| | |
13.06.2017 18:53 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
3074312
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Zdendo a dával si origo nebo IFHS apod.?Já mám doteď IFHS to je asi 7 let a 60tis.km Ale u je tam nechci podruhý, měl sem z nich pocit e pérovali dobře tak sotva rok a potom se to u zhorovalo hodně pomalu ale pořád hůř a hůř.Jakoby cca po roce rychle ztratili nějakou část tlaku a potom se to zhorovalo u hodně pomalu, ale teď u při propérování levej předek bouchne, taková tupá rána do nápravy.Přitom kdy s předkem zahoupu rukou tak to rozhoupám take něco tam jetě je, ale asi u to maj za sebou.Teď se přesvědčuju abych zael do Citroenu pro origo koule ale 3500.- za jednu na 10 let starý auto se mi moc nechce no Nejspí se ale budu muset plácnout přes kapsu nedá se nic dělat
Zdendo a dával si origo nebo IFHS apod.?Já mám doteď IFHS to je asi 7 let a 60tis.km Ale u je tam nechci podruhý, měl sem z nich pocit e pérovali dobře tak sotva rok a potom se to u zhorovalo hodně pomalu ale pořád hůř a hůř.Jakoby cca po roce rychle ztratili nějakou část tlaku a potom se to zhorovalo u hodně pomalu, ale teď u při propérování levej předek bouchne, taková tupá rána do nápravy.Přitom kdy s předkem zahoupu rukou tak to rozhoupám take něco tam jetě je, ale asi u to maj za sebou.Teď se přesvědčuju abych zael do Citroenu pro origo koule ale 3500.- za jednu na 10 let starý auto se mi moc nechce no :-d Nejspí se ale budu muset plácnout přes kapsu nedá se nic dělat :-d
|
|
13.06.2017 19:46 -
|
3074333
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
To nevim jakej zvuk vydávaj koule, u mě ádnej ale auto je tvrdý poskakuje a při větím propérování takovej jakoby tupej náraz jako kdy propéruje nadoraz, ale ádný kovový zvuky to nedělá
To nevim jakej zvuk vydávaj koule, u mě ádnej ale auto je tvrdý poskakuje a při větím propérování takovej jakoby tupej náraz jako kdy propéruje nadoraz, ale ádný kovový zvuky to nedělá
|
|
13.06.2017 20:00 -
|
3074338
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Mahony napsal(a): To nevim jakej zvuk vydávaj koule, u mě ádnej ale auto je tvrdý poskakuje a při větím propérování takovej jakoby tupej náraz jako kdy propéruje nadoraz, ale ádný kovový zvuky to nedělá
Ja sa stale pohravam s myslienkou vymeny vsetkych silentblokovb tyciek a capov za lemforder plus gule nove. Neh to bude tiptop. Aj ked vsetko to vyjde na 500eur
Ja sa stale pohravam s myslienkou vymeny vsetkych silentblokovb tyciek a capov za lemforder plus gule nove. Neh to bude tiptop. Aj ked vsetko to vyjde na 500eur
|
|
13.06.2017 21:30 -
|
3074379
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mahony - dal jsem IFHS apod., snad vydrí co nejdéle, budu si dret palce.
LukoLVG - pokud do toho chce investovat, vem to vechno jedním vrzem, ty rány ti mohou vydávat kosti a nebo spodní čep ramene, je to můj odhad, mě to jednou dělala ta kost a po druhé ten čep, byl to porod na to přijít, nakonec jeden houpal pravým předkem a druhý sledoval a osahával z kanálu, zvuk to vydávalo, ale jak se přenáel, zdálo se kadou chvíly, e to dělá něco jiného, ale při větím houpání ta vůle byla trochu vidět, po výměně ok.
Mahony - dal jsem IFHS apod., snad vydrí co nejdéle, budu si dret palce. ;-)
LukoLVG - pokud do toho chce investovat, vem to vechno jedním vrzem, ty rány ti mohou vydávat kosti a nebo spodní čep ramene, je to můj odhad, mě to jednou dělala ta kost a po druhé ten čep, byl to porod na to přijít, nakonec jeden houpal pravým předkem a druhý sledoval a osahával z kanálu, zvuk to vydávalo, ale jak se přenáel, zdálo se kadou chvíly, e to dělá něco jiného, ale při větím houpání ta vůle byla trochu vidět, po výměně ok. ;-)
|
|
13.06.2017 22:09 -
|
3074405
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Uz ked sme pri tom a je to topic o guliach.
Aku znacku gul davate? Nasiel som monroe
Opytal by som sa aj na znacky a skusenosti na tycky, capy a silentbloky ale je to offtopic taze ked najdem spravny topic opytam sa gam.
Uz ked sme pri tom a je to topic o guliach.
Aku znacku gul davate? Nasiel som monroe
Opytal by som sa aj na znacky a skusenosti na tycky, capy a silentbloky ale je to offtopic taze ked najdem spravny topic opytam sa gam.
|
|
18.06.2017 23:20 -
|
3076072
|
|
Maxxx
|
Město: Praha 12, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Tak jsem si to zde trochu pročetl a zjistil jsem e moje C5 II potřebuje nové koule, a to zřejmě na předek i zadek. Vzhledem k tomu e je to 11let staré auto, přikláněl bych se ke koupi levnějích neoriginálních koulí. Také bych si je chtěl vyměnit sám (pokud je to moné), a proto se obracím na vás, co u s tím máte nějaké zkuenosti.
Poádal bych vás o nějaký stručný popis výměny. Jde mi hlavně o to, jestli
po povolení vyteče hydraulika a co v takovém případě dělat.
Tak jsem si to zde trochu pročetl a zjistil jsem e moje C5 II potřebuje nové koule, a to zřejmě na předek i zadek. Vzhledem k tomu e je to 11let staré auto, přikláněl bych se ke koupi levnějích neoriginálních koulí. Také bych si je chtěl vyměnit sám (pokud je to moné), a proto se obracím na vás, co u s tím máte nějaké zkuenosti.
Poádal bych vás o nějaký stručný popis výměny. Jde mi hlavně o to, jestli
po povolení vyteče hydraulika a co v takovém případě dělat.
|
|
19.06.2017 12:19 -
|
3076243
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
A nebolo by lepie to 11 ročne Lds vymeni? Keďe ma to tie čaká...
A nebolo by lepie to 11 ročne Lds vymeni? Keďe ma to tie čaká...
|
|
21.06.2017 16:53 -
|
3077011
|
|
Maxxx
|
|
|
jruze-- děkuji za odpověď. Jenom se jetě zeptám, odtlakovat při poloze úplně dole? A po výměně to musím ovzdunit tam co jsem to odtlakoval?
jruze-- děkuji za odpověď. Jenom se jetě zeptám, odtlakovat při poloze úplně dole? A po výměně to musím ovzdunit tam co jsem to odtlakoval?
|
|
21.06.2017 16:59 -
|
3077012
|
|
Maxxx
|
|
|
LDS byla nedávno měněna
LDS byla nedávno měněna
|
|
21.06.2017 19:30 -
|
3077048
|
|
Mahony
|
|
|
A dá se udělat zvlá předek a zadek? Myslim jestli stačí zvednout přední kola, vyměnit koule a pak to samý vzadu, nebo se musí zvednout celý auto? Nejhorí asi stejně bude ty koule povolit, počítám e rukama asi nelze
A dá se udělat zvlá předek a zadek? Myslim jestli stačí zvednout přední kola, vyměnit koule a pak to samý vzadu, nebo se musí zvednout celý auto? Nejhorí asi stejně bude ty koule povolit, počítám e rukama asi nelze :-d
|
|
21.06.2017 23:12 -
|
3077122
|
|
Maxxx
|
|
|
jruze napsal(a): Ono stačí jen zvednout heverem ze spodní polohy(lepí je to odtlakovat diag),ale kdy nemá tak jen pustit do spodní polohy,odpojit aku a zvednout ,povolit víčko(asi vyteče troku víc LDS) odvzdunit se nemusí. super, díky moc
super, díky moc
|
|
22.06.2017 00:01 -
|
3077129
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Mahony napsal(a): A dá se udělat zvlá předek a zadek? Myslim jestli stačí zvednout přední kola, vyměnit koule a pak to samý vzadu, nebo se musí zvednout celý auto? Nejhorí asi stejně bude ty koule povolit, počítám e rukama asi nelze
Dělal jsem si to sám před barákem na ulici, jen přední a úplně v pohodě.
Měl jsem dva hevery z kadé strany jeden, take předek celý nahoře.
Po zvednutí na hevery jsem dal nejnií polohu.
Kola vyjeli nahoru a já jim jetě ručně pomohl přizvednutím.
Nevyteklo mi skoro nic,tak zhruba "panák" na kadé straně.
Povoloval jsem to 3" hasákem. Trochu překáely vzpěry a hadice.
Ale byla to snadná práce.
Nejhorí byly ty hevery pak u to lo rychle.
Zadek jsem zatím nechal, příjde mi dobrý...
Dělal jsem si to sám před barákem na ulici, jen přední a úplně v pohodě.
Měl jsem dva hevery z kadé strany jeden, take předek celý nahoře.
Po zvednutí na hevery jsem dal nejnií polohu.
Kola vyjeli nahoru a já jim jetě ručně pomohl přizvednutím.
Nevyteklo mi skoro nic,tak zhruba "panák" na kadé straně.
Povoloval jsem to 3" hasákem. Trochu překáely vzpěry a hadice.
Ale byla to snadná práce.
Zadek jsem zatím nechal, příjde mi dobrý...
|
|
22.06.2017 08:14 -
|
3077149
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Měl jsem dva hevery
Na co hevery, auto se zvedne samo... Podloí předek palkama, nebo celé auto a pustí to na palky. Odtlakuje se to samo , pak jen vymění koule a zase zvedne auto hydraulikou ze palků. Pouze si dát pozor na výku palků, nedávat to uplně na těsno, ale tak 4cm nií aby se to zvedlo, kdy je to natěsno, bývá problém s následným dotlakováním a zvednutím.
Na co hevery, auto se zvedne samo... Podloí předek palkama, nebo celé auto a pustí to na palky. Odtlakuje se to samo , pak jen vymění koule a zase zvedne auto hydraulikou ze palků. Pouze si dát pozor na výku palků, nedávat to uplně na těsno, ale tak 4cm nií aby se to zvedlo, kdy je to natěsno, bývá problém s následným dotlakováním a zvednutím.
|
|
26.06.2017 09:20 -
|
3078309
|
|
Mahony
|
|
|
Tak nakonec sem se na origo koule vyprd, ten cenovej rozdíl je prostě velkej.Vzal sem IFHS v prvedení komfort za 1350,-kus V sobotu sem je vyměnil a je to úplně jiný auto měkoučký jenom ustí pod koly Akorát teda ve 170km na dálnici s tim vítr dost cvičí, no jo no něco za něco, před tim u to mělo dost sportovní pérování Výměna celkem v pohodě, jednu přední sem povolil rukou zbytku sem musel domluvit majzlíkem, ale lo to
Tak nakonec sem se na origo koule vyprd, ten cenovej rozdíl je prostě velkej.Vzal sem IFHS v prvedení komfort za 1350,-kus V sobotu sem je vyměnil a je to úplně jiný auto měkoučký jenom ustí pod koly :-d Akorát teda ve 170km na dálnici s tim vítr dost cvičí, no jo no něco za něco, před tim u to mělo dost sportovní pérování :-d Výměna celkem v pohodě, jednu přední sem povolil rukou zbytku sem musel domluvit majzlíkem, ale lo to
|
|
| |
|
|