| | |
13.10.2011 11:46 -
Re: referencni vyska podvozku
|
2418652
|
|
birkofnet
|
Město: Okr. chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
tak jsem to sel zmerit a mam 70,5 cm
tak jsem to sel zmerit a mam 70,5 cm
|
|
13.10.2011 12:02 -
|
2418655
|
|
miskod
|
|
|
Jasne...ale na to potrebujes pripravok. Ak to merias k zemi, tak k zemi si postavis meter a gumy odhadnes ako su zjazdene. Na zbezne porovnanie staci.
Inak tych cca 70cm bolo merane s napoly zjazdenymi 205/65 r15.
Jasne...ale na to potrebujes pripravok. Ak to merias k zemi, tak k zemi si postavis meter a gumy odhadnes ako su zjazdene. Na zbezne porovnanie staci.
Inak tych cca 70cm bolo merane s napoly zjazdenymi 205/65 r15.
|
|
13.10.2011 12:05 -
|
2418656
|
|
birkofnet
|
Město: Okr. chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
ja mam 215/55 r16 jde mi o to ze jsem to mel asi o 4,5cm nize nez predek a tak jsem skrtal o zem zadni casti tazneho zarizeni, ted jsem to prenastavil a zhruba jestli to je spravne na presne nastaveni zajedu do citroenu ale ted nemaji volno
ja mam 215/55 r16 jde mi o to ze jsem to mel asi o 4,5cm nize nez predek a tak jsem skrtal o zem zadni casti tazneho zarizeni, ted jsem to prenastavil a zhruba jestli to je spravne na presne nastaveni zajedu do citroenu ale ted nemaji volno :(
|
|
13.10.2011 13:19 -
|
2418663
|
|
jumep
|
|
|
zasa sa tu prebera nieco na co tu je navod, dam ho sem 3ti krat
meria sa polomer kolesa (vzadu sa lahko namera na stred naboja), a potom ked sa pozres k zadnemu srobu na naprave, za gulou, v hliniku je taky obdlznikovi prelis ... tak na tomto sa nastavuje vyska
je to polomer kolesa + 73 mm ... co ked zobereme ze polomer bude 35 cm je 42.3cm namerat vysku v tom stvorci, ak je ina, nastartovat motor, povolit vyskac a opatrne malicko nim pohnut, auto sa do 10 sekund dorovna, odmerat a postup opakovat az do spravnej vysky
rovnako je ten stvorec na prednej naprave, ale tam nie je prelis, ale len nakresleny a od polomeru sa odpocitava 140mm ... vid priloha
zasa sa tu prebera nieco na co tu je navod, dam ho sem 3ti krat
meria sa polomer kolesa (vzadu sa lahko namera na stred naboja), a potom ked sa pozres k zadnemu srobu na naprave, za gulou, v hliniku je taky obdlznikovi prelis ... tak na tomto sa nastavuje vyska
je to polomer kolesa + 73 mm ... co ked zobereme ze polomer bude 35 cm je 42.3cm namerat vysku v tom stvorci, ak je ina, nastartovat motor, povolit vyskac a opatrne malicko nim pohnut, auto sa do 10 sekund dorovna, odmerat a postup opakovat az do spravnej vysky
rovnako je ten stvorec na prednej naprave, ale tam nie je prelis, ale len nakresleny a od polomeru sa odpocitava 140mm ... vid priloha
Přílohy: vyska.pdf ( 244850b ) - |
|
13.10.2011 14:11 -
|
2418672
|
|
birkofnet
|
|
|
to jsem uz udelal vse nastavil ale ted resim to ze se po prejeti i malych hrbolu ozve docela hnusny zvuk jak kdyby z napravy, jak plech o zelezo myslite si ze to muze byt lozislo v rameni a nebo jsem jeste koukal ze v nadrzi na LDS ja tak polovina tekutiny ale nikde jsem nenasel ze by tam bylo minimum nebo neco takoveho ...
to jsem uz udelal vse nastavil ale ted resim to ze se po prejeti i malych hrbolu ozve docela hnusny zvuk jak kdyby z napravy, jak plech o zelezo myslite si ze to muze byt lozislo v rameni a nebo jsem jeste koukal ze v nadrzi na LDS ja tak polovina tekutiny ale nikde jsem nenasel ze by tam bylo minimum nebo neco takoveho ...
|
|
13.10.2011 14:16 -
|
2418673
|
|
jumep
|
|
|
buchot zozadu sposobuje
1. sedacka
2. bordel v kufri
3. loziska
4. nedostatocne pritiahnuta naprava
5. krycie plechy na kolesach
v tom poradi, ktore som vypisal
edit: podla tvojho popisu su to na 90% loziska
buchot zozadu sposobuje
1. sedacka
2. bordel v kufri
3. loziska
4. nedostatocne pritiahnuta naprava
5. krycie plechy na kolesach
v tom poradi, ktore som vypisal
edit: podla tvojho popisu su to na 90% loziska
|
|
13.10.2011 14:19 -
|
2418674
|
|
birkofnet
|
|
|
no prave ja bych to videl treba na tu napravu protoze mi to dela nejvice v zatackach a zvuk jde jak kdyby z jedne a pak z druhe strany myslel jsem ze jsou povolene kola ale to nejsou, kde se da dotahnout naprava ?
no prave ja bych to videl treba na tu napravu protoze mi to dela nejvice v zatackach a zvuk jde jak kdyby z jedne a pak z druhe strany myslel jsem ze jsou povolene kola ale to nejsou, kde se da dotahnout naprava ?
|
|
13.10.2011 14:22 -
|
2418675
|
|
jumep
|
|
|
ma to byt na 110nm a su to 4 sroby co ju drzia v aute
1. je v tych zavaziach co su napredu
2hy vzadu
18stka kluc .. ps. uz to nema z vyskou nic spolocne, prejdi do spravneho vlakna s tymto
ma to byt na 110nm a su to 4 sroby co ju drzia v aute
1. je v tych zavaziach co su napredu
2hy vzadu
18stka kluc .. ps. uz to nema z vyskou nic spolocne, prejdi do spravneho vlakna s tymto
|
|
13.10.2011 15:01 -
|
2418682
|
|
jruze
|
|
|
Tak trochu ano- jestli se mu u vysypali válečky z loisek tak mu to hne i z nastavením výky,ale tím měl začít a né končit-to bouchání tam muselo být i předtím.Jestli to jsou loiska tak to bude nastavovat potom znovu.
Tak trochu ano- jestli se mu u vysypali válečky z loisek tak mu to hne i z nastavením výky,ale tím měl začít a né končit-to bouchání tam muselo být i předtím.Jestli to jsou loiska tak to bude nastavovat potom znovu.
|
|
13.10.2011 15:05 -
|
2418685
|
|
jumep
|
|
|
jj ...
su 3 veci ako poznat loziska
1. buchot vrzanie
2. kola do A
3. tym aj zmenena
ale zaciatok bol o tom ze co z vysku ...
jj ...
su 3 veci ako poznat loziska
1. buchot vrzanie
2. kola do A
3. tym aj zmenena
ale zaciatok bol o tom ze co z vysku ...
|
|
12.06.2012 12:41 -
nesprávna výka podvozku
|
2483566
|
|
pepiho
|
Město: arnovica, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
ahojte , prosím pár rád na kt. som nenaiel na fóre odpoveď(zatiaž)
pred časom mi začal blbnú môj kočík a to :
1 - zadok ostal sedie niie ako predok
2 - hlásená chyba podvozku (blikajúci vianočný stromček)
3 - po vypnutí mot(ale zrejme aj za behu ) predok pracoval hore dole do blba
4 - občas vypadávajúce brzd. svetlá a násl. hlásená chyba ESP (keď som stál na brzde , spínaču sa nechcelo robi , svetlá asi nesvietili a auto si asi chcelo troku zatancova tak to vypleslo )
podža toho čo som naiel na fóre , po doliatí 1L LDS , nájdení predraného kábla pri konektore 2 a 3 vyrieené (ďakujem) , 4 momentálne záhadne OK len by som pls. chcel skontrolova brzdový spínač ale nenaiel som obrázok ako ho spráne nastavi.
A k sklesnutému zadku zobral som miery mojej modelky od zeme po značku na blatníkoch na v. polohách a sú nasledovné:
PR : 660 mm - 705 mm - 750 mm - 780 mm
ZA : 610 mm - 655 mm - 700 mm - 790 mm
0 +45 mm + 45 mm +30-90 mm
sú "mierne" ustrelené , neviem či je výkač KO keď pracuje v pohode len sa celkom netriafa tam kde má , nemoe by len mechanicky "pootočený" na tyči lebo je dos mnoné e dostal ranu , alebo pobláznení soft .
prosím o názor skúsených a prípadne ako na ten brzdový spínač
Pardon za ten sloh a mono troku OT
ahojte , prosím pár rád na kt. som nenaiel na fóre odpoveď(zatiaž)
pred časom mi začal blbnú môj kočík a to :
1 - zadok ostal sedie niie ako predok
2 - hlásená chyba podvozku (blikajúci vianočný stromček)
3 - po vypnutí mot(ale zrejme aj za behu ) predok pracoval hore dole do blba
4 - občas vypadávajúce brzd. svetlá a násl. hlásená chyba ESP (keď som stál na brzde , spínaču sa nechcelo robi , svetlá asi nesvietili a auto si asi chcelo troku zatancova tak to vypleslo )
podža toho čo som naiel na fóre , po doliatí 1L LDS , nájdení predraného kábla pri konektore 2 a 3 vyrieené (ďakujem) , 4 momentálne záhadne OK len by som pls. chcel skontrolova brzdový spínač ale nenaiel som obrázok ako ho spráne nastavi.
A k sklesnutému zadku zobral som miery mojej modelky od zeme po značku na blatníkoch na v. polohách a sú nasledovné:
PR : 660 mm - 705 mm - 750 mm - 780 mm
ZA : 610 mm - 655 mm - 700 mm - 790 mm
0 +45 mm + 45 mm +30-90 mm :-(
sú "mierne" ustrelené , neviem či je výkač KO keď pracuje v pohode len sa celkom netriafa tam kde má :-), nemoe by len mechanicky "pootočený" na tyči lebo je dos mnoné e dostal ranu , alebo pobláznení soft .
prosím o názor skúsených a prípadne ako na ten brzdový spínač
Pardon za ten sloh a mono troku OT
|
|
12.06.2012 15:51 -
Re: nesprávna výka podvozku
|
2483583
|
|
jumep
|
|
|
na vsetko je tu napisane toho dost
takze prejdi do prislusneho vlakna
1. mozu robit ramena
2.3. si vyriesil
4. vymen spinac, je to bezna chyba
na vsetko je tu napisane toho dost
takze prejdi do prislusneho vlakna
1. mozu robit ramena
2.3. si vyriesil
4. vymen spinac, je to bezna chyba
|
|
12.06.2012 18:00 -
|
2483631
|
|
pepiho
|
Město: arnovica, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Napísaného síce je dos ale nikde som nenaiel nič podobné ,pred tým ako som dral klávesy som si poctivo prehžadal v. čo sa zadku týka aj ramená ale nič čo by sa ma týkalo som nenaiel . Nvm ktoré vlákno má na mysli , v téme auto sa nedvíha sa rieia netesnosti , nereagovanie na príkazy apod mne sa auto v pohode dvíha , vetko pracuje ticho a rýchlo , nič netečie len zadok je na normále a v prvej zvýenej polohe asi 5 cm niie , k ramenám som naiel taktie len rienie pazvukov , loísk atd tak neviem či je to vlákno pre mna .
Napísaného síce je dos ale nikde som nenaiel nič podobné ,pred tým ako som dral klávesy som si poctivo prehžadal v. čo sa zadku týka aj ramená ale nič čo by sa ma týkalo som nenaiel . Nvm ktoré vlákno má na mysli , v téme auto sa nedvíha sa rieia netesnosti , nereagovanie na príkazy apod mne sa auto v pohode dvíha , vetko pracuje ticho a rýchlo , nič netečie len zadok je na normále a v prvej zvýenej polohe asi 5 cm niie , k ramenám som naiel taktie len rienie pazvukov , loísk atd tak neviem či je to vlákno pre mna .
|
|
12.06.2012 20:19 -
|
2483646
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
kdo chce ten najde, vpravo je tzv rozcestník a tam je toho poměrně dost a ty výky se třeba hodí sem: .link. prostě hledat, hledat, hledat hovoril súdruh Lenin, alebo sa uči hžada???? teraz neviem
kdo chce ten najde, vpravo je tzv rozcestník a tam je toho poměrně dost a ty výky se třeba hodí sem: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/168842-serizeni-vysky-vozidla/ prostě hledat, hledat, hledat hovoril súdruh Lenin, alebo sa uči hžada???? teraz neviem ;-)
|
|
06.08.2012 20:26 -
Re: Seřízení výky vozidla
|
2497569
|
|
dlavem
|
|
|
Tak jsem si poslední dobou viml e se mi "abík"nějak čím dál víc "teluje". Předek má lem blatníku od země 70cm ale zadek je u na 76cm. Pneu 215/55/16-60% tam asi chyba nebude-chci se zeptat jestli je moné e by se korektor pohnul? Neměřil jsem dle návodu -střed kola atd. pouze orientačně. Dík David
Tak jsem si poslední dobou viml e se mi "abík"nějak čím dál víc "teluje". Předek má lem blatníku od země 70cm ale zadek je u na 76cm. Pneu 215/55/16-60% tam asi chyba nebude-chci se zeptat jestli je moné e by se korektor pohnul? Neměřil jsem dle návodu -střed kola atd. pouze orientačně. Dík David
:nevim:nevim:nevim
|
|
06.08.2012 20:32 -
|
2497572
|
|
jumep
|
|
|
skor v akom stave mas zadnu napravu / loziska?
je dost normalne ze zadok odchadzajucimi loziskami blbne
a tiez sa stalo ze sa niekomu pohol korektor ...
skor v akom stave mas zadnu napravu / loziska?
|
|
07.08.2012 10:02 -
|
2497652
|
|
C5stepan
|
|
|
Kdybys měl v Luhánkách zásadní problém, ozvi se - tel. v profilu. Je tam poblí dobrý a ochotný servisák (můj) - dílna zařízená na francouze.
Můj selský rozum: v garái mám odjakiva na zdi čáru potkávacích světel zkontrolovaných a seřízených na STK. Občas mrknu a pokud souhlasí po hydr. dorovnání, výku náprav řeit netřeba.
Kdybys měl v Luhánkách zásadní problém, ozvi se - tel. v profilu. Je tam poblí dobrý a ochotný servisák (můj) - dílna zařízená na francouze.
Můj selský rozum: v garái mám odjakiva na zdi čáru potkávacích světel zkontrolovaných a seřízených na STK. Občas mrknu a pokud souhlasí po hydr. dorovnání, výku náprav řeit netřeba;-).
|
|
07.08.2012 11:47 -
|
2497662
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
jumep napsal(a): skor v akom stave mas zadnu napravu / loziska?
to se stalo mě, jen se mi korektor pohnul dolů tedy přesněji ten upínací plech na zadním stabilizátoru
to se stalo mě, jen se mi korektor pohnul dolů tedy přesněji ten upínací plech na zadním stabilizátoru
|
|
| |
|
|