| | |
02.02.2010 12:04 -
patně brzdí pravé přední kolo
|
1803554
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Dnes mi servisu oznámili, e mi patně brzdí pravé přední kolo. Konkrétně po odbrzdění se pístek moc zasune do brzdiče a mezi ním a destičkou je několika milimetrová mezera. Při brzdění se pedál musí selápnout dvakrát, aby kolo brzdilo. Ruční brzda na pravé straně nebrzdí vůbec. Sami se s tím nesetkali a po dotazech na jinde je to údajně vada právě pravých brzdičů a ty se musí vyměnit (asi 5500,-). Prohledal jsem fórum, ale podobný problém jsem nenael. Nevíte někdo co s tím? Dík
Dnes mi servisu oznámili, e mi patně brzdí pravé přední kolo. Konkrétně po odbrzdění se pístek moc zasune do brzdiče a mezi ním a destičkou je několika milimetrová mezera. Při brzdění se pedál musí selápnout dvakrát, aby kolo brzdilo. Ruční brzda na pravé straně nebrzdí vůbec. Sami se s tím nesetkali a po dotazech na jinde je to údajně vada právě pravých brzdičů a ty se musí vyměnit (asi 5500,-). Prohledal jsem fórum, ale podobný problém jsem nenael. Nevíte někdo co s tím? Dík
|
|
02.02.2010 12:12 -
Re: patně brzdí pravé přední kolo
|
1803555
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pistek bude zarezlej,budes mit mozna taky prasklou manzetku..zkusil bych to rozebrat a vycistit...vetsinou to pak chodi dobre
pistek bude zarezlej,budes mit mozna taky prasklou manzetku..zkusil bych to rozebrat a vycistit...vetsinou to pak chodi dobre
|
|
02.02.2010 12:44 -
|
1803556
|
|
Martin
|
|
|
Dík za radu. Domluvím se v servisu na tom vyčitění, snad to pomůe. Ta maneta se dá sehnat?
Díval jsem se teď na ceny a nael opravnou sadu. K čemu je to dobré?
Dík za radu. Domluvím se v servisu na tom vyčitění, snad to pomůe. Ta maneta se dá sehnat?
Díval jsem se teď na ceny a nael opravnou sadu. K čemu je to dobré?
|
|
02.02.2010 18:59 -
|
1803572
|
|
jumep
|
|
|
4427 A2 -> je opravna sada obsahujuca
gumicku piestu
skrutky drziace strmen na tyckach
manzety tyciek a mazivo + este jednu gumicku
(to je ta na ktoru odkazujes)
ale skor by som doporucil:
4439 25
tato sada obsahuje aj nove vodiace tycky, v citroene je predavana (v SK) za 35 eur.
skus napisat bobovi za co ti ju vie zohnat, radsej by som to rozobral a vycistil a zlozil na nove vodiace tycky
.link.
takto nejako to dopadlo ked boli pridrete a tiez ta brzda nechodila, zostala visiet a tiez to nebrzdilo
4427 A2 -> je opravna sada obsahujuca
gumicku piestu
skrutky drziace strmen na tyckach
manzety tyciek a mazivo + este jednu gumicku
(to je ta na ktoru odkazujes)
ale skor by som doporucil:
4439 25
tato sada obsahuje aj nove vodiace tycky, v citroene je predavana (v SK) za 35 eur.
skus napisat bobovi za co ti ju vie zohnat, radsej by som to rozobral a vycistil a zlozil na nove vodiace tycky
http://www.jumep.com/c5/kotuc
takto nejako to dopadlo ked boli pridrete a tiez ta brzda nechodila, zostala visiet a tiez to nebrzdilo
|
|
02.02.2010 22:30 -
|
1803576
|
|
Martin
|
|
|
Boba jsem se ptal nejprve na celý třmen (3342+420). Potom, co jsem nael opravnou sadu, jsem se jej ptal i na její cenu. Místo toho mi doporučil vyměnit oba třmeny, protoe - cituji "Podle popisu jsou oba brzdiče na výměnu. Uvnitř je tak zvaný samostav a ten Vám nefunguje." Tak teď nevím. Ale asi dám nejprve ten třmen vyčistit a pouít tu druhou opravnou sadu. Pokud by to nepomohlo, musel bych vyměnit třmen. Dám vědět, jak jsem dopadl.
Boba jsem se ptal nejprve na celý třmen (3342+420). Potom, co jsem nael opravnou sadu, jsem se jej ptal i na její cenu. Místo toho mi doporučil vyměnit oba třmeny, protoe - cituji "Podle popisu jsou oba brzdiče na výměnu. Uvnitř je tak zvaný samostav a ten Vám nefunguje." Tak teď nevím. Ale asi dám nejprve ten třmen vyčistit a pouít tu druhou opravnou sadu. Pokud by to nepomohlo, musel bych vyměnit třmen. Dám vědět, jak jsem dopadl.
|
|
02.02.2010 22:32 -
|
1803577
|
|
jumep
|
|
|
samostel vyskusas lahko, bez platniciek ked budes hybat ruckou tak piestik postupne bude liezt von
samostel vyskusas lahko, bez platniciek ked budes hybat ruckou tak piestik postupne bude liezt von
|
|
02.02.2010 22:52 -
|
1803578
|
|
Martin
|
|
|
Já sám to opravovat nebudu a ani nemůu být u toho Poslal jsem majiteli servisu odkaz na tuto diskuzi a jetě mu zítra zavolám. Dík za rady.
Já sám to opravovat nebudu a ani nemůu být u toho :-( Poslal jsem majiteli servisu odkaz na tuto diskuzi a jetě mu zítra zavolám. Dík za rady.
|
|
04.02.2010 13:18 -
|
1803616
|
|
Martin
|
|
|
Take se stalo to, čeho jsem se obával - celý třmen je na výměnu. U jsem jej u Boba objednal.
PS: Servis ten třmen sháněl taky, ale nikde jej nemají. U Citroenu jsme se neptali, ale to byla a poslední monost (vzhledem k jejich cenám).
Take se stalo to, čeho jsem se obával - celý třmen je na výměnu. U jsem jej u Boba objednal.
PS: Servis ten třmen sháněl taky, ale nikde jej nemají. :nevim :-o U Citroenu jsme se neptali, ale to byla a poslední monost (vzhledem k jejich cenám).
|
|
04.02.2010 18:27 -
|
1803619
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Asi zle hladajú,skús tu:.link.
cauko.Asi zle hladajú,skús tu:http://www.automedik.cz/automobily-nahradni-dily-brzdy-c5-dc_:537:3254.html?sk=2
|
|
05.02.2010 22:04 -
|
1803654
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
U nás v citroene maju za 238eur.U vás to bude určite lacnejie!V autobenex to neskúaj tam majú za 338eur,ak som dobre pozeral.ATE!Neviem ty aké potrebuje!?
U nás v citroene maju za 238eur.U vás to bude určite lacnejie!V autobenex to neskúaj tam majú za 338eur,ak som dobre pozeral.ATE!Neviem ty aké potrebuje!?
|
|
09.02.2010 11:23 -
|
1803819
|
|
Martin
|
|
|
Take u zase jezdím a hlavně brzdím. Kdy u bylo auto v servisu, tak jsem nechal vyměnit i olej, fitry (olej, vzduch), přední destičky a brzdovku. Celkem to přilo na 7100,- Auto teď brzí skvěle. Akorát si na to musím zvyknout. Při prvním zabrení jsem skoro políbil přední sklo.
Take u zase jezdím a hlavně brzdím. Kdy u bylo auto v servisu, tak jsem nechal vyměnit i olej, fitry (olej, vzduch), přední destičky a brzdovku. Celkem to přilo na 7100,- :-(((( Auto teď brzí skvěle. Akorát si na to musím zvyknout. Při prvním zabrení jsem skoro políbil přední sklo.:-d
|
|
20.04.2011 22:14 -
|
2385410
|
|
jumep
|
|
|
valcek chodi lahko ? (da sa lahko zatocit?)
tie tycky na plavajucom strmeni idu lahko? stalo sa mi ze ta guma svina vyliezla na tycku a neslo s tym pomaly pohnut
valcek chodi lahko ? (da sa lahko zatocit?)
tie tycky na plavajucom strmeni idu lahko? stalo sa mi ze ta guma svina vyliezla na tycku a neslo s tym pomaly pohnut
|
|
20.04.2011 22:20 -
|
2385412
|
|
jruze
|
|
|
1.ano , 2 ano ,3 ano , 4 spodní čep se chová jako píst e by ti udrel nahoře i 5.dveře (myslel jsem to tak e pod ním zůstal vzduch a pruí )
1.ano , 2 ano ,3 ano , 4 spodní čep se chová jako píst e by ti udrel nahoře i 5.dveře :-)))) (myslel jsem to tak e pod ním zůstal vzduch a pruí )
|
|
20.04.2011 22:22 -
|
2385413
|
|
jumep
|
|
|
ked tam nemas platnicky a nasrobujes ten strmen mozes ho normalne pohnut hore dole bez zaseknutia?
ked tam nemas platnicky a nasrobujes ten strmen mozes ho normalne pohnut hore dole bez zaseknutia?
|
|
20.04.2011 22:25 -
|
2385414
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
jruze napsal(a): 1.ano , 2 ano ,3 ano , 4 spodní čep se chová jako píst e by ti udrel nahoře i 5.dveře
Ta 4. bude ono. Nesmí to jít tak těko. Vytáhnout, vyčistit, i pod gumičkou v dráce, namazat a sloit. Taky se stalo, e gumička byla nabobtnalá nevhodnou vazelínou. Tak kdy tak novou gumičku.
Ta 4. bude ono. Nesmí to jít tak těko. Vytáhnout, vyčistit, i pod gumičkou v dráce, namazat a sloit. Taky se stalo, e gumička byla nabobtnalá nevhodnou vazelínou. Tak kdy tak novou gumičku.
|
|
20.04.2011 22:33 -
|
2385415
|
|
jruze
|
|
|
Myslí jako hýbat na plovoucích čepech ano s destičkami vůle která je kdy je váleček nadoraz zatočený ručkou normálně vysunu - ručkou zabrzdím brzdí -povolím - jde otočit- zabrzdím pedálem brzdí-povolím-jde otočit-zabrzdím s nastartovaným motorem- neodbrzdí.Gumička OK to jen jak jsem tam dal novou vazelínu tak se chová čep jako pumpička kdy ucpe lahounek ne to propustí ten vzduch.
Myslí jako hýbat na plovoucích čepech ano s destičkami vůle která je kdy je váleček nadoraz zatočený ručkou normálně vysunu - ručkou zabrzdím brzdí -povolím - jde otočit- zabrzdím pedálem brzdí-povolím-jde otočit-zabrzdím s nastartovaným motorem- neodbrzdí.Gumička OK to jen jak jsem tam dal novou vazelínu tak se chová čep jako pumpička kdy ucpe lahounek ne to propustí ten vzduch.
|
|
20.04.2011 22:36 -
|
2385416
|
|
jumep
|
|
|
to je tym ze posilovac zabere a tym to zatlaci omnoho viac ako rucna alebo bez posilovaca
tie tycky skratka musia obe ist lahucko, preto som nakonec tie gumicky menil na nich
ak to chodi lahko este je tu moznost zleho samostelu, bol tu jeden manik co hovoril, ze to mal z vyrobi zle zlozene
to je tym ze posilovac zabere a tym to zatlaci omnoho viac ako rucna alebo bez posilovaca
tie tycky skratka musia obe ist lahucko, preto som nakonec tie gumicky menil na nich
ak to chodi lahko este je tu moznost zleho samostelu, bol tu jeden manik co hovoril, ze to mal z vyrobi zle zlozene
|
|
| |
|
|