| | |
09.05.2011 11:43 -
Re: Hydraulické koule pérování C5
|
2389648
|
|
Lastescape
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj vichni,rád bych se zeptal zda je moné,e koule odejdou u po 150.000 Km?Přijde mi ,e vůz hůř tlumí nerovnosti.Tvrdí mi přijde hlavně zadní část vozu.Na zadní levé straně prosakuje LDS a to se projevuje tím,e vůz neudrí zadek nahoře,aspoň myslím a doufám,e tahle vlastnost není způsobená něčím horím.Po nastartování ve ok,vůz se zvedne jak má.Můe mít vliv tahle netěsnost i na pérování během jízdy?Díky
Ahoj vichni,rád bych se zeptal zda je moné,e koule odejdou u po 150.000 Km?Přijde mi ,e vůz hůř tlumí nerovnosti.Tvrdí mi přijde hlavně zadní část vozu.Na zadní levé straně prosakuje LDS a to se projevuje tím,e vůz neudrí zadek nahoře,aspoň myslím a doufám,e tahle vlastnost není způsobená něčím horím.Po nastartování ve ok,vůz se zvedne jak má.Můe mít vliv tahle netěsnost i na pérování během jízdy?Díky
|
|
09.05.2011 11:48 -
|
2389649
|
|
tief
|
|
|
teoreticky jo, jestli je auto kupovane v bazari tak muze byt ze mas malinko vic nez 150 000 ...
teoreticky jo, jestli je auto kupovane v bazari tak muze byt ze mas malinko vic nez 150 000 ...
|
|
09.05.2011 12:55 -
|
2389658
|
|
jumep
|
|
|
o hydraulike c5 castokrat nevedia ani v citroene
to presakovanie je odkial? na 99% je to manzetami, ktore treba vymenit
klesanie su na 90% tesnenia v piestniciach
a tvrdost zozadu moze byt sposobena loziskami v ramenach
o hydraulike c5 castokrat nevedia ani v citroene :)
to presakovanie je odkial? na 99% je to manzetami, ktore treba vymenit
klesanie su na 90% tesnenia v piestniciach
a tvrdost zozadu moze byt sposobena loziskami v ramenach
|
|
10.08.2011 15:47 -
|
2406350
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
zdravim.tak dofuk i po roce je stale lepsi nez to bylo,cca 50t km vic.pekny den.
zdravim.tak dofuk i po roce je stale lepsi nez to bylo,cca 50t km vic.pekny den.
|
|
10.08.2011 16:10 -
|
2406353
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
moriss napsal(a): zdravim.tak dofuk i po roce je stale lepsi nez to bylo,cca 50t km vic.pekny den.
na C5 jde dofuk koule?
na C5 jde dofuk koule?
|
|
10.08.2011 21:38 -
|
2406402
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
no právě e jsem to tu četl e na C5 se nedofukuje, nebo se nedá, ale proti gustu... láta není řeení!!!
no právě e jsem to tu četl e na C5 se nedofukuje, nebo se nedá, ale proti gustu... láta není řeení!!!:nevim
|
|
10.08.2011 21:51 -
|
2406413
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Včera som mal v kufri automat z A6 2,5TDI a citron kráásne pruil ako xantia Ja to ete dáko vykoumám
Včera som mal v kufri automat z A6 2,5TDI a citron kráásne pruil ako xantia :) Ja to ete dáko vykoumám :)
|
|
11.08.2011 14:18 -
|
2406493
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
Darja napsal(a): Tady na toto téma se napsalo u dost. Dokonce i "někteří známí foukači" sami uznali, e se jedná o hloupost.
A si s autem kadej dělá co chce.
jen upřesnění, starí koule (ty zelené) mají jinou membránu ne koule v C5 (edé). U starích koulí membrána (nezávisle na pokození) postupně propoutí plyn, proto pokud není membrána prasklá nebo děravá, lze kouli zase dofouknout na původní tlak a kouli pouívat. .link. Na obrázku jsou sice koule na C5, ale od IFHS. Tyto koule nemají vícevrstvou membránu jako originální koule od Citroenu. Tudí nevydrí určitě tolik co origo koule ! (ale jdou dofukovat)
Membrána u originálních koulí na C5 je vícevrsvá, tudí nedochází k úbytku tlaku v průběhu pouívání, ale vlivem namáhání membrány v místě kde membrána nejvíce pracuje dochází k praskání jednotlivých vrstev .link. takovou kouli nemá smysl dofukovat, protoe plyn by přes prasklou membránu stejně utekl...
Co ale u origo koulí lze udělat je, e například zvýíte tlak (pro větí komfort), nebo naopak tlak snííte (pro sportovnějí podvozek) Takovou úpravu lze provést, pokud ji dělá člověk, který ví jak na to
To jen abyste tu někomu nenasazovali psí hlavu !
jen upřesnění, starí koule (ty zelené) mají jinou membránu ne koule v C5 (edé). U starích koulí membrána (nezávisle na pokození) postupně propoutí plyn, proto pokud není membrána prasklá nebo děravá, lze kouli zase dofouknout na původní tlak a kouli pouívat. http://img574.imageshack.us/img574/6471/koulec5ifhs.jpg Na obrázku jsou sice koule na C5, ale od IFHS. Tyto koule nemají vícevrstvou membránu jako originální koule od Citroenu. Tudí nevydrí určitě tolik co origo koule ! (ale jdou dofukovat)
Membrána u originálních koulí na C5 je vícevrsvá, tudí nedochází k úbytku tlaku v průběhu pouívání, ale vlivem namáhání membrány v místě kde membrána nejvíce pracuje dochází k praskání jednotlivých vrstev http://img143.imageshack.us/img143/2887/koulecitc5.jpg takovou kouli nemá smysl dofukovat, protoe plyn by přes prasklou membránu stejně utekl...
Co ale u origo koulí lze udělat je, e například zvýíte tlak (pro větí komfort), nebo naopak tlak snííte (pro sportovnějí podvozek) Takovou úpravu lze provést, pokud ji dělá člověk, který ví jak na to ;-)
To jen abyste tu někomu nenasazovali psí hlavu !
|
|
11.08.2011 15:32 -
|
2406505
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Tak to by mě zajímalo, kdo v okolí to dělá a ví jak na to, aby mi kuličky neroze***l a pak bych měl zájem o dofouknutí pro měkčí povezeníčko.
Tak to by mě zajímalo, kdo v okolí to dělá a ví jak na to, aby mi kuličky neroze***l a pak bych měl zájem o dofouknutí pro měkčí povezeníčko. :-)
|
|
11.08.2011 15:40 -
|
2406507
|
|
jumep
|
|
|
ja by som kupil nove origo a namontoval .... miesto bastlenia ... ono to znacne pomoze
ja by som kupil nove origo a namontoval .... miesto bastlenia ... ono to znacne pomoze
|
|
11.08.2011 15:41 -
|
2406508
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tony_Z: Jo. Bude to mít měkčí. To je sen kadýho. Ale nezapomeň, e tím ovlivní i stabilitu a teda i bezpečnost. Tak jen do toho. Zase ty Frantíky přechytračíme, e?
Tony_Z: Jo. Bude to mít měkčí. To je sen kadýho. :-) Ale nezapomeň, e tím ovlivní i stabilitu a teda i bezpečnost. Tak jen do toho. Zase ty Frantíky přechytračíme, e? :palec
|
|
11.08.2011 15:46 -
|
2406509
|
|
Darja
|
|
|
Já mám koule v autě 10 let a víc jak 200tisíc, a na ádném citronovi jsem nedofukovala. Větinou jsem jednou koupila novou sadu a přeila to auto....
O nedoporučení dofuku se píe zde .link.
A rozdíl mezi membránami se tu u psal také! Není potřeba citovat dávno citované... zde: .link.
Já mám koule v autě 10 let a víc jak 200tisíc, a na ádném citronovi jsem nedofukovala. Větinou jsem jednou koupila novou sadu a přeila to auto....
O nedoporučení dofuku se píe zde http://www.c5club.cz/diskuze/single/2351953-re-hudraulicke-koule-perovani-c5/
A rozdíl mezi membránami se tu u psal také! Není potřeba citovat dávno citované... zde: http://www.c5club.cz/diskuze/single/2371217-re-hudraulicke-koule-perovani-c5/
|
|
11.08.2011 15:52 -
|
2406512
|
|
jruze
|
|
|
Zelené koule chápu-je tam roubek(mám dokonce origo s ventilkama) , ale jak upraví edé,které nemají roubek fakt nevím. Zadní si tam dám klidn zelené a natlakuji si je jak budu chtít - dopředu a prostřední se tam nevejde nic jiného ne origo.
Zelené koule chápu-je tam roubek(mám dokonce origo s ventilkama) , ale jak upraví edé,které nemají roubek fakt nevím. Zadní si tam dám klidn zelené a natlakuji si je jak budu chtít - dopředu a prostřední se tam nevejde nic jiného ne origo.
|
|
11.08.2011 16:34 -
|
2406518
|
|
del42sa
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) Darja, 11.08.11 17:05 Důvod: mimo téma | | |
|
11.08.2011 18:56 -
|
2406523
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Mikra: Pravda, pravda. Otázka je, zda-li kdy pojede v xantii nebo nedej boe v BX, jestli to s tou bezpečností bude lepí
1.Kdo mi prozradí, jak vysoko má být v provozní poloze přední/zadní blatník od středu kola?
2.Funguje to stejně jako u Xantie, e kdy se nastaví nejnií poloha, tak se to upustí co nejvíce nezávisle na korektorech a obraceně, kdy se nastaví ta nejvyí, tak to vyleze úplně nahoru (zase myleno bez ohledu na korektory)?
Mikra: Pravda, pravda. :-) Otázka je, zda-li kdy pojede v xantii nebo nedej boe v BX, jestli to s tou bezpečností bude lepí :-)
1.Kdo mi prozradí, jak vysoko má být v provozní poloze přední/zadní blatník od středu kola? :-)
2.Funguje to stejně jako u Xantie, e kdy se nastaví nejnií poloha, tak se to upustí co nejvíce nezávisle na korektorech a obraceně, kdy se nastaví ta nejvyí, tak to vyleze úplně nahoru (zase myleno bez ohledu na korektory)?
|
|
| |
|
|