| | |
07.01.2009 09:15 -
Funkčnost ASR
|
169296
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
V autě bych měl mít ASR-protiprokluz (bez ESP). Mám to napsané ve velkém techničáku, ovem kontrolka nad teploměrem vody se mi při startování rozsvítí málokdy, PP ádnou poruchu nepíe. Nyní na sněhu, kdy auto hrabe, tak ádnou pomoc necítím, ani kontrolka ASR nesvítí. Nechá se funkčnost tohoto systému nějak jednodue ověřit?
V autě bych měl mít ASR-protiprokluz (bez ESP). Mám to napsané ve velkém techničáku, ovem kontrolka nad teploměrem vody se mi při startování rozsvítí málokdy, PP ádnou poruchu nepíe. Nyní na sněhu, kdy auto hrabe, tak ádnou pomoc necítím, ani kontrolka ASR nesvítí. Nechá se funkčnost tohoto systému nějak jednodue ověřit?
|
|
07.01.2009 09:40 -
Re: Funkčnost ASR
|
169297
|
|
Darja
|
|
|
No, zkus se kouknout na service.citroen.com, co ti rekne na vybavu podle VIN.
A jak to proverit? Myslim, ze ted neni vhodnejsi pocasi na proverovani funkcnosti systemu Zkus prohrabnout kola, prohrabnes? Nemas, neprohrabnes, mas
No, zkus se kouknout na service.citroen.com, co ti rekne na vybavu podle VIN.
A jak to proverit? Myslim, ze ted neni vhodnejsi pocasi na proverovani funkcnosti systemu ;-) Zkus prohrabnout kola, prohrabnes? Nemas, neprohrabnes, mas :-)
|
|
07.01.2009 13:09 -
|
169299
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
ale co kdy má, lae nefunkční, he?
ale co kdy má, lae nefunkční, he?
|
|
07.01.2009 14:08 -
|
169300
|
|
tief
|
|
|
Jak se da proverit funkcnost nefunkcniho zarizeni ?
mimochodom delalo se vubec ASR bez ESP ?
Jak se da proverit funkcnost nefunkcniho zarizeni ? :-))))
mimochodom delalo se vubec ASR bez ESP ?
|
|
07.01.2009 14:23 -
|
169301
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
u C5 nevím, ale teď sem zrovna jel v Kokoktáfce a tam to tak maj, maj ASR bez ESP.....ale to je jiná kapitolka
u C5 nevím, ale teď sem zrovna jel v Kokoktáfce a tam to tak maj, maj ASR bez ESP.....ale to je jiná kapitolka
|
|
07.01.2009 14:55 -
|
169303
|
|
jumep
|
|
|
ASR pocujes, ked ti zacvaka na naprave. Kontrolku som si nikdy nejako neuvedomil a nezaregistroval ze svieti, ale rany z napravy pocut a teda aj pocitit ze auto zabralo
ASR pocujes, ked ti zacvaka na naprave. Kontrolku som si nikdy nejako neuvedomil a nezaregistroval ze svieti, ale rany z napravy pocut a teda aj pocitit ze auto zabralo
|
|
07.01.2009 14:58 -
|
169304
|
|
jumep
|
|
|
jo a samozrejme nemam ESP
jo a samozrejme nemam ESP :)
|
|
07.01.2009 16:32 -
|
169307
|
|
Darja
|
|
|
Achjo...
Tak trochu citace z manualu: Ten trojuhelnicek je kontrolka ASR/ESP, pokud je jeden ze systemu v akci, kontrolka blika. Pokud je jeden ze systemu v kytickach, sviti kontrolka a servis, auto pipne a vyskoci hlaska na displeji
Takze diag, kdyz to nesviti vubec?
Achjo...
Tak trochu citace z manualu: Ten trojuhelnicek je kontrolka ASR/ESP, pokud je jeden ze systemu v akci, kontrolka blika. Pokud je jeden ze systemu v kytickach, sviti kontrolka a servis, auto pipne a vyskoci hlaska na displeji
Takze diag, kdyz to nesviti vubec?
|
|
07.01.2009 16:52 -
|
169309
|
|
jaara
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
a kdy se zeptám z jinýho soudku, ve velkým TP mám zakrtlo ASR- ne. přitom mám ESP. Při prokluzu mi bliká kontrolka jak o ivot. Co si z toho mám vybrat, kdy to zapnu, nebo vypnu, zdá se mi to stejný. Ale chroustání je slyet zepředu. A výkon mi to ubere
a kdy se zeptám z jinýho soudku, ve velkým TP mám zakrtlo ASR- ne. přitom mám ESP. Při prokluzu mi bliká kontrolka jak o ivot. Co si z toho mám vybrat, kdy to zapnu, nebo vypnu, zdá se mi to stejný. Ale chroustání je slyet zepředu. A výkon mi to ubere
|
|
07.01.2009 17:02 -
|
169311
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Darjo, díky za tip. Na service.citroen mi podle mého VIN píou, e ASR nemám. Nevím proč mi tedy do velkého TP zapsali do výbavy vedle airbagů a klimatizace i ASR. A nevím proč mi i tedy jednou za čas, při zapnutí klíčku, problikne kontrolka na ASR/ESP.
Jinak do C5 I se alespoň ze začátku montovalo ASR i bez ESP, který byl v ceníku doplňkové výbavy zvlá.
Podle veho ale asi ASR nemám.
Darjo, díky za tip. Na service.citroen mi podle mého VIN píou, e ASR nemám. Nevím proč mi tedy do velkého TP zapsali do výbavy vedle airbagů a klimatizace i ASR. A nevím proč mi i tedy jednou za čas, při zapnutí klíčku, problikne kontrolka na ASR/ESP.
Jinak do C5 I se alespoň ze začátku montovalo ASR i bez ESP, který byl v ceníku doplňkové výbavy zvlá.
Podle veho ale asi ASR nemám.:-((((
|
|
07.01.2009 17:05 -
|
169312
|
|
Darja
|
|
|
Růa napsal(a): Darjo, díky za tip. Na service.citroen mi podle mého VIN píou, e ASR nemám. Nevím proč mi tedy do velkého TP zapsali do výbavy vedle airbagů a klimatizace i ASR. A nevím proč mi i tedy jednou za čas, při zapnutí klíčku, problikne kontrolka na ASR/ESP.
Podle veho ale asi ASR nemám.
Zlato, jeste neves hlavu, i na service citroen se nekdy pletou, me taky nesedi asi 3 veci ve vybave Pisou, ze je nemam a mam je
Ale kdyz ti pri prokluzu nic nesviti, to je divny, me tedka denne blika kontrolka Svine klouzavy
Zlato, jeste neves hlavu, i na service citroen se nekdy pletou, me taky nesedi asi 3 veci ve vybave :-) Pisou, ze je nemam a mam je :))
Ale kdyz ti pri prokluzu nic nesviti, to je divny, me tedka denne blika kontrolka :-)))) Svine klouzavy :-))))
|
|
07.01.2009 17:41 -
|
169313
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Podle meho nazoru u C5 jsou tyto dva systemy spolecne a pokud nejsou neni ani jeden.
U zminene Octavie je system prokluzu pri rozjezdu resen trochu jinak, tedy u tech starsich kde jeste nebylo ESP. Alespon tak si to myslim, tak me nekamenujte
Podle meho nazoru u C5 jsou tyto dva systemy spolecne a pokud nejsou neni ani jeden.
U zminene Octavie je system prokluzu pri rozjezdu resen trochu jinak, tedy u tech starsich kde jeste nebylo ESP. Alespon tak si to myslim, tak me nekamenujte :palec
|
|
07.01.2009 18:17 -
|
169320
|
|
radek
|
Město: Libochovice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Mam stejny problem jako Ruza,obcas take problikne kontrolka ASR/ESP.Ve velkem TP je ASR zapsano.Muzete mi zaslat adresu na servise citroen kde se da zjistit vybava podle VIN.Dekuji.
Mam stejny problem jako Ruza,obcas take problikne kontrolka ASR/ESP.Ve velkem TP je ASR zapsano.Muzete mi zaslat adresu na servise citroen kde se da zjistit vybava podle VIN.Dekuji.
|
|
07.01.2009 18:19 -
|
169321
|
|
tief
|
|
|
Neni kontrolka asr/esp taky na ABS ?
Neni kontrolka asr/esp taky na ABS ?
|
|
07.01.2009 19:07 -
|
169330
|
|
jumep
|
|
|
napoky som bol pred zimnym stadionom, to je testovacie parkovisko, totalny lad
poznatok, pri prudkom slapani na plynovy pedal nereaguje nic
pri jemnej snahe rozbehnut sa, pocut cvaknutie (ako ked reaguje abs) a co je podstatne tak na otackach to poznat a teda aj rychlosti ze to zabera, kontrolka mi neblika, cize moze byt ze to nefunguje 100%, taktiez len obcas mi totiz zapne kontrolku pri zapnuti kluca
napoky som bol pred zimnym stadionom, to je testovacie parkovisko, totalny lad :)
pri jemnej snahe rozbehnut sa, pocut cvaknutie (ako ked reaguje abs) a co je podstatne tak na otackach to poznat a teda aj rychlosti ze to zabera, kontrolka mi neblika, cize moze byt ze to nefunguje 100%, taktiez len obcas mi totiz zapne kontrolku pri zapnuti kluca
|
|
07.01.2009 19:11 -
|
169332
|
|
Darja
|
|
|
jumep napsal(a): napoky som bol pred zimnym stadionom, to je testovacie parkovisko, totalny lad
a podle VINu ho mas?
a podle VINu ho mas?
|
|
07.01.2009 19:19 -
|
169333
|
|
Darja
|
|
|
Jop, jeste ESP a ASR se da manualne vypnout, tudiz je predpoklad, ze pokud jej v aute mame, mame i cudlik na vypnuti naproti zapalovaci.
Skoda, ze nejsou kompletni ceniky i s vybavou pro C5 v Evrope
jinak manual str. 82
Jop, jeste ESP a ASR se da manualne vypnout, tudiz je predpoklad, ze pokud jej v aute mame, mame i cudlik na vypnuti naproti zapalovaci.
Skoda, ze nejsou kompletni ceniky i s vybavou pro C5 v Evrope :-(
jinak manual str. 82
|
|
| |
|
|