| | |
25.09.2014 20:22 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2736897
|
|
jumep
|
|
|
hmm, buchat gule, zaujimave, principom tam nema co
tycky sa odskusat daju, ale musi sa byt pod autom a dobre zalomcovat, aj to nezarucuje ze ju bude pocut (v takom pripade ale ani na ceste ju neni moc pocut)
kazdopadne X7 ma tieto hodne masivne a vedia vydrzat, osobne by som skor povedal ze zadne silenty na ramene
hmm, buchat gule, zaujimave, principom tam nema co
tycky sa odskusat daju, ale musi sa byt pod autom a dobre zalomcovat, aj to nezarucuje ze ju bude pocut (v takom pripade ale ani na ceste ju neni moc pocut)
kazdopadne X7 ma tieto hodne masivne a vedia vydrzat, osobne by som skor povedal ze zadne silenty na ramene
|
|
25.09.2014 20:40 -
|
2736901
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Nemám monos pozrie na tie silentbloky,lebo auto je dos ďaleko (1200km),ale chystám sa domov tak to pozriem.A nejaký obchod kde by sa to dalo objedna a čo to stojí?Ďakujem.
Nemám monos pozrie na tie silentbloky,lebo auto je dos ďaleko (1200km),ale chystám sa domov tak to pozriem.A nejaký obchod kde by sa to dalo objedna a čo to stojí?Ďakujem.
|
|
27.09.2014 21:47 -
|
2737413
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Ďakujem Zbyňa,ked budem doma pozriem.Tie monos.
Ďakujem Zbyňa,ked budem doma pozriem.Tie monos.
|
|
16.12.2014 18:21 -
|
2765147
|
|
MiKas004
|
Město: Nevím, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahoj vem,
mám C5 teprve chvíli a vnímám, e oproti jiným klasickým pruinovým autům C5 jakoby plave.
Při prudím pohybu volantu zleva doprava se auto rozvlní.
Přirovnal bych to pocitově k autu s pruinama s vadnými tlumiči.
Je to přirozená vlastnost C5 nebo ne ?
Nael by se tu někdo z okolí Frentátu či Ronova kdo má C5 v kombíku a s kým to můu osobně probrat ?
Ahoj vem,
mám C5 teprve chvíli a vnímám, e oproti jiným klasickým pruinovým autům C5 jakoby plave.
Při prudím pohybu volantu zleva doprava se auto rozvlní.
Přirovnal bych to pocitově k autu s pruinama s vadnými tlumiči.
Je to přirozená vlastnost C5 nebo ne ?
Nael by se tu někdo z okolí Frentátu či Ronova kdo má C5 v kombíku a s kým to můu osobně probrat ?
|
|
16.12.2014 19:03 -
|
2765156
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nahoru/dolů nebo do strany ?
Nahoru/dolů nebo do strany ?
|
|
16.12.2014 19:56 -
|
2765190
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze to je vlastnost, len na rozdiel od zleho tlmica ti nebude skakat koleso
myslim ze to je vlastnost, len na rozdiel od zleho tlmica ti nebude skakat koleso
|
|
16.12.2014 21:37 -
|
2765261
|
|
MiKas004
|
|
|
HELLMUT napsal(a): Nahoru/dolů nebo do strany ?
Nahoru a dolů se houpe příjemně.
Spí cítím, jak se vlní zadek vůči předku ve vodorovné rovině.
A taky kdy přejedu například elezniční přejezd rychleji ne káe zákon, ozve se takové tlumené zabouchání.
Podotýkám, e řední i zadní uloení ramen a náprav mám po repasi a bez vůlí.
Nahoru a dolů se houpe příjemně.
Spí cítím, jak se vlní zadek vůči předku ve vodorovné rovině.
A taky kdy přejedu například elezniční přejezd rychleji ne káe zákon, ozve se takové tlumené zabouchání.
Podotýkám, e řední i zadní uloení ramen a náprav mám po repasi a bez vůlí.
|
|
16.12.2014 22:27 -
|
2765283
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Konstrukce nápravy s hydrou je prostě taková. Není to na závodění, tak to trochu jakoby plave. Ale to cítí jen proto, e na to nejsi zvyklý. Časem si zvykne a naučí se s tím jezdit. Ale ty skoky si odpus, nebo si to zničí. Houpání nevadí, ale takhle prudký dopad na vyjetou pístnici můe být zničující.
Konstrukce nápravy s hydrou je prostě taková. Není to na závodění, tak to trochu jakoby plave. Ale to cítí jen proto, e na to nejsi zvyklý. Časem si zvykne a naučí se s tím jezdit. Ale ty skoky si odpus, nebo si to zničí. Houpání nevadí, ale takhle prudký dopad na vyjetou pístnici můe být zničující.
|
|
16.12.2014 22:40 -
|
2765295
|
|
MiKas004
|
|
|
Díky za odpověď.
S autem neskáču.
Díky za odpověď.
S autem neskáču. :-)
|
|
17.12.2014 02:20 -
|
2765335
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Tak ze zvedavosti me zajima jak je na tom moje C5 oproti jinym co se tyce zivotnosti a mekosti kouli. Nasel by se nekdo z Brna co ma C5 II, nove koule a byl by ochotny mne povozit?
Tak ze zvedavosti me zajima jak je na tom moje C5 oproti jinym co se tyce zivotnosti a mekosti kouli. Nasel by se nekdo z Brna co ma C5 II, nove koule a byl by ochotny mne povozit?
|
|
17.12.2014 05:43 -
|
2765336
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Věta opakující se po léta v mnoha testech- C5 se neřídí, C5 se kormidluje
Věta opakující se po léta v mnoha testech- C5 se neřídí, C5 se kormidluje :-)
|
|
17.12.2014 16:23 -
|
2765502
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
No koule si myslím jetě fungují docela dobře. Jednalo by se mi o srovnání moje/fungl nové. Jestli by byl rozdíl velký. O víkendu jsem jel po D1 Citroenem C4 a zdesil jsem se jak to boucha a klepe (moje auto to parádně odtlumí). Jinak jedná se o verzi H3. Otec má novou C5 a ta se oproti té mé houpe o hodně víc, je o dost měkčí a komfortnějí (tak asi 2x tolik?).
No koule si myslím jetě fungují docela dobře. Jednalo by se mi o srovnání moje/fungl nové. Jestli by byl rozdíl velký. O víkendu jsem jel po D1 Citroenem C4 a zdesil jsem se jak to boucha a klepe (moje auto to parádně odtlumí). Jinak jedná se o verzi H3. Otec má novou C5 a ta se oproti té mé houpe o hodně víc, je o dost měkčí a komfortnějí (tak asi 2x tolik?).
|
|
27.03.2015 19:39 -
|
2802385
|
|
h450
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravim mlati me neskutecne PP kolo mel jsem dole napravnici a zadnou vuli jsem nenasel,vse pevne jak skala,tlumic oblitej take neni mam zkusit vymenit kouli?
Zdravim mlati me neskutecne PP kolo mel jsem dole napravnici a zadnou vuli jsem nenasel,vse pevne jak skala,tlumic oblitej take neni mam zkusit vymenit kouli?
|
|
27.03.2015 21:03 -
|
2802417
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Se si jistej tou koulí, nemůe bít v haji třeba kost, spodní čep ramene, to umí dávat také pěkné rány, bez testu nepozná, zda ta koule má jetě dostatečný tlak nebo ne.
Se si jistej tou koulí, nemůe bít v haji třeba kost, spodní čep ramene, to umí dávat také pěkné rány, bez testu nepozná, zda ta koule má jetě dostatečný tlak nebo ne. ;-)
|
|
27.03.2015 22:18 -
|
2802458
|
|
jumep
|
|
|
gula nemalti, to ze je otecena piestnica neries
tam bude jednoznacne cap alebo kost a dost lahko sa to da najst, len treba vediet
gula nemalti, to ze je otecena piestnica neries
tam bude jednoznacne cap alebo kost a dost lahko sa to da najst, len treba vediet
|
|
27.03.2015 23:45 -
|
2802469
|
|
h450
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
jumep napsal(a): gula nemalti, to ze je otecena piestnica neries
kosti nove obe, silent v rameni taktez,svisli cep vuli nema ty rany jsou opravdu strasne a navic mam pocit ze se to auto obcas pase,nedrzi smer sbihavost je ok,guma na stabilaku taky ok,silent motoru dolni ok horni taky cajk..uz fakt nevim...ma ten tlumic horni ulozeni jako klasicke tlumice?prijde me jako by kdyz kolo opusti vozovku triskne o karoserii
kosti nove obe, silent v rameni taktez,svisli cep vuli nema ty rany jsou opravdu strasne a navic mam pocit ze se to auto obcas pase,nedrzi smer sbihavost je ok,guma na stabilaku taky ok,silent motoru dolni ok horni taky cajk..uz fakt nevim...ma ten tlumic horni ulozeni jako klasicke tlumice?prijde me jako by kdyz kolo opusti vozovku triskne o karoserii
|
|
28.03.2015 08:02 -
|
2802478
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na kouli se mi to zdá málo pravděpodobné, ale neříkám e ne. Vrchní konec pístnice má takovou silnou gumovou podloku, můe bít rozlámaná, také můe bít něco patného uvnitř pístnice, asi nejlepí pořádně očistit, jeden aby houpal a druhý zjioval, odkud ty rány jdou.
Na kouli se mi to zdá málo pravděpodobné, ale neříkám e ne. Vrchní konec pístnice má takovou silnou gumovou podloku, můe bít rozlámaná, také můe bít něco patného uvnitř pístnice, asi nejlepí pořádně očistit, jeden aby houpal a druhý zjioval, odkud ty rány jdou. :nevim
|
|
28.03.2015 09:16 -
|
2802499
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
To by se snad dalo poznat ručním pohoupáním ne?
Zahoupat na jedné a druhé straně, pokud se houpou obě stejně tak to asi koule nebude.Pokud půjde ta strana hůř, tak bude. Nebo se mýlím???
To by se snad dalo poznat ručním pohoupáním ne?
Zahoupat na jedné a druhé straně, pokud se houpou obě stejně tak to asi koule nebude.Pokud půjde ta strana hůř, tak bude. Nebo se mýlím??? :nevim
|
|
| |
|
|