| | |
22.08.2014 09:47 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2726259
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
C5 nemôe skáka tá si pláva po ceste s MB sa to nedá porovna!
C5 nemôe skáka tá si pláva po ceste s MB sa to nedá porovna!:palec
|
|
22.08.2014 09:51 -
|
2726260
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Gule nechaj zmera..mono sú dobré..môe eventuelne vymeni za IFHS komfort gule
H3+ je pohodlnejí to je isté..mám doma aj H3 aj H3+ a je to cíti...asi len vyskúa iné auto
Ja osobne som kúpil orig citroen gule aj na BX..IFHS viac ako 2-3 roky nevydrali..nájazd neviem
P.S C5 nemá regulačnú gužu ako BX,XM,Xantia..pohon je jednoduché elektročerpadlo, ktoré sa zapne len pri potrebnej zmene výky
P.S2 Regulačné gule nemôe nikdy poui ako pruiace lebo nemajú tlmiaci ventil..plávalo by to ialene
Gule nechaj zmera..mono sú dobré..môe eventuelne vymeni za IFHS komfort gule
H3+ je pohodlnejí to je isté..mám doma aj H3 aj H3+ a je to cíti...asi len vyskúa iné auto
Ja osobne som kúpil orig citroen gule aj na BX..IFHS viac ako 2-3 roky nevydrali..nájazd neviem
P.S C5 nemá regulačnú gužu ako BX,XM,Xantia..pohon je jednoduché elektročerpadlo, ktoré sa zapne len pri potrebnej zmene výky
P.S2 Regulačné gule nemôe nikdy poui ako pruiace lebo nemajú tlmiaci ventil..plávalo by to ialene
|
|
22.08.2014 09:53 -
|
2726261
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Lisak33 napsal(a): to zda jdou pouít regulační koule o stejném předepsaném tlaku jako koule hlavní(asi je to úplná blbost, ale pokud mají stejný závit...pořád je to jen koule).
Podle toho co jsem četl se orientační přeměření koulí finančně nemůe vyplatit, take mi pořád zbývá jen odchytit někoho z C5 a svést se nebo povozit jeho v mojí ANEBO je prostě vyměnit i s LDS
.. regulační koule H3+ mají jiný tlumič, nebo ho nemají vůbec - nelze pouít na kola ...
Změření tlaku koulí - demontá a montá - 50,- a 100,- za kus , v tvém případě 4 koule ... V Liberci zkusit třeba Bartoně ...
.. regulační koule H3+ mají jiný tlumič, nebo ho nemají vůbec - nelze pouít na kola ...
Změření tlaku koulí - demontá a montá - 50,- a 100,- za kus , v tvém případě 4 koule ... V Liberci zkusit třeba Bartoně ...
|
|
22.08.2014 17:45 -
|
2726332
|
|
Lisak33
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Díky vem, u v tom mám jasnějc. Z MB jsem měl jenom chvíli tuto klasiku W124 a srovnávat se to myslím i dá, Můj sedan měl na zadku dokonce stejné koule i hydrauliku. To auto je klasika- má osobitost, je pohodový a i po 20 letech se s ním můe měřit jen málokdo. Proto i můj dalí výběr padl na C5 - Osobitý, pohodový a nadčasový auto
Díky vem, u v tom mám jasnějc;-). Z MB jsem měl jenom chvíli tuto klasiku W124 a srovnávat se to myslím i dá, Můj sedan měl na zadku dokonce stejné koule i hydrauliku. To auto je klasika- má osobitost, je pohodový a i po 20 letech se s ním můe měřit jen málokdo. Proto i můj dalí výběr padl na C5 - Osobitý, pohodový a nadčasový auto :palec
|
|
25.08.2014 18:02 -
|
2727733
|
|
Lisak33
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Jetě prosím jednu otázečku? Určitě bude zajímat i někoho dalího.
Nael jsem si comfort koule od Monroe (SP8124, SP8120), které mají zvýený tlak na zadku z 44 na 51barů a na předku z 57 na 66barů. Upřednostňuji po komfort, ale není toto zvýení tlaku u o moc? Bude to fungovat? Díky moc
Jetě prosím jednu otázečku?:nevim Určitě bude zajímat i někoho dalího.
Nael jsem si comfort koule od Monroe (SP8124, SP8120), které mají zvýený tlak na zadku z 44 na 51barů a na předku z 57 na 66barů. Upřednostňuji po komfort, ale není toto zvýení tlaku u o moc? Bude to fungovat?:nevim Díky moc
|
|
25.08.2014 18:26 -
|
2727742
|
|
jruze
|
|
|
Upřednostňuji po komfort, ale není toto zvýení tlaku u o moc?
Podle mne ano - o 5. je na hraně. a hlavně záleí i na tlumiči.
Upřednostňuji po komfort, ale není toto zvýení tlaku u o moc?
Podle mne ano - o 5. je na hraně.;-) a hlavně záleí i na tlumiči.
|
|
20.09.2014 20:00 -
|
2734292
|
|
Lisak33
|
|
|
Koule vyměněny za IFHS s normálním tlakem a pocity?.. Auto je měkčí, ale ne určitě tak citelně jak bych čekal. auto nepluje na silnici a tak jak bych to z recenzí čekal (řídím více aut, mám srovnání). Přejezdy nerovností jsou i slyet, ale ádné rázy ani nic patného od náprav. Nic, já někoho z vás odchytnu pro srovnání a pak případně budu řeit . Sem chci dát své postřehy z výměny.
Koule vyměněny za IFHS s normálním tlakem a pocity?.. Auto je měkčí, ale ne určitě tak citelně jak bych čekal. auto nepluje na silnici a tak jak bych to z recenzí čekal:-( (řídím více aut, mám srovnání). Přejezdy nerovností jsou i slyet, ale ádné rázy ani nic patného od náprav. Nic, já někoho z vás odchytnu pro srovnání a pak případně budu řeit;-) . Sem chci dát své postřehy z výměny.
|
|
20.09.2014 20:29 -
|
2734300
|
|
Lisak33
|
|
|
1. Protoe jsem chtěl odčerpat co nejvíce staré LDS, tak jsem volil cestu sníení tlaku přes odvzduňováky. Ovem přední je tak neastně utopený mezi motorem a podběhem, e dostat se k němu nebylo běným nářadím není lehké. Strčit ruku k němu taky nejde, tudí se mi nepodařilo nasadit řádně hadičku a pocintal si motor Přítě bych volil diagnostiku.
2. Nikdo to zde nezmiňuje, ale povolit koule nebylo úplně snadné. Pomohl a spray na uvolnění roubů a delí pauza na kafe.. a nějaké to domlouvání.
3. Tady i jinde se radí koupit 4litry LDS s tím, e nikdo víc nepotřebuje, protoe nikdy se nepodaří vyčerpat ve. Ovem má snaha o maximální vylití starého oleje slavila úspěch a po dolití vech 4litrů hladina nikde. Sítko vyndat nejde a vidět přes něj do nádobky taky ne. Po prosvícení silnou baterkou jsem zjistil hladinu asi 1cm nad "ev" nádobky a to by mělo stačit-prozatím. Tady toti vude okolo stojí dost přes 400Kč a to děkuji nechci.
Jinak ádné jiné pasti...
A já touto cestou velice děkuji autorovi návodu
1. Protoe jsem chtěl odčerpat co nejvíce staré LDS, tak jsem volil cestu sníení tlaku přes odvzduňováky. Ovem přední je tak neastně utopený mezi motorem a podběhem, e dostat se k němu nebylo běným nářadím není lehké. Strčit ruku k němu taky nejde, tudí se mi nepodařilo nasadit řádně hadičku a pocintal si motor:-( Přítě bych volil diagnostiku.
2. Nikdo to zde nezmiňuje, ale povolit koule nebylo úplně snadné. Pomohl a spray na uvolnění roubů a delí pauza na kafe.. a nějaké to domlouvání.;-)
3. Tady i jinde se radí koupit 4litry LDS s tím, e nikdo víc nepotřebuje, protoe nikdy se nepodaří vyčerpat ve. Ovem má snaha o maximální vylití starého oleje slavila úspěch a po dolití vech 4litrů hladina nikde. Sítko vyndat nejde a vidět přes něj do nádobky taky ne. Po prosvícení silnou baterkou jsem zjistil hladinu asi 1cm nad "ev" nádobky a to by mělo stačit-prozatím. Tady toti vude okolo stojí dost přes 400Kč a to děkuji nechci.
Jinak ádné jiné pasti...
A já touto cestou velice děkuji autorovi návodu:palec
|
|
21.09.2014 20:58 -
|
2734981
|
|
Tompo1
|
|
|
Dobry vecer,moje auti melo defekt,jedu,najednou podvozek jak kamen,vytekla ze mne veskera lds nastesti kousek od baraku,za vse pravdepodobne muze ta zlomena tycka a vubec nevim co je ta hromadka sesti plisku.koule vymenim ale pistnice na zadni ose to ma asi za sebou nevite kde poridit tyto dily:viz foto.za odpovedi diky
Dobry vecer,moje auti melo defekt,jedu,najednou podvozek jak kamen,vytekla ze mne veskera lds nastesti kousek od baraku,za vse pravdepodobne muze ta zlomena tycka a vubec nevim co je ta hromadka sesti plisku.koule vymenim ale pistnice na zadni ose to ma asi za sebou nevite kde poridit tyto dily:viz foto.za odpovedi diky
Přílohy: DSC_1946.jpg ( 680019b ) - DSC_1947.jpg ( 721160b ) - DSC_1948.jpg ( 756968b ) - DSC_1949.jpg ( 731972b ) - |
|
21.09.2014 21:02 -
|
2734996
|
|
jumep
|
|
|
tam asi extra dlho bola zla manzeta
mozes kupit novu piestnicu
tam asi extra dlho bola zla manzeta
mozes kupit novu piestnicu
|
|
21.09.2014 21:12 -
|
2735016
|
|
Tompo1
|
|
|
manzeta bez diry nevim auto ma ctvrt mega je fakt ze jsem ho dosti vyuzival s plnym kufremale radsi vymenim obe strany.bohuzel nevim kde sehnat tyto dily,muzes poradit??koule a manzety jsem sehnal a le pistnici plus tento "cep s kloubem"nevim kde
manzeta bez diry nevim auto ma ctvrt mega je fakt ze jsem ho dosti vyuzival s plnym kufremale radsi vymenim obe strany.bohuzel nevim kde sehnat tyto dily,muzes poradit??koule a manzety jsem sehnal a le pistnici plus tento "cep s kloubem"nevim kde
|
|
21.09.2014 21:14 -
|
2735027
|
|
jumep
|
|
|
ked kupis v citroene celu piestnicu tak je s manzetou a vsetkym
kazdopadne to uz potom niekto pred tebou hodne odignoroval manzetu a jazdil prasknutou
druha moznost je vrakac, tych piesnic bude dost
ked kupis v citroene celu piestnicu tak je s manzetou a vsetkym
kazdopadne to uz potom niekto pred tebou hodne odignoroval manzetu a jazdil prasknutou
druha moznost je vrakac, tych piesnic bude dost
|
|
21.09.2014 21:21 -
|
2735052
|
|
Tompo1
|
|
|
Takze asi jenom origo citroen,pac na vrakaci tady na severu cech vse vybrany,teda absolvoval jsem pouze tri vrakace.
Takze asi jenom origo citroen,pac na vrakaci tady na severu cech vse vybrany,teda absolvoval jsem pouze tri vrakace.
|
|
21.09.2014 21:25 -
|
2735073
|
|
jumep
|
|
|
skus si dat inzerat, chalani tu budu mat verim tomu
skus si dat inzerat, chalani tu budu mat verim tomu
|
|
21.09.2014 22:05 -
|
2735132
|
|
Tompo1
|
|
|
Je to break h3plus,sest kouli,
Je to break h3plus,sest kouli,
|
|
25.09.2014 20:01 -
|
2736885
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Zdravým Páni.Chcel by som sa opýta,prípadne poiada o radu.Predná náprava mi búcha ako keby som mal vybité tyčky stabilizátora.Dal som to skontrolova popri výmene rozvodov.Mechanik povedal,e vetko je pevné.Chcem sa opýta či to môu by gule po smrti a kde a za kožko sa dajú kúpi.
Ďakujem.
Zdravým Páni.Chcel by som sa opýta,prípadne poiada o radu.Predná náprava mi búcha ako keby som mal vybité tyčky stabilizátora.Dal som to skontrolova popri výmene rozvodov.Mechanik povedal,e vetko je pevné.Chcem sa opýta či to môu by gule po smrti a kde a za kožko sa dajú kúpi.
Ďakujem.
|
|
25.09.2014 20:09 -
|
2736892
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nepíe, kolik má najeto. Gule by měly bez potíí přeít 250.000 km a obvykle vydrí dýl. Klepající tyčky stabilizátoru nemusí poznat, dokud je nesundá a to asi tvůj mechanik při rozvodech nedělal. Jestli s nima hýbal, kdy měl auto na zvedáku, tak nepoznal nic. Není nic snaího, ne si alespoň jednu matku povolit a kloubem zahýbat v uvolněným stavu.
Jinak se stav koulí dá změřit v Citroen servisu.
Nepíe, kolik má najeto. Gule by měly bez potíí přeít 250.000 km a obvykle vydrí dýl. Klepající tyčky stabilizátoru nemusí poznat, dokud je nesundá a to asi tvůj mechanik při rozvodech nedělal. Jestli s nima hýbal, kdy měl auto na zvedáku, tak nepoznal nic. Není nic snaího, ne si alespoň jednu matku povolit a kloubem zahýbat v uvolněným stavu.
Jinak se stav koulí dá změřit v Citroen servisu.
|
|
25.09.2014 20:19 -
|
2736895
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
najazdené mám 140000 km.
Neviem ako to mechanik skúal a či vôbec skúal.Povedal,e vetko je pevné a buchajú gule.
najazdené mám 140000 km.
Neviem ako to mechanik skúal a či vôbec skúal.Povedal,e vetko je pevné a buchajú gule.
|
|
25.09.2014 20:20 -
|
2736896
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na 99% kecá.
Na 99% kecá. :-d
|
|
| |
|
|