| | |
14.04.2013 21:16 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2566972
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
zilovi.km napsal(a): teče mi z jedné přepadem lds kapalina co stím?? prodávají se nějaké opravné sady
bude rýha v těsnění pístu pístnice, sundat manety, vytáhnout písty, vyměnit těsnění - tlakové teflonové a poslední stírací O-krouek, zaletit písty .
To mlácení - loiska ramen, uchycení nápravnice, koule ...
bude rýha v těsnění pístu pístnice, sundat manety, vytáhnout písty, vyměnit těsnění - tlakové teflonové a poslední stírací O-krouek, zaletit písty .
To mlácení - loiska ramen, uchycení nápravnice, koule ...
|
|
14.04.2013 21:25 -
|
2566997
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
hmm hezké a prodávají někde opravné sady na to přetěsnění jestli ano sem sním, a dál se uvidí
hmm hezké a prodávají někde opravné sady na to přetěsnění jestli ano sem sním, a dál se uvidí
|
|
20.04.2013 15:17 -
|
2569791
|
|
zilovi.km
|
|
|
tak mám nové těsnění a nevím jak rozebrat pístnici
tak mám nové těsnění a nevím jak rozebrat pístnici
|
|
20.04.2013 22:57 -
|
2570035
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): - opatrně háčkem vytáhni vechny tři těsnění(dvě vzadu ,jedno na kraji).Montá opačně
to zadní těsnění stačí jen ten vrchní teflonovej plochej krouek, ten gumovej co je pod ním je jen opěrnej gumovej, ten je naprosto zbytečné měnit. Těsní ten teflon a pak na konci stírá ten obyč Okrouek.
Nač měnit něco, co není potřeba a nemá to ádný smysl.
Na pístu můe být rýha, tak zabrousit, zaletit.
na obrázku vidí ty těsnění co se mění
to zadní těsnění stačí jen ten vrchní teflonovej plochej krouek, ten gumovej co je pod ním je jen opěrnej gumovej, ten je naprosto zbytečné měnit. Těsní ten teflon a pak na konci stírá ten obyč Okrouek.
Nač měnit něco, co není potřeba a nemá to ádný smysl.
Na pístu můe být rýha, tak zabrousit, zaletit.
na obrázku vidí ty těsnění co se mění
Přílohy: c5_pistnice03.jpg ( 147692b ) - |
|
21.04.2013 00:23 -
|
2570052
|
|
PATaMAT
|
|
|
Asi nepíeme do správného vlákna ??? pleteme koule a pístnice ...
Jen jetě obrázek, jak taky můe píst ze zadní pístnice vypadat kdy je dlouhodobě protrená maneta ...
Asi nepíeme do správného vlákna ??? pleteme koule a pístnice ...
Jen jetě obrázek, jak taky můe píst ze zadní pístnice vypadat kdy je dlouhodobě protrená maneta ...
Přílohy: c5_pistnice02.jpg ( 71591b ) - |
|
21.04.2013 10:51 -
|
2570224
|
|
zilovi.km
|
|
|
tak mám hotovo nic neteče ale byl to masakr to vytáhnout ven nevím proč to neudělali tak aby pítnice la vytáhnout smerem dozadu i s koulí aby se nemuselo vůbec zvedat auto
tak mám hotovo nic neteče ale byl to masakr to vytáhnout ven nevím proč to neudělali tak aby pítnice la vytáhnout smerem dozadu i s koulí aby se nemuselo vůbec zvedat auto
|
|
01.05.2013 22:13 -
|
2574387
|
|
jumep
|
|
|
jo a ten tlak a narazi co idu do piestu by drzalo co?
jo a ten tlak a narazi co idu do piestu by drzalo co?
|
|
26.05.2013 18:45 -
|
2582974
|
|
jbadik01
|
|
|
Ahoj lidi,potřebuji poradit.Bouchá mi přední i zadní náprava jako kdy neslouej tlumiče.Sehnal jsem číslo na pana Radu a ten c5 nedělá.Kde se dají sehnat levnějí koule a jestli nemáte nekoho kdo to zpravuje.Běná cena koulí 2500tis kelly atd.. cca.Nael jsem stránky kde je cena za 1350 kč cca
Ahoj lidi,potřebuji poradit.Bouchá mi přední i zadní náprava jako kdy neslouej tlumiče.Sehnal jsem číslo na pana Radu a ten c5 nedělá.Kde se dají sehnat levnějí koule a jestli nemáte nekoho kdo to zpravuje.Běná cena koulí 2500tis kelly atd.. cca.Nael jsem stránky kde je cena za 1350 kč cca
|
|
26.05.2013 20:20 -
|
2583011
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
U se to tady několikrát psalo e do C5 se koule nedají doplnit. Bude muset sehnat nové,případně starí a přeměřit je,to by asi Rada zvládl ,nevím zda to má stejný závit. Ale myslím e jo, neb Jruze tady někde psal e koule z C5 byly na posledních Xantia v tématu LDS/LHM ... Ale otázka jestli to má smysl to celé podnikat...
Předseda psal e nejlepí je originál - bude to stát víc ale zase to auto u asi přeijou...
U se to tady několikrát psalo e do C5 se koule nedají doplnit. Bude muset sehnat nové,případně starí a přeměřit je,to by asi Rada zvládl ,nevím zda to má stejný závit. Ale myslím e jo, neb Jruze tady někde psal e koule z C5 byly na posledních Xantia v tématu LDS/LHM ... Ale otázka jestli to má smysl to celé podnikat...
Předseda psal e nejlepí je originál - bude to stát víc ale zase to auto u asi přeijou...:-))
|
|
26.05.2013 20:54 -
|
2583022
|
|
jruze
|
|
|
jbadik01 napsal(a): Ahoj lidi,potřebuji poradit.Bouchá mi přední i zadní náprava jako kdy neslouej tlumiče.Sehnal jsem číslo na pana Radu a ten c5 nedělá.Kde se dají sehnat levnějí koule a jestli nemáte nekoho kdo to zpravuje.Běná cena koulí 2500tis kelly atd.. cca.Nael jsem stránky kde je cena za 1350 kč cca
Nic ve zlém,ale vyplň si profil,nebo napi na jaké auto(jestli se sportem nebo bez) - kdy chce poradit kolem koulí,ale asi to nebude jen koulema - vepředu čepy,kosti,uloení ramen, v zadu loiska,siletbloky a moná i ty koule - jak to péruje?
O koulích to psal PAT a MAT né já - je to moné já toto nevím,ale jeden známí jezdí na xantiáckých koulích s C5 ale jen vzadu - dopředu nejdou nejsou splotělé.
Nic ve zlém,ale vyplň si profil,nebo napi na jaké auto(jestli se sportem nebo bez) - kdy chce poradit kolem koulí,ale asi to nebude jen koulema - vepředu čepy,kosti,uloení ramen, v zadu loiska,siletbloky a moná i ty koule - jak to péruje?
O koulích to psal PAT a MAT né já - je to moné já toto nevím,ale jeden známí jezdí na xantiáckých koulích s C5 ale jen vzadu - dopředu nejdou nejsou splotělé.
|
|
27.05.2013 21:50 -
|
2583546
|
|
PATaMAT
|
|
|
Ano, taky mi tu jezdí pár C5 se zelenejma koulema na zadku a naprostá pohoda. Jen je potřeba vybrat ty správné koule na záměnu, aby měly podobné tlumící a pruící vlastnosti, z BX to asi nebude to pravé
Tady je to o stejných edých koulích na Xantii, C5, C6 .link.
Ano, taky mi tu jezdí pár C5 se zelenejma koulema na zadku a naprostá pohoda. Jen je potřeba vybrat ty správné koule na záměnu, aby měly podobné tlumící a pruící vlastnosti, z BX to asi nebude to pravé :-d
Tady je to o stejných edých koulích na Xantii, C5, C6 http://citroxa.rajce.idnes.cz/zplostele_koule-C5-Xa
;-)
|
|
13.06.2013 23:01 -
|
2589190
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem dneska konečně vyměnil přední uloení předních ramen a rovnou jsem udělal geometrii a docela mile mě překvapila jedna věc-při poslední geometrii jsem měl úplně na prd odklon i sbíhavost PZ kola. Tipoval jsem loiska v ramenou,protoe se odsud ozývalo i klepání. Nedávno jsem měnil zadní koule,protoe právě ta pravá byla KO a nejdřív jsem si viml,e zmizelo klepání a dnes na geometrii jsem zjistil,e se "opravil" i odklon a sbíhavost onoho kola. Take léčba výměny koulí má i pozitivní vedlejí účinky
Tak jsem dneska konečně vyměnil přední uloení předních ramen a rovnou jsem udělal geometrii a docela mile mě překvapila jedna věc-při poslední geometrii jsem měl úplně na prd odklon i sbíhavost PZ kola. Tipoval jsem loiska v ramenou,protoe se odsud ozývalo i klepání. Nedávno jsem měnil zadní koule,protoe právě ta pravá byla KO a nejdřív jsem si viml,e zmizelo klepání a dnes na geometrii jsem zjistil,e se "opravil" i odklon a sbíhavost onoho kola. Take léčba výměny koulí má i pozitivní vedlejí účinky :-d
|
|
13.06.2013 23:04 -
|
2589191
|
|
jumep
|
|
|
hmm, nemyslim si zeby gula mala vplyv na odklon ... ale ked ta to tesi (sam vies ze z mechanickeho hladiska nemozne)
hmm, nemyslim si zeby gula mala vplyv na odklon ... ale ked ta to tesi :) (sam vies ze z mechanickeho hladiska nemozne)
|
|
13.06.2013 23:17 -
|
2589195
|
|
Hanz 397
|
|
|
Přilo mi to divný (jak píe-nenael jsem mechanickou spojitost),fakt jsem to nečekal,ale strejda Beissbarth nele
Kdy jsem koule měnil,tak jsem zkouel vzít i za vůli a nic tam nebylo...
Přilo mi to divný (jak píe-nenael jsem mechanickou spojitost),fakt jsem to nečekal,ale strejda Beissbarth nele :-)
Kdy jsem koule měnil,tak jsem zkouel vzít i za vůli a nic tam nebylo...
|
|
13.06.2013 23:22 -
|
2589197
|
|
jumep
|
|
|
mno, musis mat dole stabilizator a odtlakovane to a potom si dat velky pozor aby si volu zbadal
myslim ze tam bude, len ti to teraz sadlo a drzalo, keby si to dal namerat zasa tak sa to moze pohnut
mno, musis mat dole stabilizator a odtlakovane to a potom si dat velky pozor aby si volu zbadal
myslim ze tam bude, len ti to teraz sadlo a drzalo, keby si to dal namerat zasa tak sa to moze pohnut
|
|
| |
|
|