| | |
01.12.2008 01:40 -
Seřízení výky vozidla
|
168842
|
|
Jindra
|
|
|
Chci se zeptat, jestli je moné provést na C5 seřízení výky podvozku doma, nebo je potřeba servis. Nalezl jsem ji informace o tom, kde měřit výku, jaká by měla být, ale nikde se nepíe, jakým způsobem se tato výka nastavuje. Provádí se to nějak mechanicky na korektorech, nebo je potřeba např. přes diagnostiku upravovat nějaké hodnoty? Dělal to ji někdo z vás "na koleně".
Chci se zeptat, jestli je moné provést na C5 seřízení výky podvozku doma, nebo je potřeba servis. Nalezl jsem ji informace o tom, kde měřit výku, jaká by měla být, ale nikde se nepíe, jakým způsobem se tato výka nastavuje. Provádí se to nějak mechanicky na korektorech, nebo je potřeba např. přes diagnostiku upravovat nějaké hodnoty? Dělal to ji někdo z vás "na koleně".
|
|
01.12.2008 06:01 -
Re: Seřízení výky vozidla
|
168843
|
|
roman-jc
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Dělá se to na korektorec,které jsou umístěné na nápravách,jsou elektronické,je to stejný postup jako u XA,dělal jsem to na své,Jde to docela dobře,akorát to chce dělat po kouskách,čidla reagujou trochu pomaleji,
Dělá se to na korektorec,které jsou umístěné na nápravách,jsou elektronické,je to stejný postup jako u XA,dělal jsem to na své,Jde to docela dobře,akorát to chce dělat po kouskách,čidla reagujou trochu pomaleji,
|
|
01.12.2008 08:34 -
|
168844
|
|
Jindra
|
|
|
Dobrá, a to se ty korektory nějak povolí a pootočí, nebo je na nich nějaký nastavovací mechanismus??
Dobrá, a to se ty korektory nějak povolí a pootočí, nebo je na nich nějaký nastavovací mechanismus??
|
|
01.12.2008 09:01 -
|
168845
|
|
tief
|
|
|
Vysku mozes nastavit na korektore jedine v pripade ze je vyska v pocitaci nastavena spravne. Ak do toho niekto vrtal a pomenil defaultne hodnoty tak si nepomozes. Preco to chces menit ?
Vysku mozes nastavit na korektore jedine v pripade ze je vyska v pocitaci nastavena spravne. Ak do toho niekto vrtal a pomenil defaultne hodnoty tak si nepomozes. Preco to chces menit ?
|
|
01.12.2008 13:35 -
|
168846
|
|
Jindra
|
|
|
Zatím jen zjiuji informace, při prohlídce v Citroenu mi řekli, e by to chtělo seřídit výku, e se jim zdá, e je auto trochu vý, ne by mělo být. Tak jsem hledal jak to změřit, to jsem nael a říkám si, kdy u budu na jámě a budu to měřit, zda bych byl případně schopný sám to trochu "popravit". Mám tu C5 krátce, dovezenou přímo z Belgie, tak předpokládám, e tam do toho snad nikdo nevrtal??
Zatím jen zjiuji informace, při prohlídce v Citroenu mi řekli, e by to chtělo seřídit výku, e se jim zdá, e je auto trochu vý, ne by mělo být. Tak jsem hledal jak to změřit, to jsem nael a říkám si, kdy u budu na jámě a budu to měřit, zda bych byl případně schopný sám to trochu "popravit". Mám tu C5 krátce, dovezenou přímo z Belgie, tak předpokládám, e tam do toho snad nikdo nevrtal?? :-)
|
|
06.12.2008 09:28 -
|
168847
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
no ja ted resim uplne to stejne o proti jinam petkam je to moje jako koza tak jsem poslal mail do servisu a tam mi rekli ze pokud to bude jen na serizeni vysky tak to je otazka triceti minut za 350 kc ale ze to muze mit pricinu v systemu perovani a to uz je zavada vetsi a tu je treba odstranit mozno i preistalovat soft jinak je to hlavne otazka spotreby stale se s tim jak je to vysoko nemohu dostat pod pet litru proto to chci nejak dat doporadku jinak preji hodne stesti ja sam uz bych se do niceho nepoustel nejak mi na to nezbyva cas a pak moje znalosti jsou nedostatecne ted resim jak dostat aspon svetla ven ale zatim se mi to nedari vypada to ze bych musel rozebrat pul auta a to see mi nechce
no ja ted resim uplne to stejne o proti jinam petkam je to moje jako koza tak jsem poslal mail do servisu a tam mi rekli ze pokud to bude jen na serizeni vysky tak to je otazka triceti minut za 350 kc ale ze to muze mit pricinu v systemu perovani a to uz je zavada vetsi a tu je treba odstranit mozno i preistalovat soft jinak je to hlavne otazka spotreby stale se s tim jak je to vysoko nemohu dostat pod pet litru proto to chci nejak dat doporadku jinak preji hodne stesti ja sam uz bych se do niceho nepoustel nejak mi na to nezbyva cas a pak moje znalosti jsou nedostatecne ted resim jak dostat aspon svetla ven ale zatim se mi to nedari :-( vypada to ze bych musel rozebrat pul auta a to see mi nechce
|
|
06.12.2008 16:19 -
|
168848
|
|
jumep
|
|
|
SaraXM: jednoducho, naraznik drzi na 11 sroboch, 3 dole pred motorom, 2 v rohoch na podblatniku, dva hore v podblatniku a 4 hore, potom ho potiahnes von a svetla drzia tusim 3, vypada to zlozito a na dlho ale je to vsehovsudy s badanim na hodinu rozobrat a zlozit, ta spravna vyska by zaujimala aj mna aka ma byt
SaraXM: jednoducho, naraznik drzi na 11 sroboch, 3 dole pred motorom, 2 v rohoch na podblatniku, dva hore v podblatniku a 4 hore, potom ho potiahnes von a svetla drzia tusim 3, vypada to zlozito a na dlho ale je to vsehovsudy s badanim na hodinu rozobrat a zlozit, ta spravna vyska by zaujimala aj mna aka ma byt
|
|
06.12.2008 21:02 -
|
168849
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
jumep:a je to takhle i u faceliftu ???
jumep:a je to takhle i u faceliftu ???
|
|
06.12.2008 21:04 -
|
168850
|
|
SaraXM
|
|
|
no az tam pojedu muzu se zeptat jaka ma byt podle vyrobce a nebo muzes rovnou napsat mail na sibera@seznam.cz je to velmi ochotny clovek je primo ze servisu citroen v kosmonosech
no az tam pojedu muzu se zeptat jaka ma byt podle vyrobce a nebo muzes rovnou napsat mail na sibera@seznam.cz je to velmi ochotny clovek je primo ze servisu citroen v kosmonosech
|
|
07.12.2008 01:02 -
|
168851
|
|
jumep
|
|
|
facelift som nerozoberal, ale bude to obdobne, nevidim dovod menit sposob uchytenia na zlozitejsi, chce to len pozret na to, srobi su v plaste cize idu lahko von, akurat by som to robil vo vyhriatej garazi aspon po 2 hodinach nech tie plasty trocha zmaknu
facelift som nerozoberal, ale bude to obdobne, nevidim dovod menit sposob uchytenia na zlozitejsi, chce to len pozret na to, srobi su v plaste cize idu lahko von, akurat by som to robil vo vyhriatej garazi aspon po 2 hodinach nech tie plasty trocha zmaknu
|
|
11.12.2008 08:13 -
|
168852
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
u C5 se vyska serizuje diagnostikou,neni potreba nic mechanicky rozebirat a nastavovat
u C5 se vyska serizuje diagnostikou,neni potreba nic mechanicky rozebirat a nastavovat
|
|
11.12.2008 20:17 -
|
168853
|
|
Jindra
|
|
|
Je v pořádku, kdy je okem poznatelné, e zadní kolo je více "zapadlé" v blatníku ne přední. Rozdíl je od oka tak 2-3 cm. Spodní práh vozidla mi připadá souběně s podlahou, tak si říkám, e je to snad v pořádku. Pokud se výka seřizuje diagnostikou, stejně tam musí proběhnout fyzické změření výky ne ? Na jak dlouho to je a na kolik to zhruba vyjde? V Citroenu mi toti řekli abych počítal, e tam auto nechám tak půl dne ...
Je v pořádku, kdy je okem poznatelné, e zadní kolo je více "zapadlé" v blatníku ne přední. Rozdíl je od oka tak 2-3 cm. Spodní práh vozidla mi připadá souběně s podlahou, tak si říkám, e je to snad v pořádku. Pokud se výka seřizuje diagnostikou, stejně tam musí proběhnout fyzické změření výky ne ? Na jak dlouho to je a na kolik to zhruba vyjde? V Citroenu mi toti řekli abych počítal, e tam auto nechám tak půl dne ... :-(
|
|
12.12.2008 10:11 -
|
168854
|
|
SaraXM
|
|
|
no ja nevim me rekli v citroenu ze se to serizuje i na kolech zalezi na tom kde je zavada ale zaroven mi rekli ze je to prace tak na pul hodinky az hodinku podle toho jaka bude zavada takze na pockani
no ja nevim me rekli v citroenu ze se to serizuje i na kolech zalezi na tom kde je zavada ale zaroven mi rekli ze je to prace tak na pul hodinky az hodinku podle toho jaka bude zavada takze na pockani
|
|
12.12.2008 13:58 -
|
168855
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
korekce vysky je elektronicka pomoci potenciometru spojeneho plastovym tahlem s napravnici vozidla..casty problem je vybehana ta plastovy spojka,nekdy je i vypadla...vyska vozidla jako tavova by mela stacit seridit diagnostikou,pokud je mechanicky jinak vse ok
korekce vysky je elektronicka pomoci potenciometru spojeneho plastovym tahlem s napravnici vozidla..casty problem je vybehana ta plastovy spojka,nekdy je i vypadla...vyska vozidla jako tavova by mela stacit seridit diagnostikou,pokud je mechanicky jinak vse ok
|
|
07.01.2009 18:30 -
|
169323
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
citace ze servisního manuálu ...
""5. Seřízení výek
5.1. Seřízení pomocí diagnostického přístroje
Toto seřízení se provádí, kdy jsou změřené výky v toleranci vypočítaných výek .
5.2. Predbené mechanické seřízení
Toto seřízení se provádí, kdy změřené výky nejsou v toleranci vypočítaných výek (ą 10 mm) .
celé to mám tady:
.link.
citace ze servisního manuálu ...
""5. Seřízení výek
5.1. Seřízení pomocí diagnostického přístroje
Toto seřízení se provádí, kdy jsou změřené výky v toleranci vypočítaných výek .
5.2. Predbené mechanické seřízení
Toto seřízení se provádí, kdy změřené výky nejsou v toleranci vypočítaných výek (ą 10 mm) .
celé to mám tady:
http://www.cbx.wz.cz/serizeni%20vysky%20C5.pdf
|
|
07.01.2009 19:34 -
|
169337
|
|
stano1
|
|
|
Jindra napsal(a): Je v pořádku, kdy je okem poznatelné, e zadní kolo je více "zapadlé" v blatníku ne přední. Rozdíl je od oka tak 2-3 cm. Spodní práh vozidla mi připadá souběně s podlahou, tak si říkám, e je to snad v pořádku. Pokud se výka seřizuje diagnostikou, stejně tam musí proběhnout fyzické změření výky ne ? Na jak dlouho to je a na kolik to zhruba vyjde? V Citroenu mi toti řekli abych počítal, e tam auto nechám tak půl dne ...
A v akom stave má loiská zadnej nápravy?Ja paradoxne rieim opačný problém,keď som auto kúpil tak vetko sa zdalo ok,po pár týdnoch začala zadná náprava vrzga ako dvere na pajte, tak mi menili loiská a zadok odvtedy vyletel hore a behom pol roka sa ete nezrovnal.(vybratá bateria na 48h a pod.)Dnes som bol objedna oba korektory podvozku(ani predok nieje bohviečo) tak uvidím a dám vedie. Zadný korektor výky je úplne nepohyblivý a predný naopak neaký rozkývaný Cena okolo 70E
A v akom stave má loiská zadnej nápravy?Ja paradoxne rieim opačný problém,keď som auto kúpil tak vetko sa zdalo ok,po pár týdnoch začala zadná náprava vrzga ako dvere na pajte, tak mi menili loiská a zadok odvtedy vyletel hore a behom pol roka sa ete nezrovnal.(vybratá bateria na 48h a pod.)Dnes som bol objedna oba korektory podvozku(ani predok nieje bohviečo) tak uvidím a dám vedie. Zadný korektor výky je úplne nepohyblivý a predný naopak neaký rozkývaný Cena okolo 70E
|
|
12.10.2011 14:50 -
referencni vyska podvozku
|
2418522
|
|
birkofnet
|
Město: Okr. chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Zdravim potreboval bych radu. Mel jsem zadni napravu moc dole tak ze jsem pri nerovnostech skrtal taznym zarizenim tak mi kamos chtel pomoci lexia seridit vysku zadni napravy a menil tam referencni vysku, predek se jeste zvednul a zadek je porad stejny a nejdou tam nastavit pocatecni hodnoty... nevi nekdo co s tim ? diky za info
Zdravim potreboval bych radu. Mel jsem zadni napravu moc dole tak ze jsem pri nerovnostech skrtal taznym zarizenim tak mi kamos chtel pomoci lexia seridit vysku zadni napravy a menil tam referencni vysku, predek se jeste zvednul a zadek je porad stejny a nejdou tam nastavit pocatecni hodnoty... nevi nekdo co s tim ? diky za info
|
|
12.10.2011 15:55 -
Re: referencni vyska podvozku
|
2418525
|
|
jumep
|
|
|
hladaj a hladaj .. uz tu je aspon 2x ze ako sa steluje vyska,
nerobi sa to diagnostikou ale fyzicky na korektore, zmenit v diagnostike sa to da len po dodrzani specifickych nastaveni a dorovnava sa to v diagnostike len na mm
hladaj a hladaj .. uz tu je aspon 2x ze ako sa steluje vyska,
nerobi sa to diagnostikou ale fyzicky na korektore, zmenit v diagnostike sa to da len po dodrzani specifickych nastaveni a dorovnava sa to v diagnostike len na mm
|
|
13.10.2011 11:14 -
|
2418648
|
|
birkofnet
|
Město: Okr. chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
tak jsem to udelal podle navodu ale porad se mi zda ze to neni uplne ono, jen tak od oka jakou mate mezeru od hrany blatniku k pneumatice ja mam kolem 8,5 - 9 cm ale ve predu kolem 10cm to asi neni normalni ze ?
tak jsem to udelal podle navodu ale porad se mi zda ze to neni uplne ono, jen tak od oka jakou mate mezeru od hrany blatniku k pneumatice ja mam kolem 8,5 - 9 cm ale ve predu kolem 10cm to asi neni normalni ze ?
|
|
13.10.2011 11:37 -
|
2418651
|
|
miskod
|
|
|
Ak sa nemylim, tak vzadu mam od zeme po lem blatniku 70cm. Ale meral som to uz davno a nie som si isty.
Ak sa nemylim, tak vzadu mam od zeme po lem blatniku 70cm. Ale meral som to uz davno a nie som si isty.
|
|
| |
|
|