| | |
19.02.2013 09:12 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2549277
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Aha jako plnění...Mě vrtalo hlavou jak díra zlepí pruení
Aha jako plnění...Mě vrtalo hlavou jak díra zlepí pruení:-))))
|
|
19.02.2013 10:50 -
|
2549278
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Myslím e byla řeč o dírce v tlumiči. Svýho času jsem se o to zajímal. Dělá se nepatrně větí dírka do tlumiče v kouli a ta se potom chová jako komfortní. To znamená, e je trochu měkčí. Ale zkuenosti ukazujou, e není vhodný auto takhle změkčit, maximálně se to dá doporučit u středový koule na H3+. Jinak to negativně ovlivní chování celýho auta v zatáčkách. Takhle nějak mi to kdysi vysvětlil jeden odborník na koule. Snad jsem to nepomotal.
Myslím e byla řeč o dírce v tlumiči. Svýho času jsem se o to zajímal. Dělá se nepatrně větí dírka do tlumiče v kouli a ta se potom chová jako komfortní. To znamená, e je trochu měkčí. Ale zkuenosti ukazujou, e není vhodný auto takhle změkčit, maximálně se to dá doporučit u středový koule na H3+. Jinak to negativně ovlivní chování celýho auta v zatáčkách. Takhle nějak mi to kdysi vysvětlil jeden odborník na koule. Snad jsem to nepomotal.
|
|
19.02.2013 14:34 -
|
2549310
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Presne jak pise Mirka mi to vysvetlovali, ze na Xantiich to delali casto
Presne jak pise Mirka mi to vysvetlovali, ze na Xantiich to delali casto
|
|
19.02.2013 18:40 -
|
2549471
|
|
kabecko01
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 24 |
|
|
nevíte někdo, jestli víčko na nádrce LDS dokáe propustit vzduch i ven? praskala mě pojistka 40A od motorku. zjistil jsem, e nádobka je pod velkým tlakem, který motorek u nemohl překonat a přepálil pojistku.Víčko dnes mám povolení a ve funguje. díky
nevíte někdo, jestli víčko na nádrce LDS dokáe propustit vzduch i ven? praskala mě pojistka 40A od motorku. zjistil jsem, e nádobka je pod velkým tlakem, který motorek u nemohl překonat a přepálil pojistku.Víčko dnes mám povolení a ve funguje. díky
|
|
19.02.2013 19:26 -
|
2549504
|
|
jumep
|
|
|
vicko standartne neprepusta tlak a nemyslim zeby to bola pricina vyletenej poistky
to ze si ju vymenil a zatial drzi nema nic spolocne podla mna s tlakom, ale s tym ze bude zaneseny motor
jo - a patri to do ineho vlakna
vicko standartne neprepusta tlak a nemyslim zeby to bola pricina vyletenej poistky
to ze si ju vymenil a zatial drzi nema nic spolocne podla mna s tlakom, ale s tym ze bude zaneseny motor
jo - a patri to do ineho vlakna :)
|
|
19.02.2013 19:48 -
|
2549525
|
|
kabecko01
|
|
|
na ten přetlak jsem přiel, kdy jsem chtěl vymontovával motorek, který jsem chtěl vyčistit. povolil jsem víčko a ono to začalo stříkat jako kdy povolí víčko od chladící kapaliny u přehřátého motoru. dlouho jsem to upoutěl ne to lo povolit uplně. motorek byl čistý nikde se nic nezkratovalo.
na ten přetlak jsem přiel, kdy jsem chtěl vymontovával motorek, který jsem chtěl vyčistit. povolil jsem víčko a ono to začalo stříkat jako kdy povolí víčko od chladící kapaliny u přehřátého motoru. dlouho jsem to upoutěl ne to lo povolit uplně. motorek byl čistý nikde se nic nezkratovalo.
|
|
19.02.2013 19:50 -
|
2549526
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nejde o vyzkratování kontaktů na motorku, ale o zatečení LDS do kolektoru, nebo komutátoru či jak se to jmenuje a prach z uhlíků s LDS udělaj kai a ta je pak vodivá.
Nejde o vyzkratování kontaktů na motorku, ale o zatečení LDS do kolektoru, nebo komutátoru či jak se to jmenuje a prach z uhlíků s LDS udělaj kai a ta je pak vodivá.
|
|
19.02.2013 19:53 -
|
2549530
|
|
jumep
|
|
|
tak si tam mal moc LDSky, ked ti to tieklo vrchom, dolieval to niekto kto fakt nevedel ako na to
tak si tam mal moc LDSky, ked ti to tieklo vrchom, dolieval to niekto kto fakt nevedel ako na to
|
|
19.02.2013 20:03 -
|
2549536
|
|
kabecko01
|
|
|
tím vyčitěním jsem myslel přesně jak píe, nádobka mi před časem přetekla a tady jsem se dočetl, e to dokáe zatéci do motorku. Ta pojistka vdy praskla po chvilce co jsem jí tam dal, kdy motorek začal makat a auto se zvedlo. Chvíli jsem jezdil ne to spadlo a zase dalí pojistka a tak pořád do kola
tím vyčitěním jsem myslel přesně jak píe, nádobka mi před časem přetekla a tady jsem se dočetl, e to dokáe zatéci do motorku. Ta pojistka vdy praskla po chvilce co jsem jí tam dal, kdy motorek začal makat a auto se zvedlo. Chvíli jsem jezdil ne to spadlo a zase dalí pojistka a tak pořád do kola :-)
|
|
19.02.2013 20:05 -
|
2549543
|
|
kabecko01
|
|
|
kapaliny tak opravdu více nebylo.
kapaliny tak opravdu více nebylo.
|
|
19.02.2013 20:55 -
|
2549594
|
|
kabecko01
|
|
|
to ano, ale to bylo asi dva měsíce před tim to přelití to se stalo nedopatřením to jsem pak dal do pořádku, ne začala praskat pojistka
to ano, ale to bylo asi dva měsíce před tim to přelití to se stalo nedopatřením to jsem pak dal do pořádku, ne začala praskat pojistka
|
|
13.03.2013 21:21 -
|
2556292
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem si dneska přivezl auto z Citroenu v UL. Mimo to,e mi udělali upgrade sw,tak mi taky přezkoueli kulky a zjistili jsme,e mám PZ kouli úplně mrtvou... Měl jsem podezření spí na středovku,protoe kdy jsem poslední dobou přejel nějakou větí nerovnost troku vyí rychlostí,tak mi nadskočil zadek,navíc jsem někdy před pár měsíci z ničeho nic dolil cca 4dl LDS,která nikde nevytékala...
Zajímavé na tom vem je,e jsem asi tak milionkrát zkouel auto velijak propruit a zdálo se,e je ve ok...Prostě se pokadý krásně zhouplo. A teď,kdy to vím,tak je opravdu cítit,e ta pravá strana je tvrdí...
Tak jsem si dneska přivezl auto z Citroenu v UL. Mimo to,e mi udělali upgrade sw,tak mi taky přezkoueli kulky a zjistili jsme,e mám PZ kouli úplně mrtvou... Měl jsem podezření spí na středovku,protoe kdy jsem poslední dobou přejel nějakou větí nerovnost troku vyí rychlostí,tak mi nadskočil zadek,navíc jsem někdy před pár měsíci z ničeho nic dolil cca 4dl LDS,která nikde nevytékala...
Zajímavé na tom vem je,e jsem asi tak milionkrát zkouel auto velijak propruit a zdálo se,e je ve ok...Prostě se pokadý krásně zhouplo. A teď,kdy to vím,tak je opravdu cítit,e ta pravá strana je tvrdí...
|
|
13.03.2013 22:33 -
|
2556308
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Tak jsem si dneska přivezl auto z Citroenu v UL. Mimo to,e mi udělali upgrade sw,tak mi taky přezkoueli kulky a zjistili jsme,e mám PZ kouli úplně mrtvou... Měl jsem podezření spí na středovku,protoe kdy jsem poslední dobou přejel nějakou větí nerovnost troku vyí rychlostí,tak mi nadskočil zadek,navíc jsem někdy před pár měsíci z ničeho nic dolil cca 4dl LDS,která nikde nevytékala...
U + se to moc nedá zjistit protoe ty strany jsou propojené tlustou trubkou a ono to stvrdne celé a stablizátor jr dost tuhý take obě strany táhne ta dobrá koule+ prostřední - kdy není + je to znát daleko víc(jsou samo také propojené,ale tou slabou trubičkou to nestíhá.
U + se to moc nedá zjistit protoe ty strany jsou propojené tlustou trubkou a ono to stvrdne celé a stablizátor jr dost tuhý take obě strany táhne ta dobrá koule+ prostřední - kdy není + je to znát daleko víc(jsou samo také propojené,ale tou slabou trubičkou to nestíhá.
|
|
14.03.2013 11:18 -
|
2556574
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
koule se dají nějak přezkouet / otestovat?
koule se dají nějak přezkouet / otestovat?
|
|
14.03.2013 12:48 -
|
2556639
|
|
Brzda
|
|
|
Jo, to by mně taky zajímalo - vím, e to snad nějak jde, ale neznám podrobnosti. Rád bych to na autě udělal, protoe se mi zdá trochu tvrdí....
Take kdo má zkuenosti - jak je to časově, technicky a finančně náročná záleitost? Je třeba vypoutět LDS? Kde to umí? Atd....
Jo, to by mně taky zajímalo - vím, e to snad nějak jde, ale neznám podrobnosti. Rád bych to na autě udělal, protoe se mi zdá trochu tvrdí....
Take kdo má zkuenosti - jak je to časově, technicky a finančně náročná záleitost? Je třeba vypoutět LDS? Kde to umí? Atd....
|
|
14.03.2013 13:55 -
|
2556654
|
|
Hanz 397
|
|
|
Koule se demontuje,naroubuje se na zkuební zařízení a natlakuje proti membráně. Nebyl jsem u toho... Trvá to podle toho,jak jdou koule povolit,cca 2 hoďky a říkali,e mi pak dolili asi půl litru LDS. Kolik to stojí nevím,protoe jsem to neplatil
Umět by to měli asi v kadém Citroenu,záleí asi spí na ochotě ti to udělat a nebo na snaze ti nacpak nový koule...
Koule se demontuje,naroubuje se na zkuební zařízení a natlakuje proti membráně. Nebyl jsem u toho... Trvá to podle toho,jak jdou koule povolit,cca 2 hoďky a říkali,e mi pak dolili asi půl litru LDS. Kolik to stojí nevím,protoe jsem to neplatil ;-)
Umět by to měli asi v kadém Citroenu,záleí asi spí na ochotě ti to udělat a nebo na snaze ti nacpak nový koule...
|
|
14.03.2013 17:24 -
|
2556911
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
take v citroenu, to jsem si myslel, jen ta cena by mě zajímala...
take v citroenu, to jsem si myslel, jen ta cena by mě zajímala...
|
|
| |
|
|