to sme ho sundavali s tym ze este bude treba pouzit
uz sice ideme do offtopic, ale ja som sa nie raz "osprchoval" ked som nieco take robil
stale si hovorim pozor na poloos, pozor na poloos ... a zrazu ....
inak mikra by ti o tom sundavani kotuca vedel hovorit a to sme ho sundavali s tym ze este bude treba pouzit
|
|
09.06.2013 21:42 -
|
2587800
|
|
TomasT
|
|
|
jruze napsal(a): Ale při demontái kotouče poloosa ven?? to snad ani nejde jen při čepu,nebo pístnici - to mám také zasebou.
To byl ten offtopic poslední řádek v mém příspěvku (výměna spodního čepu C3)
A co se týká torxů, pouívám je z nějaké torx sady v pěkné kovové krabičce, jsou tam TX25-TX55 v krátké a dlouhé verzi + oříek do 1/2" goly a zatím jsou i po několika letech jako nové (pouito tak 10x na nějaké opravy auta).
To byl ten offtopic poslední řádek v mém příspěvku (výměna spodního čepu C3)
A co se týká torxů, pouívám je z nějaké torx sady v pěkné kovové krabičce, jsou tam TX25-TX55 v krátké a dlouhé verzi + oříek do 1/2" goly a zatím jsou i po několika letech jako nové (pouito tak 10x na nějaké opravy auta).
|
|
09.06.2013 22:44 -
|
2587841
|
|
jumep
|
|
|
sak to neni problem obe naraz, staci dat dole vyfuk ))
ale uz je to strasne offtopic tak sa bud presunut alebo skoncit torxami ... toto je o kotucoch
sak to neni problem obe naraz, staci dat dole vyfuk :))))))
ale uz je to strasne offtopic tak sa bud presunut alebo skoncit torxami ... toto je o kotucoch
|
|
04.09.2014 20:26 -
|
2730530
|
|
DOUFAK
|
|
|
V manuálu - návodu výměny předních brzdových kotoučů od Muffa jsem se dočetl,e se máme po výměně brzd. kotoučů vyvarovat prudkého brzdění do ujetí min. 300 km Tak to jsem nějak nepochopil -PROČ? Ptám se zcela prostě,co by se stalo,nebo mohlo stát,budu-li brzdit intenzívně-ji ji po ujetí třeba 100 km ?... Zkroutí se kotouč,nebo si TO má nějak sednout,nebo ?...
V manuálu - návodu výměny předních brzdových kotoučů od Muffa jsem se dočetl,e se máme po výměně brzd. kotoučů vyvarovat prudkého brzdění do ujetí min. 300 km :nevim Tak to jsem nějak nepochopil -PROČ? Ptám se zcela prostě,co by se stalo,nebo mohlo stát,budu-li brzdit intenzívně-ji ji po ujetí třeba 100 km ?... Zkroutí se kotouč,nebo si TO má nějak sednout,nebo ?...:nevim
|
|
04.09.2014 20:45 -
|
2730533
|
|
DOUFAK
|
|
|
P.S. oba pístky (levý-pravý) třmen-brzdič se dotahují stejně tj.vpravo,nebo je tam nějaká anomálie ?...
P.S. oba pístky (levý-pravý) třmen-brzdič se dotahují stejně tj.vpravo,nebo je tam nějaká anomálie ?... :-d
|
|
04.09.2014 21:00 -
|
2730547
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Pokud není strenej závit,tak jeden vpravo a druhý vlevo,na kadém třmenu je ipka.
Pokud není strenej závit,tak jeden vpravo a druhý vlevo,na kadém třmenu je ipka.
|
|
| |
|
|