| | |
06.02.2012 21:20 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2448454
|
|
jumep
|
|
|
nemam tu teraz fotku ale ked je tam tlmic vypada ako keby mala taky zamok zpredu, ak neni tlmic tak ma len priehlbinu a dierku .... aspon tak si to myslim ze to je
nemam tu teraz fotku ale ked je tam tlmic vypada ako keby mala taky zamok zpredu, ak neni tlmic tak ma len priehlbinu a dierku .... aspon tak si to myslim ze to je
|
|
06.02.2012 21:28 -
|
2448457
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
no tlmič majú obe. Len predné majú taký progresívnejsi, vidno tam take pliesky. A zadné len dierku.
no tlmič majú obe. Len predné majú taký progresívnejsi, vidno tam take pliesky. A zadné len dierku.
|
|
16.02.2012 19:08 -
|
2452040
|
|
Vlado
|
|
|
Zdravím vás.
Tento mesiac majú v citroene (SR) zžavu na materiál a gule pri ich výmene. Keďe moja kráska má u najazdené 270 000 km tak som neváhal a na budúci týdeň to dám vymeni. Na môj model auta to vychádza okolo 300 EUR v četne oleja. Presnú sumu a rozpis práce budem vedie a keď mi príde faktúra, pretoe som momentálne mimo EU a výmenu gúž riadim s 4000km vzdialenosti od môjho auta.
Zdravím vás.
Tento mesiac majú v citroene (SR) zžavu na materiál a gule pri ich výmene. Keďe moja kráska má u najazdené 270 000 km tak som neváhal a na budúci týdeň to dám vymeni. Na môj model auta to vychádza okolo 300 EUR v četne oleja. Presnú sumu a rozpis práce budem vedie a keď mi príde faktúra, pretoe som momentálne mimo EU a výmenu gúž riadim s 4000km vzdialenosti od môjho auta.:-)
|
|
25.02.2012 08:05 -
|
2453623
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak jestli co má k nabídce, tak to sepi včetně toho na jaký model ( sedan, break ) a motorizaci to má a dej to tady : .link. do nabídky nahradních dílů k prodeji. Určitě to pak zaujme ty kdo potřebují.
Tak jestli co má k nabídce, tak to sepi včetně toho na jaký model ( sedan, break ) a motorizaci to má a dej to tady : http://www.c5club.cz/inzerce/ do nabídky nahradních dílů k prodeji. Určitě to pak zaujme ty kdo potřebují.
|
|
30.03.2012 13:56 -
|
2463599
|
|
tzajda01
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 01.04.12 22:10 Důvod: pouzij inzerci. Respektuj pravidla fora. | | |
|
04.04.2012 08:18 -
|
2465687
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
zdravím, mě se to také stalo auto mi lo na horu a dolu a tak asi 20krát ne sem si dofoukal kola, as zdá se mi e je auto takové měkké najedu na nějaký hrbol a krtnu o spodek e se to jako moc zhoupne dolu, má na to vliv ta kapalina byla by třeba vyměnit nebo dolít a mohu doma sám? díky za odpovědi
zdravím, mě se to také stalo auto mi lo na horu a dolu a tak asi 20krát ne sem si dofoukal kola, as zdá se mi e je auto takové měkké najedu na nějaký hrbol a krtnu o spodek e se to jako moc zhoupne dolu, má na to vliv ta kapalina byla by třeba vyměnit nebo dolít a mohu doma sám? díky za odpovědi
|
|
04.04.2012 18:13 -
|
2465900
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
tlumič vypadá takto .link.
.link.
uprostřed je dírka a z obou stran jsou malé planety v několika vrstvách, které určují tlumení při větím propruení.
takto vypadá tlumič v hydrobloku u středové koule .link.
tlumič v kouli:
.link.
průřez tlumičem: .link.
koule bez tlumiče: .link.
Originální přední koule C5 mají navíc jetě takovou specialitu a to je malá kulička která funguje jako pasivní ventil, který omezí průtok hydraulické kapaliny při větím propruením přes kalibrovaný otvor ve středu tlumiče a "nutí" protékat kapalinu přes výe zmíněné planety, které fungují jako tlumiče. Při malém průtoku kapaliny kulička průtok neomezuje a větina hydraulické kapaliny protéká do koule středovou dírkou v tlumiči.
.link.
tlumič vypadá takto http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2759/2759752_c9a2a588bf0a19b4fbbb35603b7dc34c/images/tlumic.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2759/2759752_c9a2a588bf0a19b4fbbb35603b7dc34c/images/schmatlumievkouli.jpg
uprostřed je dírka a z obou stran jsou malé planety v několika vrstvách, které určují tlumení při větím propruení.
takto vypadá tlumič v hydrobloku u středové koule http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2759/2759752_c9a2a588bf0a19b4fbbb35603b7dc34c/images/tlumic_hydrobloku.jpg
tlumič v kouli:
http://inlinethumb23.webshots.com/43158/2761708850099812760S600x600Q85.jpg
průřez tlumičem: http://www.citroen-ds-id.com/hc/images/hc4-4-pic.gif
koule bez tlumiče: http://inlinethumb26.webshots.com/14809/2951596300099812760S600x600Q85.jpg
Originální přední koule C5 mají navíc jetě takovou specialitu a to je malá kulička která funguje jako pasivní ventil, který omezí průtok hydraulické kapaliny při větím propruením přes kalibrovaný otvor ve středu tlumiče a "nutí" protékat kapalinu přes výe zmíněné planety, které fungují jako tlumiče. Při malém průtoku kapaliny kulička průtok neomezuje a větina hydraulické kapaliny protéká do koule středovou dírkou v tlumiči.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2759/2759752_c9a2a588bf0a19b4fbbb35603b7dc34c/images/pednlumieC5skulikou.jpg
|
|
04.08.2012 21:27 -
|
2497000
|
|
karol
|
Město: Prievidza, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobry den, prosim vas...mam xantii2 a u nej som zvyknuty chodit do sevisu raz za cas a mi dufukavaju hydrauliku, kupil som si C5 a ta sa zatial zdviha hore uplne super, len mam otazku aj ta sa ma dofukavat ako u xantii ???????? a este jedna vec...preco ked idem na dialnici sa mi neda spustit dole podvozok??? dakujem
Dobry den, prosim vas...mam xantii2 a u nej som zvyknuty chodit do sevisu raz za cas a mi dufukavaju hydrauliku, kupil som si C5 a ta sa zatial zdviha hore uplne super, len mam otazku aj ta sa ma dofukavat ako u xantii ???????? a este jedna vec...preco ked idem na dialnici sa mi neda spustit dole podvozok??? dakujem
|
|
04.08.2012 21:37 -
|
2497001
|
|
jumep
|
|
|
troska by si mal hladat, nasiel by si odpovede na svoje otazky
- klesnutie auta nad 110 je normalna vlastnost hydractive (spusta sa o 1.5cm predok a 1 cm zadok - zhruba, presne sa mi to teraz hladat nechce)
- gule sa nedofukuju a ich zivotnost je 200 + tis km. (mame tu auta ktore maju 400t na povodnych guliach (druhovyrobou neodporucame nahradzat, lebo maju trojvrstve membrany ktore druhovyroba nerobi))
troska by si mal hladat, nasiel by si odpovede na svoje otazky
- klesnutie auta nad 110 je normalna vlastnost hydractive (spusta sa o 1.5cm predok a 1 cm zadok - zhruba, presne sa mi to teraz hladat nechce)
- gule sa nedofukuju a ich zivotnost je 200 + tis km. (mame tu auta ktore maju 400t na povodnych guliach (druhovyrobou neodporucame nahradzat, lebo maju trojvrstve membrany ktore druhovyroba nerobi))
|
|
05.08.2012 12:25 -
|
2497055
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já si to u mého prvního BX myslel také .Ale natěstí jsem nedoel tak daleko e bych to chtěl poutět 130 po dálnici Pochopil jsem to hned kdy jsem to spustil a zkusil jet...
Já si to u mého prvního BX myslel také .Ale natěstí jsem nedoel tak daleko e bych to chtěl poutět 130 po dálnici:-)) Pochopil jsem to hned kdy jsem to spustil a zkusil jet...:-o
|
|
05.08.2012 12:35 -
|
2497058
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Teď mám 3. dny svou první C5 a u trochu přemýlím jestli by nela trochu rozhoupat...Třeba něco jako "KOMFORTY" do Xantie. Ale co jsem zde četl tak se musím smířit e C5 je u prostě jiná ne Xantie...
Včera jsem konečně stáhnul link na Top Gear kde měli na zkouku C6 to bylo dobrý, doporučuji shlédnout tomu kdo neviděl...
.link.
Teď mám 3. dny svou první C5 a u trochu přemýlím jestli by nela trochu rozhoupat...Třeba něco jako "KOMFORTY" do Xantie. Ale co jsem zde četl tak se musím smířit e C5 je u prostě jiná ne Xantie...:-(
Včera jsem konečně stáhnul link na Top Gear kde měli na zkouku C6 to bylo dobrý, doporučuji shlédnout tomu kdo neviděl...
http://www.ulozto.cz/xSBbUNU/top-gear-s08e05-avi
|
|
05.08.2012 20:10 -
|
2497253
|
|
jumep
|
|
|
uz x krat napisane, C5 je ina a zasa omnoho istejsia v rychlosti
a ked tam das cokolvek ine ako origo gule, moc si nepomozes ....
uz x krat napisane, C5 je ina a zasa omnoho istejsia v rychlosti
a ked tam das cokolvek ine ako origo gule, moc si nepomozes ....
|
|
05.08.2012 22:43 -
|
2497352
|
|
Henry
|
|
|
HELLMUT napsal(a): Teď mám 3. dny svou první C5 a u trochu přemýlím jestli by nela trochu rozhoupat...Třeba něco jako "KOMFORTY" do Xantie.
Stejné pocity jsem měl taky (po dvou XANTIICH na "KOMFORTECH") Moje ena mě stále tvrdí, e C5 je pohodlnějí ne XANTIE. (Vzhledem k zdravotnímu stavu mé eny mě nezbývá ne jí věřit.)
Teď mám 3. dny svou první C5 a u trochu přemýlím jestli by nela trochu rozhoupat...Třeba něco jako "KOMFORTY" do Xantie.
Stejné pocity jsem měl taky (po dvou XANTIICH na "KOMFORTECH") Moje ena mě stále tvrdí, e C5 je pohodlnějí ne XANTIE. (Vzhledem k zdravotnímu stavu mé eny mě nezbývá ne jí věřit.)
|
|
18.09.2012 08:19 -
|
2506118
|
|
Henry
|
|
|
To mě taky zajímá. Kde má auto "mladej", kde si s ním můu zahoupat?? Doufám, e to je C5. Chci taky "úroveň CX nebo XM".
To mě taky zajímá.:-o Kde má auto "mladej", kde si s ním můu zahoupat??:-o Doufám, e to je C5. Chci taky "úroveň CX nebo XM".:palec
|
|
22.11.2012 10:48 -
|
2524181
|
|
Qwik
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Zdravím kolegové,
Mám takový problém, jsem C5 II 2,0 Hdi break exclusive ročník 11/2006, viz profil.
Při návtěvě v servise citroen jsem si nechal přeměřit tlak v pruících koulích, ve prý bylo OK, ale mi se to nezdá.
Tento víkend jsem byl poprvé na srazu C5kářů v OV, a tam jsem zkouel propruení u několika podobných vozů, a tyto vozy při zatlačení nad předním kolem hezky propruí stejnoměrně celý předek.., ale mi ne.., jde to jen stěí, a zhoupne se jen ta zatlačená strana, auto se příčně rozkolébá, ne jako u ostatních celý předek. Při nájezdu předním kolem na překáku má auto tendenci se příčně houpat..
Mám podezření, e ta střední pruící koule je KO, tu toti neměřili s tím, e se málokdy kazí.., jde toti blbě vymontovat, je u rámu motoru..
Nabývám tak jistoty e není něco v pořádku..
Jestli má někdo podobnou konfiguraci vozu jako já, a to zkusí.. a napíe..
Díky..
Zdravím kolegové,
Mám takový problém, jsem C5 II 2,0 Hdi break exclusive ročník 11/2006, viz profil.
Při návtěvě v servise citroen jsem si nechal přeměřit tlak v pruících koulích, ve prý bylo OK, ale mi se to nezdá.
Tento víkend jsem byl poprvé na srazu C5kářů v OV, a tam jsem zkouel propruení u několika podobných vozů, a tyto vozy při zatlačení nad předním kolem hezky propruí stejnoměrně celý předek.., ale mi ne.., jde to jen stěí, a zhoupne se jen ta zatlačená strana, auto se příčně rozkolébá, ne jako u ostatních celý předek.:-( Při nájezdu předním kolem na překáku má auto tendenci se příčně houpat..
Mám podezření, e ta střední pruící koule je KO, tu toti neměřili s tím, e se málokdy kazí.., jde toti blbě vymontovat, je u rámu motoru..
Nabývám tak jistoty e není něco v pořádku..
Jestli má někdo podobnou konfiguraci vozu jako já, a to zkusí.. a napíe..
Díky..
|
|
22.11.2012 11:00 -
|
2524183
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
to bych spí viděl na patnou kouli v kole. Jestli má jednu stranu tvrdí ne druhou, tak bude patná ta tvrdí.
to bych spí viděl na patnou kouli v kole. Jestli má jednu stranu tvrdí ne druhou, tak bude patná ta tvrdí.
|
|
| |
|
|