| | |
22.04.2015 19:26 -
Re: Seřízení výky vozidla
|
2813412
|
|
novka
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Ok tak díky vem budu trpělivě pootáček korektory.
Ok tak díky vem budu trpělivě pootáček korektory.:palec
|
|
13.07.2015 07:55 -
|
2840035
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Můe mi někdo upřesnit přesné místo měření výky auta v zadu? Je tam takový prolis ve tvaru čverce je to k němu, nebo to je ke hraně ,kde je roub. Z obrázku v manualu to není dost dobře patrné.
Můe mi někdo upřesnit přesné místo měření výky auta v zadu? Je tam takový prolis ve tvaru čverce je to k němu, nebo to je ke hraně ,kde je roub. Z obrázku v manualu to není dost dobře patrné.:nevim
|
|
13.07.2015 08:28 -
|
2840042
|
|
jruze
|
|
|
Mne by zajímalo proč v tom vichni hrabete? a snaíte se to roztelovat. Jaký je důvod seřizování ? Práh by měl být ve vodorovné poloze - pochybuji e by se to samo od sebe celé roztelovalo - pokud se změnila výka vzadu po výměně loisek tak bych asi dorovnal zadek na korektoru aby byl práh v rovině.
Mne by zajímalo proč v tom vichni hrabete? a snaíte se to roztelovat. Jaký je důvod seřizování ? Práh by měl být ve vodorovné poloze - pochybuji e by se to samo od sebe celé roztelovalo - pokud se změnila výka vzadu po výměně loisek tak bych asi dorovnal zadek na korektoru aby byl práh v rovině.;-)
|
|
13.07.2015 10:01 -
|
2840053
|
|
jumep
|
|
|
nemam to nafotene, ale pred tym srobom je v tom taky odliatok, obdlznikova priehlbina
nemam to nafotene, ale pred tym srobom je v tom taky odliatok, obdlznikova priehlbina
|
|
13.07.2015 10:13 -
|
2840055
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
důvod mám takový, e po výměně táhla korektoru+ korektoru je auto vzadu úplně jinak vysoko ne před tím. O prahu jsem nic nepsal, ptal jsem se do jakého místa se to přesně měří. Místo v manuále označené "a" je to ten prolis ve tvaru čtverce, nebo vedle roubu. Chci si ověřit jestli je to patně teď a nebo to bylo patně před tím.
důvod mám takový, e po výměně táhla korektoru+ korektoru je auto vzadu úplně jinak vysoko ne před tím. O prahu jsem nic nepsal, ptal jsem se do jakého místa se to přesně měří. Místo v manuále označené "a" je to ten prolis ve tvaru čtverce, nebo vedle roubu. Chci si ověřit jestli je to patně teď a nebo to bylo patně před tím.
Přílohy: c5.odt ( 59008b ) - výka vzadu |
|
30.01.2016 00:11 -
|
2912394
|
|
banan1987
|
Město: Brezno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 84 |
|
|
po premazaní tiahla na korektore v zadu zostalo auto trochu vyie ako bolo pôvodne(iba zadná náprava).. no problém je ten e aj zadná náprava zostala tvrdá.. doslova na priečnej nerovnosti odskakuje.. korektor ale po odpojení tiahla robí pretoe keď s ním pohnem mení výku vozidla v najvyom bode ma blatník výku a 76cm. môe by náprava takto tvrdá keď nieje vo výke v akej má by? neviem aká by mala by výka nápravy od zeme pri kolesách 225/55 r17
po premazaní tiahla na korektore v zadu zostalo auto trochu vyie ako bolo pôvodne(iba zadná náprava).. no problém je ten e aj zadná náprava zostala tvrdá.. doslova na priečnej nerovnosti odskakuje.. korektor ale po odpojení tiahla robí pretoe keď s ním pohnem mení výku vozidla v najvyom bode ma blatník výku a 76cm. môe by náprava takto tvrdá keď nieje vo výke v akej má by? neviem aká by mala by výka nápravy od zeme pri kolesách 225/55 r17
|
|
30.01.2016 09:51 -
|
2912436
|
|
banan1987
|
Město: Brezno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Dakujem.. Ide len o to ze ako som odpojil tiahlo vyskaca a premazal zadok zostal vyssie a vtedy to zacalo byt tvrdsie.. Ono to peruje aj pruzi ale pri priecnej nerovnosti ako keby odskocilo hore.. Vysku pozriem poptipade dam foto pre predstavu ako to je vysoko
Dakujem.. Ide len o to ze ako som odpojil tiahlo vyskaca a premazal zadok zostal vyssie a vtedy to zacalo byt tvrdsie.. Ono to peruje aj pruzi ale pri priecnej nerovnosti ako keby odskocilo hore.. Vysku pozriem poptipade dam foto pre predstavu ako to je vysoko
|
|
30.01.2016 12:44 -
|
2912470
|
|
banan1987
|
|
|
tak asi takto to mám vysoko ja.. kolesá 225/55 r17 nemalo by to byt niie?
tak asi takto to mám vysoko ja.. kolesá 225/55 r17 nemalo by to byt niie?
Přílohy: IMG_20160130_121409.jpg ( 328129b ) - IMG_20160130_121424.jpg ( 322911b ) - |
|
30.01.2016 15:07 -
|
2912580
|
|
banan1987
|
|
|
alebo ak má niekto c5 x7 na rovnakých kolesách viete mi zmera výku od zeme po najvyí bod zadného blatníka (klasika metrom) nech viem aspoň orientačne na čom som..
alebo ak má niekto c5 x7 na rovnakých kolesách viete mi zmera výku od zeme po najvyí bod zadného blatníka (klasika metrom) nech viem aspoň orientačne na čom som..
|
|
30.01.2016 17:11 -
|
2912670
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Vý ten zadek má - tak o 5cm. Vzdálenost běhounu pneu by měla být od hrany blatníku po celém obvodu stejná, jako to má vepředu.
Kola jsou stejná, poloměr výřezu blatníku také, take podle mě klidně můe pouít hodnotu změřenou vepředu.
Vý ten zadek má - tak o 5cm. Vzdálenost běhounu pneu by měla být od hrany blatníku po celém obvodu stejná, jako to má vepředu.
Kola jsou stejná, poloměr výřezu blatníku také, take podle mě klidně můe pouít hodnotu změřenou vepředu.
|
|
30.01.2016 18:29 -
|
2912780
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdy u se tím má zabývat, tak bych raději měřil na místech k tomu určených - viz návod.
Otázka je, proč se ta zadní výka změnila? Jestli za to můe čitění korektoru něčím nevhodným, nebo se s korektorem při čitění pohnulo? Nejhorí varianta by byl čističem zničený korektor, lepí varianta by byla jen mokrý korektor a po vyschnutí by mohl fungovat normálně a nejjednoduí by bylo, kdyby se s korektorem nechtěně pohnulo a stačilo by ho vrátit na původní místo.
Jestli to je zvednutý tak vysoko, není divu, e to je tvrdý a moc to nepruí.
Kdy u se tím má zabývat, tak bych raději měřil na místech k tomu určených - viz návod.
Otázka je, proč se ta zadní výka změnila? Jestli za to můe čitění korektoru něčím nevhodným, nebo se s korektorem při čitění pohnulo? Nejhorí varianta by byl čističem zničený korektor, lepí varianta by byla jen mokrý korektor a po vyschnutí by mohl fungovat normálně a nejjednoduí by bylo, kdyby se s korektorem nechtěně pohnulo a stačilo by ho vrátit na původní místo.
Jestli to je zvednutý tak vysoko, není divu, e to je tvrdý a moc to nepruí.
|
|
30.01.2016 20:25 -
|
2912853
|
|
jumep
|
|
|
predpokladam ze ako daval dole klbik tak ohol ten drziak, ono sa to nezda ale ide to uplne lahko
treba to podla navodu len nastavit spravne
predpokladam ze ako daval dole klbik tak ohol ten drziak, ono sa to nezda ale ide to uplne lahko
treba to podla navodu len nastavit spravne
|
|
30.01.2016 20:29 -
|
2912858
|
|
banan1987
|
|
|
Heh korektor som ani nedemontoval.. Len tiahlo z neho.. Neni ani pohnuty.. Ked som premazane tiahlo nasunul auto sa takto zdvihlo.. Aj ked len asi o 1,5cm celkovo bolo to moje auto oproti inym vysoke aj predtym... Cize neviem preco to takto zostalo..
Heh korektor som ani nedemontoval.. Len tiahlo z neho.. Neni ani pohnuty.. Ked som premazane tiahlo nasunul auto sa takto zdvihlo.. Aj ked len asi o 1,5cm celkovo bolo to moje auto oproti inym vysoke aj predtym... Cize neviem preco to takto zostalo..
|
|
30.01.2016 20:34 -
|
2912864
|
|
jumep
|
|
|
jak si daval tiahlo dole, ta tycka co je zo stabilizatoru sa podla mna ohla
nedaval som to dole raz, tak viem ako lahko sa to stane
nastav tu vysku a ked to nepomoze tak az potom treba hladat co je este zle
jak si daval tiahlo dole, ta tycka co je zo stabilizatoru sa podla mna ohla
nedaval som to dole raz, tak viem ako lahko sa to stane
nastav tu vysku a ked to nepomoze tak az potom treba hladat co je este zle
|
|
03.02.2016 22:19 -
|
2915112
|
|
banan1987
|
|
|
Mali ste pravdu drziak korektora bol prihnuty.. Po naprave je rozdiel stredu naboja a vysky napravy na 84mm co je stale malo ale uz to nieje tvrde cize este to nastavim na tych 106mm a bude to hadam dobre.. Vyska mi klesla o 2cm dolu na blatniku..
Mali ste pravdu drziak korektora bol prihnuty.. Po naprave je rozdiel stredu naboja a vysky napravy na 84mm co je stale malo ale uz to nieje tvrde cize este to nastavim na tych 106mm a bude to hadam dobre.. Vyska mi klesla o 2cm dolu na blatniku..
|
|
03.02.2016 22:37 -
|
2915132
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak a teď by sis tady měl najít návod a udělat to pořádně podle návodu.
Tak a teď by sis tady měl najít návod a udělat to pořádně podle návodu. ;-)
|
|
| |
|
|